Dodaj do ulubionych

Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny!

25.05.07, 12:57
Jak można walczyć tylko o swoje ??? Jak ktoś taki jak pan Bukiel może
reprezentować Brać lekarską ??? Kompromitacja panie Bukiel,,, Slużba zdrowia
to nie tylko lekarze, proszę o tym nie zapominać jest pan na dobrej dorodze
do sklocenia Wszystkich grup zawodowywch slużby zdrowia,,,proszę pamiętać o
jednej rzeczy tylko ZGODA buduje,,niezgoda rujnuje !!!! Potraficie się
wyłącznie posługiwać wizerunkiem pielęgniarki na plakacie strajkowym i nic
ponad to! WSTYD
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:06
      iustitia1 napisała:

> Jak można walczyć tylko o swoje ???

OZZL, jak i każdy inny związek zawodowy, reprezentuje i walczy o interesy
      jedynie swoich członków, czyli lekarzy. OZZL nie będzie walczył o interesy
      pielęgniarek, nauczycielek czy górników, bo to nie ich zrzesza.

S.
      • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:13
        Dlaczego wszystkie strajki pielęgniarek pociągały za sobą również podwyżki dla
        lekarzy?? - przecież one również reprezentowały wyłącznie swoją grupę
        zawodową!!!
        • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:16
          To były decyzje rządu. OZZZL w tym nie brał udziału. W rozmowach też.
          • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:19
            Obecna decyzja rządu jest taka że RZĄD chce rozmawiać ze wszystkimi związkami
            zawodowymi służby zdrowia- dlaczego lekarze nie chcą jej uszanować ???
            • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:23
              Bo protest jest OZZL, poza tym bardzo wyraźnie uprzedzali że nie podejmą rozmów
              wspólnie z innymi związkami, które nie chciały z nimi wspólnie protestować.
              Więc jak to z tymi związkami jest: jak jesienią proponuje im się wspólny
              protest to nie a jak dyskusje o podwyżkach to bardzo proszę i jeszcze obraza że
              protestującym się to nie podoba. Bądźmy konsekwentni.
    • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:15
      Nie rozumiem dlaczego związek zawodowy np. pielęgniarek ma brać udział w
      rozmowach skoro jesienią odmówił propozycji OZZL żeby poprowadzić wspólną akcję
      protestacyjną. A o takie właśnie zacietrzewienie jak twoje chodziło naszym
      ukochanym władzom. Dawajcie dalej sobą tak prosto manipulować.
    • jachuw Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:21
      Iustita, nie napinaj się tak, bo ci żyłka w głowie pęknie...
      My tą propagandę doskonale znamy i zapewniam cię, że premier z wiceministrem
      zdrowia robią to dużo lepiej od ciebie.
      Co do postawy ozzl:
      Ja też uważam , że to nie było dobre zagranie.
      Trzeba było posiedzieć, posłuchać o roszczeniach lekarzy nie rozmawiać, a potem
      zwołać konferencje i ogłosić, że spotkanie niczego sobie, ale ozzl ciągle czeka
      na spotkanie rządu ze strajkującymi w sprawie ICH ROSZCZEŃ

Jak ty to sobie wyobrażasz.?!
      Żaden inny związek zawodowy służby zdrowia (oprócz lekarskiego) nie strajkuje,
      nie naraża się na kłopoty i szykany rządu i degradację wizerunku społecznego, że
      o utracie zarobku i pracy nie wspomnę, a lekarze mają im za te poparcie, w
      ramach wdzięczności, negocjować zarobki?
      Śmieszne!!! Sugerowanie podobnych bzdur jest możliwe tylko w kraju, gdzie
      propagandę i głupi, ale głośny wrzask ceni się wyżej od prawdy i zdrowego rozsądku.
      • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:46
        A kto się narażał na przełomie 1999-2000 roku ?? Kto strajkował ?? i kto przy
        okazji strajków pilęgniarek dostał też podwyżkę
    • aaki pielegniarki maja swój związek zawodowy 25.05.07, 13:36
      czemu związek ten nie walczy o ich interesy tego nie wiem
    • slav_ Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:44
      iustitia
      Pisałem to w innym wątku zaraz po informacji i rozmowach:

"Jest to oczywisty i prymitywny zabieg socjotechniczny służący osłabieniu drugiej strony negocjacyjnej i "rozbijaniu"
      argumentacji przez wprowadzanie tematów obocznych i antagonizowaniu (pozornych) uczestników negocjacji między sobą.
      Mam nadzieje że OZZL korzysta (bo niestety nie słyszałem o tym) z usług doświadczonego negocjatora."

Zgoda na rozmowy w tych warunkach to stawiania sie na straconej pozycji.
      Teraz będzie fala medialnych oskażeń że:
      "lekarz nie chcą rozmaiać"
      "że sa smolubni"
      "że nie zależy im na prawdziej reformie tylko na forsie"

ZAŁOZYMY SIE ?

Ciemny lud (jak mawia Kurski) to kupi...

• jachuw Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:48
        slav respect!!!
        "a cierpliwa publika łyka i łyka"
        Kisiel
        • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 14:39
          Ja Wam Panstwo Doktorstwo zycze powodzenia w negocjacjach. Ale muszę przyznać z
          przykrością że pan Bukiel nie jest najlepszym Waszym reprezentantem--dlaczego?-
          po zrewaniu rozmów z rządem pojechał na wspólną konferencję SLD z Olejniczakiem
          w roli głównej- hmm no cóż można i tak ... hmm dokąd ta droga doprowadzi?- ja
          tam widzę ciemny zaułek. jeszcze jedna konkluzja Razem można więcej
          wynegocjować ..ale LEKARZ stawia siebie ponad wszystkich jak widac,,dla mnie
          jest to pełna kompromitacja i prosze nie pisać że jest to celowy zabieg
          socjotechniczny mający na celu poróżnić całą służbę zdrowia.
          • aaki zSLD? :-(((((((((((((((((( 25.05.07, 14:41
            oczywiscie dziś cała opozycja jest za słuzbą zdrowia.
            wczoraj jakos nie była.zapomniał wół jak cielęciem był
          • slav_ Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 14:54
            > tam widzę ciemny zaułek. jeszcze jedna konkluzja Razem można więcej
            > wynegocjować .

To prawda - pilęgniarki mogły sie przyłączyc do protestu - nic nie stało na przeszkodzie - nacisk byłby większy.

Jednak uważam że zmuszanie ich do tego nie było by w porządku - straciły by swoje (gorsze od lekarskich) pensje i mieły by wieksze problemy w utrzyamniu się. Wystarczy ze nie dadą z siebie (rekami "dzialaczy związkowych" na ciepłych posadkach) robic klina wbijanego w środowisko medyczne.
            NIE MA MOŻLIWOSCI żeby pielęgniarki (bez ryzyka) nie skorzystały na wyalczonych przez lekarzy zmianach.
      • aaki Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 13:54
        nie korzysta.a szkoda....
      • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 15:23
        Już kupił jak widać.
        • doktorziwago będzie straszno 25.05.07, 16:43
          Będzie straszno jak złozymy wszyscy wypowiedzenia, choć nie ukrywam że
          trzęsienie ziemi w niektórych zoza zmiecie z powierzchni układy i układziki,
          przejście na rozrachunek ala spółki wykluczy na pewno niektóre miernoty w
          naszym towarzystwie i ci sie nieco zaczynaja dystansowac od zaostrzenia
          strajku, kiedy szarzy ludzie zrozumieją że reforma jest dla nich a nie dla
          lekarzy, pielegniarki (które bardzo lubie - niektóre nawet kocham ;) tez
          powinny skorzystac więc wypiwiedzi niektórych sa nie na miejscu).
          Pozdrawiam kolegów po fachu , WYTRWAŁOŚCI na pewno wygramy!!!
          • nico72 Re: będzie straszno 25.05.07, 17:05
            No i już wiemy o wspaniałych negocjacjach pań pielęgniarek i "S" ochrony
            zdrowia. Bardzo szybko zgodzili się na proponowane 15% od przyszłego roku. I
            jak można ich nazwać? Zdrajcy? Chyba nie warto nadużywać semantyki.
            • kblach Re: będzie straszno 28.05.07, 12:00
              nico72 napisał:

> No i już wiemy o wspaniałych negocjacjach pań pielęgniarek i "S" ochrony
              > zdrowia. Bardzo szybko zgodzili się na proponowane 15% od przyszłego roku. I
              > jak można ich nazwać? Zdrajcy? Chyba nie warto nadużywać semantyki.

I bardzo dobrze, mają co chciały!!! Lekarze trzymajcie się i walczcie dalej.
              Przeciez czasy komuny minęły i musicie mieć zarobki PROPORCJONALNIE wyższe od
              innych grup zawodowych. Inne rozwiązanie to demoralizacja tego i tak już
              zdemoralizowanego narodu
          • nico72 Re: będzie straszno 25.05.07, 17:08
            Pewnie że wygramy. Trzeba po prostu złożyć wypowiedzenia. I odejść.
    • travel_wawa Ale to jest związek lekarzy! 25.05.07, 17:26
      Rozumiem, że kwestionujesz sam fakt istnienia związku zawodowego lekarzy jako
      takiego.

A co stało na przeszkodzie, by pielęgniarki zaprotestowały i zredagowały swoje
      własne postulaty? Gdzie były działaczki związkowe, gdy lekarze wstępowali w
      spory zbiorowe? Bronił ktoś sie przyłaczyć (prowadzić równoległy protest)???

Teraz to wygląda tak, jakby "panna młoda" czyli Szczypińska, na polecenie
      Jareczka odwałała brudną robotę, a wy naiwnie dałyście się nabrać i...tanio
      sprzedać. Za 15% rocznie. Bardzo tanio.
    • maretina Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 25.05.07, 22:17
      ano normalnie mozna. nie widze w tym nic zdroznego. nie czuje sie upowazniona w
      jakiejkolwiek sprwie walczyc o miliony.
      poza tym piguly sie nie wlaczyly do strajku, zatem o co chodzi? widocznie
      pasuja im niskie zarobki. powinnismy to uszanowac.
      • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 12:16
        Coz za cynizm. Popatrzcie jakie macie poparcie wsród spoleczenstwa tylko 60%
        podczas gdy pielegniarki 90%. Powodzenia Panstwo Doktorstwo,,,,moze i Wy cos
        wywalczycie przy okazji dla Pielegniarek,,jak to zwykle My walczylysmy przy
        okazji o Wasze!
        • slav_ Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 12:28
          Ja bym temat "cynizmu" radził omijać.

Na razie to rękami pielęgniarek które za plecami strajkujących lekarzy umiawiają sie z rządem - i to na co ? - na to co Religa juz wcześniej obiecał zanim "siadły do stołu" (!) i są WYKORZYSTYWANE (sa brzydsze słowa na okreslenie "co są") prtzez rząd do stłumienia protestu.

Niestety, postawa rządu (i dających sie wmapnipulować pielęgniarek) i sposób w jaki rząd stara się ten prtest stłumić powoduje że długoflaowe skutki BEZ WZGLĘDU na rezultat protestu będa fatalne.

Całkowitą odpoeiedzialność za to ponosi oczywiście strona rządawa która nie potrafi inaczej jak tylko dążyc do eskalacji konfliktu i antagonizować ale skutki dotkną personel i pacjentów (jak zwykle).
          • maretina przykro mi to mowic,ale piguly sa glupie 26.05.07, 13:54
            daly sie pisiorom wykorzystac:/
            bez siadania do stolu mialby to samo. na cholere relige i obrzydliwego edgara
            po rekch calowac? pielegniarki nie maja godnosci i poczucia przyzwoitosci.
        • hamlet1111 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 12:31
          Poparcie społeczne nie jest najważniejsze. Strajk to nie "Taniec z Gwiazdami".
          Liczy się tylko i wyłączne skuteczność. Z tego są rozliczani szefowie związku i
          po to lekarze, górnicy i wiele innych pracowników zapisuje się generalnie do
          związków zawodowych. Po co komu związek zawodowy organizujący strajk, który ma
          poparcie społecznie 99%, a nie załatwi ani złotówki?
          • aaki nie sądzę aby górnicy mieli duże poparcie społeczn 26.05.07, 12:44
            i nie sądzę aby sie brakiem tego poparcia przejmowali.
            a skuteczni są
          • maretina Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 13:54
            hamlet1111 napisał:

> Poparcie społeczne nie jest najważniejsze. Strajk to nie "Taniec z Gwiazdami".
            > Liczy się tylko i wyłączne skuteczność. Z tego są rozliczani szefowie związku
            i
            > po to lekarze, górnicy i wiele innych pracowników zapisuje się generalnie do
            > związków zawodowych. Po co komu związek zawodowy organizujący strajk, który ma
            > poparcie społecznie 99%, a nie załatwi ani złotówki?

otoz to!
        • barabara6 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 12:47
          Co do procentów... Nie daj się nabrać na 15%. Co to znaczy 15%?? To znaczy, że jeśli ty zarabiasz 1000zł/mc to dostaniesz 150 zł podwyżki, a jeśli twoja koleżanka zarabia 2000zł/mc to dostanie 300zł!! Tak więc ci, którzy zarabiają dużo - dostaną dużo; ci którzy zarabiaja mało - dostaną mało. Na zeszłorocznych podwyżkach najwięcej skorzystali DYREKTORZY SZPITALI - w szpitalu którym pracuję, pensja dyrektora wzrosła z 10 do 13tyś zł/mc!!!
          Dlatego OZZL nie walczy o żadne procenty, ale o ustalenie MINIMALNEJ PŁACY. Ci, którzy zarabiają dużo - dostaną niewielealbi i nic; ci, którzy zarabiają mało - dostaną dużo
          • barabara6 Re: Kompromitacja Lekarzy ? Czyj Totalny Egoizm? 26.05.07, 12:57
            Dlatego uważam, że twoi przedstawiciele z twojego związku zawodowego (pielęgniarek i położnych)po raz kolejny cię zdradzili. Powinni porozmawiać z rządem nie o procentach - ale o minimalnej stawce dla pielęgniarki. Niechże zawalczą o to, aby pielęgniarka po szkole zarabiała np minimum 1800zł - czy to takie trudne?
            Bo jak dotychczas to twoja przywódczyni walczy przede wszystkim o SWOJĄ pensję. 15% z jej pensji to będzie całkiem fajna sumka; 15% z twojej - zapewne wystaczy na bilet autobusowy - i może loda
            • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ? Czyj Totalny Egoizm? 26.05.07, 14:16
              Uważam że teraz nie ma już czego roztrząsać. Pielęgniarki JUŻ się sprzedały za
              15% od przyszłego roku. W końcu to sobie "wywalczyły" i niech mają. Tylko bez
              pretensji proszę jak OZZL wywalczy dużo więcej. I nie gadajcie wtedy o
              sprawiedliwości tylko sobie przypomnijcie wasze "negocjacje".
              • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ? Czyj Totalny Egoizm? 26.05.07, 16:02
                Nie napinaj sie tak doktorku,,,pamietaj ze chciwy dwa razy traci :)
                Zyjemy w Polsce a nie w Anglii czy Irlandii,,, liczmy zamiary na
                mozliwosci,,,zawsze pozostaje alternatywa wyjazdu ,,, ja taki wariant powaznie
                rozwazam,,, Dotorkowie,,, marne sa Wasze szanse na 100% wzrostu plac,,,patrzcie
                realnie ;)ale marzenia ludzka rzecz,, chociaz czasami sie spelniaja,,zycze
                Panstwu milego weekendu.
                • adamicus Re: Kompromitacja Lekarzy ? Czyj Totalny Egoizm? 26.05.07, 16:45
                  Lekarz zastąpi pielęgniarke,ale nigdy vice versa. Z tego co widać obecnie na
                  oddziałach to większość "przyuczonych salowych" powinna oddejśc od łóżek
                  pacjentów bo więcej szkodzą niż pomagają. Nie martw się o nas - chyba jak nam
                  się nie powiedzie będziesz się cieszyć! Widząc twoją nienawiść to nawet bardzo.
    • szlachcic Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 16:52
      Pielegniarki zawsze byly potrzebne lekarzom do manifestowania zadan podwyzek
      przy pomocy ich pensji
      z prostej przyczyny, skur...synstwem byloby zeby lekarz X manifestowal bedac
      wlascicielem (......... i tu do wymiany liksusowe dobra ktorych za tysiaka
      miesiecznie kupis sie nie da)
      pewne poparcie do podwyzek dla sluzby zdrowia tez odbywaja sie na zasadzie -
      pielegniarka ciezko pracuje za marne grosze wiec jestem za podwyzkami w sluzbie
      zdrowia
      tylko zawod pielegniarki 'robi" wam poparcie spoleczenstwa w jakims stopniu
      tak naprawde pytajac czy organizacja sluzby zdrowia jest odpowiednia 100% ludzi
      odpowiedzialoby ze nie.
      wiec normalny czlowiek rozumuje w ten sposob ze poki nie bedzie porzadku nie
      moze byc podwyzek, bo z jakiej okazji
      dlaczego kazda inna grupa zawodowa zaciska pasa w momencie slabej koniunktury a
      Wasza spolecznosc jest od tego zwolniona.
      Jest balagan i poki nie zrobicie z nim porzadku nie macie prawa o nic prosic
      czy zadac
      Chcecie rynkowe ceny uslug. prosze bardzo, budujcie szpitale i bedziecie mogli
      rynek wprowadzic.
      ale nie, wy chcecie na panstwowym robic prywate bezpiecznie
      jak sie rozpieprzy bierzecie torbe i wychodzicie
      • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 17:02
        Dziekuje Ci za ten glos... w pelni go podzielam. Ale doktrostwo tego nie
        rozumie,,albo nie chce zrozumiec..potrafia sie tylko poslugiwac wizerunkiem
        pielegniarki i to jest zalosne!
        • adamicus Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 17:09
          No jak już nie ma co to nawet taki ochłap jak poparcie forumowego klauna
          cieszy! Zaraz aron też cie poprze i będziesz mogła poczuć się doceniona.
          • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 17:19
            Marna riposta,,,ja znam swoja wartosc i nie musze sie tutaj dowartosciowywac
            jak Ty to czynisz...no coz ja rozumiem ta Frustracje poniekad. Naprawde zrozum
            jedziemy na tym samym wozku,,ja to Rozumiem ale Tobie ciazko to Zrozumiec i w
            tym problem:)
            • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 17:25
              Już się dowartościowujesz mówiąc na mnie "doktorku" ale ja nie zniżę się do
              twojego poziomu i nie nazwę cię "pigułą". Bo i tak na oddziale czy w przychodni
              musisz wypełniać polecenia "doktorków" i nic tego nie zmieni. Więc myślę że
              sama nie powinnaś się tak napinać.
              • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 17:40
                Drogi szanowny doktorze to nie jest dla mnie problem wypelnianie lekarskich
                zlecen wykonuje je dla osob ktore potrzebuja pomocy i tylko dla nich,,ja kocham
                swoj zawod i wiem co to znaczy szacunek i pokora w przeciwienstwie do panskiej
                Buty i arogancji,,,dziekuje za uwage.
                • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 17:51
                  Nie ja tutaj pierwszy użyłem aroganckich określeń, tylko na nie zwróciłem
                  uwagę. Widzę że dotarło, co mnie cieszy. Nie widzę więc sensu ciągnąć dalej tej
                  dyskusji.
      • adamicus Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 17:04
        blebleble co za bełkot!! U jakiego dealera kupujesz LSD?

A ten kawałek jest dobry bueheh

> dlaczego kazda inna grupa zawodowa zaciska pasa w momencie slabej koniunktury
        a
        >
        > Wasza spolecznosc jest od tego zwolniona.

No tak szczególnie górnicy, rolnicy, urzednicy itd.
        A tak wogóle to ta zła koniunktura trwa już 20 lat hehe

• szlachcic Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 17:16
          adamicus napisał:

> No tak szczególnie górnicy, rolnicy, urzednicy itd.
          > A tak wogóle to ta zła koniunktura trwa już 20 lat hehe

znowu tendencyjnie na to spojrzales
          bede wiec teraz dokladniejszy
          - najwiekszy burdel do wasza szuflada

gornik ciezko zapieprza i ryzykuje zycie, rolnik nie placi normalnie na ZUS i
          to jest chore ale babcia klozetowa ma kase finkalna a Twoj koles doktor w
          prywatnym gabinecie nie
          naprawde nie masz prawa wypominac jakiejkolwiek grupie zawodowej NICZEGO
          ja moge miec pretensje - do Was za ten burdel u was, ze gornicy pala wywalczaja
          sobie wszystko - przydala by sie M. Tacher
          a nie jest argumentem ze gornik sobie zalatwil i Wy tez chcecie.
          Jeste za prawem do strajku policjantow? Tak albo Nie
          • adamicus Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 17:34
            a Twoj koles doktor w
            > prywatnym gabinecie nie
            A kto stanowi w Polsce prawo? Lekarze? Kto powinien sie tym zająć? Lekarze? To
            nie jest nasza wewnętrzna sprawa tylko sprawa odpowiednich ustaw! Wprowadzenie
            kas jak wszędzie spowoduje tylko tyle, że zapłaci klient, bo towar/usługa
            będzie droższa! Zawsze to spada na ostatniego w łańcuchu! Po prostu Państwo
            będzie miało więcej kasy m.in od ciebie.
            • asidoo Adamicus 26.05.07, 17:34
              OOO, pan niedouczony, hehe!
            • szlachcic Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 26.05.07, 22:28
              adamicus napisał:

> A kto stanowi w Polsce prawo? Lekarze? Kto powinien sie tym zająć?

ja nie mowie ze to wina lekarzy ze tak jest
              wymieniacie tu argumenty na to jak jest zle co trzeba zmienic, wskazujecie
              oszolomstwo w gornictwie a przemilczacie debilizm w sluzbie zdrowia z ktorych
              to debilizmow trzepiecie kase

>Wprowadzenie
              > kas jak wszędzie spowoduje tylko tyle, że zapłaci klient
              >bo towar/usługa będzie droższa!

Jazusicku
              i takie jest wlasnie wasze myslenie
              Ile wzrosnac powinna wizyta aby zwrocila sie kasa fiskalna?
              wg lekarza o 20 zl i bedzie sie splacac przez 200 lat
              wprowadzenie kas spowoduje ze bedzie uczciwie, wplyna pieniadze do budzetu z
              ktorego to chcecie brac kase i bierecie

• aron2004 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 27.05.07, 05:17
                Bukiel to taki mały Napoleon on chciałby rządzić całą polską służbą zdrowia i
                pielęgniarki mu w tym przeszkadzają, zupełnie słusznie. Lekarz polski który
                jest na niskim poziomie moralnym powinien zarabiać mniej od pielęgniarki, a
                także od salowej i technika.
                • kzet69 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 28.05.07, 16:04
                  aronku żyjesz!!! a już myślałem że dodatkowe kursy busikiem robisz by zarobic
                  na składkę zdrowotną którą dasz do KRUS-u bym mógł nową terenówkę kupic!
      • p.atryk Jestes organicznie niereformowalny, szlachcic... 26.05.07, 17:24
        szlachcic napisał:

>Jest balagan i poki nie zrobicie z nim porzadku nie macie prawa o nic prosic
        > czy zadac

Ile razy trzeba tobie tlumaczyc (zeby wreszcie trafilo i zebys zrozumial.
        Zeby nie komplikowac i nie obciazac ciebie zrozumieniem wielowatkowego wywodu-
        ograniczmy sie na razie do tylko do jednego punktu.
        Uwazaj i patrz-na-moje-usta: LEKARZE sa od LECZENIA nie od "robienia porzadku"!
        Czy zrozumiales? Odpowiedz "TAK" lub "NIE".
        Jesli odpowiesz twierdzaco,bede mogl przejsc do nastepnej czesci wywodu.
        • nico72 Re: Jestes organicznie niereformowalny, szlachcic 26.05.07, 17:27
          No i lekarz w prywatnej poradni musi prowadzić znacznie bardziej skomplikowaną
          i dokładną dokumentację i medyczną i finansową niż ta twoja zakichana kasa
          fiskalna szlachcicu z bożej łaski.
          • lukumon Jak strajkują nauczyciele to negocjują ... 26.05.07, 17:52

... z rządem związki zawodowe nauczycieli - NIE zaprasza się do negocjacji
            pracowników kuratoriów, woźnych, przedszkolanek i obsługi amninistracyjnej i nie
            ma w tym (w normalnych krajach) dla nikogo nic dziwnego. Jeśli strajk dotyczy
            linii lotniczych to OSOBNO negocjują (a często też osobno strakują) piloci,
            stwardesy, kontrolerzy lotów i obsługa techniczna - i nie ma w tym dla nikogo
            nic dziwnego. Jeśli strajkują kierowcy autobusów to negocjują płace kierowcy
            autobusów - bez idiotycznego zawracania doopy, że "problemy komunikacji
            miejskiej, transportu lotniczego, edukacji powinny być rozwiązywane przy
            współudziale również innych grup zawodowych które przecież współuczestniczę w
            tym procesie". Interesy różnych grup zawodowych są różne i jest to absolutnie
            naturalne - więc powinny byś rozpatrywane oddzielnie - i tak jest we wszystkich
            normalnych krajach. Ale u nas jesteśmy rzeczywiście przeżarci przez komunę -
            "Polska to nasz wspólny obowiązek" ...
            Lukumon
            • irkal Re: Jak strajkują nauczyciele to negocjują ... 26.05.07, 20:02
              u nas przecież od niewielu dopiero lat praktykuje się
              utajnianie dochodów. kiedyś była lista i pani krysia
              w kasie wypłacając pieniądze stawiała na długiej i jawnej liście
              'ptaszka' po wypłaceniu forsy pracownikowi i po
              złożeniu przez niego podpisu potwierdzającego odbiór.
              tak żeby każdy mógł sobie przeczytać ile odbierają ci
              co poniżej lub powyżej, a nawet ci na podpiętych pod spodem
              innych listach. bo w komunie robol miał wiedzieć ile zarabia
              'zasrany inżynierek' żeby nie stracić okazji do wywalenia mu
              że 'wszyscy mamy równe żołądki'. prawda że zarabia się
              pieniądze głową, a nie żołądkiem wtedy nie obowiązywała.
              od kilkunastu lat było inaczej i ci co nie mieli kont odbierali
              pieniądze w kopertach bo cywilizowany kraj winien uznać
              że dochody są tajemnicą umowy między pracodawcą a pracownikiem.
              konsekwencją tego jest oczywista prawda, że negocjacje płacowe
              winny się odbywać również między pracodawcą a pracownikiem.
              bez obecności tych których to nie dotyczy. teraz w
              pisolandzie odgrzewa się walkę klas żeby stało się zadość
              rzymskiej maksymie 'divide et impera'. a co głupsi dają
              sie na to nabrać.
        • szlachcic Re: Jestes organicznie niereformowalny, szlachcic 27.05.07, 10:50
          p.atryk napisał:

> Uwazaj i patrz-na-moje-usta: LEKARZE sa od LECZENIA nie od "robienia
          >porzadku"!

widzisz tu sie akurat tez mylisz
          Wasza grupa zawodowa jest takze zobowiazana do przedstawienia swoich propozycji
          czesc z nich po czesci badz calkowicie jest sluszna ale to nie wychodzi poza
          prywatne rozmowy
          tylko ze Wy dzisiaj krzyczycie i zadacie tak naprawde tylko kasy
          mowisz ze jestescie od leczenia a zadza rzadzenia jest tak wielka ze az strach
          sie bac. ona przejawia sie tym ze dyrektorami jak nie sa lekarze to lekarze
          owiajaja dyrektorow wokol palca bo wiedza ze to lekarze moga zwalniac dyrektorow
          - to ogolnie wiadome zaleznosci, wiesz to tak samo jak ja bo wiesz ze
          dyrektorami zostaje sie po drodze politycznej - lekarze tez to wiedza i to
          wykorzystuja
          Jak sobie wyobrazasz napisac program do ksiegowosci w ktorym to ksiegowa nie ma
          nc do powiedzenia
          To ona i jej wskazowki, zadania czy propozycje jest bardzo waznym elementem
          jego tworzenia
          Zrozumiales, uzywalem prostych slow, dla przedszkolaka zrozumialych

PS Jak przyczyna lapowkarstwa jest system co probujecie udowodnic to idz na
          adwokata tych lekarzy co maja postawione zarzuty
          wygrasz wszystko - adwokaci trzepia kapuche az milo

• p.atryk ...i zaimpregnowany,dodam. 27.05.07, 12:58
            Probujesz ciagle zrzucac odpowiedzialnosc za stan systemu i brak reform na
            lekarzy. Bo "sa zobowiazani" (jak? moralnie???? zapisami w umowie o prace???)
            do "przedstawiania propozycji" -ROTFL. Zeby bylo smieszniej-od LAT te
            propozycje PRZEDSTAWIAJA-ale ty wolisz ten szczegol pominac.
            tinyurl.com/2rzj5r
            Ale pewnie znow (pomimo linku powyzej) napiszesz za chwile, ze "propozycje
            lekarzy nie wychodza poza prywatne rozmowy"..

Powtorze jescze raz (cjoc to pewnie prozny trud):
            Za stan opieki zdrowotnej w Polsce, za brak reform, za PIELEGNOWANIE
            korupcjogennych zalozen- ODPOWIEDZIALNI SA POLITYCY, nie lekarze.

Wiem,ze i tak nie zrozumiales. EOD z mojej strony.
            • szlachcic Re: ...i zaimpregnowany,dodam. 28.05.07, 20:40
              "Świadczeniodawca ma prawo do ustalenia własnej ceny za świadczenie. Jeżeli
              cena ta jest wyższa niż kwota refundacji, pacjent musi dopłacić różnicę. "

chcecie uprawiac kapitalizm na socjalistycznym organizmie
              calkowicie popieram Relige jak chce wam to wybic z glowy
              ogolnie oceniajac caly tekst, jest kilka rozsadnych postulatow ale ogolnie to
              lanie wody bez konkretow.
              Mowicie o solidarnosciowym modelu ubezpieczania ale jest to tylko wplecione
              jako haslo.
              Przyklad
              Jako pacjent chce isc do stomatologa, nie korzystalem w tym roku z uslug lekarza
              Mamy 5 miesiecy w roku. Rynkowa cena za usluge stomatologiczna jest 80zl
              Rocznie jak wyliczyliscie place 1500
              Jak Wasza propozycja wplynie na moje konto zdrowotne
              Co chcecie wlozyc do koszyka?

• p.atryk Wasze lekarsko-pielegniarskie spory... 26.05.07, 17:48
      ...staly sie wduzej mierze bezprzedmiotowe. Do przewodniczacej OZZPiP dzis
      jakos dotarlo,ze rzad zamierza oszukac pielegniarki i zamiast 15% podwyzek
      dochodow bedzie jedynie zwiekszenie wplywow do NFZ o 15%. Co nie jest
      rownowazne (dodam dla tych, ktorym matematyka i myslenie logiczne sa obce).
      Dalsze "negocjacje" stoja zatem pod duzym znakiem zapytania.
      • lukumon To najlepiej ilustruje pogląd, że śliskiego ... 26.05.07, 17:56

... mięczaka łatwiej za przproszeniem "wydymać" - u nas jeszcze Azja - szanuje
        się tylko tych którzy są silni - gardzi tymi którzy są ulegli i natychmiast daje
        się im to odczuć ...

... a to że "Szlachcic" to "Aron" widać na kilometr - spłodził sobie ten stwór
        kolejnego nicka ... :o))
        Lukumon
        • lukumon Właśnie przeczytałem, że pielęgniarki ... 26.05.07, 18:36

... przejrzały ponoć na oczy i zobaczyły to co widać było od dawna - że je
          wykorzystają jak ... lepiej nie pisać jak. Dla Kaczyńskiego one swoją rolę już
          spełniły - ich rękami zerwano negocjacje których rozpoczęcie było rządowi nie na
          rękę - "Murzyn zrobił swoje - Murzyn może odejść" ...
          Lukumon
          • adamicus Re: Właśnie przeczytałem, że pielęgniarki ... 26.05.07, 19:52
            Bo tak to jest jak kimś steruje zawiść i nienawiść, a nie rozum.
          • alice47 Re: Właśnie przeczytałem, że pielęgniarki ... 26.05.07, 19:54
            Lekarze są pazerni na pieniądze jak hiena na padlinę to fakt.I napewno wywalczą
            więcej,niż pielęgniarki.Drogie koleżanki 15% podwyżki na którą się zgadza
            zarząd to kompromitacja, i tu lekarze mają rację.Dla nas ta podwyżka będzie
            ochłapem.To, że nie strajkujemy z lekarzami jest im na rękę, będą mieć więcej
            do podziału.
            • jachuw Re: Właśnie przeczytałem, że pielęgniarki ... 26.05.07, 20:01
              alice47 napisała:

> Lekarze są pazerni na pieniądze jak hiena na padlinę to fakt.I napewno wywalczą
              >
              > więcej,niż pielęgniarki.Drogie koleżanki 15% podwyżki na którą się zgadza
              > zarząd to kompromitacja, i tu lekarze mają rację.Dla nas ta podwyżka będzie
              > ochłapem.To, że nie strajkujemy z lekarzami jest im na rękę, będą mieć więcej
              > do podziału.
              Dokładnie!!!
              A propos: dziecko drogie NA PEWNO, nie napewno...
              Jak sobie powtórzysz ortografię, to wróć. Pobabrzesz się jeszcze trochę w
              gówienku, to ci ulży.
              Swoją drogą musisz mieć ciężko w życiu, skoro taka cudowna, piętrowa frustracja
              w tobie siedzi. Współczuję...
              • iustitia1 Re: Właśnie przeczytałem, że pielęgniarki ... 26.05.07, 20:11
                A jednak,,,sloma z bucikow wystaje,,, Drogi doktorze na oddziale mam jednego
                lekarza, ktory ma spore problemy z ortografia,, strzela bledy ortograficzne az
                WSTYD ale nikt sie z tego nie smieje,, ale trzeba miec "klase" i troszke
                kultury osobistej. Sa lekarze i LEKARZE ,,wytykasz komus Frustarcje a sam nia
                kipisz,,zastanow sie prosze nad Tonem swoich wypowiedzi a wowczas sie okaze kto
                jest bardziej sfrustrowany. Nikt nie przeczy ze spor o podwyzszenie zarobkow w
                calej sluzbie zdrowia jest nie potrzebny,,,ale wynik negocjacji zalezy od
                madrego negocjatora,,,dziwie sie ze tak wyksztalcone i madre srodowisko lekarzy
                reprezentuje taki pan Bukiel,,,ktory naprawde INTELIGENCJA nie
                grzeszy ...jeszcze raz pozdrawiam
                • p.atryk Tez sie dziwie... 26.05.07, 20:19
                  Mam nadzieje,ze Bukiel (chocby niejawnie) sie gdzies konsultuje. Jest w Polsce
                  przeciez wiecej niz pare agencji PR, znajdzie sie tez i paru profesjonalnych
                  negocjatorow.
                  Choc decyzja o wyjsciu z rozmow piatkowych (w swietle pozniejszych informacji i
                  wydarzen) okazala sie medialnie poprawna, a psychologicznie i taktycznie
                  niezbedna.
                  • kzet69 Re: Tez sie dziwie... 28.05.07, 16:11
                    moim zdaniem to była jedyna możliwa w tej sytuacji decyzja (duże brawa dla
                    kol.Undermana), zobaczymy dzisiaj Gosiu odkrył karty może warto kogoś wysłac na
                    negocjacje chociaż jako obserwatora i komentatora żeby edgarowi się rączki
                    plątały jak będzie wykołowywał pielęgniarki, pozdrawiam
                • jachuw Re: Właśnie przeczytałem, że pielęgniarki ... 26.05.07, 20:21
                  co do ortografii:
                  jest taki genialny wynalazek jak słownik w Wordzie, na ten przykład.
                  Jak sobie nie radzisz z ortografią to nie jest jeszcze grzech, ale brak
                  jakiejkolwiek próby przeciwdziałania problemowi, (zwłaszcza, że to bajecznie
                  proste) odbieram jako brak szacunku dla wszystkich czytających te forum...

Nie jestem doktorem...

Nie zdarzyło mi się przyrównać na tym forum pielęgniarek, ani nikogo innego do
                  hien. Czasami sobie folguję, ale tylko sprowokowany...

Twój post z założenia (vide temat) jest nastawiony na skłócenie środowiska i
                  wyrzekanie na lekarzy.

I jeszcze śmiesz mnie pouczać co wolno i jak mam pisać.
                  Śmieszne...
                • lukumon Nie istnieje pojęcie frustracji lekarzy ... 26.05.07, 20:27

... w odniesieniu do pielęgniarek czyli mówiąc po ludzku poczucie niższości
                  "wobec" bo niby jaka miałaby być jego podstawa. Za to w drugą stronę jak
                  najbardziej - pozycja społeczna, finansowa, wykształcenie, hierarchia - tu
                  różnice między nami rodzą zawiść pielęgniarek. Jest to zjawisko występujące nie
                  tylko u nas, ale nawet w bogatych krajach co miałem okazję niejednokrotnie
                  zaobserwować. Tyle, że tam pielęgniarki się tego wstydzą - zawiść to uczucie nie
                  tylko prymitywne, ale i wyjątkowo destrukcyjne ...

... ortografia JEST elementem kultury czy ktoś tego chce czy nie - pojedyncze
                  błędy nie są wielkim grzechem. Tyle, że "nie potrzebny" pisze się razem ...

... zgadzam się w jednym - IMHO Bukiel rzeczywiście robi wrażenie niezbyt
                  rozgarniętego dupka i zgadzam się że jak na twarz strajku jest to moim zdaniem
                  wybór ewidentnie błędny ...
                  Lukumon
                  • alice47 Re: Nie istnieje pojęcie frustracji lekarzy ... 26.05.07, 20:36
                    Przed,że pisze się przecinek!Brak elementarnych podstaw kultury!
                    • jachuw Re: Nie istnieje pojęcie frustracji lekarzy ... 26.05.07, 20:38
                      alice47 napisała:

> Przed,że pisze się przecinek!Brak elementarnych podstaw kultury!

Auć!!! to bolało...
                      ja się przynajmniej staram...
                    • lukumon Ja tam odróżniam ortografię od interpunkcji ... 26.05.07, 20:40

... a rozumiem, że nie każdy musi. I kolejna informacja - nie przed każdym "żet"
                      ...
                      Lukumon
                • jachuw Re: Właśnie przeczytałem, że pielęgniarki ... 26.05.07, 20:37
                  iustitia1 napisała:

> ,wytykasz komus Frustarcje a sam nia
                  > kipisz,,zastanow sie prosze nad Tonem swoich wypowiedzi a wowczas sie okaze kto
                  >
                  > jest bardziej sfrustrowany.

Co do frustracji w moich postach
                  Korzystam (jak my wszyscy) z przywileju anonimowości na tym forum. Tu nie różnię
                  się niczym od arona.
                  Gdyby jednak wprowadzono na tym forum obowiązek podpisywania postów nazwiskiem,
                  to spokojnie podpiszę się pod każdym z już przeze mnie napisanych. I tu się
                  różnimy, także z tobą koleżanko.
                  Więc proponuję i uświadamiam:
                  Jest u góry wyszukiwarka postów, wystarczy wpisać mój nick i czytać do upojenia...
                  Każdy kto chce może to zrobić i ocenić poziom moich wypowiedzi i poziom
                  frustracji, ja nie mam nic naprzeciw...
                  Pozdrawiam
                • sonic84 Re: Właśnie przeczytałem, że pielęgniarki ... 31.05.07, 17:51
                  Ja jeszcze nie pracuję w służbie zdrowia (jeszcze...) ale mogę ci powiedzieć
                  droga pielęgniarko (jako że nie siedzię tylko w polsce) że z wiedzą ,jaką
                  przedstawiciele twojego zawodu posiadają mogłabyś w wielu krajach na zachodzie
                  TYLKO myć podłogi w szpitalu (najlepszy przyklad USA -tam żeby być pielęgniarką
                  trzeba naprawdę sporo wiedzieć i umieć ).Więc zamiast wypisywać głupoty
                  to..dokształcaj się.I trochę pokory.Sorry za pieniacki post ale czasami
                  czlowiekowi ręce opadają.
            • kzet69 Re: Właśnie przeczytałem, że pielęgniarki ... 28.05.07, 16:07
              do alice: padlina stanowi znacznie większy odsetek menu lwa niż hieny... hieny
              także polują i to skuteczniej od lwów
    • dr_ewa999 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 27.05.07, 08:28
      Uważam,że pan Bukiel bardzo dobrze reprezentuje lekarzy.

Opieka zdrowotna bez lekarzy nie istnieje!! Czy to sie komus podoba czy nie-to
      takie są fakty.

Brakuje lekarzy specjalistów - już zamyka sie oddziały .

Obecnośc pielęgniarek, czy infromatyków na niewiele się zda gdy zabraknie lekarza.

Nie ma lekarza-nie ma poradni itd itd.....

Może wreszcie panie pielęgniarki, informatycy, panie w księgowości (z- całym
      szacunkiem dla wszystkich tych zawodów)zrozumieją ,że to LEKARZ jest
      najwazniejszym ogniwem w opiece zdrowotnej.

Jesli lekarz zwolni się z pracy to pracy też nie będzie mieć ani salowa, ani
      pielęgniarka, ani stróż przy bramie bo najzwyczajniej w świecie poradnia czy
      oddział automatycznie przestaje istnieć..
      • aron2004 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 27.05.07, 08:31
        zamiast lekarzy powinno się zatrudnić biologów i chemików - i umożliwić im
        douczenie się procedur lekarskich np, robienia badania serca itp
        • dr_ewa999 aron-jestem za .. 27.05.07, 08:41
        • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 27.05.07, 08:52
          Już raz aron miałeś taki pomysł. Powtarzasz się. I biolog specjalizujący się w
          badaniach drosophili zrobi ci operację. I smutno na forum się zrobi.
          • lukumon Ja ci Nico po dobremu powiem ... 27.05.07, 09:06

... jesteś jednym z tych buców (przykro mi tak pisać - serio!) którzy myślą, że
            wykrzeszą chociaż jedną sensowną wypowiedź z takiego prymitywa jak aron - on tu
            nie przychodzi rozmawiać tylko się wyżywać i każda odpowiedź na jego post, każde
            wejście na jego wątek tak samo zaśmieca ten wątek jak ten wieśniak. To jakiś
            frustrat z małej dziury, który wyraźnie nie cierpi ludzi wykształconych - może
            oblał maturę, może nie mógł nawet o niej pomarzyć, może matka jest salową, a
            ojca nie ma, albo miał ich kilkunastu -przychodzi tu i po prostu pluje jadem bo
            go to bawi. Mnóstwo wartościowych ludzi opuściło to forum z powodu takich jak
            aron meneli wypisujących idiotyzmy. I każdy kto na te idiotyzmy odpowiada jest
            takim samym debilem jak on ..... potraktujcie moje ostre słowa jako wyjątek, ale
            tego nie da się ująć inaczej ...
            Lukumon
            • nico72 Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 27.05.07, 09:28
              Powiem ci że przegiąłeś. Mogę odpowiadać komu chcę i nazywanie mnie z tego
              powodu bucem i debilem to przejaw skrajnego chamstwa i prostactwa.
              • lukumon Zgadza się że to objaw chamstwa i prostactwa ... 27.05.07, 09:37

... wcale nie przeczę - tyle, że chwilowego. To prawda, że masz prawo odpowiadać
                komu zechcesz i ile razy zechcesz - podobnie jak masz prawo puszczać głośne bąki
                w kościele podczas komunii, bekać w restauracji i z nóg ci może jechać -
                absolutnie nie mówię że to robisz, ale że gdybyś zechciał to możesz - nikt ci
                tego zabronić nie może - za to uwagę zwrócić może a nawet powinien każdy bo
                między tym co można, a tym co wypada są lata świetlne. Co też uczyniłem -
                prawda, że dosadnie, ale podtrzymywanie życia bezmózga na forum jest dla mnie
                tym samym co bycie bezmózgiem. Podejrzewam, że nie tylkko dla mnie ...
                Lukumon
                • irkal Re: Zgadza się że to objaw chamstwa i prostactwa 27.05.07, 10:42
                  popieram. nie karmić trolli na forach to
                  ważniejsze niż nie być trollem.
                • nico72 Re: Zgadza się że to objaw chamstwa i prostactwa 27.05.07, 12:28
                  Lukumon wielokrotnie naciskałem kosz przy postach arona ale czasami po prostu
                  mam taką prostą rozrywkę odpowiadając temu pajacowi.
            • nico72 Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 27.05.07, 09:31
              I to mówi jeden z przedstawicieli mojej specjalizacji. W głowie ci się
              pomieszało od tego że udało wam się wygrać walkę w Bydgoszczy. A może napiszesz
              też o tym jak blokujecie miejsca dla młodych specjalistów. Też się tym tak
              będziesz chwalił przyzwoity człowieku? Tylko nie mów że to nieprawda.
              • lukumon Nico - w naszym szpitaliku klinicznym Pan psor ... 27.05.07, 09:40

... Kusza od kilku już lat stara się o zwiększenie ilości rezydentur bo po
                prostu nie ma komu pracować - od razu przyjmie kilku. Próbują nawet ściągać tych
                stażystów co już pokończyli staże, albo przerwali je bo ściągnęli ich do ich
                macierzystych szpitali. Latem będzie kompletna kiszka. Zażalenia do Wawy ...
                Lukumon
                • adamicus Re: Nico - w naszym szpitaliku klinicznym Pan pso 27.05.07, 10:56
                  Panowie wyluzujcie się!!
            • jachuw Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 27.05.07, 11:11
              lukumon
              nie przesadzaj... Człowiek w życiu (szczególnie lekarz) tak mało ma czasu na
              rozrywki, tak mało ma chwil beztroskiej radosci.
              Czasami po prostu wstyd oddawać się pewnym formom rozrywki (np. niewyszukanym
              komediom slapstickowym). A tu mamy arona - za darmochę możemy się pośmiać z
              wioskowego głupka i jeszcze możemy udawać, że nas to oburza...
              To forum jest rezerwatem, aron hasa tu i ówdzie, trawkę podszczypując, nikomu
              krzywdy nie czyniąc, a ucieszności wszelakiej dostarczając!!!
              Pomyśl sobie - taki szympans np. Na ulicy w mieście to tragedia i chaos, a w
              zoo - aż miło popatrzeć!
              • nico72 Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 27.05.07, 12:30
                A poza tym teraz z nudów odpisuję aronowi. Niestety jestem genetralnie
                uziemiony z gipsem udowym...:-(
                • lukumon Przykro mi Nico że cię uziemiło ... 27.05.07, 22:47

... naprawdę! ..... Ale że ja szuja z natury jestem to ci powiem, że przecież na
                  głowę ci gipsu nie zakładali że z trollami gadasz ... :o))) My dusiciele musimy
                  być mądrzejsi od innych konowałów bo inaczej wejdą nam na plecy ... :o)))

Wracaj do zdrowia i źryj witaminy !! ...
                  Lukumon
                  • alergenzb Re: Przykro mi Nico że cię uziemiło ... 27.05.07, 22:49
                    Czy należysz do PIS-u
                    • nico72 Re: Przykro mi Nico że cię uziemiło ... 28.05.07, 09:51
                      Pytasz mnie czy lukumona?
                  • nico72 Re: Przykro mi Nico że cię uziemiło ... 28.05.07, 09:50
                    Dzięki za życzenia. Z nudów i w tym upale różne rzeczy się robi. Z tym
                    włażeniem na plecy masz rację. Zamiast witamin szprycuję się clexanem. Chyba
                    nie lubię sobie robić zastrzyków. Miłego duszenia:-)
            • kzet69 Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 28.05.07, 16:17
              lukumon zwolnij... proszę... aron jest folklorem tego forum tak jak i szlachic
              i alergen.. podlegają ochronie z racji swojej niezmiennosci i
              niepowtarzalnosci. A menelem aron nie jest tylko podlubelskim bussiarzem tfu..
              przedsiębiorcą transportowym i wszystkich doktorów którzy po przeczytaniu jego
              postów oddali swoje wypasione terenówki na cele dobroczynne wozi darmo swymi
              busikami :)
              • alergenzb Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 28.05.07, 21:31
                kzet69 napisał:

> lukumon zwolnij... proszę... aron jest folklorem tego forum tak jak i
                szlachic
                > i alergen.. podlegają ochronie z racji swojej niezmiennosci i
                > niepowtarzalnosci.

Czyżby prawda aż tak bolała, lub była tak niewygodna.
                Cokolwiek opisalam, oparlam na faktach jakie dotknęły moje dziecko i nas
                rodzicow.
                Przecież w waszym środowisku medycznym są różni ludzie, a i drani jest wiele.
                No, ale cóż mogę chociaż podsumować srodowisko medyczne w Polsce, jaką stosuje
                metodę presji i nacisku wobec swoich kolegów i koleżanek po fachu jak i
                pacjentów, jezeli mają tylko odrębne opinie.
                Aż przykro jaki reprezentujesz poziom rozumowania i kultury i mam nadzieję, że
                jednak jesteś tylko sfrustrowaną jednostką i wyżywasz się tylko na forum, a w
                pracy malutki czlowiek, ktory nie wiele ma do powiedzenia.
                Gratuluję postawy.
                • kzet69 Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 29.05.07, 01:08
                  alergenku znów potwierdzasz moją diagnozę o przyczynie twych frustracji ale nie
                  będziemy się bawic we Freuda.. a poza tym jak napisałem należysz do folkloru i
                  podlegasz ochronie
                  • alergenzb Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 29.05.07, 01:14
                    kzet69 napisał:

> alergenku znów potwierdzasz moją diagnozę o przyczynie twych frustracji ale
                    nie
                    >
                    > będziemy się bawic we Freuda.. a poza tym jak napisałem należysz do folkloru
                    i
                    > podlegasz ochronie

Drugim razem nie zmieniaj nicku, bo i tak wiadomo o kogo chodzi. Jak mieli już
                    cię dosyć, to szybko zmieniasz nick. Lepiej powróć do poprzedniego a wiadomo z
                    kim się dyskutuje:-)
                    • kzet69 Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 29.05.07, 01:45
                      > Drugim razem nie zmieniaj nicku, bo i tak wiadomo o kogo chodzi. Jak mieli
                      już
                      > cię dosyć, to szybko zmieniasz nick. Lepiej powróć do poprzedniego a wiadomo
                      z
                      > kim się dyskutuje:-)

??????????????????????????? dobrze się czujesz???? bo coś bredzisz może to
                      kwestia późnej pory???
                      • alergenzb Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 29.05.07, 01:51
                        kzet69 napisał:
                        > ??????????????????????????? dobrze się czujesz???? bo coś bredzisz może to
                        > kwestia późnej pory???

Ja nie spię ze znanych tobie powodow ( dziecko podłączone do tlenu) a ty może
                        masz problemy o których czesto wspominasz, lub nudzisz sie w pracy, przecież są
                        strajki:-)
                        • aron2004 Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 29.05.07, 06:53
                          przed przystąpieniem do rozmów z lekarzami Gosiewski powinien zażądać żeby
                          lekarze spłacili długi szpitali, które powstały w wyniku złej pracy lekarzy.
                  • alergenzb Re: Ja ci Nico po dobremu powiem ... 29.05.07, 01:23
                    kzet69 napisał:
                    > a poza tym jak napisałem należysz do folkloru i
                    > podlegasz ochronie

Folklor Polski to osoby podające sie za lekarzy na tym forum, ich wypowiedzi i
                    caly stosunek do pacjentow i swoich kolegow po fachu, który czytają wszyscy,
                    nie tylko polacy. Niezla reklama dla niektorych polskich lekarzy ich podejścia
                    i zaangażowania w pracę, ktorą wykonują.
                    A folklor podlega ochronie jak piszesz. Caly system, ktoremu przewodzicie to
                    folklor dla kazdego, kto czyta to forum.
    • slav_ Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 27.05.07, 13:07
      W tym wątku doskonale widać jak są "rozgrywane" takie sytuacje.
      Rząd "wrzuca kamień" i już tylko spokojnie patrzy jak sie nawzajem obrzucamy
      błotem własnymi rekami się osłabiając.

Nie było ŻADNYCH oskarżeń wobec pielęgniarek "że nie chcą strajkować", nawet
      rozmowy z ministrem (osobne!) nie były by źle odebrane.

Ale te "wyrazy poparcia", "zdziwienie że lekarze nie chca negocjować" itp
      poparcie dla rządu (i to za co ???)...
      A ataków na lekarzy i oskarżeń o hipokryzję (przykładem iustitia choćby ale tego
      typu ataki można znaleźć wszędzie) w momencie gdy za ich (strajkujących!)
      plecami ugaduje sie z władzą i stara "ugrać" cokolwiek (dotychczas tylko uścisk
      reki ministra, obiecanki "zwiększenia nakładów" i wywiady w prasie) osłabiając
      lekarzy pozycję - nie rozmumiem.
      Wstyd !
    • keynell Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 29.05.07, 12:30
      iustitia1 napisała:

> Jak można walczyć tylko o swoje ??? Jak ktoś taki jak pan Bukiel może
      > reprezentować Brać lekarską ??? Kompromitacja panie Bukiel,,, Slużba zdrowia
      > to nie tylko lekarze, proszę o tym nie zapominać jest pan na dobrej dorodze
      > do sklocenia Wszystkich grup zawodowywch slużby zdrowia,,,proszę pamiętać o
      > jednej rzeczy tylko ZGODA buduje,,niezgoda rujnuje !!!! Potraficie się
      > wyłącznie posługiwać wizerunkiem pielęgniarki na plakacie strajkowym i nic
      > ponad to! WSTYD

Bukiel jest przewodniczącym Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy
      czyżby lekarze mieli wspaniałomyśłnie strajować w imieniu wszystkich innych grup
      zawodowych związanych ze służbą zdrowia ? nikt przecież nie zabrania pozostałym
      strajkować jeśli uważają że zbyt mało zarabiają
      poza tym poza własnymi płacami, innym żądaniem wysuwanym przez lekarzy jest
      wzrost nakładów na służbę zdrowia
      radze zdjąć klapki z oczu i nie histeryzować
      • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 13:27
        Witam Panstwa po dluzszej przerwie ... Piszecie zgodnie wszyscy ze lekarze nie
        walcza tylko o swoje podwyzki ale tez o wzrost nakladow na sluzbe zdrowia,,,ja
        tylko skromnie chce zauwazyc,,,ze sluzba zdrowia to nietylko Lekarz,,to jest
        szereg innych pracownikow bez ktorych lekarz samodzielnie nie mialby racji
        bytu,,ale WASZE wywyzszanie sie ponad wszystkie grupy zawodowe,,Wasza chora
        duma nie pozwala Wam na wspolne rozmowy ze wszystkimi zwiazkami
        zawodowymi,,taka postawa wzbudza powszechne wzburzenie nietylko wsrod
        pozostalych pracownikow sluzby zdrowia ale takze wsrod Waszych pacjentow. Nie
        swiadczy to o Was najlepiej,,, Nie zapominajmy ze jestesmy tylko Ludzmi bez
        wzgledu na to kim jestesmy.
        • vlad Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 13:38
          Ty sie obudź justitia i poczytaj o reakcjach pielegniarek na propozycje rządu.
          Za pare dni zzpip i solidarnośc wejdą w spory zbiorowe z pracodawcami i też
          zaczną strajk.
        • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 13:43
          Piszesz w kółko to samo zupełnie jak aron - twój guru.
          • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 14:13
            Drogi Nico,,,, nikt procz Boga nie jest moim guru to po pierwsze,,,po
            drugie,,Lekarze w kolko niczym mantre powtarzaja to samo,, jestem zwiazana
            zawodowo ze srodowiskiem pielegniarek,,i mam okazje na zywo obserwowac reakcje
            po wyczynach pana Bukiela..i nie sa to reakcje zbyt pochlebne na Wasze
            lekarskie srodowisko. Musicie sobie doktorzy uzmyslowic jedna rzecz,,ze nie
            bedzie podwyzek wylacznie dla Lekarzy,,bo nikt na to nie pzowoli,,wiec nie
            komplikujcie sprawy ,,usiadzcie jak ludzie do sotolu rozmow,,i zachowujcie sie
            jak ludzie a nie jak nadludzie- naprawde nie jestescie nikim wyjatkowym,,kazdy
            z nas wykonuje ciezka odpowiedzialna prace,,,CZAS to przyjac do Wiadomosci a
            nie unosic sie chora ambicja. Nie zapominajcie ze Pielegniarki to tez osoby
            majace czesto wyzsze wyksztalcenie. Czas zmienic myslenie na temat tego zawodu
            Drodzy koledzy Lekarze,, komuna dawno ponoc minela ale mentalnosc nadal
            pozostala ta sama--a szkoda!
        • maga_luisa Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 14:10
          Czas na przystąpienie innych związków do protestu był W PIERWSZYM JEGO DNIU.
          Nie wtedy, kiedy rządzący sobie tego zażyczyli.
          • jachuw Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 15:53
            powiem ci, co już pisałem alergenowi:
            Gdyby rzeczywiście zależało ci na pomyślnym zakończeniu rokowań płacowych(także
            dla pielęgniarek), a nie na ulżeniu sobie w irytacji, to powstrzymałabyś swoje
            inwektywy i szukałabyś porozumienia.
            Nie mówię, że masz lekarzy do zaraz pokochać, to raczej kwestia chwilowego
            aliansu, takiej "wilczej przyjaźni" we wspólnym interesie...
            • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 16:25
              Coz za niezrozumienie ,,, Kto nie wyraza wioli porozumienia -czyz nie Lekarze??
              Kto sie stawia w tym sporze ponad wszystko?,,czy to jest takie trudne do
              zrozumienia. Ja nie jestem przeciwna podwyzkom dla Lekarzy,,,ale zauwazcie
              jedna istotna rzecz,,sluzba zdrowia to nie sa tylko Lekarze. Postuluje o mniej
              Egoizmu. Pozdrawiam z "wilczym usciskiem";)
              • jachuw Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 16:40
                iustitia1 napisała:

> Coz za niezrozumienie ,,, Kto nie wyraza wioli porozumienia -czyz nie Lekarze??
                >
                > Kto sie stawia w tym sporze ponad wszystko?,,czy to jest takie trudne do
                > zrozumienia. Ja nie jestem przeciwna podwyzkom dla Lekarzy,,,ale zauwazcie
                > jedna istotna rzecz,,sluzba zdrowia to nie sa tylko Lekarze. Postuluje o mniej
                > Egoizmu. Pozdrawiam z "wilczym usciskiem";)

Mi nie chodzi o to jaki masz stosunek do podwyżek dla lekarzy, tylko bardzo
                konkretnie o konsekwencje i odbiór twoich postów...
                Swoimi postami wyrządzasz "sprawie" niedźwiedzią(he he) przysługę, zamiast
                apelować do rozsądku, wzbudzasz animozje.
                Co więcej, jestem przekonany, że taki konflikt został wymyślony przez rządzących
                i dając się w niego wciągnąć torpedujesz poczynania, i to nie ozzl, tylko ozpip.
                Nie mam danych o tym jaka była strategia rozgrywania konfliktu przez szefostwo
                waszego związku, może te działania wpisują się w jakiś sens, którego nie
                dostrzegam, ale na waszym miejscu rozejrzałbym się za nową reprezentacją...
                PS Z tego co się orientuję, to ozzl i ozpip wczoraj jasno zadeklarowały wzajemne
                poparcie dla postulatów podwyżkowych.
                Także nie wywołuj wilka z lasu!
              • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 17:13
                Czy ty nie rozumiesz co się do ciebie pisze czy jesteś po prostu zaślepiona
                nienawiścią. Jak traktować poważnie związek pielęgniarek i położnych jak
                najpierw jesienią odmawiają przyłączenia się do protestu, potem na pierwsze
                skinienie siadają do rozmów i od razu godzą się na jałmużnę w przyszłym roku a
                potem nagle stwierdzają że lekarze mogą utargować więcej i wchodzą w spór
                zbiorowy. Już to pisałem. Bądźcie konsekwentne a nie tylko zaślepione
                nienawiścią i zawiścią do lekarzy. Hough!
                • jachuw Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 17:37
                  Coś tam może rozumiem, ale pozwolę sobie zasugerować, skoro już z taką
                  determinacją tropisz nienawiść i zawiść, żebyś się zastanowił ile jest jej w
                  twoim poście(zabrzmiało agresywnie, nie o to mi chodziło).
                  Ja wiem, że wy macie tam w szpitalach na pieńku ze sobą, że to utrudnia...
                  Powtarzam sugestię "wilcza przyjaźń" na czas negocjacji, potem możecie dalej
                  spokojnie się wzajemnie podgryzać, nikt wam nie broni ;)
                  Oczywiście wypadałoby, żeby pielęgniarki w jakiś tam przemyślany (wspólnie)
                  przyłączyły się do protestu...

Fakt: Od wejścia do unii ilość zakażeń szpitalnych na znanym mi oiomie
                  wzrosła... Powód?
                  Zmniejszona ilość pracujących na oddziale pielęgniarek!
                  Większa ilość pracy, mniej czasu- co za tym idzie spadek dokładności.
                  Większa ilość pacjentów "połączonych" jedną parą rąk i efekt murowany.
                  Co z tego, że będziecie szaleć i dokonywać cudów na salach operacyjnych, jak i
                  tak wam potem E.coli pacjentów wykończy..!
                  • maszar Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 17:48
                    jachuw napisał:
                    "skoro już z taką determinacją tropisz nienawiść i zawiść, żebyś się zastanowił
                    ile jest jej w twoim poście"
                    trzy razy czytałem post niko i ani śladu nienawiści a tym bardziej zawiści nie
                    znalazłem - jedynie suche przedstawienie niewygodnych dla niektórych faktów;
                    a nimi już trudno dyskutować...
                    • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 19:48
                      Dzięki maszar. Chciałem tylko dodać że mój post był tylko ODPOWIEDZIĄ na
                      nieprzyjemną zaczepkę.
                    • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 21:01
                      Przykład solidarności zawodowej pielęgniarek
                      www.lekarzpolski.pl/images/stories//ATT00520.jpg
                      • jachuw Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 21:19
                        Powiem to więc inaczej, każda, ze stron ma pewne racje i przy nich obstaje,
                        istnieje płaszczyzna tarcia między lekarzami i pielęgniarkami.
                        Ale kto to jest ta pani, co się na proteście w sprawie plakatów podpisała..?
                        Z tego co ja się orientuję, to był indywidualny wybryk paru pań, które nie
                        reprezentują nikogo...
                        Za to mogą liczyć, że nic nie znacząca iskierka padająca na pokłady materiałów
                        wybuchowych nagromadzonych przez lata, wywali cały ten protest w powietrze...
                        Nie chcę tu sugerować, że panie te działały na zlecenie- zawsze znajdą się
                        ludzie, którzy z czymś wyskoczą, a rząd tę piłkę podchwycił i cudownie rozgrywa.
                        Głupotą było by mu w tym pomagać.
                        Takie konflikty osłabiają obie strony a wzmacniają przeciwnika i wydaje się, że
                        rozsądnym było by pozostawienie pewnych kwestii spornych na inny czas i
                        współpracowanie...
                        Jeżeli poczułeś się nico.., to przepraszam.
                        • nico72 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 31.05.07, 08:37
                          Nie ma sprawy. Każdy może zrozumieć inaczej moje słowa. Co do podsycania
                          antagonizmów to masz rację. Zbyt emocjonalnie wszyscy reagują. Może iustitia
                          jest po prostu nasłanym agentem sił rządzących mającym rozbijać od środka
                          środowisko medyczne:-)
                          • iustitia1 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 31.05.07, 11:11
                            Coz za wyimaginowana wyobraznia panie nico72,,,uspokoje Cie ze wypowiadam sie
                            zawsze we wlasnym imieniu,,,i nadal podtrzymuje zdanie na temat tego
                            calego "balaganu" w sluzbie zdrowia,,,szkoda tylko ze nie potrafimy wspolnie
                            podjac walke z uzdrowieniem tej calej chorej sytuacji,,,bo...?..bo chore
                            ambicje biora gore. Zycze milego dnia.
        • maszar Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 30.05.07, 16:30
          iustitia1 napisała:
          "Wasza chora duma nie pozwala Wam na wspolne rozmowy ze wszystkimi zwiazkami
          zawodowymi,"

delikatnie mówiąc - mijasz się z prawdą;
          rzeczą oczywistą jest,że w negocjacjach biorą udział przedstawiciele
          protestujących związków - pielęgniarki (i inni poracownicy ochrony zdrowia) jak
          na razie nie palą się do przyłączenia do strajku - dopóki tego nie uczynią ich
          obecność przy stole rokowań będzie czymś niestosownym;
          • marta7813 Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 31.05.07, 17:28
            jestem za strajkiem pielegniarek i mam nadzieje ze te gwiazdy ze zwiakow sie
            przylacza 15% od przyszlego roku niech sobie wsadza w d.. czemu zwiazki zawodowe
            pielegniarek nie mowia od minimalnych pensjach mysle ze zwiazek nas zdradzil
            moze panie przewodniczace i te z izb popracuja na oddziale to beda mowic inaczej
            i jeszcze jedno zemu nie ma rozroznienia jak kiedys na ciezkie oddzialy? gdzie
            byl dodatek do uciazliwosci?
            • jachuw Re: Kompromitacja Lekarzy ! - Egoizm Totalny! 31.05.07, 18:19
              marta7813 napisała:

> jestem za strajkiem pielegniarek i mam nadzieje ze te gwiazdy ze zwiakow sie
              > przylacza 15% od przyszlego roku niech sobie wsadza w d.. czemu zwiazki zawodow
              > e
              > pielegniarek nie mowia od minimalnych pensjach mysle ze zwiazek nas zdradzil
              > moze panie przewodniczace i te z izb popracuja na oddziale to beda mowic inacze
              > j
              Aaaaamen (z przynależną śpiewną modulacją!!!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka