midollo 30.08.10, 10:07 od razu po zakupieniu przesadziłam w wieksza doniczke z ziemia, bo podobno ta ziemia oryginalna nie jest za ciekawa... jak podlewac bazylie? bo rozne teorie slyszałam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciociaklementyna Re: jak pielegnujecie bazylie? 30.08.10, 13:20 midollo napisała: > ... jak podlewac bazylie? bo rozne teorie slyszałam Nie trzeba żadnych teorii. Podlewać zwyczajnie, byle wystarczająco. A jak się zdarzy jakiś czas nie podlewać, to i tak rośnie jak głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: jak pielegnujecie bazylie? 30.08.10, 19:11 Ja przesadzam do wiekszej doniczki ( i dziele na kilka sztuk jesli sie uda). Bazylia jest cieplolubem, potrzebuje duzo swiatla i lubi miec wilgotno. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: jak pielegnujecie bazylie? 30.08.10, 19:40 Moja wysiana do gruntu w czerwcu- deszcz ją podlewa- w czasie suszy ja. Tylko tyle dla niej zrobilam, bo chwasty wcale przy nie nie wyrosły, więc nie pieliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
wojteklm Re: jak pielegnujecie bazylie? 30.08.10, 22:07 W domu ustaw na jasnym parapecie i podlewaj gdy zacznie przesychać gleba w doniczce. Odpowiedz Link Zgłoś
midollo Re: jak pielegnujecie bazylie? 30.08.10, 22:56 a podlewac z gory czy do spodeczka czy nie ma zadnej roznicy? Odpowiedz Link Zgłoś
amore-pomidore Re: jak pielegnujecie bazylie? 31.08.10, 12:20 Możesz delikatnie podlewać z góry. Co trzy tygodnie z odżywką. Bazylia wymaga pełnego słońca. Musi być dobrze podlewana. Ale uwaga - nie znosi zbyt nadmiernego podlewania. Odpowiedz Link Zgłoś
liiona Re: jak pielegnujecie bazylie? 01.09.10, 10:01 Większość ziół nie lubi częstego podlewania. Odpowiedz Link Zgłoś