giwia 26.08.05, 11:04 Kupiona w sklepie doniczkowa azalia ; taka " na pieńku" bez zadnych starań właśnie powtórnie ślicznie kwitnie, o czym z radością zawiadamiam. Głupstwo a cieszy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doro_ty Re: miała nie zakwitnąć powtórnie ! 26.08.05, 11:08 moje gratulacje!! ;-) ja to smo w tym roku przezyłam z moja kliwią. po raz pierwszy zakwitła drugi raz tego zamego roku. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
e28chru Re: miała nie zakwitnąć powtórnie ! 26.08.05, 11:24 A mnie ponownie zakwitła glicynia! Odpowiedz Link Zgłoś
wcyrku1 Re: miała nie zakwitnąć powtórnie ! 26.08.05, 23:06 e28chru napisała: > A mnie ponownie zakwitła glicynia! > > _________________________^__________________________ . Jedną szczepioną mam taką zdolną, nie dosyć że kwitła cały maj/chłodny maj/, po miesięcznej przerwie kwitnie już 4 raz - lipiec,sierpień praktycznie bez przerwy tak na 40-50% ilości kwiatostanów.Bez zadnych nawozów. Dwie inne po majowym kwitnięciu zawiązały owocostany - zamszowe wielkie strąki jak fasola Jaś / pisałem już o tym/. Jedna z nich jest odmianą o kwiatkach pełnych i znacznie dłuższych kwiatostanach. Odpowiedz Link Zgłoś