Dodaj do ulubionych

soda oczyszczona

21.02.13, 12:13
od roku stosuję dietę z większymi czy mniejszymi upadkami. to dziadostwo ciągle sie mnie trzyma. stosowałam olejki, być może za krotko, poprawa była widoczna. zapewne chwilowy powrót do normalnego jedzenia mnie zgubił.przyznam,ze nie mam juz sily i mam chwilowego dola,ze nie mogę jesc tak jak cala reszta,ze nie mogę bezkarnie napić sie czasem kawy i zjeść mafina. nawet po owsiance robi sie kożuch na języku.
od 9 dni jestem znowu na ostrej diecie, i zaczęłam pic sode. znalazłam tą stronę, może tez wam to pomoże.
leczenieraka.blogspot.com/2011/06/rakieta-antyrakowa-czyli-co-moze-soda.html
mam grzyba jamy ustnej. kozuch na języku, dlatego codziennie mogłam obserwować, jak dziala soda. teraz robię 10 dni przerwy i zaczynam od początku.
Obserwuj wątek
    • karo.8 Re: soda oczyszczona 14.03.13, 20:08
      jestem ciekawa czy ktos z was leczy sie sodą?
      ja mam za soba 2 etap picia sody. mogę wam tylko polecić. efekty widać już po 2 dniach.
      candidia wynosi sie az milo.
      • jan440 Re: soda oczyszczona 14.03.13, 21:16
        Ja jestem sceptyczny ale to nic nie znaczy.
        Napisz konkrety, w jakich dawkach,dokładnie jaka soda bo czasem ludzie mylą.
        • karo.8 Re: soda oczyszczona 15.03.13, 19:13
          stosuje się do zaleceń. link wklejony wyżej.
          po drugim etapie kuracji sodowej mam język o jakim marzyłam. nie mam nalotu i nareszcie uciążliwy zapach z ust mnie opuścił, a to było moja zmorą życiową.
          stosuję tez dietę,ale już mniej radykalną, np. do owsianki dodaję owoce.
          o sodzie słyszałam juz rok temu od siostry zakonnej, która właśnie w ten sposób wyleczyła sie z candidy. jednak ja będąc po lekturze tego forum miałam opory przez miód.pije soda, miod woda.jednak po roku leczenia stwierdziłam,ze nic nie tracę, mogę spróbować. halleluja i stal sie cud.
          • jan440 Re: soda oczyszczona 16.03.13, 10:42
            Tam było coś o raku, nie znalazłem dokładnego stosowania.
            Napisz jak bierzesz.
            • reckner_de Re: soda oczyszczona 17.03.13, 19:16
              Ja probowalam tez z soda ale nawet po wyplukaniu ust woda z soda dostawalam takich sensacji jelitowych , ze myslalm, ze umre wiec .....ja niestety nie moge.
              • karo.8 Re: soda oczyszczona 23.03.13, 19:14
                sensacje jelitowe są zupełnie normalne.
                • reckner_de Re: soda oczyszczona 24.03.13, 20:38
                  poczekaj.....czyli jesli zdecyduje sie na terapie soda to musze liczyc sie z tym , ze bede miec problemy jelitowe? tzn. mam je przecierpiec i mimo to dalej stosowac terapie? pytam bo musze wiedziec co czeka mnie za dnia stosujac sode. Czytalam o sodzie i jej wlasciwosciach juz dawno temu , ale nie mialam odwagi zabrac sie za to konkretniej ale kto wie moze warto.
                  • karo.8 Re: soda oczyszczona 25.03.13, 19:04
                    ja zwlekałam z tym rok i pomyślałam skoro nic nie pomaga nic nie tracę. po godzinie od przyjęcia sody zajmuje dość długo toaletę. obecnie kończę 3 etap i wracam do zdrowia.
                  • karo.8 Re: soda oczyszczona 25.03.13, 19:09
                    a i dziecku 3l tez podaję, pije ile jest w stanie 1/4,1/5 mojej dawki.
                    • fiolekp Re: soda oczyszczona 22.04.13, 11:39
                      karo a jak długo to trzeba pić? bo w lonku który podałaś jest rozpisane tylko 7dni-więc rozumiem, że pije się dłużej tylko w takich cyklach 7-dniowych
                      • karo.8 Re: soda oczyszczona 22.04.13, 22:09
                        u mnie to juz któryś etap. efekt lepsze niz myślałam.
                        na początku trzymałam sie zaleceń z linku. teraz co dziesięć dni robię kurację 6dniową. niczego sie nie obawiaj. pamiętaj o diecie bezcukrowej.
                        • fiolekp Re: soda oczyszczona 22.04.13, 22:15
                          czyli jak zaczynam, to jak mam pić tą sodę, przez 7dni tak jak jest opisane, tylko przez siedem i koniec czy dłużej? bo nie za bardzo rozumiem z tego linku..
                          • karo.8 Re: soda oczyszczona 23.04.13, 09:34
                            ja robię 10dniową przerwę.
                            • lubliniak80 Re: soda oczyszczona 26.04.13, 12:17
                              2h po jedzeniu chyba najlepiej?
                              • karo.8 Re: soda oczyszczona 27.04.13, 10:56
                                tak.2 godziny po posiłku.
                                • lubliniak80 Re: soda oczyszczona 29.04.13, 12:34
                                  W międzyczasie można pić chyba wodę... Ja staram się i tak pić 2h po posiłku w ramach "prawidłowego" odżywiania przy candidzie, ale czasem mam takie pragnienie, że 1h po posiłku muszę się napić.... Zauważył ktoś zmiany na języku? zmniejsza się nalot? To chyba zależy wszystko od stopnia zaawansowanie kandydozy. Pewnie ze 2 sesję wodą z miodem trzeba by zrobić.. Co sądzicie?
                                  • karo.8 Re: soda oczyszczona 29.04.13, 21:51
                                    pij dużo wody, zwłaszcza jeśli pijesz sodę.
                                    pozbylam sie nalotu,a wierz mi, mialam kożuch.

posiadasz czyścik do języka?
                                    • lubliniak80 Re: soda oczyszczona 30.04.13, 12:50
                                      używam twardej szczoteczki do czyszczenia języka i codziennie sparzam wrzątkiem obie szczoteczki... Fajnie byłoby się teraz pozbyć nalotu. Gazy mi ustąpiły po zastosowaniu diety białkowo-warzywnej i co najmniej pół roku bez węglowodanów (poza koktajlem odżywczym) dam jakoś radę, wzdęć się pozbyłem ok 4 lata temu. Teraz największy problem to zmęczenie (nogi "jak z waty" czasami) i bóle głowy. Przelewanie w brzuchu też mi na razie ustąpiło przy tej diecie, ale brałem ostatnio mocne zioła plus lewatywy, oczyszczanie wątroby też robiłem (już drugi raz, za pierwszym razem naliczyłem 150 zielonych kamyczkówsmile i teraz trochę grzybków zdechło i myślę, że tym razem będzie trochę lepiej.... Jestem pełen nadziei to tej sody.
                                    • lubliniak80 Re: soda oczyszczona 30.04.13, 13:13
                                      karo.8

> pozbylam sie nalotu,a wierz mi, mialam kożuch.

po 10 dniach pozbyłaś się nalotu? czy po kilku seriach?
                                      • karo.8 Re: soda oczyszczona 01.05.13, 15:31
                                        po drugiej serii nalotu już nie miałam.
                                        dasz radę. soda zapewne pomoże.
                                        • kondziu811 Re: soda oczyszczona 06.05.13, 08:55
                                          Jaką pijesz tą sodę?? Samą z wodą czy dodajesz tą melasę lub syrop klonowy??
                                          • karo.8 Re: soda oczyszczona 06.05.13, 11:22
                                            soda, miod,woda. konczę juz któraś sesję.
                                            • jan440 Re: soda oczyszczona 06.05.13, 21:54
                                              Karo.
                                              Nie chcę się wtrącać do Twojego wątku ale wcześniej polecasz dietę bezcukrową a później zalecasz stosowanie miodu.
                                              To jakaś niekonsekwencja.
                                              • karo.8 Re: soda oczyszczona 07.05.13, 20:16
                                                nikogo nie zmuszam. opisuję swoje doświadczenia.
                                                poczytaj moj wątek dokładniej.
                                                • jan440 Re: soda oczyszczona 07.05.13, 21:12
                                                  Ja też nikogo do niczego nie zmuszam.
                                                  Właśnie o to chodzi aby opisywać swoje doświadczenia.
                                                  Raz zalecasz dietę bezcukrową a potem branie miodu.
                                                  Chyba, że masz jakiś miód bezcukrowy.
                                                  Przeczytaj swój wątek dokładniej.
                                                  • lubliniak80 Re: soda oczyszczona 10.05.13, 10:59
                                                    tu chodzi o to chyba, że miód działa jak "koń trojański" - gdzieś to było opisane. Tak samo przy przeziębieniach słyszałem dobry sposób - łyżka miodu i wkrojony czosnek. Cukier podrażnia gardło i nasila objawy kaszlu, bo się osadza na gardle, ale jak się doda czosnek to czosnek też zostaje po drodze i zabija wirusy.. dlatego też pewnie z tą sodą musi być miód (oczywiście naturalny)....
                                                  • kondziu811 Re: soda oczyszczona 14.05.13, 20:30
                                                    To w jakich proporcjach rozrobić tą sodę z miodem i wodą??
                                                  • karo.8 Re: soda oczyszczona 14.05.13, 21:09
                                                    szklanka wody, łyżeczka sody, łyżeczka miodu.
                                                  • zapracowana4 Re: soda oczyszczona 24.05.13, 13:31
                                                    ja mialam grzybice jezyka, co się okazalo dop po wizycie u dentysty, zasugerowalam i badania i się potwierdzilo,z reszta lekarz na gole oko tez stwierdzil grzyba.. Ja nie stosowalam domowych porad ale wyleczylam trioxalem i jestem zadowolona no bo podzialalo pozdrawiam
                                                  • 2assa Re: soda oczyszczona 26.05.13, 13:28
                                                    głupota ze lekarz na gołe oko stwierdził, biały nalot może wywoływac też gronkowiec złocisty... wiec posiew jest konieczny. oczywiscie mozna załozyc sobie ze to candida i np. wprowadzic ostra diete ale zeby odrazu takie mocne leki;/... nie popieram. trzeba miec wyniki badań żeby podać takie leki
    • magdalini25 Re: soda oczyszczona 29.05.13, 09:07
      Mam pytanie - wypilam sode 2h po jedzeniu i zoladek zaczal mnie bolec, az klulo mnie w mostku. To raczej zly symptom? Wytrzymalam tak 1h, potem zjadlam troche i bol przeszedl ...
      • karo.8 Re: soda oczyszczona 29.05.13, 11:39
        ja nic takiego nie miałam, ale wiem od znajomych, ze odczuwali podobne dolegliwości. pili jednak dalej. wszystko przeszło.to zapewne efekt oczyszczania.
        • cytruska1 Re: soda oczyszczona 05.07.14, 17:19
          Mam pytanie, bo zgłupiałam. Wg. schematu z linku wynika, ze przygotowujemy szklankę roztworu i pijemy ją przez cały tydzień ( w sensie tą jedną szklankę męczymy cały tydzień)kolejno po łyżeczce, potem dwie potem rano jedna.. To chyba nie o to chodzi?

Czy im chodzi o to, że pierwszego dnia wypijam całą szklankę roztworu utworzonego z szklanki wody, łyżeczki sody i łyżeczki melasy, na drugi dzień 2 szklanki takiego roztworu rano i wieczorem po jednej, trzeciego dnia roztwór z 2 łyżeczek sody itd. tak?

jak ty robisz karo?
          • jan440 Re: soda oczyszczona 07.07.14, 11:30
            A co ma dać melasa?
            • cytruska1 Re: soda oczyszczona 10.07.14, 14:06
              rzekomo działa jak koń trojański, grzyb 'leci' na słodkie, a soda robi swoje..
    • munioman Re: soda oczyszczona 22.10.15, 20:42
      Odświeżam temat. Karo.8 czy nadal Twój język jest dobry? Już nie wiem jak się ratować Piłem sodę na razie 2 dni z miodem i mam z rana hmmm- rozwolnienia. Jestem w stanie to przetrwać by wyleczyć się z tego niesmaku i języka. Skończył mi się miód czy mogę popić 1 dzień bez miodu- czy skuteczność będzie podobna? Proszę odezwij się
      • ken-ya Re: soda oczyszczona 04.11.15, 00:24
        Picie sody dobrze wymieszanej z miodem lub bardzo slodkim syropem . Nazywaja metoda konia trojanskiego. Poprostu dobrze wymieszane dwa skladniki dzialaja w ten sposob - ze drozdze nie beda jadly samej sody . Poniewaz bardzo zarloczne sa na slodkie to dobrze wymieszana soda z miodem czy slodkim syropem zmusza ich do jedzenia slodkiego ,a od sody gina.Dlatego kaza przed wypiciem dobrze polaczyc te dwa skladniki potem dolac troche wody I wypic. Zarloki zjadaja cukier przy okazji sode ,a od sody gina.
    • hanca84 Re: soda oczyszczona 06.11.15, 15:01
      Dzień dobry, czy ktoś mógłby mi napisać jak stosować sodę? Wiem, jakie proporcje (2 łyżeczki sody + łyżeczka melasy/syropu), ale piszecie coś o 2 godzinach po jedzeniu, a ja nigdzie nie umiem znaleźć tej informacji. Czy stosuje się tylko raz dziennie? I w jakim odstępie od jedzenia/picia? Można na czczo?
      • jan440 Re: soda oczyszczona 17.11.15, 13:42
        Pełno jest różnych opisów w internecie.
        Na pewno sodą grzybicy nie załatwisz.
        • miroslaw111 Re: soda oczyszczona 17.11.15, 21:50
          co sądzicie o askorbinianie sodu , jest wystarczająco zasadowy żeby uśmiercać grzyba ? można to stosowac ?
    • digital_pl Re: soda oczyszczona 19.04.17, 18:42
      Witam, mam pytanie. Żona bierze leki antynowotworowe i ma naświetlania na kręgosłup (rak piersi w przerzucie na kości), ale bardzo by chciała przeprowadzić akcję z sodą. Nie znalazłem nigdzie informacji, czy można terapię z sodą i melasą prowadzić równolegle z lekami i naświetlaniami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka