Dodaj do ulubionych

RIPOSTA: 7 powodów, dla których granie na konso...

IP: *.ptr.magnet.ie 02.12.08, 17:34
nic dodac nic ujac... ale zaraz sie na Ciebie Slawek rzuca hehe
Obserwuj wątek
    • Gość: qb Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 17:39
      Ale taka prawda ;p
    • Gość: Gość Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.winn.cable.ntl.com 02.12.08, 17:45
      Walcz Slawek Walcz!! jestem z toba!!1
    • Gość: blantman Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 18:01
      Ja się nie rzucę na biednego Sławka smile ale mam prośbę o przykłady tych oryginalnych gier na pc'ta smile oraz tych genialnych w które na konsole nie zagramy. Przynajmniej po 5 smile. I jeszcze taka mała uwaga co do tej kompatybilność wstecznej. Wczoraj chciałem sobie odpalić diablo 1 na moim kompie z vistą i się dało to fakt ale po 1,5 h prób i kombinowania tongue_out Więc nie do końca jest to takie proste a na x 360 wszystkie gry z x'sa odpałaem bez problemu (fable, halo 1, 2 czy jade empire) tak samo na ps3 odpalam bez problemu gry z ps2 i ps1 <
    • Gość: sławek ssie Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 18:05
      sławek ssie i sie nie zna konsole rulez yeah
    • Gość: fajny chlopak Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 18:10
      hehe ale bedzie klotnia teraz;D

pecetowcy vs konsolowcy
      round 2...FIGHT!

masz do wyboru.
      albo komputer albo konsola...albo dziewczyny;D
    • Gość: Gość Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 18:12
      Ludzie, ja rozumiem, że dzieci na forach się wyzywają i przezywają i spierają zaciekle(posuwając się do obelg, skrajności itd.) o to, co lepsze: konsole czy PC? Ale, że wy, dorośli ludzie schodzicie do tego poziomu i przytaczacie jakieś bzdurne, wymuszone argumenty i robicie jakieś durne punktacje, to już mnie rozbraja. Nie nakręcajcie tej głupoty bardziej.
    • Gość: :P Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.router.finemedia.pl 02.12.08, 18:18
      a może 7 powodów dla których za dużo gracie
    • Gość: w Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.acn.waw.pl 02.12.08, 18:18
      "PC też można podpiąć pod telewizor Full HD, tyle że ten nie obsłuży największych rozdzielczości." - rozumiem że chodzi o więcej niż 1920x1080? Half life 2 bardzo ładnie wygląda nawet w tej rozdziałce, po co komu więcej?
    • narsen Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon 02.12.08, 18:22
      PC i Sławek FTW! ;p
    • narsen Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon 02.12.08, 18:25
      PS: Konsole śmierdzą big_grin
    • Gość: Autor Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.chello.pl 02.12.08, 18:35
      Nie no ładnie napisałeś. Artykuł z Grrr zajeżdżał makasymalnym brakiem profesjonalizmu co nie zmienia faktu, że takie spory są nie na miejscu. Jedni wolą konsole inni PC to tyle. To i to ma wady oraz zalety, więc może skończmy ten temat raz a dobrze smile
    • Gość: Rid Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:06
      Eh panienki i panienowie big_grin
      Przecież tu chodzi tylko o gry.Grać się da komfortowo i na PC i Konsolach.I niech nikt nie pierdzieli że nie(bo pewnie się nie zna).Podepniesz pada do Pc ??Podepniesz.Podepniesz do Tv LCD ??Podepniesz.Pograsz na Konsoli przez neta??A jakże !!!
      Wszystkie wywody i kłótnie po prostu nie mają sensu.

BASTA

PEACE 4 ALL GAMERS big_grin
    • ratheal Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon 02.12.08, 19:08
      ja tak naprawdę nie rozumie tej wojny, ofc komputery ze strony hardware są droższe ale tak naprawdę konsola to dużo bardziej uproszczona wersja PCta, bo przecież wszystko to co można zrobić na konsoli można zrobić na PC+dużo dużo więcej.
    • slawomir.serafin Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon 02.12.08, 19:08
      ale mam prośbę o przykłady tych oryginalnych gier na pc'ta smile oraz tych genialnych w które na konsole nie zagramy. Przynajmniej po 5 smile

----

nie chce mi się szukać teraz, ale coś na pewno znajdziesz tutaj

gamecorner.pl/gamecorner/0,86579.html?tag=alternatywy
    • Gość: polo Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.ip.fastwebnet.it 02.12.08, 19:13
      Dobre. Do riposty warto dodac ulepszenia GTA IV w wersji na PC big_grin
      gamecorner.pl/gamecorner/1,86013,6011231,Pierwsza_recenzja_pecetowej_wersji_GTA_IV.html
    • szpaqowsky Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon 02.12.08, 19:16
      Tak sobie obserwuje ten konflikt PC vs konsole i gó... widzę. Równie dobrze można by dyskutować na temat, który człowiek jest lepszy, lewo czy prawo ręczny;/
      Pamiętajmy, że Panom z Gamecornera jest wypłacana co miesiąc wypłata za to, że szukają dziury w całym. Na tym polega publicystyka, której celem jest skłanianie do dyskusji i polemiki. Szkoda, że takie tematy jak ten są propagowane na serwisie o [wszystkich] grach, ponieważ nakłaniają tylko i wyłącznie do kłótni i obrzucania się błotem. No, ale 'show must go on', nakręcajcie więc ludzi, by krzywo patrzyli na siebie w Empiku przy stoisku z grami (byłem świadkiem takiej sytuacji - oglądałem gry na ps3 i zostałem wyśmiany przez bandę dzieciaków, którzy wybierali grę na xbox 360). Każdy ma swój rozum, niestety jest więcej ludzi głupich niż mądrych, więc bandą idiotów łatwiej manipulować (Hitler to dobrze przerobił). Osobiście lubię czytać po zajęciach ten stek bzdur, a no i czasami dowiem się czegoś ciekawego o nowościach na rynku;p

Pozdrawiam!
    • Gość: Cisownik Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: 57.66.197.* 02.12.08, 19:20
      A pamiętacie kłótnie Amiga vs IBM czy jeszcze starsze Commodore vs Atari? Historia lubi się powtarzać. O co będziemy się wyzywać za 5, 10 lat?
    • Gość: xboxipc Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:27
      Ja grywam na X360 jak i na PC.
      Na oby dwóch platformach gra się dobrze smile
      Jednak nie da się ukryć, że konsole mają tytuły, które PC nie ma.

Co do całego tekstu to niektóre punkty są naciągane.
      (Chociażby to, że PC w rodzinie są również współdzielone tak samo jak TV)
    • don_wroc_love Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon 02.12.08, 19:38
      no i doczekałem się ripostysmile miło

ale oczywiście jest parę "ale"

1) tak naprawdę wiele zależy od rodzaju gier w jakie chcemy grać
      "każdą grę zaprojektowaną pod pada da się bez większych problemów zaadaptować na klawiaturę i myszkę. Może kiepsko działać i być mało grywalna, ale technicznie to żaden problem. A odwrotnie - nie."

hmm.. zastanówmy się i porównajmy np. granie w wirtualnego golfa na takim Wii i granie w golfa na pc... to przeprojektowanie myszy to miało by jak wyglądać żeby to obsłużyć? i skoro jesteśmy przy Wii - jak na myszy ma wyglądać tenis albo kierownica za którą może służyć ten padzik?
      no i używając argumentacji z pkt.2 - jak ktoś chce to podpina mysz i klawisze do konsoli.
      ale mówiąc szczerze tu jest remis ze wskazaniem na konsolę - bo tak naprawdę żaden kontroler nie jest uniwersalny ->jest takie powiedzenie że co jest do wszystkiego to jest do bani we wszystkim

pc 1:1 konsola

ad2) Sławek... ale szczerze - naprawdę wygodniej ci się gra na pc niż na padach z żoną w LBP na kanapie na której obok może też siąść pies?
      sorry - ale tutaj zdecydowana przewaga konsol za sprawą doświadczeń kanapowo wizualnych

pc 1:2 konsola

ad3)
      nie da się ukryć że przewagę ma jednak pc - to bezdyskusyjne

pc 2:2 konsola

ad4) przewaga konsol - musimy pominąć monitory/panele lcd bo zarówno pc jak i konsola potrzebują jakiegoś wyświetlacza a dobry monitor do PC (np. Eizo) kosztuje tyle co dobry LCD więc nie ma tu nigdzie przewagi. Koszt konsoli - to te 800 pln na konsolę i koniec a gry w obu przypadkach można kupować na allegro i później sprzedawać a za uzyskaną kasę mieć nowe gry za około 30, może 40 złotych więc argument o droższych grach na konsole odpada.
      tak więc ceną sprzętu konsolka bije pc na głowę

pc 2:3 konsola

ad5) jak wyżej

pc 2:4 konsola

ad6) innowacyjność na konsoli Wii, Guitar hero, mikrofony w Singstar, pistolety do gier, eye toy itp. itd., a że tworzą to koncerny to źle? czy jakiś niezależny producent na pc zrobił rewolucję w kontrolerach jak to było w przypadku Wii? no proszę nie robić sobie żartów big_grin

pc 2:5 konsola

ad7 - ja też nie do końca kumam ale załóżmy że chodzi o to że jedne gry wychodzą na pc a nie na konsole i odwrotnie. ale tu remis - na pc nie uświadczysz Bad company czy Killzone a na konsoli MMO czy skomplikowanych strategii
      remis

pc 3:5 konsola

ad8) sorry ale nie oddzielimy grania imprezowego od normalnego multi - tu konsole mają wielką przewage, ale już do gry a'la Counter-Strike, Battlefield2 czy MMo rzeczywiście lepszy jest pc - można powiedzieć że w tym przypadku pc jest dla Geeków a konsola dla imprezowych "potworów" tongue_out big_grin

remis

pc 4:6 konsola

PODSUMOWUJĄC

wynika że konsola wygrała na wyjeździe 4:6 ale to tylko liczby - i tak każdy woli swoje zabawki - ludzie grający w strategie czy MMo nie odpuszczą pc a ludzie bawiący się w strzelanki czy wyścigi będą grać na konsolach.
      niech każdy gra w to co lubi i szanuje innych. ot co smile
    • don_wroc_love Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon 02.12.08, 19:42
      no i machnąłem się w prostych obliczeniach po drodze big_grin
      ale to dlatego, że mi żona przeszkadzała w czasie pisania tongue_out

oczywiście wynik to
      4:7 big_grin

• Gość: piec Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.g-net.pl 02.12.08, 19:47
      ja cie pieprze, ludzie grajcie na tym na czym lubicie i po sprawie wink
    • Gość: miro Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:54
      na zachodzie dawno odkryli ze do gier lepsze konsole tam zgniataja pc
      • don_wroc_love Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon 02.12.08, 20:02
        ale trzeba też powiedzieć uczciwie, że na zachodzie społeczeństwo jest bogatsze więc stać ich na urządzenie wyspecjalizowane w grach. U nas wciąż ludzie mając ograniczone budżety, więc częściej rezygnują z konsoli na rzecz uniwersalnego pc.
    • ratheal Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon 02.12.08, 20:09
      yeah yeah, vgchartz.com/forum/thread.php?id=49688
      • don_wroc_love Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon 02.12.08, 20:13
        wliczając shareware, gry z supermarketu itp to pewnie rynek może i rzeczywiście wielki, ale, nie wiem jak Ty, ale ja wolę Gears of War 2 od Marine Sharpshooter wink
    • Gość: miro Re: riposta: 7 powodów, dla których granie na kon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 20:11
      tych co nie stać na orginały to przerabiają konsole

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka