Dodaj do ulubionych

Czemu pielegniarki strajkuja tylko w 1 szpitalu???

06.06.16, 11:05
Dlaczego pielegniarki strajkuja tylko w jednym szpitalu, a nie w calej Polsce???
www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/strajk-pielegniarek-czd-rzad-o-strajku-pielegniarek-w-centrum-zdrowia-dziecka/bwbfmm1
Ktos wie cos wiecej nt. strajku? Dlaczego akurat w tym szpitalu? O co chodzi, jakie postulaty, dlaczego sie nie dogadano przed strajkiem?
Obserwuj wątek
    • iffa4 Re: Czemu pielegniarki strajkuja tylko w 1 szpita 06.06.16, 19:46
      Przecież wszystko jest napisane w każdym artykule na temat strajku, publikowanym w Gazeta.pl czy Wyborcza.pl.
      • anak0nda Re: Czemu pielegniarki strajkuja tylko w 1 szpita 06.06.16, 22:25
        iffa4 napisała:

> Przecież wszystko jest napisane w każdym artykule na temat strajku, publikowany
        > m w Gazeta.pl czy Wyborcza.pl.

Może i wszystko z wyjątkiem jednak informacji, dlaczego strajkują tylko w jednym szpitalu, a nie w całej Polsce.
        • iffa4 Re: Czemu pielegniarki strajkuja tylko w 1 szpita 14.06.16, 21:03
          W tym szpitalu zawarły umowę z dyrekcją w sprawie podwyżek. I ich zdaniem dyrekcja się nie wywiązała z obietnic.
          Widocznie w innych szpitalach dyrekcje się wywiązały.
          • anak0nda Re: Czemu pielegniarki strajkuja tylko w 1 szpita 14.06.16, 22:59
            iffa4 napisała:

> W tym szpitalu zawarły umowę z dyrekcją w sprawie podwyżek. I ich zdaniem dyrek
            > cja się nie wywiązała z obietnic.
            > Widocznie w innych szpitalach dyrekcje się wywiązały.

Czyli dyrekcja złamała umowę?
            • iffa4 Re: Czemu pielegniarki strajkuja tylko w 1 szpita 15.06.16, 19:52
              Napisałam 'zdaniem pielęgniarek dyrekcja złamała umowę'.
              Nie wiem, jak było naprawdę - opieram się na doniesieniach prasowych.
              • anak0nda Re: Czemu pielegniarki strajkuja tylko w 1 szpita 16.06.16, 20:18
                iffa4 napisała:

> Napisałam 'zdaniem pielęgniarek dyrekcja złamała umowę'.
                > Nie wiem, jak było naprawdę - opieram się na doniesieniach prasowych.

To nie lepiej iść z tym do sądu pracy?
                • iffa4 Re: Czemu pielegniarki strajkuja tylko w 1 szpita 18.06.16, 23:11
                  Nie wiem, czy umowa dwustronna o rozłożeniu podwyżki na etapy podpada pod prawo pracy. Z tego co pisano, bardziej to wszystko wygląda na spór ze związkiem zawodowym.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka