Dodaj do ulubionych

zabieranie filiżanek w trakcie spotkania?

23.07.13, 13:33
tka sutuacja:
prezes ma gosci. pija kawę ponad godzinę w konferencyjnej.
po czym przechodzą do jego gabinetu na druga częśc prezentacji.
ale do konf jeszcze wrócą. i nie wiadomo kiedy - latać z tą tacą jak ta głupia? mało elegancko chyba...

jak czekam... choć miałam ostatnio kilka takich sytuacji i sama już nie wiem....
ja Wy robicie? wchodzićciedo konf. po puste filiżanki? czy czekacie aż goście 'definitywnie';-) wyjdą?
Obserwuj wątek
    • ortolann Re: zabieranie filiżanek w trakcie spotkania? 23.07.13, 14:06
      Jak tylko wyjdą, to wchodzę, zabieram co trzeba, dostawiam wodę, jeśli trzeba, dorzucam suchej karmy.
      • margot452 Re: zabieranie filiżanek w trakcie spotkania? 23.07.13, 14:19
        Dokładnie. Póki siedzą w sali, to się im nie kręcę, ale jeśliby wyszli hurtem i zostali zaproszeni do innego pomieszczenia, to bym weszła i zgarnęła to, co puste i zużyte - bedą chcieli świeże napoje na drugą część spotkania, to poproszą, a ja będę miała czyste naczynia.
        • ortolann Re: zabieranie filiżanek w trakcie spotkania? 24.07.13, 11:32
          Plus oczywiście, jeszcze to, że nie ma konieczności tańczenia z tacami pomiędzy krzesłami, itp.
          • mozambik87 Re: zabieranie filiżanek w trakcie spotkania? 24.07.13, 21:34
            dzięki serdeczne za wszystkie wypowiedzi. tego potrzebowałam - głosu praktyki i rozsądku w jednym. pracuję w tym fachu od niedawna:-) pozdrawiam
            • gadziulinka Re: zabieranie filiżanek w trakcie spotkania? 25.07.13, 12:39
              U mnie również jak spotkania się przedłużają i życzą sobie drugą kawę czy coś, to dostarczając świeżą kawę, od razu zgarniam puste filiżanki.
            • ortolann Re: zabieranie filiżanek w trakcie spotkania? 26.07.13, 20:16
              Zdrowy rozsądek tutaj to podstawa :) Również pozdrawiam.
    • monisienek Re: zabieranie filiżanek w trakcie spotkania? 06.03.14, 10:23
      Stara kelnerska zasada - nie odchodzi się od stołu z pustymi rękami. Bierzesz wszystko, co się da. :)
      • camaieu A co z torebką? (herbata) 29.05.15, 14:41
        Zalewacie wrzątkiem czy podajecie osobno? (odwieczny dylemat)...

• robaszek_0 Re: A co z torebką? (herbata) 30.05.15, 08:57
          A to zależy mojemu szefostwu zalewam już z torebką

goście zawsze dostają wrzątek a torebkę na podstawku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka