mapy1 08.01.06, 13:17 ten który najlepiej wspominacie, najczęściej wracacie do niego myślami - pewnie każdy z was ma taki szczyt którego zdobycie czy widoki jakie tam zobaczyliście zapadły wam głeboko w pamięć. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niemed Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 08.01.06, 15:20 Wielka Rawka. I nie mam pojęcia dlaczego, ale zawsze muszę na nią zajśc ilekroć jestem w Bieszczadach. Odpowiedz Link
na_und Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 08.01.06, 15:50 Wielka Rawka dla mnie tez jest wielka, tym bardziej ze potem juz rzut kamieniem na kremenaros i dalej... Odpowiedz Link
zillo Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 08.01.06, 19:17 Kińczyk Bukowski - jeszcze niewydeptany szlak, okopy, resztki drewnianej wieży, no i panoramy, na wschód chyba najlepsze w Bieszczadach Odpowiedz Link
wuthering.heights Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 09.01.06, 10:13 a ja uwielbiam BUKOWE BERDO!!! jest piękne! Odpowiedz Link
pawelboch Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 05.02.06, 01:06 zillo napisał: > Kińczyk Bukowski - jeszcze niewydeptany szlak, okopy, resztki drewnianej wieży, > > no i panoramy, na wschód chyba najlepsze w Bieszczadach i Straż Graniczna.... :) pzdr., PB Odpowiedz Link
yanuszka ... 13.01.06, 17:22 wszystkie są piekne i każdy niezapomniany.. ja najpiękniej wspominam Halicz, chociaż sporo ludzi tam było.. no i później wieczorne zejście z Tarnicy w stronę Ustrzyk.. 2,5 godziny pustego szlaku, ale może dlatego, że już prawie ciemno było? a może dlatego, że zbliżala się burza?.. w każdym bądź razie - było pięknie.. Odpowiedz Link
andzia-1979 Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 13.01.06, 21:39 Halicz - wprost urocza panorama hmmm... ale Bukowe Berdo też zaliczyłabym do tych szczytów, które na długo zapadną mi w pamięć Odpowiedz Link
julka00 Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 14.01.06, 13:55 lubię posiedzieć na przełęczy Orłowicza i popatrzeć, jak dziwni ludzie przychodzą i odchodzą. Odpowiedz Link
maciek20001 Zdecydowanie Halicz 14.01.06, 17:44 Z dojściem od Wołosatego ,idąc asfaltową drogą pod Połoninę Bukowską , dalej Halicz i dużym łukiem pod Tarnicą ,powrót do Wołosatego.Trasa na cały dzień.Byłem tam równiez wiosną, wrażenia niesamowite,bo w kotle pod Tarnicą oraz na szczytach śniegu jest co niemiara.Na tą trasę trzeba mieć kondycję ,zwłaszcza gdy idzie się po śniegu.Ale szlak wiosną jest przetarty.Narwańców nie brakuje. Odpowiedz Link
babulajagula Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 17.01.06, 13:44 Złaziłam już sporo szlaków w Bieszczadach, trudno powiedzieć, który z tych szczytów najlepiej wspominam - bo każdy ma coś w sobie, wiele zależy też od stanu ducha danego dnia, od tego z kim idziesz, od pogody, pory roku itp. Natomiast mogę powiedzieć, że szczytem, który mnie najbardziej zaskoczył był niepozorny Walter. Szliśmy z Łopienki przez Durną i właściwie przy końcu traski szlak przecięła nam nowa droga, a za nią zobaczyliśmy niepozorną górkę. Chociaż mogliśmy tę górkę ominąć schodząc drogą, postanowiliśmy się wdrapać. Szczycik, jak szczycik - biegła tu ścieżka przyrodnicza, stały ławeczki, kosze na śmieci, ale w końcu trzeba było zejść, a tu niespodzianka... Szalona stromizna, pokryta suchym listowiem, my z ciężkimi plecakami, namiotem, garami, no i jaaaazda.. :))) Przeżyć, przeżyliśmy :), ale tyle czasu zajęło nam to zejście do Jabłonek, że Walterka na pewno nie zapomnimy... Odpowiedz Link
maciek20001 A ja wchodziłem na Waltera z pełnym ekwipunkiem 20.01.06, 23:03 było tego w plecaku ponad 20kg.Teraz po latach,gdy bywam na tym szlaku,jestem pełen podziwu dla swego młodzieńczego wówczas samozaparcia.Nigdy nie zapomnę tego podciągania się na korzeniach drzew przy ponad 50* kącie nachylenia stoku. Odpowiedz Link
babulajagula Re: A ja wchodziłem na Waltera z pełnym ekwipunki 23.01.06, 11:55 Oj marzyłam wtedy o tym, żeby wchodzić, a nie schodzić :) Ogólnie wolę wchodzić... Właściwie przygotowaliśmy się na możliwość zjazdu na plecakach, ale dzielnie walczyliśmy o gitarę dopiętą do jednego z nich. Znacie bardziej strome miejsce, przez które przebiega szlak? Bo my po przestudiowaniu mapy, stwierdziliśmy, że chyba takich miejsc nie ma.. ?? Odpowiedz Link
en.door.fina Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 18.01.06, 17:48 Całych Bieszczadów jeszcze nie dane mi było:) Ale, ale z tych, na które weszłam najbardziej lubię Smerek na Wetlińskiej. Odpowiedz Link
archi_joa Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 24.01.06, 00:43 kocham bieszczady calutkie...od Lutowisk i Mucznego przez wszystkie połoninki aż do malowniczej Komańczy...ale co roku...zawsze wracam 1. na Bukowe Berdo - po prostu brak słów....2. na Halicz..o dziwnych porach żeby było jak najmniej ludzi 3. do Bacówki pod Małą Rawką..nie ma to jak noc na glebie Odpowiedz Link
pawelboch Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 05.02.06, 01:10 mapy1 napisał: > ten który najlepiej wspominacie, najczęściej wracacie do niego myślami - pewnie > każdy z was ma taki szczyt którego zdobycie czy widoki jakie tam zobaczyliście > zapadły wam głeboko w pamięć. Worwosoka i M. Jasło. Robiłem tam badania do pracy mgr i spędziłem tam w sumie ze trzy miesiące. Choć poza dziczą to nic szczególnego... I jeszcze Kremenaros, za nazwę i wyprawę (z emocjami) w 1989 r. Po późniejsze zejścia na Słowację to już bez większych emocji ;) pzdr., PB Odpowiedz Link
e-bieszczady Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 05.02.06, 15:33 hmm, Otryt napewno, Żuków bardzo lubię a najwiekszy sentyment chyba do Caryńskiej, może dlatego ze kiedyś przysneło mi się na kilka godzin na górze i nikt mnie nie okradł:) Odpowiedz Link