venus22 Re: ILE KOSZTUJA DRZEWKA FUKSJI? 20.05.05, 22:58 Nie mam pojecia ale wiem jak sie je "robi". Otoz trzeba miec mloda roslinke i w miare jej rosniecia uszczykiwac wszystkie boczne pedy. Lodyge trzeba przyzwiazywac do kijka aby rosla prosto. po jakim czasie jak mamy odpowiednia dlugosc lodygi, pozwalamy na boczne pedy na czubku. Fuksja rosnie szybko wiec male drzewko powinnysmy miec juz pod koniec sezonu. jesli uda nam sie przezimowac to z roku na rok bedzie wieksze. najlepiej do tego nadaja sie fuksje typu 'krzak" np Winston Churchill www.toptropicals.com/pics/toptropicals/contest/2004/tt/2/Fuchsia-Winston_Churchill.jpg ale inne tez moga byc Venus Odpowiedz Link Zgłoś
natalia100 Re: ILE KOSZTUJA DRZEWKA FUKSJI? 20.05.05, 23:02 dziekuje za szybka odpowiedz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cath13 Re: ILE KOSZTUJA DRZEWKA FUKSJI? 20.05.05, 23:50 W Poznaniu na kiermaszu jeden facet sprzedaje ogromne egzemplarze - od 1,5m. do 2 w cenach od 100 zł do nawet 500. Ceny powalają, ale trzeba przyznać, że fuksje są imponujące i prześlicznie ukształtowane. Ja swoją fuksję hoduję już 3 rok - zapewniam, że nic trudnego tylko trzeba poznać kilka zasad i od początku uwaznie kształtować (ja trochę poszkapiłam sprawę i moja "korona" jest trochę zwichrowana). Podaję link, z którego korzystałam w kwestii zasad uprawy: fuksje.webpark.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś