aksa 08.03.11, 18:30 Witajcie kupiłam na allegro bulwy szczawika purpurowego (oxalis) i teraz nie wiem jak to wsadzić do ziemi tzn. którym końcem? Może ktoś podpowie? Ta bulwa ma zachodzące na siebie łuski tak jak szyszka. pozdr. aksa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrobka_skrawaniem Re: Jak sadzić szczawika? 08.03.11, 18:34 Podstawa lusek do dolu. Odpowiedz Link Zgłoś
przemoaj5 Re: Jak sadzić szczawika? 08.03.11, 21:37 Rośliny posadź blisko siebie. Na jesień stan posiadania cebulek powiększy się kilkakrotnie. Ciekawe roślinki, fajnie prezentują się na skalniaku. Pozdrawiam w ten zimy wieczór Przemysław Jakubowski Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: Jak sadzić szczawika? 09.03.11, 09:19 Dzięki za odpowiedzi, mam zamiar posadzić teraz do skrzynki w pomieszczeniu o temp.ok.15 st. a potem na balkon. pozdr. aksa Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Jak sadzić szczawika? 10.03.11, 15:23 jak nie jestes pewna to posadz poziomo :). Ja tak wlasnie zrobilam. Rozsadzam srednio co dwa lata klebowisko, ktore mi sie w tym czasie robi. Tydzien temu przeprowadzilam taka operacje. Tam gdzie widac bylo zalazek liscia to wiadomo, ze do gory, tam gdzie nia mialam pewnosci - poziomo. Odpowiedz Link Zgłoś
aksa Re: Jak sadzić szczawika? 21.03.11, 09:08 Kiedy szczawik powinien wykiełkować? Posadziłam już tydzień temu i nie mogę się doczekać. pozdr. aksa Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Jak sadzić szczawika? 21.03.11, 09:57 cierpliwosci :) moj zeszłoroczny, nieprzesadzany, przetrzymany w ciemnej piwnicy po delikatnym przemarznieciu na jesieni tez jeszcze nie kiełkuje, no może troszeczkę, ale naprawde nieznacznie; daj mu troche czasu; Odpowiedz Link Zgłoś