Dodaj do ulubionych

Zaopatrzenie spożywcze

15.05.13, 12:41
Hmm muszę kupić mleczka do kawy.
Do tej pory kupowałam po prostu mleczko do kawy. Nagle okazało się, że na części napisane jest ze należy spożyć w ciągu, 48 godz,co stało się nie lada problemem ;) Bo nawet małe opakowanie nie zostanie zużyte w takim czasie.
Wydaje mi się, że ogólnie mleczka po otwarciu standardowo tyle się przechowuje -max do 3 dni, ale .. Muszę kupić takie, które mogą stać długo po otwarciu...Czy ktoś coś podpowie?
Wiem ze są jeszcze takie jednorazowe, malutkie, czy to jedyne wyjście?
Obserwuj wątek
    • margot452 Re: Zaopatrzenie spożywcze 15.05.13, 15:38
      Jeśli masz w pracy lodówkę to i zwykłe mleko i zagęszczone powinno przetrwać 2-3 dni od otwarcia. Nieotwierane na pewno z tydzień. A częstotliwosc zakupu trzeba będzie uzależnić od bieżącego zużycia (nie wiem, czy kupujesz dla pracowników czy tylko dla gości)

Tych malutkich z doswiadczenia nie polecam - w poprzedniej firmie kupowałam je dla klientów i mimo przechowywania w lodówce często nam się zdarzały "wybuchające". Albo zepsute, co było widać (i czuć) dopiero po otwarciu.

Jest jeszcze śmietanka do kawy w proszku (Milka, Cremona itp.), która nie psuje się nawet jesłi stoi w szafce, ale moim zdaniem jest to wysokiej klasy obrzydlistwo.
      • blackglass Re: Zaopatrzenie spożywcze 16.05.13, 14:31
        No właśnie te 2-3 dni od otwarcia to na "nich" problem", a w proszku odpada.
        • margot452 Re: Zaopatrzenie spożywcze 16.05.13, 16:13
          Ale sprawdzałaś w praktyce? psują się po dwóch dniach? Czy może ktoś nie zauważył, ze dwa dni to 48h...?
          • blackglass Re: Zaopatrzenie spożywcze 16.05.13, 22:11
            W praktyce te mleczka wytrzymują dłużej.
            Po prostu zanim "naleje" sprawdzam.
            Przez pięć lat były te same, niedawno "przełożona" doczytała na etykiecie takie info i się "afera" zrobiła :P
            Hehe ja mam specyficzną "przełożoną", która potrafi się "czepnąć" popękanej czekolady na delicjach ;)
            • margot452 Re: Zaopatrzenie spożywcze 17.05.13, 10:52
              blackglass napisała:

> Hehe ja mam specyficzną "przełożoną", która potrafi się "czepnąć" popękanej cze
              > kolady na delicjach ;)

Skąd ja znam ten ból... :D
              • 14marta Re: Zaopatrzenie spożywcze 22.05.13, 21:14
                A ja polecam zagęszczone niesłodzone jak w linku poniżej wszystkodobiura.pl/produkt/aciate-zageszczone-mleko-250-ml,6912.html, wytrzymuje spokojnie 3 dni a i kurier dostawca Pan Artur jest super sympatyczny, naprawdę polecam Marta
    • juddytta Re: Zaopatrzenie spożywcze 06.10.13, 21:47
      No właśnie nie lepiej kupować takie malutkie? www.frisco.pl/pid,2158/n,LACIATA-smietanka-UHT-do-kawy-10-szt./stn,product
      • kredka.zielona Re: Zaopatrzenie spożywcze 01.06.15, 23:46
        kupowałam kiedyś te malutkie i czasami się ważyły wlewane do filiżanki

w naszej firmie używamy mleka skondensowanego w kartonikach 500 ml - lub 200 ml

osobiście w domu taki otwarty kartonik używam przez tydzień do 10 dni, wcale nic się nie psuje - ale trzymam w lodówce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka