Dodaj do ulubionych

Ziemia przygotpwana co dalej....

04.04.07, 21:23
Moi mili, poradzcie co koło czego siać/sadzić. W moim ogródeczku chcę mieć:
marchewkę, pietruszkę, sałatę, rzodkiewkę, koperek, buraczki, selera, pora,
fasolkę,ogórki, cebulkę, szczypiorek, kapustę pekińska, paprykę i już nie
wiem, pewnie coś jeszcze zasieje/sadzę co mi wpadnie w ręce.
Obserwuj wątek
    • elag3 Re: Ziemia przygotpwana co dalej.... 05.04.07, 13:39
      raczej bez znaczenia
      pomidory nie przy ogórkach bo ogórki trzeba intensywnie podlewać co z kolei
      powoduje pękanie pomidorów.
      cebulę na przemian z marchwią bo zapach cebuli odstrasz śmietkę cebulankę a
      zapach marchwi odstrasza połyśnicę marchwiankę.
      • aguskac Re: Ziemia przygotpwana co dalej.... 06.04.07, 19:42
        Ja buraczki sieję na obrzeżach grządki bo inaczej te w środkowych rządkach były
        byle jakie, prawie nie chciały rosnąć , a po brzegu były sliczne, nie mam
        pojęcia dlaczego tak sie dzieje, ale miałam tak przez kilka lat i teraz juz nie
        sieję całej grządki buraczków , tylko daję po brzegach a w środek inne warzywa.
        W tamtym roku z 1 paczki miałam kilka wiaderek buraczków, porosły ogromne. Siej
        dość rzadko, a potem trzeba popikować, tzn wyrwać te co rosną za gęsto i
        posadzić je na inne miejsce, te popikowane też rosną bardzo ładne, tylko nie
        pozwijaj korzonków bo rosliny tego nie lubią, jak za długi to go urwij. Można
        też wyrwane buraczki wykorzystać na botwinkę:)
        • aguskac Re: Ziemia przygotpwana co dalej.... 06.04.07, 19:45
          aha... buraczki to sie sieje pod koniec kwietnia, a teraz jak najszybciej
          sałatę, rzodkiewkę, marchew , pietruszkę i zielony groszek jesli lubisz, no i
          między marchew cebulkę :)rządek tego rządek tego. Koper też możesz siać.
      • elag3 Re: Ziemia przygotpwana co dalej.... 10.04.07, 09:18
        ojej - odwrotnie oczywiście.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka