Dodaj do ulubionych

Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step 1?

IP: *.icpnet.pl 11.01.06, 19:34
Jak wyżej.
Obserwuj wątek
    • Gość: grzybcia Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:57
      Tak mam zamiar ale na razie jestem na etapie zbierania ksiazek.
      Znasz moze jakies sposoby na kupno z Polski?
      • Gość: md Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.icpnet.pl 12.01.06, 13:43
        Witam to ja jestem troche dalej już coś tam się uczę, a jeśli chodzi o książki
        to ja mam jedną First Aid for the USMLE 1 (kupiłem ją na miejscu w USA),
        kilkanaście textbooków i kilkanaście ebooków, a także program z całym USMLE 1 i
        2 gdzie są pytania testowe, ebooki, wyjaśnienie itp. Widziałem na allegro jak
        ktoś chciał sprzedać do step 1 Kaplana (ok. 10 książek, jakas płyta itp.) ale
        za 1000zł. Jesteś na stażu czy już pracujesz jako lekarz?
        • Gość: grzybcia Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:30
          jestem prawie na stazu,planuje zaczac nauke na stazu bo na razie to sesja za sesja!.czemu szukasz ludzi zdajacych ten egz?
          moze istniej mozliwosc...jak juz zdasz odkupienia czegos tam od Ciebie?
          ja jestem na miejscu...w Polsce!i chyba nic sie da tu kupic :((((
    • Gość: ee Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.btsnet.pl 13.01.06, 13:41
      www.valuemd.com/european-russian-medical-schools/
      Są na tym forum amerykańsxy studenci studiujący medycyne w Polsce - moze warto
      zapytac czy ktos ma do odsprzedania ksiazki do USMLE, etc.?
      • magdi152 Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step 18.01.06, 17:03
        Nie przejmuj sie na poczatku wiza tylko zebys jak najlepiej zdal czy zdala
        egzamin, najwyzej poki jestes na studiach postaraj sie o wize turystyczna,
        zebys mogl/la przyjechac na praktyczny i rozmowy kwalifikacyjne.
        Jesli maszjakis pytania chetnie odpowiem ,napisz email. Ja sie teraz ucze do 3
        ki, a w czerwcu zaczynam rezydenture. pozdrawiam magdi
        • Gość: Z pustyni Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: 213.42.2.* 03.02.06, 20:55
          jesli zdales juz step1 i step2(CK,CS),to powiedz mi czy do zdania step1
          wystarczy first Aid for USMLE 2005?
          • grix Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step 06.02.06, 14:18
            Szukam osob uczacych sie do USMLE w W-wie (koszty ksiazek, IMHO potrzebne okolo
            500 USD jesli calkiem nowe, zawsze w grupie wyjdzie to taniej)

Ja osobiscie dopiero zaczynam i chce zdawac wczesna jesienia

pzdr
            • Gość: YAB Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.acn.waw.pl 10.02.06, 23:25
              Planuje zdawac Step 1 w czasie wakacje, mieszkam w W-wie, chetnie spotykalbym
              sie 1x/tydz na 2-5 godz (English only), mam lat 40+, mam 2 njanowsze ksiazki
              (biochemia Pameli Ch. i patologia Robbinsa) oraz z netu 'notes' AD2002 i goljan
              audio (trudne dla mnie, ale zrozumiale jednak, notuje sobie z tgo wszytsko od 1.02).
              Tak wiec nie chodzi mi o dzielenie sie kosztami dzisiaj, ale kto wie moze przy
              Step 2, Step 3 - poza tym lubie obok dupkow ktorzy wszystko czarno widza widziec
              ludzi ktorzy wierza ze TO sie musi udac
              pzdr
              yab@WYTNIJop.pl
    • Gość: grzybcia Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:06
      dziękuję bardzo! link świetny,bardzo przydatny.czy te tzw.e-booki pochodza wlasnie z tych źródeł?
      za to przerazilla mnie strona oficjalna-wizy!
      wiec jednak nas nie chca z wyciagnietymi rekami!
      • Gość: WWB Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: 217.153.125.* 03.02.06, 18:06
        Ja sie przymierzam do egzaminu, ale traktuje to bardziej jako zabawe - od 10 lat
        pracuje w pharma business i z racji przekroczenia 40-tki nie sadze zeby mnie
        ktos na rezydenture przyjal...

Ale moze? (planuje wyniki w granicach 90-95:) W kazdym razie przypomnienie sobie
        medycyny nie zaszkodzi mi na pewno

Pozdrawiam
        • venesssa Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step 18.02.06, 01:03
          Step1, mialam z tym przyjemnosc w czerwcu(2005). Wiele miesiecy ciezkiej pracy,
          zycie w bibliotece. Ale wynik, z ktorego jestem zadowolona - 260!
          • Gość: Bartek Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 17:29
            venessa - GRATULACJE!!!
            Jesli step2 zdasz tak samo, to chyba bez poblemu wezmiesz residency, jakie tylko
            zechcesz (... no, prawie).

a BTW - z czego sie uczylas?

ja w ramach automotywacji pisze na sobie tutaj:
            www.prep4usmle.com/forum/comments.php?id=30337&page=last#post{POSTID}
            Napisz moze - co dalej?
            Jak sie widzisz TAM, jakie miejsce wybierasz na specjalizacje i dlaczego (ja
            rozwazam NY, Buffalo lub Chicago), jaka wiza (H czy J) no i co chcesz tam robic
            (interne?)
            Dla mnie nasze polskie regulacje sa idiotyczne, pisze o tym na prep4usmle. Mysle
            ze to sie zmieni za 5-10 lat kiedy w Polsce zacznie brakowac lekarzy, ale mam 40
            lat i nie mam ochoty czekac na to. USMLE dla mnie to ciekawa przygoda.

Mysle o zalozeniu strony (usmle.strona.pl), ale na razie to chyba jeszcze
            poczekam ze 3 miesiace, przeczytam Robbinsa i zdam ten step 1 najlepiej jak
            tylko potrafie.

Pozdrawiam Ciebie i jeszcze raz gratuluje, jestes the best!!!

Bartek
            • venesssa Re: Bartek, 18.02.06, 19:22
              dziekuje za gratulacje, w imieniu osoby , ktora na nie zasluzyla.Napisalam
              >mialam z tym przyjemnosc<, dotyczy to najblizszej mi osoby. Wspomagalam jak
              moglam i przezywalam rzeczywiscie.Z efektu jestem dumna.Mamy szczescie o wize
              nie musimy sie martwic. A co do rezydencji, ta osoba mysli o czyms bezposrednim,
              bez fellowship.Miejsce polnocny-wschod, blisko domu.Powodzenia.
    • iza42 Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step 18.02.06, 07:30
      Pytanie Czy USMLE mozna zdawac w Polsce ?
      Nie chodzi o mnie - ja mieszkam za granica ale o pewna mloda osobe - studenke
      AM w Warszawie. Bylaby wdzieczna za informacje .
      • Gość: re Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.btsnet.pl 18.02.06, 13:03
        www.valuemd.com/index.php
        "I'm assuming you mean "take" the USMLE.

At any prometric center administering the exam.

See securereg3.prometric.com/

1. Sort list by both
        2. Choose Step 1 - US Medical Licensing Examination under the second menu
        3. See the list of countries
        (Poland is not listed. Of the neighboring countries, only Germany, Lithuania
        and Ukraine are --though I read somewhere that Kiev's center will not be
        adminstering the exam in the near future.)

Please note that this is for Step 1 and Step 2CK. Step 2 CS must be taken in
        the U.S."
        • iza42 Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step 18.02.06, 19:59
          Dziekuje, z tego wynika ,ze nie ma prometric centre in Polsce .
          Venesso , czy moge sie dowiedziec gdzie bliska tobie osoba zdawala USMLE ? ,
          Jakie centrum jest godne polecenia?
          Ja mieszkam na poludiowej polkuli i USMLE zdawalam w Johannesburgu , prawde
          mowiac zdziwiona jestem ,ze w Polsce nie a mozliwosci zdawania tego egzaminu.
          Do Bartka. Robbins i First Aid to nie wszystko, trzeba sie obkuc z wielu innych
          ksiazek . Jak chcesz to moge podac ci liste ksiazek , z ktorych ja korzystalam.
          • Gość: Bartek Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.acn.waw.pl 18.02.06, 22:13
            iza42 - b.chetnie (np. na priv: ingoATmediclubDOTpl), choc ja nie tylko z
            Robbinsa korzystam
            (vide
            www.prep4usmle.com/forum/comments.php?id=30337&page=last#post{POSTID}
            )
            Moje wrazenie jest takie ze b. malo osob z Polski decydujue sie na te egzaminy -
            i pewnie dlatego zamknieto prometric centre (pare lat temu mozna bylo zdawac w
            W-wie).

Pozdrawiam serdecznie,
            Bartek
            • iza42 pare tytulow - dla Bartka 19.02.06, 09:07
              Bartek , podaje Ci pare tytulow , niestety nie jest to kompletne bo mielismy
              niedawno przeprowadzke i wiele rzeczy lezy w paczkach.
              Antomy Review for USMLE - Johnson , Slaby , Bohn - maja tam pytania i bardzo
              dobre tutorialas
              Physiology Linda Constanzo
              Behavioral science - Barbara Fadem
              Microbiology &Immunology Lange series Levinson ,Jawetz
              Jest rowniez farmakologia z Lange series , rowniez bardzo dobra zawiera 2 testy
              i mock exam , niestety nie pamietam autora
              Pretest Integrated Basic Sciences Earl Brown - doskonaly
              Rapid Preparation USMLE Step 1 Final Review for Medical Boards - dobre tutorials
              mialam rowniez 2 male ksiazeczki - High Yield Anatomy i Neuroanatomy , przydaly
              mi sie
              I test z patologii Robbinsa
              Jest jeszcze biochemia ale nie pamietam autora .
              Oczywiscie First Aid - ksiazka matka ale z niej mi sie niezbyt dobrze uczylo.
              Bartek napisz , gdzie bedziesz zdawal te egzaminy?
              Ja ten egzamin zrobilam bez specjalnego celu . Myslalam ,ze moze mi sie przyda w
              NZ ale nie przydal sie , za to przydalo mi experience i degree z RPA.
              Ale ciesze sie , ze to zrobilam - jest to duza satysfakcja.
              Twoj angielski jest bardzo dobry jak sie zorientowalam i powinienes sobie dobrze
              poradzic . Jak masz jakies pytania to pisz na priva .
              serdecznie pozdrawiam
              • iza42 I jeszcze jedno 19.02.06, 09:28
                Znalazlam farmakologie
                Katzung i Trevor's Pharmacology Ezamination & Board Review - doskonala
      • Gość: alojz Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.ny325.east.verizon.net 20.02.06, 06:30
        niestety nie
        • iza42 Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step 20.02.06, 09:43
          bo juz to zdales , wiec nie musisz
          • Gość: Bartek Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step IP: *.acn.waw.pl 21.02.06, 00:51
            Iza - dzieki:)
            Wlasnie dzisaj bylem na Pieknej (IPS) i uzupelnilem swoja biblioteczke.

Pozdrawiam

• iza42 Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step 21.02.06, 09:58
              powodzenia na egzaminach
              rowniez pozdrawiam
              • grzybcia Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step 22.02.06, 15:54

dopiero co znalazlam strone IPS nie wiedzialam ze takowa istnieje.
                Czy jest tanie niz na Amazonie?
                • grix Re: Czy ktoś ma zamiar zdawać niedługo USMLE step 22.02.06, 16:25
                  Czy w IPS jest taniej niz na amazon.com - nie wiem czy to regula, ale z tego co
                  ostatnio kupowalem w IPS:
                  Robbins Pathology VII ed. 360 PLN (amazon: 102 USD)
                  Goljan Pathology Rapid Review 140 PLN (amazon 33.95 USD)

Kupilem tez 2 ksiazki z serii High Yields w co-liber, placac po 75 zlotych za
                  sztuke - a co mamy w amazon: High Yields: Gross Anatomy 4.50 USD, Neuroanatomy
                  10 USD
                  (co-liber - tez sprowadza kazda ksiazke, ich strona:
                  www.co-liber.com
                  ale marze chyba maja wyzsze niz IPS)

Tak wiec nalezy dobrze policzyc!

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka