pendzacy_krolik 18.12.11, 16:15 nigdy cie nie zwolnia,gdy firma bedzie przezywala kryzys, bo to stanowisko jednoosobowe:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margot452 Re: najwieksza zaleta pracy sekretarki 19.12.11, 17:03 Guzik prawda. Oczywiscie, ze Cię mogą zwolnić, choćby po to, żeby zatrudnić kogoś, kto się zgodzi robić to samo za mniejsze pieniądze. Odpowiedz Link
lady.godiva Re: najwieksza zaleta pracy sekretarki 20.12.11, 23:01 Albo zatrudnić znajomą prezesa. Odpowiedz Link
zagubiona11 Re: najwieksza zaleta pracy sekretarki 21.12.11, 11:15 Znam przypadek małej firmy, gdzie zwolniono sekretarkę a sekretariat poprowadziła żona właściciela - w ten sposób pieniadze pozostąały w rodzinie. Odpowiedz Link
pendzacy_krolik Re: najwieksza zaleta pracy sekretarki 07.01.12, 16:43 zeby pisac takie bzdury trzeba nie miec zadnej wiedzy z zakresu prawa pracy. pracuje w tym zwodzie 26 lat i nie zdarzylo mi sie,aby mnie zwolnili po to,aby zatrudnic kogos za mniejsze pieniadze! wrecz przeciwnie, kiedy chcialam odejsc, bo uwazalam,ze za malo zarabiam dawali mi podwyzke. chyba,ze masz na mysli sekretarki , ktore sa nimi tylko z nazwy. margot452 napisała: > Guzik prawda. > Oczywiscie, ze Cię mogą zwolnić, choćby po to, żeby zatrudnić kogoś, kto się zg > odzi robić to samo za mniejsze pieniądze. Odpowiedz Link
lady.godiva Re: najwieksza zaleta pracy sekretarki 07.01.12, 19:44 To, że ja nigdy nie złamałam nogi nie oznacza, że nikt nóg nie łamie. Nie zakładaj, że jeśli tobie się nic takiego nie przydarzyło takie sytuacje nie mają miejsca. Odpowiedz Link
margot452 Re: najwieksza zaleta pracy sekretarki 09.01.12, 15:04 pendzacy_krolik napisała: > kiedy chcialam odejsc, > bo uwazalam,ze za malo zarabiam dawali mi podwyzke. Czyli jesteś przykładem cudu - a osobiście w cuda nie wierzę. Odpowiedz Link
rose01 Re: najwieksza zaleta pracy sekretarki 05.03.12, 22:56 zaleta hmm, zawsze musisz się starać dobrze wyglądać ( nawet jak ci się bardzo nie chce), bo jesteś jakby wizytówką firmy Odpowiedz Link
margot452 Re: najwieksza zaleta pracy sekretarki 06.03.12, 13:31 rose01 napisała: > zaleta hmm, zawsze musisz się starać dobrze wyglądać ( nawet jak ci się bardzo > nie chce), bo jesteś jakby wizytówką firmy Co ma piernik do wioatraka? W każdej pracy nalezy dobrze wyglądać - w każdym razie takiej, w której masz styczność z ludźmi. Ktoś, kto pracuje zdalnie, z domu, może sobie pozwolić na łażenie w obrzęchanych swetrach, w pracy związanej z kontaktem z innymi ludźmi wizerunek jest ważny na każdym stanowisku. Odpowiedz Link
agnieszka.malinowska24 Re: najwieksza zaleta pracy sekretarki 15.03.12, 09:21 Wydaje mi się, że jednak na stanowisku sekretarki jest to tym bardziej ważne - reprezentujesz właściciela firmy, masz styczność z najważniejszymi partnerami firmy. Jeśli zrazisz do siebie klienta, to odbije się to na całej firmie, a nie tylko na Twoim samopoczuciu:) margot452 napisała: > rose01 napisała: > > > zaleta hmm, zawsze musisz się starać dobrze wyglądać ( nawet jak ci się b > ardzo > > nie chce), bo jesteś jakby wizytówką firmy > > Co ma piernik do wioatraka? W każdej pracy nalezy dobrze wyglądać - w każdym ra > zie takiej, w której masz styczność z ludźmi. Ktoś, kto pracuje zdalnie, z domu > , może sobie pozwolić na łażenie w obrzęchanych swetrach, w pracy związanej z k > ontaktem z innymi ludźmi wizerunek jest ważny na każdym stanowisku. Odpowiedz Link