Dodaj do ulubionych

metoda H.CLARK (zapper, zioła)

26.11.05, 21:29
Witajcie Kochani,
mam prosbe i propozycje zarazem - czy Mozemy w tym watku opisywac swoje
doswiadczenia zwiazane ze stosowaniem zappingu oraz kuracji ziolowych wg H.
Clark. Oczywiscie - jesli ktos ma ochote podzielic sie swoimi spostrzezeniami.

Ja zabieram sie do zastosowania zappingu, najpierw jednak musze zaserwowac
sobie kuracje ziolowa na nerki (a co za tym idzie na zlogi). Potem dopiero
strzele sobie kuracje zapperem.

mam nadzieje, ze Ci ktorzy metode stosowali lub stosja beda chcieli o tym
opowiedziec.
Pozdrawiam goraco, Asia
Obserwuj wątek
    • sylwia1239 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 26.11.05, 22:14
      co to za metoda,?proszę napisz albo jakieś strony internetowe
      • asiabed Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 28.11.05, 09:55
        Sylwia, to metoda opracowana przez dr Hulde Clark (nie jest lekarzem ani dr
        medycyny, ale skonczyla biologie a dr zrobila z fizjologii). Zbudowala ona min.
        "zapper" - maszynke do zabijania szkodliwych mikroorganizmow.
        Poszukaj w google.pl stron z tekstami na jej temat (w j.polskim i angielskim,
        albo niemieckim). Ja podam Ci tylko kilka linkow (a znajdziesz na pewno wiecej),
        H.Clark napisala takze ksiazki - min. "Kuracja życia metoda dr Clark" wyd.
        "Mayapur" Wroclaw 2001 (taka mam w domu).

Zappery mozna kupic w necie - markowe, mozna zrobic w domu wlasnorecznie (jak
        sie ma kogos kto zna sie na elektronice - najlepiej, choc schemat jest w necie
        oraz w ksiazce), mozna tez kupic na Allegro.

linki:
        www.colonica.sotiko.pl/preparaty/preparaty.htm
        curezone.com/clark/
        medi-herb.pl/ - tutaj sa i produkty oraz dokladniejsze opisy co i jak.

Generalnie - wielu sobie te mtode chwali, wielu ja gani...jak to w zyciu.
        Niektorzy wola chemie, inni wola zapper i ziola - w pozbywaniu sie pasozytow.
        Jedni korzystaja z laboratoriow, inni badaja sie synchrometrem (biorezonansem) -
        w celu wykrycia pasozytow...
        Poczytaj i sama ocen.

pozdrawiam, Asia
        • asiabed zabieg zappingu 16.12.05, 22:37
          Mam pytanie do Tyc, ktorzy stosuja zapper w domu. Czy podczas zabiegu macie
          jakies odczucia, cokolwiek sie dzieje (chodzi mi o to co ewentualnie jestescie w
          stanie zauwazyc)?

pozdrawiam, Asia
    • mario971 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 26.11.05, 22:22
      hmm... to naprawde dziala. Wlasnie chcialem o tym napisac.
      Mozna nawet ustawic na czestotliwosc candidy i wybiorczo niszczyc tylko candide
      bez uszczerbku dlainnych waznaych mikrobow. Jak na poczatek jesli chodzi o mnie
      to natychmiast po uzyciu zappera odblokowaly mi sie zatoki smile mojemu koledze
      tez. Sa osoby ktore czuja dobroczynny wplyw a sa i takie ktore nic nie czuja.
      Ja i moj kolega mamy candide wiec wniosek nasuwa sie sam. Dr Clark w Stanach
      bardzo gnebia i ciagaja po sadach, Odwazna z niej kobieta. W sumie to nie ona
      pierwsza. Droge przetarl Riff (ktorego tez obrzucono blotem" i jeszcze pewien
      Pan. Mysle ze ludzkosc powinna sie o tym dowiedziec, jak manipuluje kartel
      farmaceuyczny.
      jesli chodzi o kuracje ziolowe to spoor skladnikow jest trudno osiagalnych w
      Polsce. czasem niekoniecznie trzeba uzyc tych co zaleca dr Clark. O wielu
      zamiennikach pisze Malachow. W Polsce prawie nic nie ma smile A sciagac ze stanow
      to astronomiczna suma. Oczyszczalem nerki, polowa tych ziol. I tez dziala, nerki
      sie oczysczaly rzeczywiscie. A jak chodzi o odrobaczanie nie czulem nic za
      specjalnie i nie dajcie sie nabijac w butelkekupujac np. sproszkowane gozdziki w
      kapsulkach .nie dzialaja i sa drogie.sami sproszkujcie. orzech czarny mozna
      zastapic jodem lub wrotyczem. A najbardziej odzcuwalna metoda to oczyszczania
      watroby.cZLowiek rzeczywiscie po tym fruwa i czuje sie jakis lekki...
      zdecydowanie polecam.
    • ewaoo1 Re: gdzie kupić? 26.11.05, 22:59
      Na temat tego aparatu wiem b.niewiele, ale słyszę pochlebne opinie. Gdzie mozna
      go kupić w rozsądnej cenie?
      • mario971 Re: gdzie kupić? 26.11.05, 23:20
        ewaoo1 napisała:

> Na temat tego aparatu wiem b.niewiele, ale słyszę pochlebne opinie. Gdzie mozna
        >
        > go kupić w rozsądnej cenie?

W rozsadnej na allegro. Za 50 zl. Albo znajomy elektronik niech zrobi lub sammu
        wtedy koszt z 12 zl... Te drozsze w cenie od 300 zl do 1000to moimskromnym
        zdaniem zdzieranie kasy. Efekt taki sam jak tym tanimsmileMoj znajomy za to ze 3
        razy trzymal oo 7 minut placil 35 zl jakiemus znachorowi smile to jak sie
        dowiedzial ze tata moj zrobil to zamowil u niego. Ale to tak po znajmosci.
      • calikk Re: gdzie kupić? 26.11.05, 23:21
        na allegro są
        i takie za ok. 50 zł o jednej częstotliwości i takie za ponad 100 o kilku
        które polecacie?
        • mario999999999 Re: gdzie kupić? 26.11.05, 23:35
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=32566753
    • grzesio22 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 27.11.05, 16:33
      Stosuję zappera od szesciu miesięcy.Kupiłem go za 200 zł,taki pięcio
      zakresowy,który likwiduje(podaję również zakresy)
      438 khz-pleśnie i grzyby
      133 khz-wirusy i bakterie
      280-pasożyty
      320-pasożyty mięśni i krwi
      30- grypę i przeziębienie
      Przed rozpoczęciem leczenia miałem stwierdzone-gronkowiec,stan zapalny
      oskrzeli,tchawicy,zatok nosowych i przynosowych,miałem również ciągłe problemy
      z ropiejącymi i zatykającymi się uszami i oczywiście wiele jeszcze innych
      dolegliwości typowych dla candida.
      Przez pierwszy miesiąc stosowałem zappera codziennie,przez drugi trzy razy w
      tygodniu i do dnia dzisiejszego stosuję dwa razy w tygodniu(ponad sześć
      miesięcy)
      Przed każdym zabiegiem stosuję ursul albo srebro,które jest dużo tańsze
      Po zabiegu stosujęn lifepacka seniora
      I to co chyba najważniejsze,że po ok.dwóch miesiącach stosowania zappera minęły
      mi dolegliwości opisane powyżej.Dodam tylko ,że równocześnie stosuję
      dietę,probiotyki,citka,suplementy itp. Życzę zdrowia grześ
      • misiaczekmoj Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 27.11.05, 18:15
        No to juz jestesmy blisko cudownych preparatow do leczenia roznych schorzen.
        Super srebro koloidalne lecz zrobione samemu poprzez elektrolize.
        Zapper z czestotliwosciami ktore oczyszcza krew z drobnoustrojuow.
        Tutaj proponuje jednak zapper Becka ktory jest bardziej efektywny a wcale nie
        drozszy tym bardziej jak zrobicie samemu.
        Kolejny jest ozonator!!Woda ozonowa dziala podobne cuda.Utlenia komorki ktore z
        pewnoscia maja za malo tlenu u chorego na candide.Dziala jak szybki detox.
        Do tego mamy magnetic pulser ktory likwiduje bol , jak rowniez dociara do
        organow , zabija mikroorganizmy i usprawnia narzady.Podobie dziala jak zapper
        ale na narzady.
        Ta calosc daje potwierdzone przez Becka dzialanie na wiekszosc chorob.
        Nazywa sie to Beck's protokol.
        Jak wiecej osob bedzie wybieralo tego typu najlepsze leczenie to bedzie wiecej
        zdrowych.Podalam tylko skrot tej malo znanej ale efektywnej medycyny
    • anika73 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 28.11.05, 09:45
      czy możecie opisać na czym dokładnie polega działanie zappera?
      • balamutka Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 18.12.05, 08:44
        Czy wystarczy jak kupię zapper na 30 czy lepszy jest ten na 5 zakresów?
        • grzesio22 do balamutka 18.12.05, 15:09
          Z tego co wiem to zapper jednozakresowy jest również skuteczny w leczeniu
          candidy. grześ
          • balamutka Re: do grzesia 18.12.05, 19:24
            Dzięki bardzo Grześ smile

• balamutka Re: do grzesia 19.12.05, 09:41
              Właśnie się doczytałam że zapper nie działa w przewodzie pokarmowym, tzn we wnętrzu jelit i żołądka, jak więc niszczy candidę? Mój największy problem to jelita, czy zapper będzie skuteczny?
              • zosiad Re: do grzesia 19.12.05, 13:20
                Sam zapper jest skuteczny - w obszarze w którym działa. Niszczy pasozyty,
                plesnie i grzybu w całym organizmie, w mięśniach, krwi - bo tam równiez bytują.
                Na jelita, watrobę, nerki - łyka się rózne ziółka i preparaty ale dopiero z
                zapperem można osiągnąć wyrażniejsze i trwalsze efekty. Przeczytaj książkę H.
                Clark, tam jest dokładnie opisane co powinno się zażywać podczas kuracji
                zapperem aby była ona pełna i skuteczna.
      • drpaul1 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 20.12.05, 15:51
        Jeśli znasz angielski to zobacz w źródle www.royalrife.com/syncrometer.pdf, str
        77 - tu znajdziesz schemat i opis... Z technicznego punktu widzenia jest to
        zwykły generator fali prostokątnej, o określonej częstotliwości i ze składową
        stałą. Pani H.Clark stwierdziła (??), że każdy patogen dla pewnej częstotliwość
        rezonansowej ginie. Częstotliwości te są określone na końcu pdf'a. I tak np:
        dla Candida są to częstotliwości od 384,2-388.4 KHz (str 153), czyli środkowa
        częstotliwość rezonansowa to ok 386 KHz. Zapper działa na częstotliwości ok 20-
        40KHz.
        Ponieważ przebieg wyjściowy w zapperze ma kształt prostokątny, więc w myśl tw.
        Fouriera dowolny przebieg okresowy jest przebiegiem okresowym sinusów i
        kosinusów o różnych amplitudach i okresach. Tak , więc interesuje nas dokładnie
        sinus (składowa) o częstotliwości 386KHz. Moje pomiary widma zappera wykazały,
        że składowa ta może nie pokrywać zakresu od 384.2-388.4KHz. Zatem w układach
        robionych bez zestrojenia może okazać się, że układ nie działa na Candida.
        Układ z pdf'a może również odstrajać się pod wpływem obciążenia, jakim jest
        ciało ludzkie.
        Również taki układ może się rozstroić w czasie pracy i z upływem czasu, co w
        efekcie może nie spowodować pożądanego efektu.
        Z technicznego punktu widzenia najlepiej używać zappera z generatorem kwarcowym
        (mikroprocesorowego), który pokrywa częstotliwość 386KHz- oczywiście, jeśli to
        co pisze pani H.Clark jest prawdą. Niektórzy polecają stosowanie generatora
        sinusoidalnego dostrojonego do odpowiedniej częstotliwości - prawdopodobnie
        mało praktyczna metoda. Jeszcze komentarz do składowej stałej (ponoć ważnej),
        ponieważ organizm ludzki składa się z płynów elektrolitycznych, zatem pod
        wpływem prądu stałego następuje przepływ jonów do odpowiednich elektrod - w
        skrócie robimy małą elektrolizę na naszym organiźmie -być może to w niczym nie
        przeszkadza, ale tego nie potrafię stwierdzić?

Pozdrawiam wszystkich
    • mel6 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 19.12.05, 19:55
      Witajcie
      Zapper stosuje od kilku miesiecy z przerwami .Mam ten 5-cio zakresowy . Zgodnie
      z zaleceniami dr.Janusa najpierw lykam srebro koloidalne a po skonczonej sesji -
      probiotyk . Zapper dziala , czuje jego dzilanie, tak jakby w zylach dziwne
      takie uczucie nastepuje , zatoki nie bola . Teraz wlasnie skompletowalam zestaw
      do kuracji odrobaczajacej , i dzisiaj zaczelam stosowac .Nalewke z lupin
      orzecha zrobilam osobiscie,gozdziki sama zmielilam , kupilam gotowe tabletki z
      piolunem. Po takiej kuracji zamierzam oczyscic nerki ,jak skompletuje
      odpowiednie ziola i oczyscic watrobe . Zobaczymy czy bada efekty , bede Was
      informowac .
      • gosia7771 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 21.12.05, 12:11
        Mam prośbę, napiszcie bardziej szczegółowo o tych kuracjach. Z jakiego źródła o
        tym wiecie i gdzie kupujecie potrzebne preparaty. Jestem tym zainteresowana ale
        niechętna jestem wydaniu jednorazowo 200zł na preparaty na kurację (np. tą
        wystawioną na allegro). Mam nadzieję że wkrótce brat zrobi mi zaper i wiosną
        zacznę działać. Na razie przy okazji leczenia grzybicy okazało się
        niespodziewanie że mam jakieś problemy z nerkami, czego wcześniej nie byłam
        świadoma. Pozdrowieńka i dużo zdrowia w Nowym Roku! gocha
        • zosiad Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 21.12.05, 13:42
          Wszystko jest w książce Huldy Clark "Kuracja zycia"
          • balamutka Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 23.12.05, 14:12
            Właśnie odebrałam zapperek i na instrukcji jest coś napisane, że elektrody powinny być owinięte bibułą namoczoną w roztworze soli, ale ile % tej soli, wie ktoś?
            • misiaczekmoj Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 23.12.05, 20:53
              Jedna lyzka soli morskiej na niecaly litr wody.Pozdrawiam
              • balamutka Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 23.12.05, 23:39
                Dzięki bardzo
                Pozdrawiam
              • ape80 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 28.12.05, 08:29
                Do misiaczekmoj>>> kiedy tej soli uzywać przed użyciem zappera czy po ? możesz
                mi wyjaśnić ?
                • misiaczekmoj Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 30.12.05, 13:07
                  Owijasz te koperowe koncowki papierem z roztworem z wody i soli.
                  Ja dostalam juz zapper ale postaram sie wymyslic cos by zamienic koncowki na
                  niemetalowe bo zdarzaja sie opinie o kumulowaniu kopru badz o uszkodzeniu
                  miejsca gdzie przykladasz koper.
                  • balamutka Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 30.12.05, 16:36
                    Kurcze, to musi być papier? A nie może być kawałek materiału bawełnianego?
                    • misiaczekmoj Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 30.12.05, 16:44
                      Papier jest lepszy ale jak chcesz mozesz uzyc materialu
                      • balamutka Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 03.01.06, 20:05
                        Mógłby ktoś podać ilościowy skład mieszanki na pasożyty (piołun, orzech czarny i goździki) i gdzie to można nabyć? Szczególnie chodzi mi o nalewkę z orzecha.
                        • asiabed Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 03.01.06, 21:22
                          Ja nalewke z orzecha kupilam w internecie (na stronach medi herb). iolun kupilam
                          w sklepie zielarskim, gozdziki w sklepie ze zdrowa zywnoscia (zmielilam i jedno
                          i drugie).
                          gdzies na forum Mario9999999 (jak dobrze pamietam) podawal przepis na kuracje.
                          • matiuszka Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 03.01.06, 21:54
                            Ja nie jestem póki co przekonana... czytam właśnie książkę Kuracja życia, która
                            choć w moim odczuciu wartościowa - to jednak wydaje mi się trochę przesadzona w
                            niektórych kwestiach. Dużo czytam w internecie o zapperze, ale jakoś nikt
                            konkretnie nie pisze jak i czego się pozbył. Samo lepsze samopoczucie jakoś nie
                            jest dla mnie wystarczającym powodem aby siebie czy dziecko traktować prądem.

Może ktoś wreszcie napisze konkretnie.
                          • mario999999999 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 04.01.06, 20:47
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=30634012&a=30634012
    • asiabed Jestem "po" 04.01.06, 22:28
      Hej,
      przeprowadzilam kuracyjke - 16 dniowa.
      Teraz biore ziola na pasozyty tylko raz w tygodniu, pije ziola na nerki, w
      nastepna sobote - planuje pierwsza kuracje oczyszczania watroby (intensywna).
      przeprowadzajac kuracje Clarkowej - zrezygnowalam z picia mikstury
      oczyszczajacej p. sloneckiego, teraz do niej wrocilam.
      Zapperem traktowalam sie co dzien.

No i tak,
      nic wielkiego ze mnie nie wylazlo (rzadne robale widoczne golym okiem) - ale tez
      nie wiem czy cos w sobie takiego mialam.
      Czuje sie troche lepiej - choc nie powiem, ze nastapila jakas radykalna poprawa.
      Mysle, ze ziola troche mnie przeczyscily (zwlaszcza piolun). pijac go nie czulam
      jakichs przykrych dolegliwosci (nawet do smaku goryczki szybo sie
      przyzwyczailam). Nie wspone juz o gozdziku, ktorego popijanie nie bylo dla mnie
      wcale problemem.
      Poki co odczuwam jeszcze efekt przeczyszczania w jelicie.
      Osttanio jednak zaczela mnie nieprzjemnie swedziec skora, tu i owdzie pojawily
      sie swedzace wypryski, zaskorniki (tak grupowo) - ale jest ich stanowczo mniej
      niz kiedys. Dziwne...

Ogolnie - nie wiem co myslec o tej kuracji. spektakularnych efektow nie ma w
      moim przypadku, ale nie oznacza to, ze nie ma jakichkolwiek efektow. Mysle, ze
      wazne jest jeszcze abym oczyscila watrobe i potem znow nerki. I po tych kilku
      (nastu) tygodniach moze bede mogla powiedziec cos wiecej.

pozdrawia naelektryzowana Asia
      • misiaczekmoj Re: Jestem "po" 05.01.06, 00:24
        Ja tez dostalam cos swedzoncego ale nie bede mowic gdzie smile))
    • buuubi Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 04.03.06, 11:31
      Czy może mi ktoś napisać jakie częstotliwości stosować podczas leczenia
      Zapperem ? Dokładnie chodzi mi o candide albicans i gronkowca złocistego
      (staphylococcus aureaus). Różne źródła podają róźne częstotliwości.

Najczęściej spotykane jest: CA: 386 GZ: 378

Proszę kogoś doswiadczonego w tym temacie o podanie czy można uzywać podanych
      wyżej częstotliwości. Z góry dzięki...
      • buuubi Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 14.03.06, 19:13
        Zgodnie z sugestia Nataszaru chcialem przedstawić moje doświadczenia z Zapperem.

Stosuję to urzadzenie od zaledwie półtorej tygodnia więc o efektach nie moge
        jeszcze za dużo powiedziec. Natomiast napisze tu jak go używam.

1. Na godzinę przed zabiegiem zazywam Ursul i Detox
        2. Ładuje Zappera godzinę przed zabiegiem
        3. Ustawiam porządaną częstotliwość, podkręcam potencjometr napięcia, biore w
        ręce "trzymadła-przewodniki" i siedzę smile
        Stosuję trzy zabiegi:

7 minut zabiegu (na candidę)
        20 minut przerwy
        7 minut (na candidę)
        20 minut przerwy
        7 minut (na gronkowca)

Na candide ustawiam częstotliwość 386 kHz
        Na gronkowca zlocistego 378 kHz

Po zabiegu zazywam probiotyki.

Czekam na opinie (czy właściwie dobrze to stosuję). Zwlaszcza na temat czy owe
        częstotliwości sa wlaściwe oraz czy minimalne różnice w ustawieniu
        częstotliwości typu 386,3 kHz (ciężko ustawić częstotliwość co do dziesiątej
        kHz) maja jakiś wpływ na skutecznosć. Prosze o wypowiedzi doswiadczonych
        zapperowców.
        • nataszaru do buuubi i innych "zapperowców": 14.03.06, 21:32
          Dzięki wielkie za podjęcie tematu. Wiem, że dr Janus stosuje zapperowanie, więc
          to chyba jest jakas rekomendacja tego urządzenia. Zastanawiam się nad kupnem
          zappera. Nie wiem, który wybrać. Czy są jakieś zalecenia? Czym kierowaliście
          się przy kupnie?
      • wioszk Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 14.03.06, 20:42
        do buubi,
        przepraszam cię ale dopiero wczoraj zajrzałam do skrzynki zaraz ci odpisałam
        podając swoje namiary. odezwij sie jeszcze raz,proszę.
    • calineczkazbajki gdzie można kupić tego zappera ? 04.04.14, 10:49
      gdzie można kupić tego zappera ?
      • ostasz9 Re: gdzie można kupić tego zappera ? 25.04.15, 18:03
        Opis zappera znalazłem tu: www.altermedium.pl/zapper-nunczako/
        Podobno sprawdzony i ma dobre opinie, ale ocenić trzeba samemu.
        • jan440 Re: gdzie można kupić tego zappera ? 27.04.15, 06:56
          Mnie się wydaje, że wszystko na co wydasz pieniądze będzie miało Twoją dobrą opinię
          • ostasz9 Re: gdzie można kupić tego zappera ? 27.04.15, 12:25
            No to masz problem z tym co Ci się wydaje.
      • bojowiec Re: gdzie można kupić tego zappera ? 22.03.20, 18:57
        Tutaj, wysoka jakość potwierdzam: www.armand.pl/p131,zapper-armand-hulda-clark.html
      • pawlak170 Re: gdzie można kupić tego zappera ? 03.10.22, 19:48
        Najskuteczniejszy obecnie zapper to zapper Lifebloom z pętląindukcyjną. Czasem pojawia się na allegro.
    • ostatni-samuraj Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 02.10.16, 18:26
      zappera od Jana Taratajcio ktoś używał? jakieś efekty? mam go i stosuję, wydaje mi się, że stan zatok się poprawił, ale nie wiem czy to nie zbieg okoliczności. Odkręcam jedną elektrodę i trzymam końcówkę w ustach, tak jak Pan Taratajcio polecał wink prąd elegancko przepływa
      • bialy_wilk_80 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 06.03.18, 11:58
        Ka zakupilam zapper, jednak wszedzie pisza aby njpierw oczyscic nerki oraz watrobę, nigdzie nie moge jednak znalezc jak to zrobic? Czy ktos moze pomoc i napisac dokladnie jak sie przygotowac do kuracji zapperem?
      • pawlak170 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 03.10.22, 19:50
        zapper od Jana Taratajcio to to wyłudzanie pieniędzy. Miałam wiele zapperów, najlepszy okazał się zapper Lifebloom
    • bojowiec Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 22.03.20, 18:57
      Rozmawiałem z człowiekiem, który mówił, wręcz był przekonany o tym, że wyleczył się z ciężkiej dolegliwości jelita grubego, aż pielęgniarka była zdziwiona. Ja myślę, że Zapper działa. Polecam polskiego Zappera ze strony: www.armand.pl/p131,zapper-armand-hulda-clark.html
    • pawlak170 Re: metoda H.CLARK (zapper, zioła) 03.10.22, 19:50
      Tylko i wyłącznie zapper Lifebloom
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka