Dodaj do ulubionych

Czego i jakich miejsc się wystrzegać!!

19.07.05, 10:45
Wpisujemy miejsca które nam się niespodobały by inni tam nie trafili i nie
psuli sobie wypoczynku!!
Knajpa w Rajskim, nazwy nie pamiętam ale na placu różne dziwne rzeczy stoją,
minipociągi, somoloty , karuzele itp. Byłem kilka razy i zawsze czekało się
na obiad po 2 godziny, pani tam za kare chyba sprzedaje
Obserwuj wątek
    • zielony_motylek Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 21.07.05, 20:29
      oczywiście polańczyk...zupelnie jak na Krupówkach :)))
      • e-bieszczady Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 21.07.05, 21:48
        o tym to już nie spominałem bo oczywiste,podobnie jak Solina, tamę zobaczyć i
        uciekać :) Mozna sobie ciupaske kupić z napisem Solina :)
        • mlodam1 Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 22.07.05, 12:20
          prosze powiedz czemu solina to nie mile miejsce??? Moj maz jest z bieszczad,
          chce mnie zabrac nad soline, no wiec co Ci sie nie podobalo, czemu odradzasz?
          • dr_tusia Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 22.07.05, 14:52
            Mowie w swoim imieniu, ale niektorzy pewnie sie zgodza ze mna- Solina sama w
            sobie i otaczajace wzgorza sa sliczne, ale ten tlum halasliwy, nastroj jak w
            Lebie, a nie jak w gorach, jakos malo turystycznie, nie te klimaty.
            • e-bieszczady Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 22.07.05, 15:30
              dokładnie zgadzam się z dr_tusia:) zależy kto co lubi, w sezonie jest masa
              ludzi, deptak z knajpkami ciągnie sie kilometr, sama zapora robi wrażenie ale
              dookoło jak w Międzyzdrojach. Natomiast po sezonie np. w listopadzie zero ludzi
              aha żeby była jasność!! mowa tu o miejscowości Solina, nie o całym zalewie,
              reszta jest super. Tu zalezy czego dany turysta oczekuje, jeśli ma zasobny
              portfel i liczy na dobrą zabawę w dyskotekach, barach itp. Solina jak
              najbardziej, a jesli chce odpoczac nad jeziorem w ciszy polecam Teleśnice,
              Wołkowyje, Chrewt.
              • zielony_motylek Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 22.07.05, 21:12
                to będzie nudne ,ale ja tez mówie 3 razu nie Polanczykowi:o))) wolę
                towarzystwo gór niz tej całej komercyjnej gwary,ale tamę trzeba zobaczyc!!!
              • leliwa51 Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 06.08.05, 11:01
                Kiedy ja jeździłem do Chrewtu nie było tam nic - z wyjątkiem ciszy,spokoju i
                prawdziwej bieszczadzkiej mgły na jeziorem.Można było prze miesiąc nago chodzić
                i człowieka nie spotkać - no czasami zaglądali górale w poszukiwaniu owiec.
                Odkąd wprowadzono na Chrewt piwo,skończyło się wszystko - jest tam teraz jeden
                wielki BAJZEL!!!!. Bajzel na polu namiotowym koło przystani, na Gawrze itp.
                Nawet tam nie zaglądam. Zapomnijcie o możliwości spokoju i bezpieczeństwa,
                czególnie w weekendy kiedy to przyjeżdżają niewyżyte byczki od Przemyśla po
                Rzeszów. OMIJAJCIE MÓJ JEDNAK NIEZAPOMNIANY CHREWT. (na Gawrze przespałem
                pewnie z rok)
                • mallina Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 27.08.05, 00:45
                  oj tez pamietam nocleg na polu namiotowym w Chrewcie!!!
                  calkiem przypadkiem tam trafilismy, a rano okazalo sie ze obwodnica w tamtym
                  miejscu jest "martwa" i kiblowalismy na drodze pol dnia zanim jakas okazja sie
                  trafila..i to nawet nie trafila sie w Chrewcie..musielismy troche przejsc wtedy:D

ale miejsce tak czy tak dobrze wspominam!
    • mallina Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 27.08.05, 00:47
      w sezonie nie pojechalabym do Soliny
      ale poza sezonem to calkiem w porzadku miejsce - jest puste:-)
      zreszta Ustrzyki Gorne w sezonie tez sa mniej interesujace niz w innych miesiacach..
      • dr_tusia Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 02.09.05, 08:08
        Taaa... najbardziej niesamowicie wygladaja w srodku zimy. Czuje sie tam wtedy
        jak zdobywca Alaski ;-)
        Ale ten kolorowy tlum, ktory oblega ustrzycki sklep latem, ma swoj
        niepowtarzalny urok.
        • e-bieszczady Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 02.09.05, 13:27
          tak i Panie ze złotymi zębami:)
      • yanuszka Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 24.01.06, 12:56
        Jezioro SOlinskie - tak, miasto Solina - nie!

Chyba żę.. o wschodzie słońca. Miałam to nieszczęścienoclegować tam jedna noc
        na polu namiotowym (trrzypoziomowym!), ale na szczęście szybko zasnęłam po
        długiej podróżyz Wołosatego.. i szoku, którego tam doznałam. brrr.. nie
        polecam..

w każdym bądź razie na wschód słońca jak zwykle godzine za wczesnie sie
        wstało.. i ta tama - taka pusta, niesamowicie pusta.. jedyna osobą - pan
        puszeczka;) uroczy czlowiek.. to chyba była jedyna chwila, gdy Solina mi sie
        podobała. no, może druga była ta, gdy czekaliśmy na otwarcie sklepu z
        pieczywem.. no i trzecia - gdy nam pieniążki do chustki wrzucano za uroczy
        śpiew.. heh..

a tak poważnie - wystrzegajcie się.. wyobraźcie sobie ten szok, gdy rano
        bylismy jeszcze w Wolosatym, a po południu na tamie.. w upalny letni dzień..
        brrrrrr :/
    • archi_joa Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 24.01.06, 00:53
      mówmy nie jedzeniu w Ustrzykach Górnych...wogóle fajnie stamtąd wyruszać na
      trasę...ale jako miejsce noclegowe...tragedia
      • aquarius72 Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 24.01.06, 11:54
        A ja kompletnie nie zgadzam się ze zdaniem nt. Polańczyka. Porównanie z
        Krupówkami to wielkie nieporozumienie - nie ta skala zjawiska... Tam jest
        praktycznie tylko jedna "komercyjna" uliczka z kilkoma knajpkami (w rejonie
        sanatoriów). To bardzo dobre miejsce noclegowe, szczególnie dla tych, którzy
        kochają góry, ale niekoniecznie muszą sypiać w spartańsko - siermiężnych
        warunkach. Mnie w Polańczyku najbardziej urzekł widok ze zbocza na zalew o
        wschodzie słońa - morze mgieł i pagórków w różowej poświacie - coś pięknego,
        kto widział nie zapomni do końca życia, a ludzie którzy tam mieszkają mają na
        codzień taki spektakl natury...
        Mało ciekawe miejsce dla mnie to deptak nad Soliną - ale sam zalew jak
        najbardziej, choć ciekawiej wygląda oglądany z jakiejś zatoczki, a nie z tamy...
        Poza tym ciekawostką Polańczyka jest oryginał cudownej ikony Matki Boskiej z
        cerkwi w Łopience, w tamtejszym kościele.
        • duna24 Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 24.01.06, 13:27
          Schroniska na Połoninie Wetlińskiej.
          Byłam tam raz, ale już nie wrócę.
          Zaplanowałysmy tam nocleg. Dotarłyśmy tuż przed 20:00. Byłyśmy bardzo zmęczone
          po wyjątkowo długiej trasce. Szczegółów juz nie pamiętam, ale
          kiedy się rozpakowałysmy zeszłysmy po wrzątek - okazało się że już go nie dają
          o tej porze (????). A dodam, ze nie był to środek nocy tylko normalna
          wieczorowa pora (20, 21 lub 22).
          SZOK!
          Może się juz cos zmieniło...
          To był rok 1999
          • bramante Re: Czego i jakich miejsc się wystrzegać!! 25.01.06, 12:11
            no małzonka szanownego Lutka za turystami nie przepada...fakt. Ale z drugiej
            strony ja sie im nie dziwię, wode nosic ze strumienia, przez cały sezon słuchac
            komentarzy turystów z wycieczek autokarowych wchodzących z wyżniej i oburzonych
            dlaczego nie ma schabowego z kapusta....
            w chatce puchatka nie planuje sie noclegów, to miejsce gdzie spisz jesli pogoda
            nie pozwoli Ci na dalsza wedrówke
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka