Dodaj do ulubionych

To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!!!

20.02.07, 09:13
Jestem przeziębiony, chciałem się dostać do lekarza. Wstałem o 6:00, stałem
godzinę w kolejce na mrozie, potem 30 minut w przychodni, do okoła same
wpcyhające się w kolejnkę moherowe berety, a jak już doszedłem do okienka
usłyszalem "numerków już nie ma", CO?!?!?!?!
Za co ja q... płace co miesiąc (pona 1000zł) ze swojej pensji na ZUS??!!

-Szpitale są zadłużone
-Lekarze zarabiają grosze (ci co zostali)
-Ludzi zaraz po operacji wystawiaja z rzeczami przed szpital, skazując ich tam
na śmierć a przynajmniej na cierpienie- bo rodziny nie bylo stac na zaplacenie
lapówki!!!
-W szpitalach sa skandaliczne warunki- sprzęt z epoki kamienia lupanego
-Brak jakichkolwiek ludzkich zasad przyjmowania pacjentow (co to jest zeby
chora osoba stala na mrozie 1,5h zeby dostac sie do lekarza). Tak ciężko
wprowadzić jakiś logiczny system?
-Jak nawet ma się numerek, to trzeba walczyć z moherami żeby wejść do
gabinetu... bo ja mam 4 numerek a Pan ma 17 i ja przed Panem wejde. To trzeba
było kretynko przyjść na 8 a nie na 13 jak masz 4 numerek! Co będzie jak
wszyscy przyjdą na ostatnią godzinę?

Ludzie trzeba coś z tym zrobić!
Kto jest za to odpowiedzialny?
Do kogo składać skargi. Może rząd wychodzi z założenia, że skoro ludzie
oficjalnie się nie skarżą, to nie ma problemu?

ZACZNIJMY WALCZYĆ O TO CO NAM SIĘ NALEŻY- o ludzkie traktowanie!!!!!!!!!!!!!!

Jak to możliwe, że ciągle brakuje pieniędzy, jak 30% naszych pensji idzie na
ZUS? Moze rzad powienien najpierw przejsc podstawowe szkolenie z zarzadzania
strategicznego, zanim zaczna od nas wyciagac kase? Za takie pieniadze powinni
nas nosic na rekach, a tymczasem jest coraz gorzej!

Pytam się jeszcze raz. KTO JEST ZA TO ODPOWIEDZIALNY???
Obserwuj wątek
    • connie1 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 20.02.07, 09:36
      tak na marginesie skladka ZUs to co innego niz skladka zdrowotna
      • agi303 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 20.02.07, 09:42
        nie do końca cos innego. Płacimy zdrowotne na konto ZUs w wysokosci co najmniej
        kilkuset złotych i to ze wszystkich tytułów ubezpeiczenia /umów o pracę, wmów
        zlecenia, działalności gospodarczej, renty, emerytury/.
        Ponadto uważam, że w przychodniach - zwłaszcza całodobowych nalezy wprowadzi
        obowiązkowe wpłaty w wysokości 1 zł za wizytę. Kwota symboliczna, a od razu
        liczba pacjentów zmniejszy się o połowę. Przyjda zapłacić złotówke tylko ci
        naprawde chorzy. W poprzednie Boże Narodzenie myślałam, że szlag mnie trafi:
        wyjąca z bólu, połamana, zgięta w pól i kulejąca dotarłam do najbliższej
        całodobowej przychodni. W poczekalni czarno, przede mną kilkadziesiąt osób, w
        tym tylko cztery z wysoką gorączką /w moim wieku/, ja piąta z korzonkami i rwą
        kulszową, natomiast reszta to pacjenci w przedziale wiekowym 60-90, którzy
        przyszli po recepty, bo im się skończyły no i żeby sobie przy okazji zmierzyć
        ciśnienie. NO LUDZIE !!!!
    • maszar Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 20.02.07, 10:22
      na sytuację w konkretnej przychodni, jeśli uważasz, że organizacja pracy w niej
      jest zła, skarż się do kierownika przychodni;
      na globalną sytuację w ochronie zdrowia do premiera K;

"jak to możliwe, że ciągle brakuje pieniędzy, jak 30% naszych pensji idzie na ZUS"
      z ZUS otrzymasz marną emeryturę (jak dożyjesz), składka zdrowotna do 9 %;

"Brak jakichkolwiek ludzkich zasad przyjmowania pacjentow (co to jest zeby chora
      osoba stala na mrozie 1,5h zeby dostac sie do lekarza). Tak ciężko wprowadzić
      jakiś logiczny system?"
      łatwo narzekać, gorzej coś konkretnego zaproponować;
      możliwości są praktycznie dwie:
      1 - rejestracja według kolejności przyjścia pacjenta - wówczas "kto pierwszy ten
      lepszy" - wiąże się to ze skargą na czas stania w kolejce oraz niesprzyjające
      warunki pogodowe;
      2 - zapisywanie się na termin wizyty - wówczas będziesz niezadowolony z
      konieczności kilkudniowego oczekiwania na przyjęcie;
      jesli masz inne konkretne propOzycje, jestem ich ciekaw;
    • slav_ Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 20.02.07, 16:30
      Dla uspokojenia:
      Jest "sezon przeziębień" i sytuacje jw. są w gruncie rzeczy (okresowo) nieuniknione.
      A w kwestii pieniędzy - nie 30% tylko (obecnie) 9%.
      Z czego twój lekarz "rodzinny" w przychodni dostaje ok. 6 zł/miesiąc (za to że
      jesteś "zapisany" - nawet jeśli nie chorujesz ale też bez względu na to ile razy
      przyjdziesz ("mochery") więc raczej na noszenie na rękach nie licz.

A z tymi "numerkami" to stary chwyt - przychodzisz późno i "ryjesz się" do
      gabinetu "bo ja już byłem wołany" (co jest zgodne z prawdą - lekarz wzywał ale
      Cie nie było). Jak się uda - jesteś wygrany bo nie czekałeś. W przypadku
      starszych osób praktycznie 100% skuteczne (no bo co ? będziesz się z nimi szarpał?
      • aelithe Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 20.02.07, 16:45
        Slav w UK jest to rozwiązane. Po prostu pielęgniarka wzywa na wizyutę
        konkrtengo pacjenta. Nie ma go, o odpowieniej porze prosi nastepnęgo. Jęłsi się
        spóźnisz, poinformują cię, że nastęna wizyta za 2 tygodnie.
        • slav_ Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 20.02.07, 21:25
          No ale nie jesteśmy w UK.
          Spróbowałbym nie przyjąć pacjenta z tego powodu że się spóźnił.
          U nas nawet jak ci pijany wtargnie do gabinetu to masz obowiązek (mogę pokazać
          oficjalne pismo) potraktować go że "szczególną uwagą" bo jakby mu się jakaś
          krzywda stała to masz prze...kichane.
          • aelithe Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 24.02.07, 14:02
            co nie oznacza, że nie powinniśmy przyjmowac dobrych wzorców
            1. przed gabinetem lekarza nie powinno być żadnych chorych
            2. konkretny chory jest wzywany do konkretnego lekarza

zalety ; chory nie wie czy lekarz nie wyszedł o zgrozo do toalety
            nie kłóci się o miejsce w kolejce

niestety my polacy jesteśmy mistrzem świata w imporcie zbankrutowanych pomysłów
            przyjeliśmy GP with own budget z UK; ze wszystkimi negatywami; natomiast
            odrzuciliśmy wszystkei pozytywy tego systemu.
            • gamdan Re: Dobre wzorce. 24.02.07, 17:56
              > przyjeliśmy GP with own budget z UK; ze wszystkimi negatywami; natomiast
              > odrzuciliśmy wszystkei pozytywy tego systemu.

Masz rację, aelithe.
              Podstawowy dobry wzorzec z NHS to płace lekarzy i pielęgniarek.

> 1. przed gabinetem lekarza nie powinno być żadnych chorych

Rozumiem, że masz tu na myśli zapisywanie pacjenta na konkretną godzinę,
              wzywanie (pardon - zapraszanie) pacjenta do gabinetu o konkretnej godzinie i
              brak konieczności wcześniejszego wysiadywania pacjenta w poczekalni.
              Zgoda, masz rację. To jest możliwe.
              ALE NIE WTEDY, GDY MUSZĘ PRZYJĄĆ CZTERDZIESTU PACJENTÓW DZIENNIE!!!!
              A muszę, bo inaczej nie wyrobię kontraktu.

Ja bardzo chętnie będę zapisywał po 10-15 pacjentów dziennie na konkretnie
              wyznaczoną godzinę i przyjmował ich bez oczekiwania w poczekalni, uśmiechnięty,
              zrelaksowany, bez pośpiechu, ku zadowoleniu wszystkich zainteresowanych.
              Mogę wtedy nawet znaleźć czas na pogawędkę z pacjentem, na dokładny i czytelny
              wpis do karty pacjenta, na wypicie kawy.
              W czasie, gdy mój pacjent będzie się ubierał, ja głęboko przeanalizuję objawy,
              wyniki badań dodatkowych, zastanowię się nad diagnozą.
              Wyjdę do sąsiedniego pokoju, gdzie jest podręczna biblioteczka fachowa i upewnię
              się, czy mnie pamięć nie myli (tak żeby pacjent nie widział).
              Ba! mogę nawet skonsultować się z bardziej doświadczonym kolegą.

Qrde! Właściwie dlaczego tego nie robię?
              Piepszyć kontrakt.

Jutro, przy obiedzie spytam tatę, czy sfinansuje moje działania ku wydźwignięciu
              polskiej sł. zdrowia z zapaści.
    • zzz12 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 20.02.07, 17:15
      a tak na marginesie (2) to numerkow brak, bo cala armia przeziebionych je
      wykorzystala.
      Taki duzy, a nie wie, ze przeziebienie nie wymaga porady lekarskiej.
      Paracetamol i krople do nosa (nasivin) sa bez recepty.
      W Szwecji twoje przeziebienie "wyleczylaby" pielegniarka. Przez telefon.
      Powaznie.
      • aelithe Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 20.02.07, 20:27
        W szwecji zwolnienie do pracy przynosi się; jeśli niezdolnośc do pracy
        przekracza tydzień; podobnie w UK. W polskie jeden niezdolnosci to pisanie
        tomów akt.
    • lohengrin4 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 20.02.07, 22:10
      > Za co ja q... płace co miesiąc (pona 1000zł) ze swojej pensji na ZUS??!!

Dziwię się że mając takie dochody korzystasz z systemu publicznego. OK,
      płacisz, ale nie masz wyboru. Olej system publiczny, wykup abonament za kolejne
      jedyne 30 czy 50 zł w którejś dobrej firmie działającej w rynku jak to się
      ładnie acz prawdziwie określa "protez prywatnych ubezpieczeń" (Luxmed,
      Medicover, Promedis itd), i będziesz miał gwarancję 2 dniowego terminu dostępu
      do lekarza POZ. Oraz lobbuj za zniesieniem obowiązku ubezpieczenia w ZUS.

> -W szpitalach sa skandaliczne warunki- sprzęt z epoki kamienia lupanego

Nieprawda. Byś się zdziwił, jak za 10 x mniejszą kasę szpitale mają sprzęt jak
      w dobrych szpitalach najbogatszych krajów.

> -Brak jakichkolwiek ludzkich zasad przyjmowania pacjentow (co to jest zeby
      > chora osoba stala na mrozie 1,5h

Sorry ale sam się prosisz o ironię. Skoro przychodnię otwierają o 8:00, to
      przychodzenie tam o 6:00 nie jest postępowaniem racjonalnym i nie najlepiej
      świadczy o pacjencie. Zwłaszcza takim, który odprowadza 1000 zł na ZUS. To
      znaczy że zarabiasz tyle że 50 zł na wizytę prywatną to dla Ciebie tyle co
      splunąć. Ja wiem że Ci się NALEŻY z NFZ, ale skoro jest jak jest, to Twój wybór
      że stałeś na mrozie. Trzeba być elastycznym, a nie na złość mamie odmrażać
      sobie uszy.

> Jak to możliwe, że ciągle brakuje pieniędzy, jak 30% naszych pensji idzie na
      > ZUS?

Na ZUS a nie na opiekę zdrowotną, więc przestań się dziwić.

• laureana1 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 21.02.07, 16:42
      Już dawno odpuściłam publiczną służbę zdrowia. Gdy potrzebuję porady, idę prywatnie. Zwykle wizyta kosztuje 50 zł, a komfort nieporównywalny. Lekarz kompetentny, miły, troskliwy. Moja składka ( niemała) idzie na tych co nie płacą wogóle np.rolników.
      • nocny_piter Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 21.02.07, 17:31
        >Moja składka ( niemała) idzie na tych co nie płacą w ogóle np.rolników.

Aron, słyszysz? :) (pewnie robi obrządek, ale zaraz powinien się zjawić)
        • aron2004 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 24.02.07, 14:37
          Rolnicy płacą ogromne podatki w paliwie - akcyzę i VAT. Kombajn i traktor palą
          trochę więcej niż Corsa wykształciucha albo nawet terenówka rodzinnego
          • nocny_piter Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 24.02.07, 16:57
            Aron przyznaj uczciwie ile płacisz na KRUS ?
            • aron2004 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 24.02.07, 17:57
              nocny_piter napisał:

> Aron przyznaj uczciwie ile płacisz na KRUS ?

tyle co inni
          • p.atryk A kto karze rolnikowi paliwo kupowac ??? 24.02.07, 18:20
            Kombajnem czy traktorem jezdzic???
            A kunia do pluga to wprzasc nie laska? Zona pomoze,pociagna razem jakby
            ciezsza gruda byla,nie?
            Ale teraz taka "arystokracja" rolnicza sie porobila na
            Lubelszczyznie...Kombajnow sie zachciewa: pod kosciol kombajnem w niedziele,
            traktorem do GS-u po zakupy...taaaak? Zamiast spacerkiem dla zdrowia albo na
            rowerze. Zdrowiej i nie bedziesz utyskiwal na podatki,aron.

To ile tego KRUSU placisz? Bo nie doslyszalem,niesmialy jakis jestes.
            • aron2004 Re: A kto karze rolnikowi paliwo kupowac ??? 25.02.07, 00:04
              A MYŚLISZ ŻE KOŃ TO NIC NIE JE?
              • slav_ Re: A kto karze rolnikowi paliwo kupowac ??? 25.02.07, 00:08
                No trawę sobie skubie.
                Można nakosić i ususzyć i jest na zimę.
                Trawa sama rośnie to jakie to koszta ?
                Woda z rzeki za darmo.
                • swan_ganz uuu Aron.. cienkie te Twoje argumenty. Dopadli Cię 25.02.07, 00:34
                  i pobili własną bronią...
                  Innymi słowy; dałeś dupy brachu :-)
                • p.atryk Trawa? Tak, ale jeszcze.. 25.02.07, 02:36

...suchy chleb dla konia. Mozna sie przeciez raz dziennie przejsc po domach i
                  grzecznie zapytac "Dzien dobry,czy jest suchy chleb dla konia ?" I chleb sie
                  wtedy nie bedzie marnowal,a chleba sie stanowczo za duza wyrzuca.I bedzie
                  bardziej proekologicznie.
              • tango45 Re: A kto karze rolnikowi paliwo kupowac ??? 06.03.07, 04:36
                aron2004 napisał:

> A MYŚLISZ ŻE KOŃ TO NIC NIE JE?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD, Oj!!!! spadlam z krzesla
          • maszar Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 24.02.07, 23:26
            "Rolnicy płacą ogromne podatki w paliwie - akcyzę i VAT."

nie żartuj aron - większość jeździ na oleju opałowym, więc żadnej akcyzy nie płacą;
            • lealuc KRUS jest paranoją 25.02.07, 06:25
              Rolnik płaci (o ile płaci) 200zł na 3mies/na rodzinę.
              Po 40 roku zycia mało który rolnik nie jest rencistą. Nie renciści uporczywie
              chcą od lekarzy długotrwałych zwolnień bo wtedy odzyskują pieniądze z KRUS.
              Wielu pracujących (np.taksówkarze, busiarze) to też "rolnicy".
              A ile jest "wypadków w pracy" za które pobierane są odszkodowania z KRUS?
              Ile z nich jest zwyczajnym urazem po alkoholu?
              • maverick777md Re: KRUS jest paranoją 25.02.07, 08:42
                Niedawno Aron2004 tłumaczył się ze swej nieobecności na forum tym, że wyjechał
                na delegację - to KRUS'owcy jeżdżą na delegacje? :) I czy KRUS o tym wie?
                PS Pytanie do lekarzy - kto z Państwa nie potkał się z bezczelną próbą
                WYŁUDZENIA przynajmniej 30-dniowego zwolnienia przez rolnika?
                • aron2004 Re: KRUS jest paranoją 25.02.07, 09:40
                  paranoją jest miejska przestępczość i narkomania

miejscy przestępcy i narkomani przynoszą budżetowi o wiele większe straty niż
                  KRUS. To są prawdziwe pieniądze.

Na wsi jest o wiele mniejsza przestępczość, czyli wieś pokrywa straty
                  wynikające z działalności miejskich bandytów
                  • maszar Re: KRUS jest paranoją 25.02.07, 10:42
                    "Na wsi jest o wiele mniejsza przestępczość"
                    chyba kpisz aron;
                    1 - masowe wyłudzanie rent przez rolników;
                    2 - powzechne jeżdżenie na oleju napędowym;
                    3 - przemyt w rejonie przygranicznym;
                    4 - dziuple w których przechowuje się skradzione samochody;
                    5 - plantacje maku i konopii indyjskich;
                    6 - wyłudzanie dotacji z UE na podstawie sfałszowanych wniosków;
                    7 - niespłacanie kredytów;
                    taki jest obraz polskiej wsi - rzokomo ostoi praworządności;
                    o przestępstwie znieważania osób trzech przez lubelskich rolników nie wspomnę;
                    • aron2004 Re: KRUS jest paranoją 26.02.07, 20:22
                      a w mieście to nie ma lewych rent? połowa miejskich żuli ma lewe renty i nic
                      nie robią tylko piją. Rolnicy przynajmniej pracują na roli.

nie wiem co masz przeciwko jeżdżeniu na oleju napędowym

przemyt w rejonie przygranicznym? 90% polskich wsi leży daleko od granicy

dziuple są też w miastach - a nawet większość

plantacje maku i konopi - to raczej znajdziesz w doniczkach w miejskich blokach

wyłudzanie dotacji z UE? co się martwisz? Twoje pieniądze?

niespłacanie kredytów? a w mieście to wszyscy spłacają?

ośmieszasz się człowioeku
                      • p.atryk Aron,troche mi ciebie szkoda... 26.02.07, 20:41
                        To,ze rolnicy okradaja panstwo na potege jest bezdyskusyjne.
                        Zastanawiam sie jakie jeszcze argumenty przytoczysz, by tego zlodziejstwa
                        bronic.
                        Tylko juz sie nie domagaj wizyt domowych.
                        To przypomina utyskiwania zlodzieja,ktory narzeka ze bank nie zostawil w
                        sejfie cieplej herbaty w termosie i ciasteczek.
                        • aron2004 Re: Aron,troche mi ciebie szkoda... 27.02.07, 19:08
                          to miastowi okradają pańśtwo poprzez wysoką przestępczość

koszty zwalczania przestępczości w wielkich miastach są ogromne, o wiele
                          większe niż dopłaty do hektarów.
                  • maverick777md Re: KRUS jest paranoją 25.02.07, 11:05
                    No, a kto Ci wystawił tą delegację? Wiesz, że i Ty możesz popełniać
                    przestępstwo płacąc KRUS, a pracując w Lublinie?
                    • swan_ganz Re: KRUS jest paranoją 25.02.07, 12:28
                      ale ja już dawno pisałem, że Aron jest przestępcą.... Teraz natomiast okazuje
                      się, że nawet wielokrotnym.
                      Ten zatwardziały bandzior okrada państwo z należnych mu podatków, wyłudza
                      pieniądze na swoje ubezpieczenie a tak naprawdę żyje z przemytu narkotyków.
                      Zły człowiek...
                      • swan_ganz uzupełnienie; i alimentów nie płaci....n/t 25.02.07, 12:28

• ruszka77 Re: KRUS jest paranoją 27.02.07, 17:31
                        Czytam to, co piszecie i na prawdę nie wiem czy piszecie tak, bo tak myślicie,
                        czy też tylko po to, aby pojeździć po Aronie.
                        Jestem rolnikiem a co mi tam płace KRUS (razem z mężem za dwie osoby ponad
                        700zł).
                        Nie jesteśmy obciążeni kredytami, więc faktycznie zarzut, że ich nie spłacamy
                        jest jak najbardziej zasadny.
                        Mam 30 lat czekam na pierwsze dziecko i odkąd stałam się rolnikiem nie
                        odwiedziłam placówki państwowej służby zdrowia, aż wolę nie myśleć gdzie
                        przyjdzie mi urodzić, bo przy takim podejściu lekarzy do rolników to chyba w
                        kapuście będę musiała.
                        A co do tego, że rolnikom jest tak wspaniale... Dobrze płacimy ten KRUS i
                        podatek rolny a co mamy w zamian? Nie możemy odliczyć kosztów, których w
                        gospodarstwie jest cała masa. Nie mówiąc o ulgach remontowych i innych, z
                        których może skorzystać ta "lepsza" część społeczeństwa.
                        • maszar do ruszki 27.02.07, 20:48
                          myślałem, że ton naszych wypowiedzi jest oczywisty - absolutnie nic nie mam
                          (myślę, że reszta wypowiadających się również) przeciwko rolnikom -
                          próbowaliśmy jedynie wykazać bzdurną logikę (o ile takowa istnieje) rozumowania
                          arona;
                          kontaktu z ochroną zdrowia nie masz się co obrażać - my naprawdę nie gryziemy;
                          problem mógłby być tylko w jednym przypadku - jeśliby twoim mężem był aron;
                          chociaż właściwie w takiej sytuacji powinnaś być traktowana szczególnie
                          życzliwie - taka biedaczka wystarczająco nacierpi się w domu...
                        • wisteria_lane Re: KRUS jest paranoją 04.03.07, 20:36
                          A co do tego, że rolnikom jest tak wspaniale... Dobrze płacimy ten KRUS i
                          > podatek rolny a co mamy w zamian? Nie możemy odliczyć kosztów, których w
                          > gospodarstwie jest cała masa. Nie mówiąc o ulgach remontowych i innych, z
                          > których może skorzystać ta "lepsza" część społeczeństwa

To przejdź na działalność gospodarczą ZUS i będziesz mogła skorzystać z
                          dobrodziejstw
                  • tango45 Re: KRUS jest paranoją 06.03.07, 04:48
                    aron2004 napisał:

> paranoją jest miejska przestępczość i narkomania
                    >
                    > miejscy przestępcy i narkomani przynoszą budżetowi o wiele większe straty niż
                    > KRUS. To są prawdziwe pieniądze.
                    >
                    > Na wsi jest o wiele mniejsza przestępczość, czyli wieś pokrywa straty
                    > wynikające z działalności miejskich bandytów

Aron , prawie wszyscy mordercy i zlodzieje wywodza sie ze srodowiska wiejskiego.
                    Cham jest przywykly do zabijania, swinie, krowy, kury i t d . skopac czy zabic
                    psa spedzajacego zywot na lancuchu to tez zaden problem. Lublin to w 80%
                    wiesniacy ktorzy przywlekli sie z okolicznych wsi. Wszystkie nowsze i nowe
                    dzielnice to chamowo Czechow, LSM itd stad ta przestepczosc jakiej w Lublinie
                    nigdy predtem nie bylo.
                    • aron2004 Re: KRUS jest paranoją 06.03.07, 07:44
                      ci ludzie którzy są dziś przestępcami w miastach może i mają pradziadków ze
                      wsi, ale urodzili się i wychowali w miastach. Spróbuj w Lublinie czy Warszawie
                      zostawić na noc otwarty samochód. A mój samochód w mojej wsi zawsze stoi
                      otwarty cały dzień i noc i nikt go palcem nie tknął.

• aron2004 Re: KRUS jest paranoją 06.03.07, 07:45
                      Owszem ludzie na wsi zabijają zwierzęta, bo to część ich pracy, ale widzą
                      różnicę między człowiekiem i zwierzęciem.
    • h.o.r.n.e.t Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 25.02.07, 11:23
      piotrek_26 napisał:

> Jestem przeziębiony, chciałem się dostać do lekarza. Wstałem o 6:00, stałem
      > godzinę w kolejce na mrozie, potem 30 minut w przychodni, do okoła same
      > wpcyhające się w kolejnkę moherowe berety, a jak już doszedłem do okienka
      > usłyszalem "numerków już nie ma", CO?!?!?!?!
      > Za co ja q... płace co miesiąc (pona 1000zł) ze swojej pensji na ZUS??!!
      >
      > -Szpitale są zadłużone
      > -Lekarze zarabiają grosze (ci co zostali)
      > -Ludzi zaraz po operacji wystawiaja z rzeczami przed szpital, skazując ich tam
      > na śmierć a przynajmniej na cierpienie- bo rodziny nie bylo stac na zaplacenie
      > lapówki!!!
      > -W szpitalach sa skandaliczne warunki- sprzęt z epoki kamienia lupanego
      > -Brak jakichkolwiek ludzkich zasad przyjmowania pacjentow (co to jest zeby
      > chora osoba stala na mrozie 1,5h zeby dostac sie do lekarza). Tak ciężko
      > wprowadzić jakiś logiczny system?

Ależ taki system już istnieje - wystarczy wykręcić numer do prywatnego lekarza.
      Jest tych numerów telefonów pełno w każdej gazecie!

Za jedyne 50 -100 PLN (zależnie od regionu i długości dojazdu), masz lekarza u
      siebie w domu za pół godziny, góra za godzinę.

Nie wychodząc wcale z ciepłego łóżeczka!
      W dodatku lekarza uśmiechnietego, który ma dla ciebie czas, dokładnie cię
      zbada, wszystko ci cierpliwie wytłumaczy tyle razy ile trzeba, napisze na
      osobnej kartce jak brać leki, a na dodatek jak coś zapomniesz to możesz po jego
      wyjści do niego zadzwonić, a on ci grzecznie odpowie.

PYTANIE ZA 20 PKT: DLACZEGO NIE CHCESZ W TEN ROZSĄDNY SYSTEM WEJŚĆ?

Dlaczego wolisz wystawać po 1,5 godziny w kolejce na mrozie, a poten drugie
      tyle w przychodni?

Jeśli tak mało cenisz swoje zdrowie, że nie stać cie na te 50 zł (zapewne raz
      na kilka lat) to miej pretensje sam do siebie!

I dalej wystawaj godzinami przed przychodnią, aż do skutecznego zapalenia płuc!
      • obca1 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 25.02.07, 12:09
        akurat kwestie numerków u mnie w przychodni są rozsądnie rozwiązane

można zadzwonić dzień wcześniej i otrzymać (telefonicznie) numer na następny dzień

mślę też, że rada h.o.r.n.e.t. w wielu przypadkach jest najlepsza.. idąc prywatnie do laryngologa np. masz pewność (oczywiście to takie uogólnienie), że nie będzie leczył antybiotykiem wirusa, a przy ostrym zapaleniu bakteryjnym dostaniesz najlepszy antybiotyk..

wyjątkiem jest sytuacja, gdy masz dobrego lekarza POZ, który naprawdę stara się pomóc i masz do niego zaufanie :) ja póki co szukam kogoś takiego ;)
        • doroti1983 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 05.03.07, 17:30
          co za bzdura!!!!!!!!!!!! z jakiej racji masz płacic za cos co Ci sie nalzey jak
          psu zupa bo juz za to zaplaciłes!!! takie podejscie wlasnie nic nie zmieni!
          jak by sie wszyscy zebrali to nie byloby remontow i apartementow zusowskich! do
          tyłka sie im powinno dobrac! sama jestem pracownikiem sluzby zdrowia i jak sama
          nazwa wskazuje jest to sluzba! słuzba! tak samo masz prawo wezwac lekarza poz
          do domu jak zadzwonic po prywatnego! ludzie!!!
          • slav_ Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 05.03.07, 17:47
            Coś Ci się, doroti, pomyliło.
          • aron2004 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 05.03.07, 21:38
            otóż to lekarz powinien służyć pacjentowi jak go pacjent potrzebuje w domu.
          • lohengrin4 Re: To wszystko jest chore!!! P A R A N O J A !!! 06.03.07, 00:07
            > jak sama nazwa wskazuje jest to sluzba! słuzba

to se służ dalej. Ja i nie tylko ja - nie będziemy.

> tak samo masz prawo wezwac lekarza poz do domu jak zadzwonic po prywatnego!

Kto ci wmówił takie bzdury?

> ludzie!!!

no właśnie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka