rudas21 10.02.08, 13:32 zawsze sadziłam dymkę..dziś przeczytałam w "Działkowcu",że można z siewek...czy ktoś siał cebulę do doniczki..a potem przesadzał do gruntu?i co z tego wyszło? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deerzet Za rok się ... 10.02.08, 14:19 Za rok się {Rudas21} dowie - jeśli sprawdzi iloletnia jest cebula jadalna czy inny, rzadziej zjadany przez ludzi, tulipan... Odpowiedz Link Zgłoś
rudas21 Re: Za rok się ... 10.02.08, 14:43 deerzet..ja to wiem...chodzi mi o pikowanie cebuli..to dla mnie jest nowośc..siałam nasiona do gruntu/draństwo mizerota trudne do pielenia/pielenie czy plewienie?/a potem cebuleczki w następnym roku sadziłam na cebule..hehe...ale nigdy nie pikowałam..to pewnie jak z porem zabawa? Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: Za rok się ... 10.02.08, 17:01 Właśnie jak z porem, pikowany i rośnie.Plon będzie lepszy, wyrównany. Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Re: Allium 10.02.08, 18:08 Nie zrozumiałem 1. pytania - pardon. Rzadziej (mniej) wysiewać, nie przerzedzać siewów - szkoła oszczędnościowa (dla krzyża). Choć nie ma czego przed końcem zbiorów do garnka włożyć... Na ubogiej glebie produkcja cebuli - sianki wymaga samozaparcia. Sadzę dymkę... Odpowiedz Link Zgłoś