Dodaj do ulubionych

Agrowloknina przeciwko chwastom jak to sie uzywa??

13.04.12, 14:08
Prosze o porade... zamierzam w najlblizszych dniach zasiac warzywa (marchewka, pietruszka, cebulki itd).Nabylam mate przeciwko chwastom i nie mam pojecia jak jej uzyc. Grzadka skopana i co dalej? Mam polozyc ta mate i czyms ja przytwierdzic do podloza,zrobic dziurki i tam zasiac czy jak? Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • moo-n Re: Agrowloknina przeciwko chwastom jak to sie uz 13.04.12, 16:51
      Nie używa się.Niestety warzywnik to taki nieustający poligon.Kopie się, nawozi, plewi, podlewa i tak w kółko, a potem zbiera plony i znowu kopie...
      • erykizkrakowa Re: Agrowloknina przeciwko chwastom jak to sie uz 13.04.12, 23:26
        Nie no bez przesady, nie wierze. Jesli jest taki produkt na rynku to na pewno ma to sense no bo dlaczego mialoby nie miec? ja zamierzam zrobic tak samo :-)
        • dar61 AgroMATA 14.04.12, 01:17
          Hortiwłóknina=agrowłóknina=włóknina [czarna] to przereklamowany produkt przeciw chwastom,
          Przeciw przymrozkom - wspaniały [biała].

Hortimata=agromata=mata to wspaniały produkt przeciw chwastom,
          Przeciw przymrozkom - przereklamowana. :-)

Mata produkowana jest też w pasach - tylko taką stosowałabym wśród pasów posianej marchewki [...] porów, czasem w truskawkach.
          • efedra Re: AgroMATA 14.04.12, 04:28
            dar61 napisał:

> - tylko taką stosowałabym wśród pasów posianej marchewki

Stosowalabyś, Darko61?
            Dar to jeszcze jeden zmyłkowy nick (nickini?)
            Zaskoczona
            e.
            • kocia_noga Re: AgroMATA 14.04.12, 07:53
              Nie sądzę, na mój węch to 100% On nie ONA. Jedyny i niepowtarzalny z resztą. A literówki zdarzają się w życiu.
              • bei Re: AgroMATA 14.04.12, 10:45

Mozna polożyc w międzyrzędziach, ale to klopot- trzeba by uwazac, by podczas odchwaszczania pasa na ktorym będą rosły warzywa nie zaczepiac agrotkaniny.

ALE do ogorków to moze byc dobry sposob, i do innych, wysiewanych w odstępach :)
                Mozesz agrotkaniną przykryc grządkę, porobic dziury, posadzic w nich flance.

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
            • dar61 Agrotata agromamie agrofigle płata na agromacie 14.04.12, 13:12
              Miałbym mataczyć o macie? Mam - Mama ma nie miała - matę takę:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2362935,2,10,mata-sciolkujaca-agrotkanina.html
              Wśród marchewek stosuję od lat - miast maty od Taty - uprawę współrzędną czegokolwiek z rodziny cebulowych, najczęściej cebulę, szalotkę lubo por.
              Wzajem się chronią.

„Nick" u mnie jeden - po co mnożyć byty i bity. By być wielekroć bity?
              Jestem bywalcem - nie bywalczynią - niejednego tutejszego forum, Szanowna {Efedro} ;-)
              Tu też zdarzają się męskie objawy istot czułych na zieleń.

{Efedra} pierwszy raz w Tutejszym Zielonym Zakątku? E, fe! Prosimy częściej słać tu swe porady - bo ja bym się chętnie dowiedział wreszcie, czy wymawiać 'skorzonera' , czy 'skożonera' i nie podpierałbym się 'wężymordem' ...
    • hamerykanka Re: Agrowloknina przeciwko chwastom jak to sie uz 15.04.12, 15:08
      Ja uzywam takiej maty wokol mowo posadzonych drzewek owocowych, aby nie pozwolic wrastac chwastom, potem przykrywam dodatkowo mate sciolka. Do rogow maty uzywam specjalnych kolkow z drutu nierdzewnego wygietych w ksztalcie litery U - u nas mozna to kupic w opakowaniach po kilkadziesiat zaraz kolo mat -moze i w twoich sklepach bedzie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka