preczzglupota 18.10.12, 12:04 mówi dyrektor częstochowskiej stacji Leszek Łyko. - To dlatego, że ściśle trzymała się procedur. wydawalo mi sie ze procedury sa od tego, by sie ich trzymac. ale stolek chyba wazniejszy. Cieply dyrektorski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
preczzglupota kowal zawinil cygana 18.10.12, 12:43 czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,12691374,Sprawa_smierci_kobiety_w_ciazy__Juz_leca_glowy__prace.html Odpowiedz Link Zgłoś
apendula_niewdziosek No proszę. Utalają przepisy, procedury, 18.10.12, 13:34 za ich nieprzestrzeganie grożą prokuratorem albo karami finansowymi grożącymi bankructwem. To nikt niech się potem nie dziwi, że ludzie w pierwszej kolejności przestrzegają tychże procedur myśląc o swoim tyłku. Ten kierunek w służbie polskiej zdrowia ma przed sobą wielką przyszłość (niestety). Zaczęło się od słynnej ustawy refundacyjnej, ale to dopiero początek. Tak będzie wszędzie, musimy się na to psychicznie nastawić już dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
young_doc Re: mówi dyrektor częstochowskiej stacji Leszek Ł 23.10.12, 22:08 Jakiś czas temu tej samej stacji pogotowia NFZ przywalił karę za używanie karetke systemowych do transportu. www.ratmed.pl/newsy/news.php?id=20332 Teraz przywali karę za nieużycie karetki systemowej do transportu. Najśmiesniejsze jest to ze dawniej nie było podziału na karetki systemowe i transportowe, dopóki nie powołano NFZ który stwierdził że przecież to za skomplikowane rozliczać poszczególne wyjazdy, więc dla uproszczenia księgowości karetki transportowe muszą być oddzielone... Odpowiedz Link Zgłoś
preczzglupota ale dalej nie wiem 28.10.12, 11:09 od czego sa procedury. w koncu czy procedury sa po to zeby sie ich trzymac czy moze procedury sa od ich lamania? o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
young_doc Re: ale dalej nie wiem 01.11.12, 13:18 Procedury są po to by być dobrze napisane. A chodzi o to kto ma być odpowidzialny za błęną procedurę - jej autor czy też pracownik któego można ukać zarówno gdy się do niej zastosuje (bo popełnił błąd postępującej według błednej procedury), jak i gdy ją złamie (gdyz ma obowiązek postępowania zgodnie z procedurami). Jeżeli nadal nie rozumiesz, polecam lekturę Hellera. Wyjaśnił to w sposób dużo lepszy niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś