Gość: DEAMON fanboj PC IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.09, 12:38 klawiatur i myszka OK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slawomir.serafin Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 12:40 filmiki na razie nie działają, bo gametrailers leży Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 12:42 Rewelacja i rewolucja, co tu dużo pisać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkanus OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to jaka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.09, 12:44 Rzecz zapowiada się wręcz fantastycznie, na tyle fantastycznie, że przy prędkościach netu w Polsce i jego kosztach, nie dotrze do chyba do większej rzeszy graczy. Z tego też względu Polska będzie raczej zaniedbywana przez twórców tego systemu, przynajmniej do momentu gdy dostępnośći koszty netu w Polsce osiągną jakieś normalne, choćby zachodnioeuropejskie poziomy. Odpowiedz Link Zgłoś
el.kocyk Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 12:48 Inkanus - nie wyobrazaj sobie o zachodniej Europie nie wiadomo czego Wlochy - internet to jedna wielka porazka, w Belgii gdzie teraz mieszka, wszystko super, smiga szybko,alejest jedno wielkie ALE - 99% providerow ma limity (download + upload liczone razem) np 5 megowe lacza potrafia miec 3 GIGA limitu na miesiac...sluchajac radia caly dzien i ogladajac WWW da sie zuzyc kilkaset mega ja mam teraz swietne lacze 24 mega i udalo mi sie zwiekszyc limit do az 100 GIGA/msc dlategio, ze wzialem od razu kablowke sukces, bo normalnie to lacze ma 50 GIGA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nevermind OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to jaka! IP: *.chello.pl 24.03.09, 12:49 Brzmi ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
falcion Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 12:49 No to chlopaki zaskoczyli. Jesli tylko technologia i przepuszczalnosc lacz pozwola to moze byc to ciekawe rozwiazanie dla graczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j IP: *.ver.airbites.pl 24.03.09, 12:53 Łeee na ten pomysł wpadłem już kilka dobrych lat temu. Wiedziałem, że kiedys musi do tego dojść i kompy na których gramy nie będą znajdować się w naszych domach. Kwestią pozostawały łacza internetowe, które w owych czasach pozostawiały wiele do życzenia. Aż dziw bierze, ze dopiero teraz nad tym pracuja. Kurcze trzeba było się starać o patent;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 12:57 A jak będę chciał zagrać w Najemników??? Odpowiedz Link Zgłoś
ezronymius Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 12:57 Ten padzik ładny jest. Pożywiom uvidiem. Odpowiedz Link Zgłoś
y_jak_y Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 12:58 hmm dlaczego polska miałaby być w dupie? w takim UPC mając pakiet 10 mega ta usługa powinna śmigać, że aż miło... nie mówiąc już o tym, że chodzą ploty iż UPC planuje także do polski wprowadzić opcję 120 mega... sama technologia i pomysł rewelacja - jestem ciekaw czy możliwe by było rozliczanie się na zasadzie zbiorczego abonamentu, płacisz np 100 pln/miesięcznie i możesz grać w co chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TodorR Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j IP: 157.25.200.* 24.03.09, 12:58 Kurde przecież czegoś takiego to by nawet serwery Google nie pociągnęły. Nie wierze, że to się może udać. A nawet jak to się upubliczni to będzie niegrywalne. Nie chce mi się wierzyć w takie cuda. Przynajmniej dopóki nie nastąpi jakaś wielka rewolucja sprzętowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j IP: 79.97.108.* 24.03.09, 13:00 "Gra się dokładnie tak samo, tylko nie trzeba instalować, kombinować, przejmować się sterownikami i konfiguracjami" ... zaraz, zaraz to juz jest na konsolach Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 13:01 y_jak_y -> A teraz powiedz mi jaki zasięg ma takie UPC . Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 13:03 ... zaraz, zaraz to juz jest na konsolach ----- jak OnLive ruszy, to konsole długo nie pociągną ciesz się póki możesz Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 13:04 Aż dziw bierze, ze dopiero teraz nad tym pracuja. ----- od 7 lat tworzyli technologiczne zaplecze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 24.03.09, 13:09 To zmierzch czasów które znamy... To dobry kierunek, wyeliminuje piractwo w 100% ale nie dopusci moderów. Dziś czytałem o podskórnych telefonach , teraz to czuje się jaky to jakiś Star Trek był Tak jednak będzie, ta technologia to przyszłości i producenci nie odpuszczą temu wynalazkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darku Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:11 kkk pomysł to oni też pewnie mają w głowach już od dawien dawna, Pewnie pojawiły sie pierwsze plany kiedy tylko internet wszedł do ogolnego użycia. Możliwości jednak były wtedy mniejsze. A skoro usługa jest już w fazie CB to na pewno pracują nad tym dobrych kilka lat juz. Sam pomysł super. Łącza to chyba beda stawiać na technologi światłowodowej Odpowiedz Link Zgłoś
y_jak_y Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 13:11 @d_pawel no wiadomo, że nawet nie 100% dużych polskich miast ale mnie to akurat mało obchodzi bo UPC mam natomiast ciekawe jest faktycznie to zaplecze technologiczne bo potrzeba nie lada byczej serwerowni z bardzo mocnym sprzętem aby to uciągnąć np. 100 graczy tnących w GTA4... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j IP: 79.97.108.* 24.03.09, 13:15 "jak OnLive ruszy, to konsole długo nie pociągną ciesz się póki możesz " Jezeli ruszy, to bede jednym z pierwszych ktory to kupi, bo niczym nie bedzie sie to roznilo od mojej konsoli poza jak pisalem wczesniej bibloteka gier. Jestem jak najbardziej za ! Bardzo podoba mi sie jak rynek PC uczy sie od konsol: prostoty, wygody, przyjemnosc, itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j IP: 89.174.255.* 24.03.09, 13:23 @znudzony: no tak jak na konsoli, tylko ze obecnym grom na konsole daleko do jakości wizualnej "crysisa na maksymalnych ustawieniach w FullHD", a to jest jakieś rozwiązanie, połączenie prostoty i łatwości grania konsoli z jakością wizualną najmocniejszego PC , czyżby wojny funboyowe miały by się skończyć ? wątpię, tylko przedmiot wojen się zmieni, teraz na forach nie będzie walki PC vs. Konsole tylko łącze TPSA vs. UPC albo coś heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 13:29 @znudzony - ale OnLive w takiej formie w jakiej jest prezentowane, zabije rynek konsolowy w kilka lat. Kto będzie kupował drogą konsolę, jeśli będzie miał te same gry w OnLive plus setki innych? I w drugą stronę - kto będzie się męczył z developingiem na konsole, skoro będzie miał takie same gwarancje sukcesu i taki sam szeroki rynek w OnLive, bez Sony i MS dyszącego w kark i bez konieczności przycinania gier do możliwości konsol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:33 Nie czuję tego. Pomysł super, ale co z opłacalnością? Co z kosztami tych ogromnych stacji roboczych? Zakładając, że dzięki temu, że ludzie nie grają non-stop są w stanie obsłużyć... a co tam, cztery razy tyle ludzi ile mają maszyn. Tak czy inaczej jest to określony koszt sprzętu, który trzeba modyfikować. Dzięki dopasowaniu do sprzętu (jak w przypadku developingu na konsole) można te modyfikacje opóźnić, ale nie obejdzie się bez nich. Ktoś musi za to zapłacić, konkretnie to klient. Do tego możliwość korzystania tylko w miejscach ze świetnym internetem i brak fizycznego posiadania zakupionego oprogramowania. Społeczność moderska leży. Nie, dziękuję. Postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
y_jak_y Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j 24.03.09, 13:36 w ogóle rynek dystrybucji gier w tradycyjny sposób się załamie nie tylko na konsole ale na pc tak samo, po kiego wała szukać wydawcy, nakłady na reklamę też się zmniejszą bo prawdopodobnie podobny sukces odniesie kampania internetowa (dużo tańsza od tradycyjnych mediów) na portalach oraz w samym systemie OnLive... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znudzony Re: OnLive - gry bez komputera. Rewolucja? I to j IP: 79.97.108.* 24.03.09, 13:41 OnLive bedzie kolejna konsola - trzeba juz zaczac godzic sie z ta mysla Jesli ktos sprzedaje mi "pudelko" ktore podpinam do sieci i do TV i moge od razu grac - to to jest konsola. Ma szanse byc najlepsza konsola na rynku ale ciagle bedzie konsola. Ciekawe czy na tej telewizyjnej przystawce zainstaluje Phoptoshopa ... Paradoksalnie uderzy to zarowno w konsole jak i PC - pomysl o biednych producentach kart graficznych gdy nagle rynek im sie skurczy o polowe, bo gracze ups juz nie beda napalac sie na nowe. Odpowiedz Link Zgłoś