grzesiek5528
13.01.13, 23:30
Witajcie,
bardzo proszę o pomoc! Mam 18 lat, od konca MAJA roku 2012 mam problemy ze skórą, choruje na łuszczyce od 10 lat, jednak zmiany występowały około co 3-4 lata i po 3 miesiacach (pobycie w szpitalu) całkiem znikały. Ale nie chodzi o to. Od końca maja zeszłego roku zauważyłem ,że wysypuje mnie, sporadycznie ale wysypuje. Były to małe czerwone placki, oczywiście jak zawsze skonczylo sie pobytem w szpitalu, Neo-tigasonem smarowaniem jednak nic to nie pomagało-wręcz przeciwnie. Całe wakacje długi rękaw, miałem nawet myśli samobójcze, masakra najgorszy okres w moim życiu. Jakoś we wrześniu zauważyłem ,że wysypka gwałtownie wychodzi po zjedzeniu słodyczy, nieważne w jakiej ilości (ok50% ciała miałem pokryte AZS). Wykluczyłem słodycze praktycznie w 100% jednak to i tak prawie nic nie dało Potem zauważyłem ,że po wypiciu mleka, jogurtu czy nawet zjedzenia jajecznicy też mnie wysypuje. Pomyślałem na początku ,że to uczulenie więc postanowiłem iść na Biorezonans magnetyczny. Zrobili mi testy alergiczne i wyszło ,że jestem uczulony m. in. na: Mleko, Candide, trwy mix, olchę, brzozę, makrele, orzechy. Odczuliłem się na to wszystko wydałem przy tym sporo pieniędzy i nic, dalej byłem ( jestem) wysypany i to dość mocno. Ta Candida mi utkwiła w głowie i postanowiłem poczytać na internecie co to dokładnie jest. Poczytałem no i to był strzał w 10. Centralnie po wszystkim czego nie można jeść przy grzybicy jelit mi wychodziła wysypka kiedy spożyłem tą rzecz. Teraz jestem około 2 miesiące na diecie, biore 3x dziennie tabletki (OLIWE LEAF) i od kilku dni zauważyłem ,że zmiany skórne dość mocno sie pogorszyły, można powiedzieć ,że mam zaniki pamięci, ciężko mi sie skoncentrować. Zadnych badań oprócz Biorezonansu nie robiłem, trochę w ciemno te tabletki biorę ale wg mnie mam grzybice jelit na 99%. Jutro dzwonię do laboratorium w sprawie badania kału pod kontem candidy czy jest taka możliwość ,żeby mieć pewność na 100%. I tu moje pytanie, czy możliwe jest to, kiedy Candida "znika" zmiany skórne jak w moim przypadku sie pogarszają? Potrwa to jakiś czas i potem całkiem znikną? Bo przecież nie jem nic, co mogło by pogorszyć mój stan skóry. Jeżeli okaże się,że to Candida to mam zamiar dodatkowo pić tą Miksturę z oliwy, aloesu i cytryny zeby pozbyć sie tego go*na.