Dodaj do ulubionych

konie- gwiazdki

16.04.09, 21:15
Wiecie o co chodzi z ta iloscia gwiazdek, ktore kon ma ? Niektore konie nie
maja zadnych, niektore maja nawet 8. Ta laska od Torrenca (ta zaciazona przez
niego, hi, hi) ma jedna gwiazdke i to podnosi jej wartosc chyba...?
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 21:18
      te zielone w sensie? no wlasnie tez sie zastanawialam,bo twoja chyba tez taka ma.. i nie wiem skad one sie biora i co oznaczajabig_grin
      • loola_kr Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 21:43
        a gdzie wy macie te gwiazdki???
        • lenkaaa Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 21:44
          na stronie konia na dole pod obrazkiem, ale popatrz na konia iKobiety, bo nasze
          nie maja tej dodatkowej gwiazdki.
      • lenkaaa Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 21:43
        zielone oznaczaja czysta rase, ale ta twoja zaciazona laska ma zielona i jeszcze
        jedna inna (niebieska chyba) a moje konie nie maja takie innej gwiazdki i widze,
        ze jak ludzie reklamuja swoje konie do sprzedazy albo pokrycia to tez gadaja o
        ilosci tych gwiazdek.
        • loola_kr Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 21:50
          juz widzę.
          Tez zauważyłam na aukcjach, że chwalą sie gwiazdkami... ale nie wiedziałam o
          jakie chodzi... maja je nawet źrebaki...
          • lenkaaa Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 21:55
            To jednak chodzi o ZIELONE gwiazdki, teraz doczytalam ...
            • ilekobietamalat Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 22:04
              lenka, twoj zrebak i jego mamusia tez maja zielone gwiazdki. mam wrazenie ze to ma zwiazek z ich pochodzeniem. tzn ze nie sa z ziemi, tylko od ludzi.
            • ilekobietamalat Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 22:07
              swoja droga, co to sa BLUP (Czy cos)

a :
              " Greenstars are based on skills potential. The only way to increase these is in games. 100 potential in a certain area leads to 1 star. Another star is added for every 10 points. A horse is born with these. "
              • lenkaaa Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 22:35
                o, dzieki, ze znalazlas wytlumaczenie, choc to dla mnie zbyt zawile, nadal nie
                kumam...
                Przed chwila widzialam w opisie konia na aukcji: "double green star" O co
                chodzi, dlaczego podwojne ? Chyba, ze sprzedawca mial na mysli, ze ma 2 gwiazdki...
                BLUP to jeszcze inna historia, tez czytam wytlumaczenie z 5 razy i nadal tego
                nie pojmuje do konca. Te BLUPy i cala genetyka zostanie nam wytlumaczona chyba
                dopiro po zdaniu 4 riding test. BLUP jest wytlumaczony tu
                www.howrse.com/aide/manuel#reproduction pod haslem "genetics"
                Moj Dexter ma fatalny BLUP, bo -80 chyba. Wiem, bo pokazuje BLUP jak sie udaje,
                ze chce sie pokryc Dexterem i klka sie na linka do niego. Tak samo mozesz sobie
                sprawdzic Torrenca (wejdz ze strony klaczy i udawaj, ze chcesz ja pokryc
                Torrencem, jak masz klacz wolna). Dexter ma lepszy BLUP bo -40 chyba, ale to i
                tak cienizna, bo najlepiej mnieb BLUP na plusie...
                • ilekobietamalat Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 22:37
                  (ojezu jak mnei te ikonki nad tekstem wkurzaja, znow pisalam w pustke://)

chyba pozostane sobie w sodkiej nieswiadomosci jeszcze troche;D strasznie te sprawy genetyczne pokrecone;D
                • loola_kr Re: konie- gwiazdki 16.04.09, 22:39
                  ale to konie nówki... czyli dostaje się z tym BULPEM? czy ewentualnie psuje go?
                  a możecie zobaczyc mojego Marcello?
                  • lenkaaa Re: konie- gwiazdki 17.04.09, 01:02
                    ma -52, tochyba nie az tak zle, bo z wiekiem i iloscia treningow idzie w gore, czyli w strone zera a potem na plus.
                    Nie wiem czy ci sie ta strona wyswietli:
                    www.howrse.com/elevage/chevaux/rechercherMale?rechercher=1&jument=6407314&nom=Lola_kr&formByBreederName=true#resultatsRecherche
                    • loola_kr Re: konie- gwiazdki 17.04.09, 10:08
                      nie, wyswietla sie moja strona z kuniem smile
                      • lenkaaa Re: konie- gwiazdki 17.04.09, 10:46
                        No to tam bylo wlasnie napisane ile tego BLUPa jest i ile procent jakis tam
                        genetycznych zdolnosci, ktorych ja nie pojmuje, ale moge ci skopiowac i tu
                        wkleic jak chcesz smile Tylko, ze to sie i tak zmienia z czasem wiec jutro juz beda
                        inne liczby pewnie.
                        • loola_kr Re: konie- gwiazdki 17.04.09, 23:05
                          nie, dziekuje bardzo. Może jak juz go wytrenuje bardziej smile
    • lenkaaa juz chyba wiem 17.04.09, 22:13
      sie mnie wydaje, ze ilosc gwiazdek odpowiada tym gwiazdkom w "skills". Czyli jak
      kon ma 1 gwiazdke w galopie i 2 w skokach, to ludzie pisza, ze ich kon ma 3
      gwiazdki. Tylko nie wiem jak to jest, ze czasem jest nowonarodzony zrebak z 1
      gwiazdka, chyba, ze ona jest takim bonusem dziedziczonym po rodzicach z wieloma
      gwiazdkami...
      • ilekobietamalat Re: juz chyba wiem 17.04.09, 22:43
        nie, to chyab nie tak jak mysliszsmile
        • lenkaaa Re: juz chyba wiem 18.04.09, 00:37
          chyba masz racje... po zastanowieniu tez mysle, ze zle to sobie
          zinterpretowalam... czyli nadal nie wiem jak to dziala...
          sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka