Dodaj do ulubionych

Na szybko - Avatar? No ludzie...

15.02.10, 10:36
s.blomedia.pl/niezlekino.pl/20855/zz4b70bcca.jpg
Obserwuj wątek
    • red.pl Na szybko - Avatar? No ludzie... 15.02.10, 10:39
      Zgadzam się w 100%. Ładnie wyglądająca bajka, która nie zaskakuje i nie zachwyca ze scenariuszem podobnym do... Pocahontas (motyw spotkania się dwóch kompletnie różnych światów i z wraz biegiem fabuły przenikanie ich ). Średnie kino, ale efektowne smile.
    • Gość: Smutnę. Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 10:40
      Awatar jest przereklamowany i co najgorsze to na siłe propaguję ekologię.
    • Gość: heh Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 10:41
      Dla twojej wiadomości zarys scenariusza Avatara powstał przed Pocahontas big_grin
    • Gość: duzy maciek Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: 195.245.213.* 15.02.10, 10:45
      trzeba było isć do Imaxa to by się pan jak dziecko znowu poczuł i nie siał tak charakterystycznego dla siebie defetyzmu. Szkoda że to nie była ekranizacja jakieś niszowej startegii turowej - może wtedy by się panu spodobało...
    • Gość: nik08 Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: 82.160.208.* 15.02.10, 10:45
      zgadzam sie z tym panie Sławku ten film to tandeta jedynie dla efektów zrobiona
    • shepardzik Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... 15.02.10, 10:48
      oni nie wiedzą na co się porywają, ja też nie wiedziałem ....
    • the_mister_a Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... 15.02.10, 10:48
      Ej nie przesadzaj nie było takie złe. Fakt, że fabularnie to poziom niski, ale kreacja świata, efekty, animacjie o to w tym chodziło. Trzeba przyznać, że cięzko było odróżnic co jest generowane przez komputer jak Navi, a co jest aktorem. Miałem cały czas wrażenie że te Cosie to jednak przebrani aktorzy, a nie efekt pracy grafika;
    • Gość: FF Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: 212.180.145.* 15.02.10, 10:52
      Ładna próba zatrollowania 'z rana', ale chyba nie wiesz na co się porywasz! No i musiałeś przespać te kilka ostatnie tygodni kiedy wszyscy zgodnie recenzowali, że powstała wersja Pocahontas w 3D więc obaiwam się, że nic specjalnie odkrywczego nie udało ci się napisać =)
    • szczqcz Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... 15.02.10, 10:54
      Kto nie płakał jak padało wielkie białe drzewo ma grzech.
    • Gość: lipalol Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: *.chello.pl 15.02.10, 10:55
      Teraz taka moda.
    • szczqcz Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... 15.02.10, 10:55
      Coś mi się pokręciło. To drzewo co padało nie było białe. Białe było to co się bałem że zbombardują.
    • han_solo_79 Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... 15.02.10, 11:00
      Tacy jak Ty powinni mieć zakaz wstępu do kina. Zamiast dać się porwać magii i z otwartą gębą oglądać naparzankę Terran z Zergami w finałowej bitwie to ten marudzi że kolorowe, no ludzie. No i to spełnienie marzeń o chodzeniu, słodziutkie.
    • Gość: korozja Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: *.chello.pl 15.02.10, 11:02
      Panie SS. Pomyliło Ci się coś chyba, to Avatar a nie Almodovar. Tak, tak. To miało służyć masowej rozrywce a nie elitarnemu wysublimowaniu.
    • Gość: Kosio Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.10, 11:04
      Siedząc w tym kinie na walentynki byłeś tam chyba sam. Wydaje mi się, że miałeś zły humor siedząc w tej sali kinowej. Proponuje usunąć ten tragiczny tekst bo to przypomina wylewanie swoich żali przez 10 latka. Wcale ten film nie jest zły tylko redaktor ma zły humor także polecam film którzy jeszcze nie odwiedzili kin, heh jeśli w ogóle są tacy co nie poszli w styczniu...
    • Gość: wacha67 Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 11:08
      "trzeba było isć do Imaxa to by się pan jak dziecko znowu poczuł i nie siał tak charakterystycznego dla siebie defetyzmu. Szkoda że to nie była ekranizacja jakieś niszowej startegii turowej - może wtedy by się panu spodobało.."

o to to jest prawda, popieram !!!
    • szczqcz Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... 15.02.10, 11:10
      Coś mi się pokręciło. To drzewo co padało nie było białe. Białe było to co się bałem że zbombardują.

@han_solo_79 +1
    • pankomentarz Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... 15.02.10, 11:10
      Dziękuję panie Serafin, bardzo dziękuję. Dotychczas myślałem, że to ze mną czasami coś jest nie tak, że tak ciąglę Pana krytykuję. Serio, czasami myślałem, że może się czepiam, że przecież ma Pan prawo, że może się Pan zna.

Ale po tym wpisie widzę, że jest Pan kolejnym dzieciakiem, który dorwał się do tuby i głosi swoje prawdy, mimo wyników oglądalności, mimo zachwytu krytyków, mimo wszystkiego.

To właśnie dał Internet, tubę w ręce ludzi, których nikt w przeciwnym wypadku by nie posłuchał, bo bzdury gadają.
    • Gość: anal Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.10, 11:11
      100% true!
    • Gość: gosc Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: 194.42.116.* 15.02.10, 11:17
      wyjątkowo się zgadzam. avatar to kalka kalki. zupełnie nic nowego, odkrywczego. wszystko co było w avatarze, było już w kilkunastu co najmniej filmach jakie widziałem, a do tego podane zostało w beznadziejnej formie nie dającej nawet dreszczyka emocji widzowi, nie pobudzającej go do żadnego najpłytszego nawet przemyślenia
    • Gość: kpt_wlodzimierz Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: 217.168.129.* 15.02.10, 11:18
      Cameroon po prostu nie wiedział, na co się porywa big_grin

Mnie też Avatar zawiódł, efekty robią wrażenie, ale może przez pierwsze 30 min filmu. Fabuła leży i kwiczy, a tak nachalnie podanego przesłania ekologicznego dawno w kinie nie widziałem...
    • slawomir.serafin Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... 15.02.10, 11:21
      @pankomentarz - jedyny argument jaki masz przeciwko temu co mówię, to wyniki oglądalności i zachwyt krytyków? oj, coś kiepsko...

Kto nie płakał jak padało wielkie białe drzewo ma grzech.

-----

nie płakałem... aż dziwne, bo na przykład na Wall-E czy Odlocie ryczałem jak bóbr

To miało służyć masowej rozrywce a nie elitarnemu wysublimowaniu.

------

a dlaczego masowa rozrywka ma być zaraz głupia?

Zamiast dać się porwać magii

-----

jakby magia była, to bym się dał porwać - już wiele razy się dałem
    • Gość: Gość Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 11:22
      @pankomentarz
      Tak, z toba jest coś nie tak, i resztą uczestników "owczego pędu", którzy, każdego krytykującego ten chłam zwany avatarem najchętniej by spalili na stosie.
      • don_wroc_love Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... 15.02.10, 11:27
        @Han_solo
        heheh big_grin +1

@pankomentarz
        +1
    • Gość: gość Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: *.strazgraniczna.pl 15.02.10, 11:28
      a mi się film bardzo podobał... uważam wręcz że jest zaje...y.
    • Gość: ash23neuro Re: Na szybko - Avatar? No ludzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 11:29
      Hollywoodzka, oscarowa produkcja. W tym stwierdzeniu zawiera się wszystko na temat Avatara i nie ma co płakać. Pobić Titanica - takie były aspiracje Camerona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka