Dodaj do ulubionych

Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje?

28.10.05, 12:08
Hej, zakladam forumowy klub zlosliwcow.
Jak ktos bedzie chcial sie wygadac, albo komus przygadac - to niech wykorzysta
ten watek. Dla porzadku - aby w innych watkach nie bylo agresywnych postow...

moze moj pomysl jest beznadziejny, trudno, najwyzej Monikx2 wytnie ten watek
za chwile.

Ale nabuzowalam sie troche czytajac przed chwila wypowiedz kogos i
postanowilam zalozyc takie "kolko tematyczne"

pozdarwiam,A.
Obserwuj wątek
    • mama.mimi Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 12:14
      Ja jestem złośliwiec, to jest pewne!!
      Nie "pozabijamy" się tutaj?
      Chyba nie, bo większość z nas to zapominalscy i skleroźnicy, więc nikt nic nie
      wie.
    • mama.mimi Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 12:41
      Takie duże forum i jeden złośliwiec wśród nich, czyli ja. Czarna owca!!!!!
      • asiabed Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 12:41
        smile
        • mama.mimi Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 12:45
          O Ty złośliwa bestio!!!
        • jullieta Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 12:47
          To moze oprocz czarnej owcy znajdzie sie jeszcze miejsce dla zmiji?

P.S. nie, no nie moge patrzec na te czcionke, napisze jak wroce z pracki...
          • asiabed Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 14:00
            Jullieta, jak Ty w ogole moze robic takie straszne literowki!!! No przeciez to
            karygodne!! Wstydz się!
            wink

P.S.
            troche usmiechu nam nie zaszkodzi, prawda.. smile
            (Jullieta - oczywiscie zartowalam)
            papatki,Asia
            • frytka2 Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 15:04
              hehehe..dobre sobie..mozna wrecz nominowac tutaj zlosliwca roku ..ja juz mam
              kandydata big_grinbig_grinbig_grin
              Wy pewnie tez smile tego samego
              • mama.mimi Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 15:07
                Chyba za mało tu bywam, żeby domyśleć się kto jest ewentualnym najlepszym
                złośliwcem tego forum.
                • frytka2 Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 15:11
                  ludzie, nie buntujcie sie od razu jak ktos Wam zwroci uwage!
                  mnie tez zwrocono i przyjelam to dowiadomosci bez obrazania sie.
                  Zrozumcie ,ze jesli ktos napisze " ten lek jest super" to co nam z tego
                  przyjdzie? napiszciee konkretnie,,jak dlugosto sujecie, jaka przyniosl poprawe
                  czy moga gomstosowac wszyscy itp
                  A nie..rzucicie haslem i macie pretensje ,ze ktos Wam zwrocil uwage i na koniec
                  sie dasacie.Zachowujcie sie jak dorosli ludzie.
                  pozdrawiam

wpisuje to tutaj by nie robic balaganu big_grin
            • jullieta Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 16:48
              ... no to się wstydzę ...

Ale nie musiałaś cukrować, ja mam kandydozę...wink
              • frytka2 Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 17:08
                :p
    • 9956jaga Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 18:21
      Dobra Asia juz nie przesadzaj,wcale tak agresywnie nie napisalam i to ty teraz
      przesadzasz i moze faktycznie starczy tej zlosliwosci, bo ogolnie moja cecha
      dominujaca nie jest zlosliwosc, ale tak mi sie jakos chcialo skomentowac i
      przynajmniej nie bylo nudno
      moze troche przesadzilam,za co wzsystkich przepraszam
      juz oky??????????????
      • asiabed Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 20:32
        nie, no spoko, ja sie gniewam. Dzisiaj jestem jeszcze troche podbuzowana...Ale z
        innego powodu. Wiec sorki.
        Wiecie, ogolnie jestem milosniczka zwierzat, lubie kurki, slonie, swinki, pieski
        itd, a nawet kaczuszki....ale niektore w ostatnich dniach mnie troche
        wpieniaja... wiec moze stad to rozdraznienie smile
        • frytka2 Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 21:00
          big_grinbig_grinbig_grin

ale mnie ubawilyscie ...hihi
          dobrze jednak ,ze na sam koniec sie rozumiemy smile
          • andrzej.janus Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 22:53
            Ja też mam ochotę czasami komuś dokopać smile
            Czy nie ma juz innej choroby na świecie niż kandydoza? Jak przyjdzie do mnie
            pacjent to musi zawsze mieć kandydozę.
            No musiałem sie Wam wyżalić.
            Może załozymy kącik śmiechu? smile
            • asiabed Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 28.10.05, 23:05
              "Drozdzakowy Kabaret Zielona Plesn" przedstawia...smile

Ale glupoty zaczynam pisac. Ide chyba juz uspic swojego grzyba smile bo szaleje smile

pozdrawiam, Asia
            • jullieta Re: Do Pana doktora... 29.10.05, 13:32
              No tak, rzeczywiście, to naprawdę pech - co pacjent, to kandydoza!
              Niech Pan go (pacjenta)tu do nas na forum skieruje, już my się nim zajmiemy...

Halooo, czy jest ktoś, kto nie ma kandydozy?

Chętnie oddam ... Darmo...
              • andrzej.janus Re: Do Pana doktora... 29.10.05, 18:33
                Czasami sobie myslę, że wpadam w jakaś paranoje.
                O ile przyjdzie do mnie pacjent z poważnymi problemami zdrowotnymi, to
                rozpoznaję prawie zawsze zakażenie drożdżakiem, co niestety potwierdza się.
                Lekarze tradycyjni z uporem maniaka nie chcą rozpoznać tej choroby i biedny
                człowiek leczy się na kilkanaście chorób oddzielnie.
                • jullieta Re: Do Pana doktora... 29.10.05, 19:44
                  Najgorsze jest to, że ja też już mam zaburzenia (kandydoza smile) i u znajomych mi
                  osób też rozpoznaję tę chorobę. Ale nawet nie chcę zaczynać tematu, bo mnie za
                  dziwadło jakieś wezmą. Aby uwierzyć i przekonać się do tej choroby trzeba już
                  chyba w dużej desperacji być, bo wcześniej to nie dociera... smile
                  • asiabed Re: Do Pana doktora... 29.10.05, 19:59
                    Ja tez mam juz syndrom "candida is everywhere" "We all are members of candida's
                    club" smile....
                    sorry ze te angielskie belkoty ale slucham nowej plytki Sistars i tak mi siadly
                    te rytmy i jezyk na mozg...smile
                • asiabed Re: Do Pana doktora... 29.10.05, 19:56
                  Nio "lecza" tak kazde schorzenie z osobna (razcej zaleczaja), a NFZ i tak placi
                  ..... Po co stawiac jedna diagnoze, jak mozna 6....w pewnych odstepach
                  czasowych... wink
                  • andrzej.janus Re: Do Pana doktora... 30.10.05, 17:42
                    Ostatnią diagnozę stawia anatomopatolog.
                    • jullieta Re: Do Pana doktora... 30.10.05, 20:10
                      Ale czad! Dobre, Panie doktorze...
                    • asiabed Re: Do Pana doktora... 30.10.05, 20:24
                      Najbardziej trafna....?....wink
    • grzesio22 Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 31.10.05, 12:06
      A kto nie bywa złośliwy? Złoszczą mnie np.nowi forumowicze,którzy ciągle pytają
      o to samo(chyba nie maje czasu na czytanie starych postów),złoszczę się
      czasem,kiedy (moim zdaniem) opowiadacie o takich drobiazgach,rozdmuchujecie
      jakiś temat,a wystarczy przeczytać dokładnie artykuł dr. Janusa umieszczony na
      początku strony,by dowiedzić się prawie wszystkiego.Ja miałem to szczeście ,że
      spotkałem dr.Janusa i leczę się u Niego.Pragnę Wam powiedzieć ,że w chwili
      spotkania z dr.stan mojego zdrowia był tragiczny!Miałem wszystkie objawy
      candidy umieszczone w artykule dr.(oprócz tych typowo kobiecych).Po prawie 6
      miesiącach leczenie stan mojego zdrowia jest o wiele lepszy(mam jeszcze
      problemy z moimi kostkami,ale myślę ,że w ciągu roku pozbędę się i tego)
      Dlatego Andrzeju wielkie dzięki smile Pozdrawiam grześ
    • frytka2 Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 31.10.05, 12:23
      Wybacz Grzesiu,ale co do artykulu dr Janusa (z calym szacunkiem dla Doktora)to
      mialam pare watpliwosci,np : sprawa diety w I fazie leczenia. Dlatego nie
      wystarczy wedlug mnie przeczytac tylko ten artykul , by wszystko bylo jasne.

• andrzej.janus Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 31.10.05, 18:34
        Jestem otwarty Pani frytko2 na wszelkie mądre sugestie.
        Jak udowodni Pani, że gdzieś mylę sie, natychmiast dokonam korekty. Artykuł ten
        napisałem dla Was a nie dla zaspokojenia własnych ambicji.
        • frytka2 Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 31.10.05, 19:20
          Panie Doktorze,
          Przede wszystkim zdziwila mnie Panska reakcja na moj post.Nie mialam zlych
          zamiarow.I nie twierdze,ze Panski artykul zawiera jakies bledy.Moja opinia
          wziela sie tylko i wylacznie z tego ,iz np sugeruje Pan w I etapie leczenia
          sniadanie skladajace sie z chleba zytnio-razowego a wiemy przeciez ,ze
          powinnismy unikac glutenu. Zauwazylamm ze zmieniono kilka rzeczy w tym
          artykule, ale z tego co pamietam byla tam kwestia dotyczaca nielaczenia bialka
          z weglowodanami, po czym w jendym z przepisow podano , iz mozna zjesc chleb z
          serem lub twarogiem.Stad moje (i nie tylko moje)watpliwosci.
          Panie doktorze, ja nie narzucam Panu jakichkowliek bledow , bo nie mam do tego
          prawa a juz w ogole wiedzy.Sugeruje sie tylko tym co jest podane tutaj na
          forum.Dlatego nie musze Panu czekogolwiek udowadniac, bo nie takie sa moje
          intencje.A juz w ogole nie sugurowalam nikomu ,iz jakoby napisal Pan ten
          artykul dla zaspokojenia swoich ambicji.Wiem,ze jest Pan tutaj po to by nam
          pomoc i za to dziekuje .Jednak niech Pan stara sie rowniez zrozumiec,,ze
          czasami miotaja nami watpliwosci.Tymbarzdziej przy tylu opiniach, jakie sa
          wyrazane na tym forum.
          Pozdrawiam
          • asiabed Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 31.10.05, 20:11
            Frycia, mnie sie wydaje, ze jest kilka "szkol" leczenia dieta z candidy. Cos mi
            sie przypomina, ze kiedys Pan Janus mowil cos o tym (pisal), ze jest raczej za
            wlasnie takim postepowaniem w diecie, jakie wskazuje w artykule, bo jest mniej
            drastyczne. (to nie jest cytat).
            Niektorym trudno sie przestawic z "normalnego" jedzenia na taka diete. Wiesz jak
            to jest - z dnia na dzien zaczynasz inaczej komponowac posilki, przestajesz
            slodzic, nie jesz togo co dotad bylo podstawa diety (chleb, nabial, cukier itd.)
            - to szok psychiczny, ale takze szok dla organizmu.
            Ja np juz od lat jadlam wedlug wskazan dr Tombaka - wiec bylo mi latwiej jeszcze
            bardziej udrastycznic diete (od lat tez nie slodze, choc slodycze "gotowe"
            podjadalam).

Moze stad to podejscie dr Janusa (a moze jednak sie myle). pozdrawiam. Asia
            • andrzej.janus Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 01.11.05, 08:15
              Rzeczywiście niektóre osoby przeżywają ,,szok biochemiczny" spowodowany
              hipoglikemią. W związku z tym aby stwierdzić czy wystąpi to zjawisko, zalecam
              wykonanie krzywej cukrowej z dodatkowym oznaczeniem glukozy po 3 godz. O ile po
              3 godz. stężenie cukru jest poniżej poziomu wyjściowego, należy spodziewać się
              wystąpienia hipoglikemii.
          • andrzej.janus Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 01.11.05, 08:11
            Pani Fryteczko.
            Wiem, że nie miała Pani złych intencji smile. Byłem po prostu ciekawy gdzie
            popełniłem błąd.
            Wiekszość osób chorujących na Candida cierpi na nietolerancję glutenu.
            Amerykanie uważają, że należy całkowicie wyeliminować go z diety. Moje
            stanowisko jest bardziej liberalne dlatego, że przed rozpoczęciem leczenia
            bardzo starannie zbieram wywiad od chorego pod kątem nietolerancji glutenu.
            Często zdarza się, że zalecam dietę całkowicie bezglutenową.
            Rzeczywiście należy do artukułu w podrozdziale - Dieta w I etapie wkleić kilka
            zdań na ten temat, ażeby osoba rozpoczynająca kurację na własną rękę
            samodzielnie była w stanie podjąć decyzję co do wyłąćzenia go z diety.
            Dziękuję za info. Jest to uwaga konstruktywna.
        • asiabed Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 31.10.05, 20:03
          Panie Doktorze - Pan jest normalnie Normalnym i wspanialym czlowiekiem! To milo
          slyszec, ze lekarz jest otwarty na sugestie pacjentow smile
          I nie jest to bynajmniej zlosliwosc!
          Ciesze sie, ze mamy w Panu wsparcie.
          pozdrawiam.
          • 9956jaga Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 31.10.05, 21:53
            Asia ty mnie mozesz normalnie z tego forum wyrzucic,ale nie moge sie
            powstrzymac i musze wam napisac, ze jak patrze na moja malenka koteczke,sliczna
            jak z obrazka,ktora spi jak dziecko na stoliku komputerowym,przytulona do plyt,
            to naprawde nie chce sie byc zlosliwym, cala zlosc przechodzi i( piekna jest ta
            bliskosc- czlowieka i zwierzecia)musialammmmmmmmmmmmmm
            pozdrawiam
            • jullieta Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 31.10.05, 22:03
              Wiem co masz na myśli. Dlatego, też wolę zwierzaki, bo ludzi, to tak
              niekoniecznie... (sorki, kandydoza, ale tu tak można).
              • frytka2 Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 31.10.05, 22:13
                oj ile bym dala za zwierzaka sad a tutaj nie moge sad
            • asiabed Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 31.10.05, 22:27
              spoko, ja mam na tapecie monitora mojego Gucia pucia (piesio). i tez jak na
              niego patrze - to zlosc przechodzi. Z reszta, nie gniewaam sie na zadnego z
              forumowiczow smileBo niby dlaczego. Bardzo wszystkich lubie smile
              • andrzej.janus Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 01.11.05, 08:19
                Ja mam w domu pięknego burego kota. Leży najczęściej rozciagnięty wzdłuż
                klawiatury na biurku albo siedzi na pudle komputera i grzeje sie. Czasem
                przeszkadza mi pisać wię kupilem klawiaturę bezprzewodową smile
                • 9956jaga Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 01.11.05, 15:42
                  ja jeszcze oprocz mojej malenkiej pyzuni,mam doroslego kota psotka,ktory
                  uwielbia spac na moich kolanach i czasem jest przezabawny widok,
                  bo pyza lezy na biurku,a psotus na kolanach i do kompletu brakuje tylko
                  brutusa,ktory biega po podworku, pilnujac naszego domu,
                  wiem,ze to nie ten post,ale jakos tak ladnie chcialam zakonczyc te burze,ktora
                  wywolalam. pozdrawiam
    • mama.mimi Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 01.11.05, 11:48
      Komuś bym dołożyła!! Chce ktoś kuksańca? hi hi hi
      • balamutka Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 01.11.05, 12:37
        Nie no ja zaraz zwariuję!!!! Przeszłam na dietę, zero cukru, produktów z białej
        mąki i drożdży, prawidłowe łączenie pokarmów, ale co mam kurcze jeść jeśli
        muszę zastosować dietę bezglutenową>?>???? Teraz kupuję chleb żytni razowy na
        zakwasie i jakoś to wygląda, ale po odstawieniu chleba to chyba zostaje
        głodówka albo same warzywka wcinać??? Jak to więc jest w I fazie diety? Można
        jeść chleb na zakwasie czy nie???? Czy można zrobić jakiś test na nietolerancję
        glutenu? Czy jeśli gluten organizm przysfaja bez problemów to można go spożywać
        w I fazie?
        • asiabed Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 01.11.05, 13:48
          Chodzi tu o gluten - patrz posty ponizej.
          Balamutka, spoko wodza, sa jeszcze wafle ryzowe - ja je wcinam (ale tez w
          rozsadnych ilosciach).

Wiesz co, gdzies byl watek o glutenie (diecie bezglutenowej - zaraz poszukam. Bo
          warto podniesc temat).

• balamutka Re: Klub zlosliwcow - kto sie zapisuje? 01.11.05, 16:47
            Dzięki asiabed smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka