GoĹÄ: smród hipokryzji. IP: 77.255.27.* 18.01.10, 15:51 Micosoft kradł i kopiował to czemu graczę nie mogą dla tego ze nie są korporacją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galekanalek Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komunikacji 18.01.10, 15:58 Mnie ciekawi jak to jest z produktami na platformę xbox360, które chwalą się na pudełku trybami, które są dostępne wyłącznie za pośrednictwem usługi Live!. W takim przypadku kupujemy przecież wybrakowany towar. Na przykład taka FIFA10 bez możliwości gry online 10v10 to z mojego punktu widzenia (gracza nastawionego na zespołowe gry multiplayer) produkt bezwartościowy. Odpowiedz Link Zgłoś
szczqcz Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 16:01 Radku, co do zarzutów w stronę MS ze strony kontrakcja.pl pozwól że zacytuję Sialala z forum poly: "jedyne, co stalo u podstaw tej kontrakcji to nie "dowalenie zlemu MSowi", tylko pokazanie, ze patrzymy na rece ludzi odpowiedzialnych za rozwoj branzy, ktora jestesmy bardzo zainteresowani, gdyz to nasze hobby i ze pamietamy, co nam sie obiecuje. i ze pamietamy, co nam obiecano. to, ze spora czesc z nas potrafi obejsc restrykcje Live nie oznacza, ze jestesmy z tego stanu rzeczy zadowoleni. (...) my chcemy jedynie, zeby firma w koncu zaczela nas traktowac powaznie - gdyz uwazamy, ze na to zaslugujemy." Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 16:06 @szczqcz tak, co nie zmienia faktu, że większość osób krytykująca Microsoft nie ma o tym pojęcia. i utożsamia Kontrakcję (słuszną inicjatywę) z akcją "je&*Snia polskiego M$". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zezz Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun IP: *.chello.pl 18.01.10, 16:10 Czyli co jezeli piraci przestana kupowac konsole ms i je przerabiac to live bedzie w polsce bo nie bedzie piratow? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: microshit Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.10, 16:11 nie mam x360 ale to chamstwo ze strony microsoftu ze Polakow tak oskarzaja. ta akcja skierowana tylko do Polakow nazywaja nasz ogol "ludzmi podatnymi na dokonywanie kradzierzy". Gdyby ta akcja byla ogolnoswiatowa i po prostu rowniez wprowadzona w Polsce to nie mialbym nic do tego bo nie mam x360 i mnie to nie obchodzi A ja mam orginalnego windowsa! Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 16:12 @zezz nadużycie - nie chodzi o brak piratów, tylko sprzedane kopie gier. czyli zysk i kasę na inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
b4sh Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 16:12 "Jeszcze raz - bo tak naprawdę to nie ma się o kłócić. Piractwo jest złe. Xbox Live powinien być dostępny dla Polaków." --- No ja myślę że jest się o co kłócić. Bo w przekonaniu M$ to MY powinniśmy więcej kupować. A tymczasem to M$ powinien zrobić pierwszy krok i albo informować na pudełkach, że produkt jest "niepełny", albo dodać brakujący element układanki. W końcu w prawach konsumenta jest wyraźnie napisane, że to sprzedawca jest zobowiązany "usunąć wadę" produktu. Prawda jest taka, że nikt nie narobił jeszcze rabanu w tym kraju o to, że M$ sprzedaje buble. Krajowy rzecznik praw konsumenta rozpatruje (tylko) zbiorowe donosy o nadużyciach, może trzeba tam uderzyć wielką grupą? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zezz Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun IP: *.chello.pl 18.01.10, 16:22 czyli wina nie lezy po stronie piratow (bo oni i tak nie kupia gry bo sa dla nich za drogie) tylko tych co kupuja oryginaly, bo za malo kupuja a i czesto-gesto zamawiaja z np.uk co sie przeklada na to ze w pl jest slaba sprzedaz? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MD Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun IP: *.chello.pl 18.01.10, 16:22 Nie mogę zgodzić się z autorem, że "oficjalnie polski Microsoft nie wiąże tych dwóch spraw" (piractwo - Xbox Live). Wyraźnie napisano, że większa sprzedaż legalnych gier będzie miała swoje odzwierciedlenie w inwestycjach w polski rynek, "w tym ewentualne inwestycje w Xbox Live". Innymi słowy, pomiędzy wierszami (lub też w strukturze głębokiej zdania, jak powiedziały strukturalista), odpowiedzialność za brak Live'a zrzuca się na "piratów", miast docenić legalnych graczy. M$ ma problem z odpowiednim przesunięciem optyki patrzenia - jak zresztą zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nic Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 16:24 @b4sh: juz widze jak krajowy rzecznik praw konsumenta walczy z M$ najwieksza firma na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
splinter63 Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 16:26 czepiają się nas a w Ameryce jest większe piractwo niż u nas to żeby było sprawiedliwie to tez im niech od łączom Xbox live. jestem dumnym posiadaczem Xbox 360 ale kiedy kupowałem Xbox to Microsoft zapewniał ze za pól roku będzie Xbox live w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adin Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 16:28 Od listopada 2009 kiedy to kupiłem X360 (konsola nie jest przerobiona) kupiłem również 7 nowych oryginalnych gier na konsolę. Teraz poproszę mojego Live bo nic nie ukradłem Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 16:29 @b4sh: juz widze jak krajowy rzecznik praw konsumenta walczy z M$ najwieksza firma na swiecie. ----- wiele przykładów z całej Europy jest dowodem na to, że nie tylko można walczyć, ale i wygrać z MS Gamecorner próbuje nieudolnie ratować twarz... Dajcie spokój sprzedawczyki. Stanęliście po stronie M$ ----- taaaak, a teraz dostaniemy za to kupę dolarów! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Igor Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun IP: *.chello.pl 18.01.10, 16:31 Kradzież to kradzież. Jeżeli ktoś sprzedaje dom, ale uważacie, że dom ma słabe wyposażenie i nie jest wart swej ceny, to mimo to byście wywalili właściciela i byście się wprowadzili? Chcecie więcej dobrych produktów - nie kradnijcie. Nie można ucinać karmiącej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BaalNamib Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun IP: 83.238.10.* 18.01.10, 16:33 Wierzę, że w akcji poparcia dla polskiego Xbox Live są sami ludzie dobrej woli. Powinni oni publicznie podać swój Xbox Live ID, aby to udowodnić. Powinni pokazać, że wspierają Microsoft swoimi pieniędzmi. W kapitaliźmie to najbardziej skuteczny sposób. Powinno to jedynie jeszcze bardziej wzmocnić wiarygodność i przekaz Kontrakcji - "zobaczcie ilu płacących klientów tracicie". Podajcie im ID, a za wałki adresowe bany polecą. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 16:36 @BaalNamib to byłby największy samobój w historii MS. Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 16:42 "BaalNamib" LOL;] A już miałem ochotę podać swoje GfWLive ID. Swoją drogą, czemu tylko Xbox Live? Czy o tej cudownej usłudze na Windowsa MS już dawno zapomniał? (bo chyba niebywała ilosć gier działających na tej platformie od 2006 roku o czymś świadzcy - całe 27) Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 16:59 żeby nie było, że GameCorner nie popiera samego siebie KeyserFHT - to jest mój GfWL ID. Oświadczam przy tym, że naprawdę zamieszkuję w Londynie na Downing Street tak jak podałem to w danych adresowych przy rejestrowaniu konta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wytrawny troll Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun IP: *.static.espol.com.pl 18.01.10, 17:02 "Nawracajcie.... Nawracajcie.... Bydło swoich sąsiadów" Są tutaj dwa błędy logiczne. @BaalNamib"Podajcie im ID, a za wałki adresowe bany polecą".Masz racją i to jest pierwszy błąd logiczny w tekście.Jeżeli ktoś ma nick na jakimkolwiek xbox live,to ma na ...zagranicznym.Najczęściej w Anglii.I teraz patrz instrukcja i zasady korzystania z xbox live.Zarejestrować się należy na faktyczny adres i podać prawdziwe dane.Jeżeli rejestracja jest na fikcyjne dane i adres usługa może zostać odłączona.Nie ma polskiego live więc większość ludzi co ma .Posiada je nie legalnie.Ale najbardziej paranoidalane jest to że mimo ze w Polsce nie ma tej usługi to w oficjalnych sieciach handlowych są sprzedawane tzw microsoft point(może dla Anglików?)czyli w zasadzie logicznie myśląc również do nielegalnie zarejestrowanej usługi.To może dajmy sobie spokój z krzywą gadką że ktoś chce tu dobrze i jeszcze podawać nick z xbox live?Śmiechu warte.Z drugiej strony microsoft uznaje to łamanie regulaminu swoich usług ale tylko do pewnego stopnia .Ok(microsoft) my wiemy że twoje IP jest z Polski(choć usługę masz zarejestrowana w Anglii)Ale ok wydawaj swoje płointy na co ci wskażemy na resztę i tak nie wydasz bo my wiemy że wy wiecie że my wiemy(taka mała trawestacja z Witkiewicza).Ogólnie cała ta akcja microsoft to policzek dla wszystkich użytkowników konsol xbox.Od kiedy to w prawodastwie europejskim istnieje odpowiedzialność zbiorowa?Ja wiem microsoft przyzwyczaił się już do prawa chińskiego(za pewne bardzo odpowiadającego korporacjom).No ale na szczęście tu jest inne prawo.Dlaczego uczciwi użytkownicy maja ponosić karę za margines?I to jest największy skop w ryj ze strony microsoft.A teraz niech już nie dodają polskiego xbox live bo czuje do tej firmy obrzydznie.A ich konsola to ostatni produkt jaki kupiłem.Na wiosnę kupuje nowego pc ale nie będzie tam miejsca na windows 7.I na rzadny inny produkt tej korporacji.W dzisiejszych czasach gdy nawet o wiele większe korporacje niż microsoft bija się o złotówkę od klienta.Taki jawny brak szacunku dla swoich klientów powinien te firmę wyeliminować z rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 17:06 To chyba są ślepi i głusi, bo kontrakcja na głownej stronie ma spore wielkości banner linkujący do akcji MS z podpisem "POPIERAMY". kontrakcja.pl/img/popieramy.gif Wiec albo wiekszosc ludzi jest niepiśmiennymi debilami, albo przesadzasz pisząc, żę "większość nie ma o tym pojęcia". Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 17:07 To była odpowiedź na post Radka: "tak, co nie zmienia faktu, że większość osób krytykująca Microsoft nie ma o tym pojęcia. i utożsamia Kontrakcję (słuszną inicjatywę) z akcją "je&*Snia polskiego M$"." Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BaalNamib Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun IP: 83.238.10.* 18.01.10, 17:08 Panie Radku, MS wiele samobói nastrzelał, m.in. Win ME za wielce reklamowaną stabilność (mimo wielu poprawek, łatek itd. blue screen'y na masową skalę), MS AdCenter w 2006 z wspaniałą kompatybilnośąią z firefoxami i innymi przeglądarkami. marloon - wielu właścicieli pieców, chciałoby bez żadnego kombinowania bawić się na multi w Dirt 2, GTA4, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 17:09 "- to jest mój GfWL ID. Oświadczam przy tym, że naprawdę zamieszkuję w Londynie na Downing Street tak jak podałem to w danych adresowych przy rejestrowaniu konta." Aha, a z livem łączysz się przez proxy w polsce tak? BAN! Zabanować Zaleskiego za podawanie fałszywych danych przy rejestracji konta. Zabanować WSZYSTKICH polaków korzystających z Live w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Piractwo, polski Live, czyli zaburzenia komun 18.01.10, 17:16 Sławek.. I jaki ma to sens? Wczoraj też pewnie grałeś w Dawn of War przez GfWLive z komputera na Downing Street? Wiem, niby nie musiałeś, logować się można z każdego miejsca na Ziemi. Tylko że MS chce, żeby gracze byli uczciwi. To ma być przykład uczciwości? Odpowiedz Link Zgłoś