04.01.06, 20:06
radio-canada.ca/jeunesse/jeux/snoozleberg/Episode1Frame.htm
utknełam na budowie! szlak mnie trafi zaraza...

POMOCY
Obserwuj wątek
    • 1oo Re: śpioszek 04.01.06, 21:54
      Przeszłam tę budowę. Z czym masz problem?
      • zlamandy Re: śpioszek 05.01.06, 13:06
        wlasciwie to ze wszystkim...

...umiem zabetonowac 1 dziure i to by bylo na tyle,

wiem jeszzce ze mozna jezdzic wozkiem widlowym do gory(ale nic mi to nie mowi)
        i ze mozna ruszyc jeden worek z cementem(nie mam pojecia gdzie)
        • katimai Re: śpioszek 05.01.06, 13:35
          jedziesz wozkiem na 1 pietro , tam przekladasz worek , ruszar ta wiszaca rura
          idziesz na drugie pietro
          • katimai Re: śpioszek 05.01.06, 13:41
            żeby nie wpaś w dziurę ( na pietrze) bierzesz taki zołty słuper stawiasz,
            wpadasz do rekawa, kroy przekrecach , tam podstawiasz platformę z wozka zeby
            nie spasc w dól i przechodzisz znowu po tej szarej rurze do drzwi
            i finito smile
            • organza18 Re: śpioszek 05.01.06, 15:11
              a jak przejsc ruga plansze ? tj jak uciec przed tym samochodem przejezdza
              spiszka???
              • organza18 Re: śpioszek 05.01.06, 15:13
                ok juz wiem smile))
                • organza18 Re: śpioszek 05.01.06, 15:26
                  teraz stoje na tym złomowisku... jak nie spasz z tych wysokich schodow???
                  • zlamandy Re: śpioszek 05.01.06, 17:27
                    no wlasnie ja tez tu utknelam. POMOCY
                    • zlamandy Re: śpioszek 05.01.06, 17:41
                      juz wiem wszystko!

jescze przeszlamepizod 6 z wechikulem czasu...
                      ...jak cos to sluze pomoca.

ps.gram dalej
                      • 1oo Re: śpioszek 05.01.06, 19:24
                        Jak zatrzymać policjanta z planu filmowego?
                      • organza18 Re: śpioszek 06.01.06, 09:03
                        no to powiedz plizzzzzz jak nie spasc ze schodow???
                        • 1oo Re: śpioszek 06.01.06, 12:00
                          Z policjantem się już rozprawiłam.
                          organza18 - czy masz na myśli scenkę z wiszącymi sznurkami z bielizną? Trzeba
                          przesunąć środkowy, a potem opuścić parapet ze stojącym na nim śpioszkiem.
                          • organza18 Re: śpioszek 06.01.06, 12:03
                            tak, to ta scenka, ale nie ten etap. chodzi mi o te schody wysokie,na ktore on
                            wchodzi (te, pod ktorymi spi kot)
                            • 1oo Re: śpioszek 06.01.06, 12:15
                              Nie jestem teraz w grze, ale o ile dobrze pamiętam, to chyba w tej scence
                              trzeba użyć siedzenia z fotela, z wystającą sprężyną, i położyć je gdzieś po
                              prawej stronie.
                              • organza18 Re: śpioszek 06.01.06, 12:20
                                no to wiem i co dalej?
                                • organza18 Re: śpioszek 06.01.06, 12:21
                                  on i tak spada i tak. tam jest taki smietnikowy podnosnik i myslalam,ze moze
                                  moge zlapac spioszka w ten wlasnie podnosnik, ale nie smile i nie wiem co dalej
                                  • 1oo Re: śpioszek 06.01.06, 12:24
                                    Już wiem, o co chodzi. Nie opuszczaj tej drabiny, to zła droga. Prowadż go
                                    prosto, wcześniej trzaśnij kota deską. Podnośnik i poduszka ze sprężyną też się
                                    przyda.
                                    • organza18 Re: śpioszek 06.01.06, 12:26
                                      dzieki, juz doszlam smile
                                      • organza18 Re: śpioszek 06.01.06, 12:38
                                        teraz jestem na planie filmoweym i niew wiem jak uciec przed jezdzacym wozkiem
                                        dzieciecym????
                                        • 1oo Re: śpioszek 06.01.06, 13:47
                                          Musisz zrzucić coś z góry.
                                      • katimai Re: śpioszek 06.01.06, 14:37
                                        nie opuszczam tej drabiny, trzaskam kota, ale i tak nie przechodze bo chyba ten
                                        ogien zze smietnika go buci
                                        POMOCY!!!!
                                        • katimai Re: śpioszek 06.01.06, 14:53
                                          juz wiem
                                          teraz nie wiem jak sie pozbyc spiewającego meksykanina
                                          • 1oo Re: śpioszek 06.01.06, 15:20
                                            Nałóż mu sombrero na oczy.
                                            • organza18 Re: śpioszek 06.01.06, 16:07
                                              a co z tym policjantem na planie filmowym???
                                              • 1oo Re: śpioszek 06.01.06, 16:40
                                                Zatrzymaj go obrazem.
                                                • organza18 Re: śpioszek 06.01.06, 16:54
                                                  dzieki dzieki, ale teraz nie wiem jak skonczyc ten etap...
                                                  bo jak juz dochodze prawie do konca (tj przechodze po chmurce, ktra wypuscila
                                                  lokomotywa) to on znowu sie budzi nie wiem z jakiego powodu?
                                                  • 1oo Re: śpioszek 06.01.06, 18:11
                                                    Trzeba górnym reflektorem oświetlić mu drogę i otworzyć te drzwi.
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 09.01.06, 12:40
                                                    pomocy jestem w tej planszy ze zlomowiskiem ide dolem ale niewiem jak zgasic ten
                                                    ogiensad probuje wszystkiego i nic
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 09.01.06, 12:44
                                                    eh juz doszlamuncertain
                                                  • katimai Re: śpioszek 09.01.06, 14:45
                                                    a z kolei na titanicu nie wiem jak mam nie spaśc z tą łodzią do wody
                                                    help!!
                                                  • 1oo Re: śpioszek 09.01.06, 16:36
                                                    Trzeba podnieść kawałek relingu.
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 09.01.06, 22:17
                                                    przeszłam całą pierwszą część tongue_out
                                                    hahaha
                                                  • heart_of_ice Re: śpioszek 09.01.06, 23:07
                                                    a jak sie nie dac przejechac samochodem??

Pauli
                                                    --
                                                    No nie no, ta Emilka mi wszystkie najlepsze wyrazy pozabierała...
                                                  • 1oo Re: śpioszek 09.01.06, 23:29
                                                    Skieruj śpioszka w stronę metra.
                                                  • heart_of_ice Re: śpioszek 09.01.06, 23:35
                                                    no tak, ale problem w tym, ze nie wiem jaksmile)

Pauli
                                                    --
                                                  • heart_of_ice Re: śpioszek 09.01.06, 23:39
                                                    a, juz wiemsmile

Pauli
                                                    --
                                                    Jakieś 'aczkolwiek' mi zostało... wink
                                                  • heart_of_ice Re: śpioszek 10.01.06, 00:15
                                                    a teraz z kolei ni ewiem, co zrobic, zeby mi dynamit nie wybuchalsad

Pauli
                                                    --
                                                  • 1oo Re: śpioszek 10.01.06, 00:22
                                                    Zalej lont wodą.
                                                  • heart_of_ice Re: śpioszek 10.01.06, 00:26
                                                    nie moge, nie widze wodysmile

Pauli
                                                    --
                                                  • 1oo Re: śpioszek 10.01.06, 00:29
                                                    Weź strzelbę i zrób dziurę w beczce.
                                                  • katimai Re: śpioszek 10.01.06, 09:30
                                                    dzięki za wszystki podpowiedzi
                                                    terazm mam problem z tym wulkanem
                                                    co zrobic żeby mnie tym kamieniem nie zabijał cały czas
                                                    i jak odblokowac krowe
                                                    sad((
                                                  • 1oo Re: śpioszek 10.01.06, 09:35
                                                    Włącz trąbę powietrzną-przycisk nad drzwiami- i uwolnij krowę.
                                                  • katimai Re: śpioszek 10.01.06, 11:36
                                                    dzięki
                                                    a w kosmosie to już w ogóle nie wiem co robic żeby nie spaśc w przepasc
                                                    moze jakies małe wskazówki plissss
                                                  • 1oo Re: śpioszek 10.01.06, 12:00
                                                    W tym Ci nie pomogę, bo jeszcze nie rozpracowałamsmile)
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 10.01.06, 12:19
                                                    Kurde no nie mam zadnego pomyslu co mozna zrobic w tym kosmosie nic nie dziala,
                                                    jak dojdziecie co do czego to pomozcie
                                                  • katimai Re: śpioszek 10.01.06, 12:45
                                                    kurcze dalej nic nie wiem
                                                    poobijam się trochę tylko o te satelity i spadam w przstrzen
                                                    może juz coś wiecie ??
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 10.01.06, 13:24
                                                    w kosmosie musisz nacisnac na lunete, a potem na ten stateczek na dole, zeby
                                                    skrzydelka jemu sie rozlozyly...

...zycze powodzenia!
                                                    a najtrudniesze jest ostatni moment, musisz tam zagrac melodyjke na piannku!jak
                                                    bedziesz chciala nuty to pisz
                                                  • katimai Re: śpioszek 10.01.06, 13:29
                                                    naciskam lunetę - odbijam się od niej, lece na stateczek rozwijam skrzydła i
                                                    też sie od niego odbijam , przelatuje na druga stronę tego statku i w otchłań
                                                    buuuu
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 10.01.06, 13:45
                                                    Jak ja mam zagrac ta melodyjke??
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 10.01.06, 14:18
                                                    -pole silowe musisz wlaczyc!

-melodyjka: następującą sekwencję klawiaturą: 4, 5, 3, 1, 2. (1 skrajny
                                                    przycisk po lewo,5 skrajny po prawej), przyleci stateczek i zabierze śpioszka!

a wogole pamietacie melodie z Bliskich spotkań 3 stopnia?smile
                                                  • katimai Re: śpioszek 10.01.06, 14:28
                                                    gdzie jest top pole siłowe ???
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 10.01.06, 14:42
                                                    musisz anteny poprzekrecac na tym statku ze skrzydelkami, a drugie jest na
                                                    samej gorze, szukaj antenek(talerzy)
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 10.01.06, 15:07
                                                    Hmmm robie tak piszesz pokazal mi sie statek ale nie zabiera spioszkasad kamien
                                                    mnie zabija nie wiem o co chodzi
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 10.01.06, 15:17
                                                    ehh juz doszlam o co chodzismile
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 10.01.06, 15:38
                                                    Cholerka stoje w tej planszy z krokodylem i psami i nie wiem jak mam sie pozbyc
                                                    tej roslinki co mnie szamie, jak to przeszliscie to prosze o pomoc
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 10.01.06, 16:02
                                                    dzisiaj moge ci popmagac, bo przeszlam cala pierwsz czessmile i polowe drugiej:
                                                    tutaj limk:
                                                    radio-canada.ca/jeunesse/jeux/snoozleberg2002/index.html
                                                    wez ten babel z mostu i umiesc nad spiszkkiem jak bedzie po drugiej stronie
                                                    jeziorka( o ta roslinke ci chodzi?)
                                                    pozdro i powodzenia w wesolym miateczku!
    • heart_of_ice Re: śpioszek 10.01.06, 17:42
      a co zrobic pod koniec tego etapu z krowa i wulkanem? spioszka podnosze na jeden
      budynek i na drugi, ale nad tym dugim lataja jakies samolociki, nie wiem, czym
      je unieszkodliwic...

Pauli
      --
      • zlamandy Re: śpioszek 10.01.06, 21:16
        nie kojarze, powiedz cos blizej, ktory epizod
        • 1oo Re: śpioszek 10.01.06, 21:18
          Trzeba kliknąć guziczek na tej karuzeli.
          • heart_of_ice Re: śpioszek 10.01.06, 23:08
            jaka ja jestem tepa...smile
            a tam, gdzie rakieta i przejezdza po mnie (albo i nie, jak zdazewink) samochodzik
            - co zrobic, zeby spioszek nie wchodzil na skorke od banana?

Pauli
            --
            • 1oo Re: śpioszek 10.01.06, 23:21
              Trzeba opuścić tę rakietę, żeby śpioszek do niej wszedł,a potem postawić ją do
              pionu.
              • heart_of_ice Re: śpioszek 10.01.06, 23:28
                ale jak?
                kurcze, nie zdazam obkilkac wszystkiego, za szybko sie budzismile

Pauli
                --
                • heart_of_ice Re: śpioszek 10.01.06, 23:29
                  cholera, juz wiem...
                  a przedtem ze sto razy klikalam w to miejsce bez rezultatow...

Pauli
                  --
                  • heart_of_ice Re: śpioszek 10.01.06, 23:41
                    to powiedz, jak przesc nad malpasmile (ta, co opieka banana) - tam jest przerwa
                    miedzy tym kotlem i rusztowaniem i on mi spadasad

Pauli
                    --
                    • 1oo Re: śpioszek 10.01.06, 23:48
                      Wcześniej zakręciłaś zawór w butli gazowej, teraz musisz go odkręcić. Jeszcze
                      trzeba podnieść smoka.
                      • heart_of_ice Re: śpioszek 10.01.06, 23:59
                        nie, to jeszcze przed smokiem...
                        butle odkrecalam, moze musze w immym momencie troche, pojde celowac, dziekismile)
                        (powinnam isc spac, nie celowac, ale trudnowink)

Pauli
                        --
                        • katimai Re: śpioszek 11.01.06, 08:43
                          nic nie wiem z tego pola siłowego (w kosmosie )
                          możecie mi wytłumaczyc krok po kroku , bo niby klikam na te antenki- ta na
                          górze kieruję zielony strumień na tą mała w samochodziku a ta na tym
                          pomarańczowym stateczku tylko się przekrzywia , i dalej spadam w przepasc
                          plisss, bo mnie juz rozdziera
                          smile
                          • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 12:24
                            pstryknij na antenke na satelicie(ona sie odwróci), a nastepnie na przeciw tego
                            na antenke na rzeczy z "ramionami łopatki" w ten sposób włączysz dolne pole
                            siłowe i nie wpadniesz w przestrzeń.
                            powodzenia!
                            • katimai Re: śpioszek 11.01.06, 12:34
                              nawet nie wiesz jak się cieszę że mi odpisalas smile
                              dzieki
                            • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 12:46
                              Prosze o pomoc jestem w wesolym miasteczku weszlam na ta karuzele i sie krece
                              caly czas niewiem co zle robie i gdzie polozyc ten lod
                              • katimai Re: śpioszek 11.01.06, 13:03
                                Niewiasta a w kosmosie to co zrobic żeby ten kamien mnie nie zabijał ??
                                • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 13:05
                                  Trzeba wcisnac ta czerwona deske gdzie wyskakuje bron i zabija ta rakiete dwa
                                  razy najpierw wyskoczy toster a pozniej parasol ktory cie ochroni przed kamieniem

Kurcze ja teraz stoje w miejscu z tymi samochodami i za cholere nie wiem co zrobic
                                  • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 13:27
                                    musisz roznymi samocodzikami walic w krokodyla i tylesmile Tyle ze odpowiednim
                                    samochodzikem w odpowiednim momeńcie. Smutne miasteczko jest chyba
                                    najtrudniejsze!
                                    ps.
                                    przeszłam już 3 epizody w drugiej częci
                                    • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 13:31
                                      Wale roznymi samochodzikami ale niewiem co zrobic jak on juz jest przy schodach
                                      (gdzie mam zapewne wyjsc) bo mnie rozjezdza sad
                                      • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 13:42
                                        deska od płotu...
                                        • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 13:49
                                          Dzieki juz to przeszlam ale jestem ciemna w nastepnej niewiem co zrobic zeby po
                                          zabiciu kaczki nie spac w ta dziure:/hmm
                                        • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 13:51
                                          ehh pospieszylam sie juz doszlam
                                          • katimai Re: śpioszek 11.01.06, 14:15
                                            a może wiecie jak w tej planecie gdzie sie karmi żaba krokodyla jak zrobic zeby
                                            ta gałąź ze szczeliny mnie nie porywała ??

pomocy

boszzz jak te gierki mnie wciągaja
                                            • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 14:24
                                              poprostu musisz na nia nia nacinac ona wylezie cos zje i sie schowasmile
                                        • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 14:15
                                          jejku ja tych torow to chyba nigdy nie przejde prosze o pomoc
                                          • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 14:25
                                            mhh, w tych torach to trudno podpowiedziec, muisz machac tymiwajchami no i w
                                            niektorych miejscach mozna na tor nacisnac i on sie zmienie(chyba 3 takie
                                            miejsca są, wszystkie po prawo koło najwyzszego toru)
                                          • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 14:42
                                            Zaraz oszaleje co mam zrobic z ta reka ktora wychodzi zza gobu wszystko dalej
                                            wiem oprocz poczatku
                                            • heart_of_ice Re: śpioszek 11.01.06, 15:04
                                              jejku, wy juz daleko chyba za mna... musze sie zabrac do roboty...big_grin
                                              teraz tkwie tam, gdzie spioszzek schodzi ze schodow kolo megafonu, a potem
                                              skacze po krzeslach...
                                              nie wiem, jak zatkac dziob facetowi spiacemu pod krzeslem...

Pauli
                                              --
                                              • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 15:31
                                                rękawiczka na zbroi na drugim piętrze...
                                                • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 16:03
                                                  Dobra przeszlamsmile zaczelam druga czesc i znow nie wiem co zrobic zeby ta muzyka
                                                  w barze nie budzila spioszka uncertain
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 16:11
                                                    sople, sople...
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 16:41
                                                    Jak slepa to slepa uncertain A teraz z kolei mam pytanie co zrobic zeby na tym
                                                    lodowisku spioszek na samym poczatku nie spadal z tych schodow?
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 16:43
                                                    juz wiemsmile
                                                  • organza18 Re: śpioszek 11.01.06, 16:46
                                                    moi drodzy, a jak w czesci "kosmos" nie spasc po przejciu nad ta małpka co
                                                    piecze banany???? tam jest taka przepasc, o kotrej juz wczesniej tez ktos
                                                    pisal..., jak nie spasc z tych podestow, po ktorych idzie spioszek???
                                                  • 1oo do heart_of_ice 11.01.06, 16:53
                                                    Balustradka z pierwszych schodów-połóż nad facetem.
                                                    Kosmos - podnieś smoka i poczekaj, aż śpioszek znajdzie się nad grilem i włącz
                                                    zawór butli, który wcześniej zamknęłaś.
                                                  • 1oo Re: do heart_of_ice 11.01.06, 16:55
                                                    Jeszcze do kosmosu - kiedy śpioszek już przejdzie po smoku, kliknij ogon
                                                    rakiety.
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 16:54
                                                    Musisz w momencie gdy spioszek wchodzi juz nad malpa (na te cos zoltego) wcisnac
                                                    obok butle (ktora wczesniej gasilas ogien) i podnies do gory krokodyla
                                                  • organza18 Re: śpioszek 11.01.06, 17:07
                                                    dziekuje... teraz mam oczywiscie problem w czesci kosmo plansza z krzeslami...
                                                    jak wejsc po nich juz przy tej tasmie tak, aby spiszek nie spadl w dol?
                                                    wiem, ze krzesla podnosi sie w gore i w dol ale po co???
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 17:14
                                                    moze mozna zrobic schody?
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 17:33
                                                    pomocy nie wiem co mam zrobic jak wchodze na arene i podchodze do tych bijacych
                                                    sie rzymianow to sie budze co mam zrobic??
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 17:35
                                                    ile ja sie z tym meczylam, a te podpowiedzi po francusku nic mi nie mowily!

po lewej masz taki zloty kciuk, daj go facetowi po lewej, ktory robi BOW.Możesz
                                                    to jednak zrobic dopiero jak wejdziesz na arene(najlepiej po pierwszym
                                                    strażniku)
                                                  • heart_of_ice Re: śpioszek 11.01.06, 17:47
                                                    a ja jeszcze mam problem z wypadaniem przez okno rakiety (tam, gdzie te krzesla)
                                                    ale wypadlam dopiero dwa razy, moze cos wymyslesmile

Pauli
                                                    --
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 18:08
                                                    no i udało się cały przeszłam całego śpioszka! 8 epizodów<lol>
                                                    jakbyscie czegos niewiedzieli postaram sie pomoc, ja tez mialam podpowiedzi, bo
                                                    sama nie dalaym rady.
                                                    ma ktos moze podobne gierki?
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 18:24
                                                    podpowiedz mi co mam zrobic w zamku zeby on nie spadl i gdzie polozyc ta miotle??

Mam jeszcze pytanie ty tez nie moglas zapisywac tylko cala partie (czy epizot)
                                                    zaczynac od poczatku??Nie tak w porzednich czesciach?
                                                  • heart_of_ice Re: śpioszek 11.01.06, 18:27
                                                    to mow szybciutko jak nie wypasc przez okno rakietysmile

Pauli
                                                    --
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 18:58
                                                    tam przy tych krzeslach jest taka brazowa wajcha jak juz bedziesz w rakiecie
                                                    nacisnij jasmile
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 19:01
                                                    nie, moglam zapisawac normalnie, nie wiem o co chodzi

w zamku, musisz nacisnac takie cos na lewej wiezy po prawej stronie(chyba
                                                    tarcza, albo cos takiego)
                                                  • heart_of_ice Re: śpioszek 11.01.06, 19:03
                                                    wajha probowalam, nic nie dawala!
                                                    ide sprobowac jeszcze razsmile

Pauli
                                                    --
                                                  • heart_of_ice Re: śpioszek 11.01.06, 19:08
                                                    a juz wiem czemu... nie odstawialam schodowsmile
                                                    dziekssmile

Pauli
                                                    --
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 19:25
                                                    A co mam zrobic z miotla i tarcza ( w tej samej planszy) i jak mam ominac tego
                                                    rycerza bo za cholere nic odemnie niechce nawet marchewkismile
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 11.01.06, 19:40
                                                    właśnie tarcze musisz powiesić na tym cokoliku na wieży!!
                                                    a miotła...

...sama się domyślisz
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 11.01.06, 21:25
                                                    nastepne pytaniesmile Co mam zrobic tym kotle przechodze przez chmurke i niewiem co
                                                    mam robic dalej
                                                  • heart_of_ice Re: śpioszek 11.01.06, 23:11
                                                    co zrobic, zeby w kosmosie nie spadal na mnie kamulec?

Pauli
                                                    --
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 08:06
                                                    bu, a ja nie mam pojecia jak w tym makrokosmosie latac aby przeleciec do
                                                    wyjscia, rozkladam skrzydla jakiejs rakiecie, on sie od niej odbija, ale spada
                                                    w mi suma sumarum w przestrzen... sad co zrobic
                                                  • katimai Re: śpioszek 12.01.06, 08:16
                                                    musisz włączyc pole siłowe w tych małych antenkach
                                                    jedna jest na tym żółtym stateczku a druga na tym obok z takimi "łapkami" (to
                                                    jest dolne pole siłowe) a górne jest z antenki na górnym statku

ja zupełnie nie wiem co zrobi w wesołym miasteczku po kręcącej się karuzeli,
                                                    daje mu żółty balonik i odlatuję - help!!
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 08:17
                                                    ok, ten kawalek juz wiem. ale jest teraz tak, ze dalej spada na mnie z gory
                                                    glaz z ktorym to juz zupelnie nie mam pomyslu co zrobic sad
                                                  • katimai Re: śpioszek 12.01.06, 08:23
                                                    z tego czegoś czerwonego z którego wychodzi laser, później wychodzi toster, a
                                                    później parasol któy cię osłoni
                                                    reszta opisana jest wcześniej przez złamandy
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 08:47
                                                    dziekuje Ci bardzo. teraz jestem w next part i nie wiem co zrobic z tym
                                                    zielonym potwoerkiem co spada na mnie z groy i zjada??? i czy w ogole dobrze
                                                    ide????
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 12.01.06, 09:48
                                                    Katimai musisz w momencie kiedy spioszek wisi na baloniku kliknac na samolot
                                                    A organza18 napisz dokladnie co za plansza bo nie kojarzesmile
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 10:07
                                                    niewiasta, to jest ta plansza w kosmosie, gdzie jes tak duzo nasrtawianych
                                                    roznych potworkow , stworkow, itd jednemu trzeba zrobic zdjecie zeby zniknac,
                                                    jest jakas kanapka ktora zapewne komus musze tez dac-jeszcze nie wem komu i
                                                    spioszek chodzi sobie po roznych poziomach, wjezdza windami i dochodzi do
                                                    takiego miejsca gdzie z sufitu spada na niego jakis zielony stwor sad
                                                    bu, nie wiem co z nim zrobic
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 12.01.06, 10:12
                                                    Wlasnie temu stworkowi musisz dac ta kanapkesmile
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 10:15
                                                    oki oki dzieki dzieki
                                                    a teraz co zrobic zeby ten z kijem mnie nie bil???
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 10:21
                                                    oki, juz mam smile)ach ta krowa
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 10:54
                                                    ok, to w nastepnej czesci (tam, gdzie jest krokodyl pozerajhacy zabe i pieski)
                                                    co zrobic z tym stworkiem co siedzi za krzakiem i mnie pozera jak sie do niego
                                                    zblizam???
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 12.01.06, 11:00
                                                    jak juz bedziesz po drugiej stronie musisza wziasc ten babel co wczesniej
                                                    kladlas na mostek i kliknac na spioszka
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 11:01
                                                    niewaista zycie mi ratujesz. smile
                                                  • katimai Re: śpioszek 12.01.06, 11:05
                                                    a co zrobi żeby mnie ta druga karuzela nie zabijała, i co ztym lodem, z
                                                    drinka ??

plisss
                                                    juz od ósmej sie męcze
                                                    smile)
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 12.01.06, 11:11
                                                    Sluze pomocasmile lod musisz polozyc pod tym panem co polyka ogien wtedy cie ta
                                                    druga karuzela nie zabije
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 12.01.06, 11:30
                                                    mam problem niewiem co mam zrobic z tymi jamnikami w tej planszy co jest kura
                                                    krowa...
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 12.01.06, 11:56
                                                    niewiasta dalas sobie rade z tym kotłem juz?

a jeśli chodzi o jamnika to musisz nacisnac na krowe, poleci mleko do michy
                                                    i ...
                                                  • katimai Re: śpioszek 12.01.06, 11:56
                                                    co zrobi żeby nie wpaś w dziure po zabiciu kaczki helf ( w salooniesmile
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 12.01.06, 11:58
                                                    musisz zetrzelic 2 puszki, lewy cokól pulki i krokodyla smile
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 12:10
                                                    co to jest lewy cok?ól????
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 12:12
                                                    ok, mam i co dalej?? wchodzi po krokodylu i spada!!!
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 12.01.06, 12:19
                                                    2 polka prawy cokol i mis
                                                  • katimai Re: śpioszek 12.01.06, 12:30
                                                    no i dalej mi spada bo nie skreca na tą drugą półkę tylko idzie prosto , jak go
                                                    przekierowac???
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 12.01.06, 12:40
                                                    musisz nacisnac na misia on spada i wtedy na ten "cokol"na gornej polce
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 12.01.06, 12:38
                                                    Wkoncu przeszlam smileDziekuje za pomoc zlamandysmile Pozdrawiam
                                                  • katimai Re: śpioszek 12.01.06, 12:52
                                                    a na tych kaczkach to jak to poleciec ?
                                                  • niewiasta82 Re: śpioszek 12.01.06, 12:56
                                                    musisz naciskac na nie

Tory wspolczujesmile
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 12:53
                                                    uf, przeszlam smile))
                                                    tylko teraz mi te tory zostaly... ojjjjjj
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 13:42
                                                    no to nie wiem jak sobie z tymi torami poradzic
                                                    najpierw przestawilam te tory tak, aby wagonik nie zjechal wprost na spiszka,
                                                    jest ok.
                                                    pozniej, czerwona wajhą zmieniam trajektorie lotu tego wozka i tez jest ok
                                                    przez chwile, bo on szybko wjezdza w ten tunel w lewym gorynm rogu i z niego
                                                    wyjezdza i przejezdza spiszka od tylu sad
                                                  • katimai Re: śpioszek 12.01.06, 14:31
                                                    jak ja mam naciskac na te latające kaczki w saloonie przeciez sie nie da ??
                                                    co robię źle ?
                                                    dzizas pomóżcie
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 12.01.06, 14:47
                                                    zestrzel dziobaka!

a jesli chodzi o kolejke...nie tylko naciska sie te wajchy ale takze i tory w
                                                    niektorych miejscach.

ps.
                                                    macie jakas gierke?
                                                  • katimai Re: śpioszek 12.01.06, 14:53
                                                    czekaj
                                                    wchodzę po krokodylu i misiu na gore wskakuje na latającą kaczke i ta druga
                                                    mnie strąca
                                                    bo nie wiem co robic sad(
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 12.01.06, 15:02
                                                    zestrzel kaczke na ktorj on siedzi...

...a jesli chodzi o nastepna plansze(tory) to pislam wczesniej o wajchach.pisze
                                                    ci teraz bo mnie nie bedzie przez jakis czassmile
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 12.01.06, 15:13
                                                    gry1.bravo.pl/snoozelberg/

polska wersjasmile
                                                  • organza18 Re: śpioszek 12.01.06, 15:44
                                                    ok, tylko powiedzcie mi jak na torach sprawic, by mnie krokodyl nie zjadl...????
                                                  • zlamandy Re: śpioszek 12.01.06, 16:22
                                                    żle zaczynasz sa 2 mozliwosci zaczecia a ty wybralas gorsza wersje
                                                    przestaw tor, a potem wajcha po lewo
                                                  • organza18 Re: śpioszek 13.01.06, 07:53
                                                    dzieki dzieki-przelszam smile teraz tylko nie iwem jak zrobic by ta mumia z trumny
                                                    mnie nie kopala sad