Dodaj do ulubionych

Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzień...

• Gość: fajny chlopak Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 20:12
      @don_wroc_lov
      za 2300 dobry pc z monitorem??
      toż to na dobry monitor nawet nie wystarczy a co dopiero dobry pc
      ----------

athlon x2 5200 230zl
      plyta 2x pci-e 210zl
      2gb ram 100zl
      twintech gf 9800gt 512mb 450zl - przeplacilem ale tylko karty mi brakowalo, nie moglem wytrzymac i kupilem w sklepie(bo juz byl piatek i bym nie mogl jesc ani spac do wtorku jakbym zamowil przez internet)wink)
      wd 640gb 230zl
      zasilacz + obudowa 400zl
      nagrywarka dvd 100zl - zabralem ze starego kompa ale powiedzmy ze kupilem.
      monitor 19" lcd lg 350zl - to akutat uzywane ale jak nowka
      przedluzacz/rozgaleznik 15zl - w obi bo kupowalismy farbe i pedzle
      mysz + klawiatura 50zl - tak naprawde myszke mam za 5zl a klawiature za 5zl
      to moj komputer,
      kosztowal 2130zl
      + kolumny 2 x 150W samograje reczniemalowane z szafy dwudzwiowej skladane 300zl
      + wzmacniacz unitra ws 304 s, 2 x 25w (cos z kolo 1985r...nie wiem nie bylo mnie jeszcze) za 50zl - na razie slaby ale juz z jednego mieszkania nas wyje**li jak graly na imprezie

w sumie ok 2500zl. i uwazam ze to dobry komp, mozna grac w najnowsze gry i jak wlaczasz filmik z youtube na pelny ekran to sie nie tnie;D
    • Gość: marloon Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.chello.pl 03.12.08, 20:18
      "więc tyle osób krzyczy "PC not Dead" to zobaczymy jak GTAIV sprzeda się na pc smile"

A ja właśnie piję do tego, że może nie dlatego się słabo sprzeda z powodu rzekomej śmierci peceta, ale dlatego że wydawca ma graczy głeboko w poważaniu i wydaje chłam, niedokończony chłam. To jest poprostu śmieszne, że na GTX 260 w nocy trzeba redukować detale bo spadają fpsy. Przy dobrej optymalizacji ta karta pociągnie roździelczość full hd z kilkukrotnym AA.
    • Gość: Luciush Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.08, 20:24
      Jestem bardzo rozczarowany.
      Kupiłem dzisiaj GTA4 za 129zł z myślą że oryginał ustrzeże mnie od wielu kłopotów i sprawi pełny komfort gry.

Co dostałem? Grę w której nie mogę zapisać stanu gry bo Windows Live nie działa. Cud że uruchomiłem ją po przeczytaniu kilku stron nie mówiąc już o straconym czasie - jakieś 3h.

Polacy PC'towcy, dostaliśmy bubla bez ważnego smaczku jakim jest multiplayer. Nie wiem jak wy ale ja będę się ubiegał o zwrot pieniędzy a grę oddam wydawcy i podziękuję.

Gdyby ktoś był zainteresowany petycją to proszę o kontakt mejlowy: luciush@o2.pl

Pozdrawiam i niestety odradzam...
    • don_wroc_love Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi 03.12.08, 20:33
      @fajny chlopak
      cóż... jeśli monitor za 350pln uważasz za "Dobry"....

pierwszy z brzegu Eizo w ceneo, słaby dość, kosztuje prawie tyle co ten komp - a to naprawdę nie jest wybitny monitorek...

www.ceneo.pl/75565

@marloon

"ale dlatego że wydawca ma graczy głeboko w poważaniu i wydaje chłam, niedokończony chłam"

buahahahahahahahah masakra big_grin ile razy to widziałem na tym forum, że to wersja na konsolę była "betą" i niedokończonym produktem a na pc wyjdzie WSPANIAŁE finalne GTAIV...
    • Gość: marloon Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.chello.pl 03.12.08, 20:40
      @don_wroc_love:
      Nie jestem kurna fanboyem PC, gram bo lubię, więc proszę, nie oskarżaj mnie o pisanie takich bzdurwink
      Tak mówią dzieci które muszą się dowartościować i jakoś wytłumaczyć sobie ten czas pomiędzy premierą wersji na konsole, a wersji na PC. Ja mam zdecydowanie bardziej chłodne podejście do tej sprawy. Ja liczyłem na porządny produkt. Nie przepadam zbytnio za serią, ale IV chciałem kupić. Teraz nie jestem już pewien.
    • Gość: Gość Załamany Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.cable.lpoy.dnainternet.fi 03.12.08, 20:41
      Kupiłem GTAIV przez internet (oczywiście PC). Gra jeszcze do mnie nie dotarła, a już jestem załamany tym co o niej przeczytałem. To chyba jakaś kpina. Przecież kupiłem ją głównie z myślą o multiplayer.
      Luciuch dołączam do twojej petycji w ciemno i odsyłam grę wprost do wydawcy jak tylko ją otrzymam.
      A co do PS3 czy XBOX to jak by nie umiał jeździć na klawiaturze w Tca Race Driver 3 to też bym konsole kupił.
    • don_wroc_love Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi 03.12.08, 20:44
      nie mówię że to TY bracie pisałeś smile
      to pisali ludzie którzy tak się dowartościowywali - ale tyle razy, tyle osób to pisało, że dajcie spokój....

a Tobie radzę kup konsolkę smile ominą Cie takie problemy w przyszłości wink
      ja na pc gram tylko jak nie mam możliwości zakupu czegoś na konsolkę - np. ostatnio Painkillera Overdose, ale jak możliwość wyboru - wybieram wersję konsolową smile
    • Gość: Andy Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.08, 20:47
      Jak naprawic MMA10:
      www.pcgameshardware.com/aid,669239/News/GTA_4_PC_Several_problems_solved/
    • Gość: marloon Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.chello.pl 03.12.08, 20:49
      Przyznaję szczerze: zrobiłbym to już dawno, gdybym miał po temu lepsze warunki. Ciężko zarobione pieniądze które wydałem na Radka 4850 mogłem zainwestować w konsole, ale problem w tym, że nie mam w domu tv HD i niestety muszę jeszcze poczekać z kupnem Xboxa, zwłaszcza, że też niedawno kupowałem Eizo do pracy w domu i póki co monitor mam lepszy niż telewizorwink
    • don_wroc_love Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi 03.12.08, 20:50
      @marloon
      kolega też grafik???
    • Gość: prókas Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.rezist.com 03.12.08, 20:50
      "Jak to mawiał C3PO - I've got a bad feeling about this."

Name: C3PO (See-Threepio)
      Quote: "I have a bad feeling about this."
      Movie: Star Wars VI - Return of the Jedi
      Scene: Following Bib Fortuna to deliver Luke's message to Jabba. (Speaking to R2D2)
    • Gość: prókas Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.rezist.com 03.12.08, 20:52
      Zamiast czytac te wypociny, polecam gta4poradnik.pl
    • Gość: marloon Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.chello.pl 03.12.08, 20:55
      @don_wroc_love:
      Owszem, dorywczosmile Póki co staram się jakoś bardziej wkręcić w branżę, ale narazie studia nie pozwalają się rozwinąć.
    • don_wroc_love Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi 03.12.08, 20:58
      @marloon

wyslij mi na maila
      puszystypudelek@gmail.com swoj nr gg smile

pogadamy smile
    • Gość: A Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.08, 21:07
      oj cos czuje ze znowu ludzie beda kupowaco ryginalne gry a potem cracki szukac tongue_out jak ze spore. TO jest ciekawe ze cale tez zabezpeiczenai natypirackie dotykaja uczciwych kupujacych a nie sciagajacych bo ci kopiuja cracka i maja z glowy... A na dodatek tworcy gry pakuja ogromne pieniadze na to co i tak nie zdaje rezultatu....
    • Gość: Pan X Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.unused.derbynet.waw.pl 03.12.08, 21:07
      A właśnie gram na X360, już kończe druga wyspę - i jak tak patrze na te wasze screeny to jednak widze, ze na PC jest duuuuuuzo lepsza jakosc. Jednak AA rozdziałka robi swoje.
    • tipsak Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi 03.12.08, 21:09
      To nie dobrze jak mi nie pojdzie. Naprawde czekalem na ta gre tyle miesiecy... Mialem taka malutka nadzieje, ze moze sie uda, ale jak kolega mowi, ze nie to nie... Coz, bede musial tylko sobie patrzec na filmiki, zdjecia i jak moj tepy kuzyn gra... Po co mam kupowac nowego dla jednej gry. Coz musze sie pogodzic, ale bedzie trudno, bo kocham kazda czesc GTA i w kazda gralem. Nie bede za to mogl pograc w najlepsza czesc (raczej najlepsza)...
    • Gość: fajny chlopak Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 21:12
      @don_wroc_love
      pewnie jestes bogaty i myslisz, ze im drozej tym lepiej i na 100% nie dasz sie przekonac ze wybierajac monitor lepiej patrzec na testy niz na jego cene.

rankingi.chip.pl/index2.php?s=p&t=50&v=12
      jak widzisz tu najlepszy monitor w testach, tez Eizo za 1700zl i tak wspolczynnik jakosci do ceny pokazuje ze sie malo oplaca

LG L196WTQ - to jest moj zaplacilem 350zl jestem bardzo zadowolony. Po co przeplacac? 2500zl to ponad 7 razy tyle a niewiele zyskuje na jakosci.

A teraz pierwszy raz cos w temacie:
      nie ma multi w gta iv? to po placic za to:] mialem zamiar kupic bo myslalem ze to mnie do multi na oficjalnych serwerach dopusci.

teraz poczekam az ktos znajomy bedzie mial...
    • jaholek Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi 03.12.08, 21:22
      C2D 3 GHz, 2 GB RAM, GF GTX 260, Vista 32-bit

uuu. też chcę taką kartę. myślę że 2gb RAM-u to jak na vistę i gta IV jednocześnie to mało. tak 4gb by pomogło.
    • Gość: han solo Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.sds.uw.edu.pl 03.12.08, 21:23
      @don_wroc_love "pierwszy z brzegu Eizo w ceneo, słaby dość, kosztuje prawie tyle co ten komp - a to naprawdę nie jest wybitny monitorek..."

Ej no moment, nie mówimy o wypasiastych monitorach za 2 tysie ani o 40 calowych Full srul HD za 4k zł. Nawet jak na monitor wydasz 7 stówek (jakaś szitowata 22") a na TV 1600 (jakaś szitowata 23") to i tak zestaw konsolka i 40 gier kosztuje drożej niż zestaw komp + 40 gier. Zresztą nie trzeba TV i monitora liczyć bo ich się nie wymienia po 3 latach, mogą służyć przy następnej generacji sprzętu.
    • don_wroc_love Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi 03.12.08, 21:26
      @fajny chlopak

jestem po prostu bardzo wyczulony na walory wizualne z racji fachu smile
      ale ok - do jakiś prostych zastosowań monitor za parę stów będzie spoko - ale do dobrego monitora będzie mu daleko smile wierz mi smile
    • Gość: . Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 21:26
      Czy ja wiem czy najlepsza. Już mnie bardziej SA wciągnęło. Przeszedłem na X i moge powiedzieć, że jak akcja kuleje od początku to sie nie rozkręca do samego końca. Jedyne co ratowało tą grę to MP który u nas jest niedostępny. Nie żebym mówił, że gra jest beznadziejna, a fabuła o kant dupy potłuc, ale jest po prostu NUDNA od początku do końca i od wschodu do zachodu.
    • Gość: Upierdliwiec Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.121.c80.petrotel.pl 03.12.08, 21:29
      Bardzo dziekuje za zdjecia panoramy z portu. Widac roznice miedzy Xem a PC-tem

Pozdrowienia dla wszystkich fanow serii GTA =D
    • tipsak Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi 03.12.08, 21:30
      A juz grales w ta gre na konsole czy na PC??? Lubie bardzo SA, ale jak dla mnie najlepsza jest GTA III. Vice City miala swietny klimat i w ogole to bylo cos nowego. Tez uwielbiam VC. Chcialbym zagrac w GTA 4, bo uwielbiam cala serie i w ogole... Wszyscy bardzo chwala ta gre.
    • Gość: fajny chlopak Re: Grand Theft Auto IV PC - relacja na żywo, dzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 21:30
      OPOWIESC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bylo sobie stado malp, ktore zylo w lesie. I pewnego dnia w najwieksze drzewo w lesie uderzyl piorun, zwalilo sie ono dokladnie w sam srodek stada rozdzielajac je w polowie. Jedne malpy uciekly w poplochu w jedna strone a drugie w druga. Te pierwsze malpy dobiegly do odleglego slonecznego kontynentu gdzie owoce same spadaly z drzew i malpy lezaly pod drzewami i jadly...

...a te drugie malpy trafily na obszar o bardzo zmiennym klimacie, co jakis czas nadchodzil siarczysty mroz innym razem zar lal sie z nieba. Zagrozenie stanowily tez dzikie zwierzeta. Wiec te malpy musialy nauczyc sie budowac schronienia, krzesac ogien, walczyc z drapieznikami.

Mijaly lata, malpy z drugiego stada rozwinely cywilizacje. Zaczely chodzic wyprostowane i zakladac na swoje coraz mniej czerwone dupy gacie.

A malpy z pierwszego stada lezaly ciagle pod drzewami i w ciagu lat nauczyly sie ze gdy spada owoc nalezy otworzyc usta zeby wpadl on do srodka a nastepnie nalezy go przezuwac zeby w koncu go wydalic...i tak powstaly pieluchy.

I to tyle co mam do powiedzenia w kwestii pecetowcow i konsolowcow.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka