Dodaj do ulubionych

Ściekająca wydzielina w gardle

07.11.05, 14:13
Gdzieś się przewijał ten wątek, ale nie mogę znaleźć. Czy ściekająca, biała
wydzielina po ściance gardła = grzybica zatok?
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: Ściekająca wydzielina w gardle 07.11.05, 20:03
      Prawdopodobnie tak,
      wydzielina moze tez sie nasilac - gdy je se duzo produktow sluzotworczych. Ale
      tak naprawde chyba sprowadza sie to do stanu zapalnego w zatokach- i obecnosci
      tam jakiegos obcego...
      niestety...
      tez ma z tym problem - choc wydzielina nie jest ropna (tak mi sie na dzien
      dziiejszy wydake) - jest rzadka, wodnista - ale jest.
      • balamutka Re: Ściekająca wydzielina w gardle 07.11.05, 21:48
        Dziękuję Asiu za odp. Czyli zakraplanie aliocitem nosa powinno pomóc?
        Pozdrawiam
        • 9956jaga Re: Ściekająca wydzielina w gardle 07.11.05, 22:16

To jest odpowiedz na wasze pytania, skopiowana ze str.
          www.bioslone.pl

todzia | 2005-11-06, 23:02
          Panie doktorze, jakis czas temu pisalam do Panu , ze pije miksture od pol roku,
          ale nie umiem sobie poradzic z tym chrzakaniem i tym czyms co mi ciagle splywa
          do gardla, wtedy Pan mi poradzil, abym zakraplala nos aolcitem i okazalo sie,ze
          to byla bardzo dobra rada, bo chyba po 3 tygodniach, glos mi wrocil do normy i
          prawie nie chrzakam,chodze po domu i spiewam wysokie arie- co bylo nie mozliwe
          w ostatnim pol roku,
          Dlatego jestem Panu ogromnie wdzieczna i bardzo, bardzo, dziekuje.
          wszystkiego dobrego

--------------------------------------------------------------------------------
          Andrzej Janus | 2005-11-07, 09:51
          Dla Pani todzi.
          Dziękuję za słowa uznania, ale powinna być Pani wdzięczna Panu Józefowi, że
          wynalazł tak świetny sposób usuwania Candida z zatok.
          Traktuję jego kropelki jako podstawowy preparat do udrażniania przewodów
          wyprowadzających wydzielinę z zatok o równoczesnych właściwościach
          likwidujących drożdżaka.

zycze wszystkim duuuuuuuuuuuuuuuzo zdrowia
          • balamutka Re: Ściekająca wydzielina w gardle 07.11.05, 22:18
            Bardzo dzięki smile))
            • 9956jaga Re: Ściekająca wydzielina w gardle 07.11.05, 22:40
              balamutko- badz cierpliwa i wytrwala ,a na pewno zakraplanie nosa przyniesie
              efekt
              w moim przypadku czekalam 3 mies.
              a meczylam sie 6 lat
              to chyba warto
              ale najgorsze jest to, ze nikt nie wie jak ci pomoc, bo normalni lekarze,
              nie czaja o co chodzi
              to trzeba spotkac na swojej drodze takich ludzi jak dr. Janus albo P.Slonecki,
              ja cos o tym wiem, bo tez sie meczylam
              • mariusz1233 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 07.11.05, 23:11
                Jaga i co jak wyleczylas to, to juz nie powraca??
                • 9956jaga Re: Ściekająca wydzielina w gardle 07.11.05, 23:35
                  moj organizm walczyl 10 mies. z candida
                  przez te wszystkie miesiace nie bralam zadnych probiotykow,tylko pilam miksture
                  tak jak pisze Pan Slonecki i kropilam nos wg. jego ksiazki
                  po 6 mies. organizm wyrzucil toksyny na skore glowy
                  a po 3 mies. przestalo mi to swinstwo splywac do gardla
                  i tak jest do dzis
                  nic mi sie nie przelewa w zoladku, dormalnie sie zalatwiam,wspaniale sie czuje
                  i nic kompletnie mi nie dolega
                  poniewaz strzepy grzyba fruwaja po organizmie do oklo 3 lat
                  wiec profilaktycznie pije teraz sobie miksturke
                  i zakraplam nos 3 razy w tygodniu, a nie codziennie jak bylo na poczatku
                  pozwalam sobie na kawalek ciasta i inne produkty, ktore byly nie dozwolone
                  i mowie sobie zeby ten drozdzak pocalowal mnie - wiesz gdzie.............
                  i tylko mikstura z aloesu , na przemian z citroseptem mi pomogla, nic oprocz
                  tego przez te 10 mies. nie zazywalam
                  pozdrawiam
                  • mariusz1233 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 08.11.05, 01:06
                    mozesz cos wiecej napisac o tej miksturze z aloesu ?? i jak brałaś ją i
                    citrosept (ile kropel itp)
                    • balamutka Re: Ściekająca wydzielina w gardle 08.11.05, 08:10
                      Jaga ja też wiem coś o tym, bo z tą wydzieliną w gardle męczę się od 10 lat i
                      biegałam po najróżniejszych lekarzach, oczywiście każdy z nich rozkładał ręce i
                      mówił że to uczulenie po czym przepisywał leki przeciwuczuleniowe, które nic
                      nie dawały. A tu nagle teraz proszę, dowiedzialam się jak z tym walczyć, aż
                      uwierzyć nie mogę po tylu latach, chyba się rozkleję wink
                      Dzięki serdeczne i pozdrawiam
                      • 9956jaga Re: Ściekająca wydzielina w gardle 08.11.05, 11:00
                        a najwspanialsze jest to,ze mozna obojetnie gdzie mieszkasz, usiasc wygodnie
                        przed kompem i masz caly swiat przed soba i za darmo sobie pobierasz rady i
                        dyskutujesz z podobnymi do siebie
                        i przede wszystkim nie narazasz sie na smiesznosc, bo przeciez jak sie zdrowym
                        (w co nie wierze- tylko oni jeszcze o tym nie wiedza) mowi o drozdzaku,
                        to patrza jak na wariata,przeciez my gadamy jak nawiedzeni,
                        a kto lepiej cie rozumie, jak nie ten komu np. z gardla cos splywa i nikt nie
                        wie co? i calymi latami sie meczysz, plakac ci sie chce i nawet rodzina nie wie
                        o co ci chodzi, bo przeciez nikt w tobie nie siedzi i nie wie jak ty sie
                        czujesz, prawda?
                        wiec zadrozdzeni, trzymajmy sie razem i nie dajmy sie, bo tylko my wiemy o co w
                        tym wszystkim chodzi,
                        no i oczywiscie nasz KOCHANY DR. JANUS I P. SLONECKI
                        NIECH IM BOZIA DA DUUUUUUUUUUUUUUUUZO ZDROWIA
                        pozdrawiam
                    • 9956jaga Re: Ściekająca wydzielina w gardle 08.11.05, 10:49
                      mariuisz wejdz na strone P. Sloneckiego i dr. Janusa oni tam razem dzialaja i
                      poczytaj sobie a wszystko ci sie wyjasni www.bioslone.pl
                  • sylwka_as Re: Ściekająca wydzielina w gardle 12.06.07, 13:50
                    Mam pytanie jak to wyglądało, gdy toksyny organizm wyrzucił na skórę głowy? Czy
                    to była postać jakichś ropnych pryszczy? Mam masę pryszczy ale na nogach i nie
                    potrafię sobie z tym poradzić
          • robertm303 aolcit gdzie to kupić? 08.11.05, 12:30
            to sie dokładnie nazywa aolcit gdzie to można kupić?
            • 9956jaga Re: aolcit gdzie to kupić? 08.11.05, 13:09
              aloes+woda= alocit- jest to nazwa wymyslona przez P. Sloneckiego
              na stronie, ktora podalam jest pokazana butelka, ktora zaleca Slonecki, bo jest
              w miare tania i skuteczna,
              a skad wiadomo,ze skoteczna, ludzie pija od paru lat i wiedza z doswiadczenia,
              a jak kogos stac moze kupic drozszy,( aloes) nic nie stoi na przeszkodzie
              pozdrawiam
              • mariusz1233 Re: aolcit gdzie to kupić? 08.11.05, 13:53
                a znacie coś takiego jak AMOL ??? to tez chyba z aloesu
    • mama.mimi Re: Ściekająca wydzielina w gardle 08.11.05, 14:05
      Mam w domu jakiś litrowy Aloes, te gotowe preparaty (np dostępne w zdrowej
      żywności) są już chyba rozcieńczane?? I jeszcze dodatkowo rozcieńczamy?
      Jakie rozcieńczenie? Ile razy dziennie zaraplamy? I po ile kropel?
      dziękuję
      • 9956jaga Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 00:23
        jezeli na butelce pisze sok 99 proc. to jest nierozcienczony i trzeba go
        rozcienczyc z woda 1/1 jak chcemy pic,ale do nosa trzeba bardziej rozcienczyc,
        zakraplamy rano 8 kropli do nosa do jednej dziurki
        wieczorem tez 8 kropli ale do drugiej
        i tak na przemian przez co najmniej 3 mies.
        a jak flegma przestanie splywac to 2-3 razy w tygodniu profilaktycznie
        pozdrawiam
    • princess_of_darkness Re: Ściekająca wydzielina w gardle 08.11.05, 18:43
      ja mam taką wydzielinę od 2 tyg. chyba, myślałam że to przeziębienie, może coś
      ze mnie spływa, myślę, że to zatoki, ale kto wie? nie miałam wcześniej czegoś
      takiego, nieraz to się AŻ dławię ;/
      princess
      • balamutka Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 08:20
        Właśnie zakropliłam nos i po 3 kroplach myślałam że mi głowę wypali. Piekło i
        bolało aż po tył głowy, czy to normalne?
        • 9956jaga Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 10:05
          pierwszy raz jest zawsze trudny, bo czlowiek ma wrazenie, ze mozg mu wyplynie
          na wierzch,
          ale to tylko swiadczy o tym, ze masz tam co leczyc,
          i im bardziej piecze, tym wiecej drozdzaka w zatokach,
          ja tak mialam przez okolo 3 tygodnie,pieczenie w glowie i az po lzawienie oczu,
          dzis juz mnie nic nie piecze i nie boli,(3 mies. zakraplania, a teraz 2-3 razy
          w tyg.)
          poprwail mi sie wzrok( nie mam ciagle zmeczonych oczu)
          znikly mroczki przed oczami,
          10 mies. czekalam,ale bylo warto
          pozdrawiam
    • grakit Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 09:32
      Wczoraj kupilam sobie ksiazke J.Słoneckiego i z zainteresowaniem ja przeczytalam
      (polecam, 20 zl). Na pewno zastosuje sobie krople do nosa i pomysle o calej
      kuracji. Ja rowniez mam przyklejona flegme do scianek gardla i czuje jak slina
      po niej mi sie slizga(bleeee). Z nosa mi kapie gdy znajduje sie w nagrzanym
      pomieszczeniu lub pije albo jem cos parujacego.
      • mama.mimi Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 11:35
        Przybliżcie mi rozcieńczenie jakie ma być przyu kroplach do nosa. Większe niż
        1:1 czyli jakie? Nie chciałabym przedobrzyć!!!
    • paszczak44 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 13:18
      hmm... Zastanawiam się czy ktoś już zniszczył sobie śluzówkę zakraplając sobie
      citrosept do nosa...
      • paszczak44 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 13:25
        Wiele leków ziołowych testowałem na sobie, niektóre bezmyślnie, w innych dawkach
        niż zalecane; ale powiem szczerze, że bałbym się zakraplania nosa/zatok
        mieszaniną aloesu i citroseptu w stosunku 1:1 lub podobnym. Duże rozcieńczenie
        citoseptu jeszcze jestem w stanie zrozumieć ale to...
        • paszczak44 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 13:33
          A nie, sorry.
          Alocit robi się mieszając wodę z aloesem lub drugi wariant 35 kropli citroseptu
          na pół litra wody.
          Moje dwa wcześniejsze posty są nieważne.
          • mama.mimi Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 13:41
            Ale ile tej wody?
            • marzenaanna Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 13:48
              Ja robię 5mililitrow alocitu i 15 mili.wody.starcza na kilka dni.Trzymam w
              buteleczce z ciemnego szkła w szawce. Zakrapla m te.z uszy.
              • asiabed Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 14:33
                Ja robie podobnie jak Marzenaanna, juz od ponad miesiaca zakraplam nos -
                poczatki byly trudne, teraz sie juz przyzwyczailam, ale dalej jak kropie - to
                piecze i oko troche lzawi.
                Krople robie nowe co 8 (okolo ) dni, raz staly dluzej i zauwaylam, ze zaczynaly
                jakos dziwnie metniec i pachniec (wiec wywalilam). Teraz przyrzadzam krople z
                wody podwojnie filtrowanej a potem przegotowanej i ostudzonej (no i oczywiscie z
                alocitu, ktory stoi w lodowce).
                Jestem zadowolona z tego zakraplania, i to bardzo,
                pozdrawiam
          • marzenaanna Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 13:43
            Nos zakraplamy tylko alocitem z aloesu, rozcienczonym w stosunku 1/3 z
            przegotowaną wodą.
            • mariusz1233 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 14:39
              mozna kupic gdzies to w internecie podajcie adres jak macie smile
              • mariusz1233 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 14:41
                tu odnosnie tego alocitu ale tylko dla kobiet
                www.bioslone.pl/wym_zdan.php?nrtematu=3
                • mariusz1233 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 15:02
                  taki sok może być ???
                  www.kosmetyki.istore.pl/sklep,937,,,03,,pl-pln,101358,0.html
                  • marzenaanna Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 15:12
                    Na st.www.bioslone.pl masz podane nazwy firm,które wg.P. słoneckiego robią
                    najleposzy produkt. ja aloes z częstochowy kupiłam w aptece za 25zł. Pote
                    zrobiłam alocit.W wymianie zdań na tej str.są opinie osób stosujących miksture
                    i krople . Są tez odpowiedzi P.Słoneckiego i dr. Janusa.
                  • asiabed Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 15:12
                    Ten sok jest akurat polecany.
                    • balamutka Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 17:01
                      Czy mogę użyć do zrobienia alocitu wodę niskomineralizowaną, przegotowaną, np
                      Żywiec???
                      • marzenaanna Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 17:23
                        Nie wiem.W ksiązce i na str.bioslone jest tylko woda przegotowana.Może zapytaj
                        w ptaniach do P.Słoneckiego,
                        • asiabed Re: Ściekająca wydzielina w gardle 09.11.05, 17:41
                          Ja mysle, ze tak. Za pierwszym razem zrobila aloct z zywca (zrodlanka)
                          przegotowana i ostudzona.
                          Ostatnio robiac krople zaczelam uzywac wydy filtrowanej przegotowanej.

Ale w sumie to wychodzi na to samo. Bo zywiec to taka w sumei zwykla miekka woda
                          filtrowana..
                          • mariusz1233 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 10.11.05, 00:47
                            chyba najtanszy sok z aloesu jaki widzialem, kupywalem już na tej stronie i
                            polecam ją!! 34zł za Litr!!
                            www.domzdrowia.pl/index.phtml?action=produkt_szczegoly&pid=41345&k=36
                            • grakit Re: Ściekająca wydzielina w gardle 10.11.05, 12:08
                              Dodaj do tego koszty przesylki i wyjdzie drozej niz w zielarskim sklepiesmile
    • mama.mimi konserwanty w soku 10.11.05, 09:49
      A co z konserwantami, których musimy unikać a jest ich cała masa w aloesie. Mój
      aloes (Laboratoria Natury) ma benzoesan sodu, sorbinian potasu i siarczyn sodu.
      Wszystkie te soki mają konserwanty?
      • grakit Re: konserwanty w soku 10.11.05, 12:16
        Niestety wszystkie, bo jak pisze P.Sloniecki inaczej nie mozna tego przechowac
        na dluzej. Czy juz zaczelas nochala zakrapiac? Czekam na Twoja odpowiedz jak
        reagujesz na te kroplesmile
        • mama.mimi Re: konserwanty w soku 10.11.05, 15:37
          Jakoś nie mogę się zebrać do zastosowania aloesu do nosa. Mam jeszcze stary,
          jakiś rok leży w temp pokojowej, ale jest napoczęty, więc nie wiem czy mogę go
          stosować, bo piszą żeby w lodówce trzymać po otwarciu. Może się zbiorę
          A Ty stosujesz? I jak?
          • asiabed Re: konserwanty w soku 10.11.05, 19:41
            Mama.mimi - lepiej nie pij juz tego aloesu. Skoro mowisz, ze czekal otwarty w
            temp.pokojowej ... to juz sie nie nadaje do niczego. No - moze wlosy mozesz
            sobie nim poplukac. Aloes po otwarciu zwykle moze stac w lodowie okolo 2
            miesiecy (im krocej - tym lepiej, bo ma mniej konserwantow).

• grakit Re: konserwanty w soku 11.11.05, 08:38
            Ja mialam otwarta butelke i moze w niej ze szklanke aloesu i wylalam to do
            sciekow. Butelka stala w lodowce od kwietnia chyba, ale wolalam dla pewnosci ja
            usunac. Za to trzymam w niej alocitsmile A po zakropleniu mam wrazenie jakby ktos
            rozpalonym zelazkiem mi jezdzil wewnatrz czachy i zatok. Az na przelot piecze
            mnie skora(tyl glowy) a nogami przy okazji robie rowerkismileTo tylko chwile trwa.
            Stezenie alocitu daje jak w ksiazce jest zalecane i widocznie tak reaguje.Ale
            biore zaciskajac zęby. Zreszta powiem wam ze coraz lepiej sie czujesmile
      • asiabed Re: konserwanty w soku 10.11.05, 19:38
        wiekszosc - jak nie wszsytkie. Pan Slonecki pisze np, ze tego nie da sie
        uniknac, i po 1 - konserwanty stanowia ulamek procenta calosci, a po 2 -
        dodatkowe rozcienczenie (postac alocitu) jeszcze bardziej zmniejsza ilosc
        konserwantow w dawce dziennej. Co zrobic - trzeba sie konserwowac sad
    • mama.mimi Re: Ściekająca wydzielina w gardle 13.11.05, 17:14
      Zakropliłam sobie alocit do nosa. Może coś gdzieś poczułam, tak jakby przy
      podniebieniu, ale nie jestem pewna, czułam lekkie szczypanie. To dobrze?
      Od dawna inhaluję się i ścieka mi tego sporo, jednak mam dość tych inhalacji.
      Pokombinuję wyłącznie z aloesem. Zobaczę

Wiecie co działa super??? Dzisiaj po raz pierwszy w życiu zjadłam chrzan, taki
      tarty w domu łączony z sokiem z cytryny jedynie. Wzięłam dawkę końską, ale mi
      nos przewietrzyło, aż musiałam chleb wąchać, bo padłam od aromatu. I mnóstwo
      kataru, wydzieliny do gardła i potem było lepiej.
      Tylko mnie nie załamujcie że chrzanu nie można??!! Ten sklepowy to chyba nie
      bardzo, bo ma różne dodatki, ale taki swój??
    • baroslaw Re: Ściekająca wydzielina w gardle 16.11.05, 13:22

sciekajaca wydzielina po tylnej stronie gardla to prawdopodobnie gronkowiec
      zlocisty daje o sobie znac

pozdrawiam
      • balamutka Re: Ściekająca wydzielina w gardle 16.11.05, 15:20
        Jak to gronkowiec złocisty??? A skąd taka teoria? I skąd to świństwo?
        • mama.mimi Re: Ściekająca wydzielina w gardle 16.11.05, 18:53
          No nie, jeszcze gronkowca mi brakuje do kompletu!!! To candida nie może ściekać
          z zatok? To jest objaw zarezerwowany dla gronkowca?
          • asiabed Re: Ściekająca wydzielina w gardle 16.11.05, 19:23
            Dziewczyny, nie panikujcie. denerwujecie sie moze bez potrzeby.
            Gronkowiec moze siedziec i w zatokach - to badziewie moze pewnie "rozrabiac" w
            naszych organzimach do spolki z candida. Ale zeby to tylko on niby mial
            powodowac takie objawy...myslac tak, nalezaloby uznac, ze wiekszosc naszego
            spoleczenstwa ma gronkowca (jak sie domyslam chodzi o zlocistego?) w gardle czy
            zatokach (ilu ludzi meczy sie cale zycie z zatokami, "klucha w gardle" itd.).
            Juz predzej powiedzialabym, ze to sprawka grzyba...
      • calikk Re: Ściekająca wydzielina w gardle 17.11.05, 11:54
        potwierdzam- moja mama tak dokładnie ma i ma zdiagnozowanego gronkowca z.
      • ika1 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 30.05.07, 23:47
        Przed ciaza zakrapialam nos alocitem przez 3 miesiace,ale nie pomoglo.Ten aloes
        rzeczywiscie dziala tez na gronkowca?
    • monikx2 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 14.10.06, 21:34
      Stary watek,podbijam by nie zniknal.
      • homeopatkaqq Re: Ściekająca wydzielina w gardle 15.10.06, 07:04
        ta wydzielina zcieka z nosa a raczej z zatok zagrzybionych.

Tu artykul, ktory mowi o zatokach chorych naskutek wyrosniecia tam grzybowego
        guza.
        Po wycieciu grzyba pacjent wzial leki w stylu fluconazole i zatoki minely jak
        reka odjal.

A patient was having chronic sinusitis, and was sent to a specialist to see if
        fungus was involved. A scan showed a fungal ball, which was removed in an out-
        patient surgical procedure. The patient was put on Diflucan for several weeks.
        That was over a year ago, and the patient no longer has sinus problems of any
        kind.
        • didi_max Re: Ściekająca wydzielina w gardle 15.10.06, 14:07
          homeopatkaqq napisała:

> ta wydzielina zcieka z nosa a raczej z zatok zagrzybionych

Pytanie;
          Czy wydzielina może ściekać do gardła, pomimo tego, że w zatokach nie ma grzyba?
          • homeopatkaqq Re: Ściekająca wydzielina w gardle 15.10.06, 16:01
            Wydzielina z nosa nie musi byc zawsze na tle candidy, ale jesli jest to stan
            chroniczny, np ktos obserwuje sciekanie wydzieliny przez okres kilku miesiecy
            codziennie to juz chyba cos nie tak z zatokami, ktore sa kolebka rozwoju
            candidy, tzn tam sie zwykle hoduje najwiecej candidy z partii glowy i zwykle
            zatoki uderzane sa najbardziej przez candide wychodzaca poza obreb jelit.
            • aeidenn Re: Ściekająca wydzielina w gardle 15.10.06, 20:54
              Mi Pani doktor poleciła na to smarowanie wewnątrz nosa masłem i odchylenie głowy
              do tyłu oraz płukanki solankowe do nosa.
        • malasko Re: Ściekająca wydzielina w gardle 15.10.06, 21:18
          aeidenn mi juz ponad 2 lata temu doktórka przepisała witaminę e - w
          konsystencji ciekły tłuszcz czyli zasada dzialania (chyba) podobna do masła -
          ale to działa na nawilżenie śluzówki nosa. Innych efektów nie było. Sól tez
          stosowałam - pomaga oczyszczać zatoki ale códów nie ma co się spodziewać.

Flukonazole jak do tej pory miało najwiekszy efekt leczniczy na moje zatoki i
          zmniejszenie polipów - ale niestety musiałam przerwac kuracje 2- krotnie bo ten
          lek osłabial mi inne narzady- za kazdym razem po kilku, lub nastu dniach
          stosowania łapałam straszne infekcje. Nistety cos za coś.
          Póki co pozostaja naturalne metody.....
          • monikx2 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 27.12.06, 18:19
            up
    • ika1 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 30.05.07, 23:57
      --------------------------------------------------------------------------------
      Przed ciaza zakrapialam nos alocitem przez 3 miesiace,ale nie pomoglo.Ten aloes
      rzeczywiscie dziala tez na gronkowca?

Te wydzieline mam odkad pamietam.Czasmi sie nasila,ale nigdy nie mialam
      problemow z zatokami.
      • etka12 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 14.06.07, 08:42
        ja też ją mam odkąd pamiętam, zakraplałam alocitem dłużej, pewne ponad pół roku,
        i też nic nie pomogło, a np. jelito zregenerowałam bardzo szybko, kiedyć, kilka
        lat temu często łapałam grzybicę pochwy, teraz nie nie mam żadnych problemów, od
        dawna. a z gardłem jest źle praktycznie cały czas, tylko po dużych dawkach
        leków takich jak flukonazol i orungal było trochę lepiej przez jakieś trzy
        miesiące, nie wiem czy jest jeszcze nadzieja, jest to bardzo duży dyskomfort sad
    • bubax1 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 03.07.07, 08:47
      Zakraplam nos alocitem od ponad miesiąca. Dodatkowo naświetlam zatoki. Po 2-3
      tygodniach odczułam dopiero pierwsze pieczenie podczas zakraplania. Nie wiem
      czy słusznie ale odbieram to jako dobry znak. To co mnie dziwi to,że ostatnio
      jak zakraplam nos to po chwili czuję dziwny zapach (wydaje mi sie ze z jednej
      strony). Trudno go z czymś porównać. Nie jest ani przyjemny ani nieprzyjemny.
      Czy ktoś z was tak ma?
      • bubax1 Re: Ściekająca wydzielina w gardle 04.07.07, 20:30
        Czy mając zaatakowane zatoki zauważyliście nasilenie objawów pod wpływem ciepła
        np. po goracej kąpieli, w upalne dni, podczas stresowych sytuacji lub podczas
        wysiłu fizycznego?
    • bubax1 Czy ktoś próbował takiego oczyszczania? 09.08.07, 18:34
      Znalazłam stronę z opisem płukania zatok. Czy ktoś tego próbował? Ja
      dopiero się przymierzam ale muszę zakupić osprzętowanie.
      www.dobrezycie.org/zatoki.htm
      • bubax1 Re: Czy ktoś próbował takiego oczyszczania? 09.08.07, 18:35
        nie wiem jak zrobić link do tej strony aby klikając wejść na stronę.
        Czekam na podpowiedź.
      • psvpl Re: Czy ktoś próbował takiego oczyszczania? 09.08.07, 23:58
        Ja ostatnio plucze zatoki Sola Iwonicka. Mieszam lyzeczke soli ze szklanka wody,
        wylewam na dlon, wciagam do nosa i wypluwam ustami. Ciekawe rzeczy wyplywaja...
        • bubax1 Re: Czy ktoś próbował takiego oczyszczania? 29.08.07, 17:24
          Stosuje płukanie metodą z tej strony od 3 tyg. Robię to rano i
          wieczorem dodając do słonej wody aloes. Widzę dużą poprawę. Rano po
          przebudzeniu nie ma już ściekającej wydzieliny w gardle. Pokrzywka
          nie pojawiła się na twarzy już od ponad tygodnia. Miałam dni kiedy
          nie starczało mi chusteczek na żółtą wydzielinę z nosa.
    • andysmith Re: Ściekająca wydzielina w gardle 31.12.18, 10:32
      witam mam to samo, ale zaczalem plukac woda utleniona PERHYDROL 30 % , ktora rozcienczam z woda przegotowana, na szklanke daje 2-3 lyzki stolowe i plukam gardlo 3-6 razy dziennie, po tygodniu, efekt jest juz pioronujacy. warto tez nawet zrobic plukanke nosa, na poczatku szczypie, ale idzie sie przyzwyczaic. mialem te objawy od 8 lat a moze i wczesniej sie zaczely. poranki z tym dziadostwem nie dawaly mi pospac nawet dluzej, bo jak sie zaczely. 4-5 rano musialem wstac i to z siebie wykrztusic, czasem i z pol godz. schodziło zanim wszystko z siebie wycharkalem, to juz spania pozniej nie bylo. a teraz wstaje 6-7 wysmarakam sie i po problemie. warto tez przed snem zrobic plukank.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka