Dodaj do ulubionych

jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt?

08.01.06, 13:17
ten który najlepiej wspominacie, najczęściej wracacie do niego myślami - pewnie każdy z was ma taki szczyt którego zdobycie czy widoki jakie tam zobaczyliście zapadły wam głeboko w pamięć.
Obserwuj wątek
    • niemed Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 08.01.06, 15:20
      Wielka Rawka. I nie mam pojęcia dlaczego, ale zawsze muszę na nią zajśc ilekroć
      jestem w Bieszczadach.
      • na_und Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 08.01.06, 15:50
        Wielka Rawka dla mnie tez jest wielka, tym bardziej ze potem juz rzut kamieniem
        na kremenaros i dalej...
    • zillo Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 08.01.06, 19:17
      Kińczyk Bukowski - jeszcze niewydeptany szlak, okopy, resztki drewnianej wieży,
      no i panoramy, na wschód chyba najlepsze w Bieszczadach
      • wuthering.heights Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 09.01.06, 10:13
        a ja uwielbiam BUKOWE BERDO!!! jest piękne!
      • pawelboch Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 05.02.06, 01:06
        zillo napisał:

> Kińczyk Bukowski - jeszcze niewydeptany szlak, okopy, resztki drewnianej wieży,
        >
        > no i panoramy, na wschód chyba najlepsze w Bieszczadach

i Straż Graniczna.... :)
        pzdr., PB
    • dorjana Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 11.01.06, 10:44
      Lubie Smerek
    • yanuszka ... 13.01.06, 17:22
      wszystkie są piekne i każdy niezapomniany.. ja najpiękniej wspominam Halicz,
      chociaż sporo ludzi tam było.. no i później wieczorne zejście z Tarnicy w
      stronę Ustrzyk.. 2,5 godziny pustego szlaku, ale może dlatego, że już prawie
      ciemno było? a może dlatego, że zbliżala się burza?.. w każdym bądź razie -
      było pięknie..
    • andzia-1979 Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 13.01.06, 21:39
      Halicz - wprost urocza panorama hmmm...
      ale Bukowe Berdo też zaliczyłabym do tych szczytów, które na długo zapadną mi w
      pamięć
    • julka00 Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 14.01.06, 13:55
      lubię posiedzieć na przełęczy Orłowicza i popatrzeć, jak dziwni ludzie
      przychodzą i odchodzą.
    • maciek20001 Zdecydowanie Halicz 14.01.06, 17:44
      Z dojściem od Wołosatego ,idąc asfaltową drogą pod Połoninę Bukowską , dalej
      Halicz i dużym łukiem pod Tarnicą ,powrót do Wołosatego.Trasa na cały
      dzień.Byłem tam równiez wiosną, wrażenia niesamowite,bo w kotle pod Tarnicą
      oraz na szczytach śniegu jest co niemiara.Na tą trasę trzeba mieć
      kondycję ,zwłaszcza gdy idzie się po śniegu.Ale szlak wiosną jest
      przetarty.Narwańców nie brakuje.
    • babulajagula Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 17.01.06, 13:44
      Złaziłam już sporo szlaków w Bieszczadach, trudno powiedzieć, który z tych
      szczytów najlepiej wspominam - bo każdy ma coś w sobie, wiele zależy też od
      stanu ducha danego dnia, od tego z kim idziesz, od pogody, pory roku itp.
      Natomiast mogę powiedzieć, że szczytem, który mnie najbardziej zaskoczył był
      niepozorny Walter. Szliśmy z Łopienki przez Durną i właściwie przy końcu traski
      szlak przecięła nam nowa droga, a za nią zobaczyliśmy niepozorną górkę. Chociaż
      mogliśmy tę górkę ominąć schodząc drogą, postanowiliśmy się wdrapać. Szczycik,
      jak szczycik - biegła tu ścieżka przyrodnicza, stały ławeczki, kosze na śmieci,
      ale w końcu trzeba było zejść, a tu niespodzianka... Szalona stromizna, pokryta
      suchym listowiem, my z ciężkimi plecakami, namiotem, garami, no i
      jaaaazda.. :))) Przeżyć, przeżyliśmy :), ale tyle czasu zajęło nam to zejście
      do Jabłonek, że Walterka na pewno nie zapomnimy...
      • maciek20001 A ja wchodziłem na Waltera z pełnym ekwipunkiem 20.01.06, 23:03
        było tego w plecaku ponad 20kg.Teraz po latach,gdy bywam na tym szlaku,jestem
        pełen podziwu dla swego młodzieńczego wówczas samozaparcia.Nigdy nie zapomnę
        tego podciągania się na korzeniach drzew przy ponad 50* kącie nachylenia stoku.
        • babulajagula Re: A ja wchodziłem na Waltera z pełnym ekwipunki 23.01.06, 11:55
          Oj marzyłam wtedy o tym, żeby wchodzić, a nie schodzić :) Ogólnie wolę
          wchodzić... Właściwie przygotowaliśmy się na możliwość zjazdu na plecakach, ale
          dzielnie walczyliśmy o gitarę dopiętą do jednego z nich.
          Znacie bardziej strome miejsce, przez które przebiega szlak? Bo my po
          przestudiowaniu mapy, stwierdziliśmy, że chyba takich miejsc nie ma.. ??
    • en.door.fina Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 18.01.06, 17:48
      Całych Bieszczadów jeszcze nie dane mi było:)
      Ale, ale z tych, na które weszłam najbardziej lubię Smerek na Wetlińskiej.
    • archi_joa Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 24.01.06, 00:43
      kocham bieszczady calutkie...od Lutowisk i Mucznego przez wszystkie połoninki aż
      do malowniczej Komańczy...ale co roku...zawsze wracam 1. na Bukowe Berdo - po
      prostu brak słów....2. na Halicz..o dziwnych porach żeby było jak najmniej ludzi
      3. do Bacówki pod Małą Rawką..nie ma to jak noc na glebie
      • asianaforum otryt 24.01.06, 09:35
        i chata socjologa
    • pawelboch Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 05.02.06, 01:10
      mapy1 napisał:

> ten który najlepiej wspominacie, najczęściej wracacie do niego myślami - pewnie
      > każdy z was ma taki szczyt którego zdobycie czy widoki jakie tam zobaczyliście
      > zapadły wam głeboko w pamięć.

Worwosoka i M. Jasło. Robiłem tam badania do pracy mgr i spędziłem tam w sumie
      ze trzy miesiące. Choć poza dziczą to nic szczególnego...
      I jeszcze Kremenaros, za nazwę i wyprawę (z emocjami) w 1989 r. Po późniejsze
      zejścia na Słowację to już bez większych emocji ;)

pzdr., PB
      • e-bieszczady Re: jaki jest wasz ulubiony bieszczadzki szczyt? 05.02.06, 15:33
        hmm, Otryt napewno, Żuków bardzo lubię a najwiekszy sentyment chyba do
        Caryńskiej, może dlatego ze kiedyś przysneło mi się na kilka godzin na górze i
        nikt mnie nie okradł:)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka