Dodaj do ulubionych

Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka

21.01.18, 21:44
Zwabili telefonem mojego 90 letniego dziadka ( nie wiem z jakie bazy danych wzięli jego telefon) na prezentację. Na prezentacji wykonali jakieś prymitywne badanie - niby diagnoza stanu zdrowia z palca. Opowiadali o możliwości leczenia prywatnego bez kolejki, rzekomo w rozbudowanej organizacji Centrum Medycznego św. Franciszka. Po spotkaniu każdego uczestnika brali na indywidualną rozmowę i nakłaniali do zakupienia nieokreślonej szczegółowo opieki medycznej na 4 lata za 7000 zł. Pod presją czasu (tylko w dniu spotkania miała być taka "niska cena"). Mimo, że dziadek opierał się, tłumacząc , że musi to przedyskutować z żoną, prowadząca spotkanie wymusiła na nim podpis pod umową. Dziadek po powrocie do domu ochłonął i chce wycofać się z umowy, ale dobrze opracowany model biznesowy Centrum Medycznego św Franciszka na to nie pozwala . Uwaga - usługi medyczne nie podlegają ochronie praw konsumenta.
Centrum Medyczne św. Franciszka sp. z o.o. nie posiada żadnych placówek medycznych, tylko biuro w Warszawie w Al. Jerozolimskich 125/127 i dwa numery telefonu. Dopiero rozpoczyna działalność i od kilku miesięcy podpisuje umowy z prywatnymi placówkami medycznymi. To nowy model biznesowy na robieniu kasy na naiwnych starszych ludziach, którzy omamieni prezentacją nie widzą, że można mieć dobrą prywatną, dopasowaną indywidualnie opiekę bez takiego pośrednika.
Obserwuj wątek
    • gosia.wrona1 Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 22.01.18, 03:05
      O to chyba ta sama sprawa o której jest reportaż TVN: uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/zapraszaja-na-darmowe-badania-sprzedaja-pakiety,228716.html
      Czy tym jeszcze nie zajął się prokurator? Czy to cały czas ta sama grupa biznesmenów?
      • antonina389 Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 07.02.18, 21:04
        Tak to ta sama firma
    • ninakow Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 29.01.18, 15:57
      Właśnie dlatego trzeba ufać tylko sprawdzonym placówkom medycznym. To co się dzieje teraz w całym szpitalnym środowisku to jakaś paranoja. Jeżeli dziadek chce mieć sprawdzoną opiekę i abonament dostosowany do swoich potrzeb w naprawdę atrakcyjnych cenach poleć mu Lux Med - ja korzystam całą rodziną, to samo moi rodzice mają wykupiony pakiet dla seniorów Dąb i są zachwyceni. Wiem, że są też takie dla osób po 65 roku życia i jestem pewna, że opieka jest tak samo dobra.
    • erzecznik_cmsf Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 02.02.18, 12:15
      Oświadczenie
      W związku z informacjami zamieszczonymi we wpisie „Uwaga na Centrum Medyczne Św. Franciszka”, pragniemy uspokoić obecnych i przyszłych pacjentów, że powyższa wypowiedź nie jest opinią naszego klienta i została napisana, by zniechęcić innych do korzystania z usług placówki. Centrum Medyczne Św. Franciszka jest miejscem, które na uwadze ma przede wszystkim dobro klienta, dlatego każdy ma możliwość zapoznania się z umową, jak i rezygnację z niej. Nieprawdą jest stwierdzenie, że „ dobrze opracowany model biznesowy Centrum Medycznego Św. Franciszka” na to nie pozwala. Umowa została opracowana zgodnie z obowiązującym prawem i wyszczególnione są w niej wszystkie usługi będące częścią abonamentu. Centrum Medyczne Św. Franciszka współpracuję z różnymi prywatnymi placówkami medycznymi w Warszawie, dzięki temu pacjent może korzystać z opieki medycznej najbliżej swojego miejsca zamieszkania, bez pokonywania dużych dystansów i oczekiwania w długich kolejkach. Mamy pod swoją opieką grono zadowolonych pacjentów, którzy dzięki prywatnej opiece medycznej mogą w końcu należycie zatroszczyć się o swoje zdrowie. Zależy nam, by inwestycja w zdrowie przynosiła oczekiwane korzyści.

Podkreślamy, że rozpowszechnianie tego typu nieprawdziwych informacji stanowi naruszenie dobrego imienia Centrum Medycznego Św. Franciszka, jak również osób w nim pracujących. W związku z powyższym Spółka podjęła już działania prawne zmierzające do obrony jej dobrego imienia i zgłosiła już rozpowszechnianie tych nieprawdziwych informacji do Prokuratury.

Z poważaniem,
      Centrum Medyczne Św. Franciszka
      • kryslod Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 16.06.18, 02:01
        Ciekawe że na umowie są dwie firmy CMSF oraz Mazowieckie Centrum Medyczne i wystepują one zamiennie.
        Na początku umowy wpisane jest ,że umowa jest zawarta z CMSF a w następnych paragrafach wyst,epuje nazwa Maz.Centrum Medyczne. I w ich siedzibie w Warszawie na ul. Zelaznej 59 zawierane są te umowy ,po zmanipulowaniu starszych i schorowanych ludzi. Przy czym nie wyjaśnili mi jaka jest relacja prawna między tymi podmiotami .Jest to wykorzystywanie psychiki starszych ludzi, którzy nigdy nie zetkneli się z tak perfidnym oszustwem. W takiej formie nie znali prowadzenia działalności gospodarczej. Obawiam się , że będzie zarejestrowana jako nowa spółka MCM. a CMSF zostanie zlikwidowana.

• kryslod Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 16.06.18, 02:19
        Jak Pani może pisać takie oświadczenie i codziennie oglądać swoją twarz . Musi Pani wiedzieć w jaki sposób dochodzi do zawierania tych umów, Muszę przyznać, że kadra jest wyszkolona doskonale na "upolowanie" starszych,schorowanych osób podatnych na tego rodzaj sugestie,nie znających tego typy naciągaczy/perfekcyjnie wyszkolonych na cyborgów/.
      • moniakaz19 Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 18.07.18, 23:28
        Oszuści!!! Wszyscy pojdziecie siedziec za wyłudzenia. Moja mama została okradziono dokladnie w ten sam opisany wyżej sposób. Obiecywali cuda i pod presją wymuszają zawarcie umowy. Jutro ide prosto do prokuratury. To jest przestepstwo za art 304 kk. Pojda siedzieć wszyscy bioracy udział w tym procederze razem z prezes na czele.
      • kingula0704 Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 08.02.19, 19:59
        nie prawda, nie działa w imię dobra seniorów, Zrezygnowałam z ich umowy przed jej rozpoczęciem i czekam już 3 miesiące na zwrot kasy ale ani jej ani żadnej odpowiedzi, Oddałam sprawę do adwokata.
        Krystyna
    • antonina389 Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 07.02.18, 21:02
      Potwierdzam
    • czekalowska Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 08.02.18, 12:25
      Po wielu niepokojących informacjach w Internecie, UOKiK czy TV, o tym jak zapraszani na darmowe badania ludzie podpisują pod presją i bez namysłu niekorzystne umowy nie wierzyłam, że sprawa o której pisałam skończy się korzystnie dla 90 letniego człowieka. Właśnie otworzyłam informację, że po podpisaniu porozumienia CMSF zwrócił pieniądze. To budujący przykład, że nie CMSF nie namawia do niechcianych usług.
      • snajper55 Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 09.02.18, 11:46
        czekalowska napisał(a):

> Po wielu niepokojących informacjach w Internecie, UOKiK czy TV, o tym jak zapra
        > szani na darmowe badania ludzie podpisują pod presją i bez namysłu niekorzystne
        > umowy nie wierzyłam, że sprawa o której pisałam skończy się korzystnie dla 90
        > letniego człowieka. Właśnie otworzyłam informację, że po podpisaniu porozumieni
        > a CMSF zwrócił pieniądze. To budujący przykład, że nie CMSF nie namawia do niec
        > hcianych usług.

To nie jest przykład na to, że CMSF nie namawia do niechcianych usług. To jest właśnie przykład człowieka, który został namówiony do kupna niechcianych usług i któremu udało się odzyskać wydane pieniądze. Ilu ludziom się nie udało?

S
      • kingula0704 Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 08.02.19, 20:01
        jak to zrobiłaś? ja już czekam 3 misiące i cicho sza
    • benra Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 23.05.18, 12:18
      To podobno ci sami co Natural Medical z Kijowskiej 11. Tam był szturm poszkodowanych i "klinika" padła, program Uwaga TVN i Prokuratura się nimi zajmuje. Sam złożyłem zawiadomienie.
    • a.sochacka71 Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 25.05.18, 15:29
      Ja także muszę odstąpić od podpisanej umowy. Widzę ,że walka będzie ciężka.
      • kryslod Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 16.06.18, 02:07
        JA również jestem poszkodowana. I też muszę odstąpić od umowy. która była podpisana przeze mnie po przeprowadzonym "praniu mózgu"oraz zmanipulowaniu pod olbrzymią presja.
        • malgorzatataniec Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 28.11.18, 16:11
          Szczęście, ze zdążyłam sprawdzić to Centrum. Zadzwonili do mnie, pierwsze pytanie czy skończyłam 60 lat i mam kłopoty z kręgosłupem. Zapraszają na wizytę (opłaconą przez NFZ), po której specjalista wskaże mi niezbędną rehabilitację. Byłam zajęta, więc nie dopytałam dokładnie. Pomyślałam, pójdę i zobaczę. Ale ponieważ coś mnie zaniepokoiło zadzwoniłam na podany mi telefon kontaktowy. Mimo wielu prób nie dodzwoniłam się. Wysłałam smsa z prośbą o kontakt, bo inaczej nie skorzystam z wizyty. Nikt nie oddzwonił, a następnego dnia sms przypominający o "obowiązkowej wizycie". To już mnie wkurzyło, napisałam, co o tym sądzę, ale nie mogłam wysłać wiadomości, bo niewiadomy był nr z jakiego wysłano do mnie smsa. Wysłałam więc drugi na telefon kontaktowy, gdzie napisałam, co sądzę o ich wiarygodności i że nie podejmę z nimi żadnej współpracy. Na "obowiązkową" wizytę oczywiście nie poszłam. Prosiłam również o zaprzestanie kontaktu ze mną, bo potraktuję to jako nękanie. Czekam, co dalej.
      • kingula0704 Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 08.02.19, 20:02
        może zbierzemy siły razem?
        Krystyna
    • malgorzata.gorzanska Re: Uwaga na Centrum Medyczne św. Franciszka 04.02.19, 19:39
      W 2019 r. proceder uprawiany przez to Centrum trwa. Ostrzegam przed ” zaproszeniami” osoby po 60 roku życia na rzekomo bezpłatny program rehabilitacyjny. Tak to zostaje przedstawione telefonicznie – bezpłatny i program. Po umówieniu, na miejscu, w MCM okazuje się, że to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Jedna z pracownic ( bez wizytówki, bez przedstawienia, nie wiadomo, kim jest)przystępuje do przeprowadzenia ankiety na temat zdrowia. Ponieważ sytuacja nie była jasna, spytałam na czym polega ten program. Odpowiedź – mogę tego samego dnia skorzystać z jednego zabiegu pola magnetycznego i tej konsultacji, czyli odpowiedzi na pytania czytane z kartki przez panią. Następne zabiegi rehabilitacyjne są płatne. Jest to jedna wielka manipulacja, naciąganie, jak wynika z innych opinii opublikowanych w sieci, wszystko zmierza do podpisania umowy na pakiet medyczny. Jeżeli komuś brakuje pieniędzy, może za pośrednictwem tego centrum wziąć kredyt w banku.Firma sama usług medycznych nie świadczy, jest tylko pośrednikiem, jak sami siebie przedstawiają w internecie – „Jesteśmy dużym operatorem usług medycznych w Polsce”. W nagabywaniu przez telefon oczywiście mowy o tym nie ma. Strata czasu i duży niesmak. Oszukiwanie, naciąganie starszych osób jest obrzydliwe.
      Centrum uprawia ten proceder od dawna, wcześniej pod nazwą

Spółka Centrum Medyczne im.św.Franciszka

www.fakt.pl/pieniadze/finanse/oszusci-naciagaja-emerytow-na-wieloletnie-pakiety-medyczne-uokik-ostrzega/mfbywlt www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/pakiety-medyczne-mazowieckie-centrum-medyczne,151,0,2409

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka