Dodaj do ulubionych

namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetowe

19.01.09, 22:28
... można prosić?
Obserwuj wątek
    • leloop Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 19.01.09, 23:59
      jezeli chodzi o nasiona to najlepszy jaki znam, sklepu szukaj
      pod "boutique", sluze pomoca translatorska :)
      a stowarzyszenie Kokopelli to cala opowiesc
      • leloop Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 19.01.09, 23:59
        ooops, o linku sie zapomnialo ;)
        www.kokopelli.asso.fr/index.html
    • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 20.01.09, 10:45
      Można, ale wieczorem, bo mam w uliubionych w domu
    • leloop Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 20.01.09, 11:28
      natomiast jesli chodzi o kwiecie polne, moje ulubione to:
      Shryve Jardin www.schryve-jardin.fr/
      albo Suttons www.suttons.fr/ to wersja francuska oraz
      angielska www.suttons.co.uk/
      niestety wersje francuskie zdaje sie tylko na terenie Francji :(
    • leloop Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 20.01.09, 11:30
      podpytaj rowniez Ewe z nastrojowyogrod.blogspot.com/
    • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 21.01.09, 19:07
      To, co ma w ulubionych, to nie sklepy, lecz po prostu strony ogrodnicze

przepraszam.

Znaczy, sklepy też tam są, ale niesprawdzanych nie będę polecać.
      • effi007 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 23.01.09, 18:23
        niestety sama nie kupowałam roślin w żadnym sklepie online, ale
        podpytam kolezankę, która namiętnie zamawia całymi rejami różne
        cudeńka i podzielę się.
        Jej ogród można obejrzeć tutaj:
        www.tinyurl.pl?GE9YrPrL

• yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 23.01.09, 20:57
          Kupowałam w zeszłym roku na allegro od dziewczyny o nicku motylek305. Sprzedaje
          nadwyżki ze swojego ogrodu, i ma różne rzadkości. Duże to to nie jest, ale z
          taką miłością traktowane... :)
          • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 23.01.09, 20:59
            O, i jeszcze kupowałam w sklepie ogrodibalkon. Nie mam zastrzeżeń, ale widać, że
            tu już nastawieni na produkcję hurtową :)

A w ogóle dochodzę do wniosku, że sklepy ogrodnicze nie mają wyczucia rynku.
            Przecież już teraz różne świerzbirączki kupowałyby cebule i nasiona, niezależnie
            od ponownego kupowania na wiosnę. A tu co? Wszędzie "towar chwilowo niedostępny"...
    • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 24.01.09, 21:17
      No więc, drogie panie

w tym roku pierwsze zakupy robię tu

www.drzewa.com.pl/

a z powodu, że mają większość rzeczy, które chcę, to kupię wszystko za jednym
      zamachem, i wyglądają solidnie.

Moje marzenie: poszaleć w sklepie ogrodniczym nie zwracając uwagi na koszt (w
      zeszłym roku było krucho z "flotą"). I zrobię to :)
      • lellapolella Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 25.01.09, 12:20
        Dziękuję wszystkim za namiary, co nie znaczy, że zamykam wątek:)Yoma, znam to
        uczucie, w tym roku zachomikowałam kasę ze sprzedaży letnich przetworów a nawet
        wystawiłam swoją kultową bundeswerkę na allegro. Pzdr- Lella gotowa na szaleństwa
    • tymolka Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 29.01.09, 16:54
      Swoją przygodę z urządzaniem ogrodu zaczęłam w zeszłym roku i jak na
      razie nastawiam się głównie na drzewka i krzewy dośc szybko
      rosnące.Już zakupiłam na allegro LAGRSTROEMIA INDICA i
      WISTERIA SINENSIS.Zastanawiam się tylko kiedy te cuda wysadzić do
      ogrodu.Stoja naprawdę w chłodnym miejscu,ale juz puszczaja liście!
      Nie jestem przekonana natomiast do nasion.W zeszłym roku uparłam sie
      na gunnerę i niestety nic z tego nie wyszło.Na pewno będe zagladac
      na allegro a wiosną wybiorę się na targi ogrodnicze.Tam mozna
      wszystko dotknac i zobaczyć jak wygląda

• yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 29.01.09, 18:21
        Lagerstroemia nie wiem, wisteria, czyli glicynia, o ile mi wiadomo, jest
        wybitnie ciepłolubna. Po zimnej Zośce do ogrodu z nią, bo jej byle przymrozek
        pąki załatwi.

Nie przejmuj się, przechowuję lantanę przez zimę - też sobie już rośnie
        wesolutko. Dobrze, to jeszcze porośnie :)
        • tymolka Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 30.01.09, 11:41
          www.sklep.swiatkwiatow.pl/p/pl/84/lagerstroemia.html
          Tu jest lagerstroemia..a przy okazji przejrzałam całą ofertę sklepu
          i może sie skusze:)
    • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 29.01.09, 18:23
      Kupiłam wczoraj na allegrze różne cebule od faceta o nicku Bogdan-BK. To
      plantator. Dają kupującemu stronę, gdzie może na bieżąco sprawdzać losy
      zamówienia, a poza tym informują mailem. Moje są już gotowe do wysłania. Różne
      takie rzadsze też ma.
      • effi007 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 30.01.09, 08:44
        www.kwietnik.com.pl - sprawdzony wielokrotnie sklep przez
        zaprzyjaźnioną ogrodniczkę, która wiele wiele wiele roślin tam
        kupiła i za każdym razem była bardzo zadowolona.
        • lellapolella Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 30.01.09, 15:01
          Bundeswerka mi nie poszła- pewnie za dużo chciałam. Nic to, spróbuję jeszcze
          raz... A na allegro pani motylek305 jak najbardziej godna polecenia, dziś
          właśnie dostałam przesyłkę. Kapitalne, wyczerpujące opisy, wysegregowane nasiona
          a nie żadne śmieci jak to czasem bywa, fajne gratisy. No, czuję się maksymalnie
          dopieszczona jako klientka:)A ręce to mnie już tak świerzbią jak w "Konopielce"
          nogi tego gościa, co w gumofilcach spał;-)
          • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 30.01.09, 19:31
            Pokaż bundeswerkę?
    • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 03.02.09, 20:21
      Przyszły moje cebule od Bogdana-BK

popakowane ładnie, w trociny i oddychające torby, z krótką instrukcją obsługi, w
      oddychającej paczce, firma na bieżąco informuje o losach przesyłki. Póki co, się
      mi podoba.

Teraz tylko siąść i planować, gdzie co :)
    • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 04.02.09, 17:08
      Przyszły też moje nasiona, z Drosera.pl. Balsę będę uprawiać :)
      • lellapolella Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 05.02.09, 18:40
        Jak ci wystarczy na tratwę, to daj znać:-)Heyerdahl jeszcze nie zbadał
        wszystkich pacyficznych szlaków.
        • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 05.02.09, 20:08
          Balsę będę latem siała, bo mówią, że do kiełkowania upału potrzebuje :) Jak
          wyrośnie, to dam znać i mogę porozdawać :)
    • bamboo a tu nasiona ktos kupowal? 12.02.09, 15:50
      w www.nasiona.pl ?
      polan ma chyba dobrej jakosci nasiona?
      uniknelabym lazenia po sklepie, jak mozna w komfortowej pozycji i godzinie
      zamowic i na spokojnie wybrac. i m by nie narzekal, ze sie starzeje, jak ja
      stoje przy polce z nasionami :/

• yoma Re: a tu nasiona ktos kupowal? 12.02.09, 17:27
        Polan mi coś mówi, pewnie coś miałam z niego. Ale że jeszcze nie wykiełkowało,
        to nic nie mówię :)
    • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 06.03.09, 20:05
      Przyszły moje ranniki i reszta

od p. Ryszarda Majewskiego ksywa majewskir, z Allegro. Popakowane to i
      zabezpieczone przepięknie...
      • dorkasz1 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 17.03.09, 12:11
        Ja dopisuję www.rosarium.com.pl
        Nigdy, nigdzie nie kupiłam tak pięknych sadzonek róż.
        Zamówiłam w niedzielę wieczorem, w poniedziałek zapłaciłam, we wtorek
        zapakowane, w środę wysłane, w czwartek rano z wilgotnymi korzeniami, świetnie
        zabezpieczone i opisane były u mnie. Polecam szczególnie, jeśli komuś zależy na
        konkretnych odmianach.
        • bakali Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 17.03.09, 17:06
          www.trawki.pl = uzytkownik Smal na allegro. Zamowilam i nie zaluje, obsluga i
          towar pierwsza klasa. Pan ma głównie trawy, ale za to jaki wybór :) I sadzonki
          lawendy dostałam naprawdę piękne.
          • dorkasz1 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 17.03.09, 17:43
            A o Panu Tadeuszu już tu pisałam :) Poznałam go osobiście, wracając z Poznania
            odebrałam swoje trawki. Zabrałam kalosze i zwiedziłam jego Ponderosę. Pasjonat w
            każdym calu. Uwielbiam takich :)
        • locja Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 02.08.09, 13:40
          Potwierdzam! Rosarium to świetne miejsce do zakupów różanych. Niniejszym rozpoczynam swoją obecność na forum i pozdrawiam wszystkie forumowiczki z Krakowa.
          • lellapolella Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 02.08.09, 14:01
            Chciałabym polecić pana z allegro o nicku Leszek2401 :)Ma naprawdę duży wybór
            roślin, także rzadkich, a paczki, które przysyła to dzieło sztuki, niedostępne
            dla obustronnie leworęcznych:)Ceny przystępne, jest tez możliwość kupienia
            taniej mniejszych roślin, co akurat mnie bardzo urządzało, bo hortensja pnąca
            śniła mi się po nocach a nie miałam na nią miejsca. Kupiłam szkraba za jedyne 4
            zł i już nawet mam pomysł:)generalnie, rośliny w doskonałej formie,
            nieprzerośnięte i świeżutkie, dla Warszawianek(farciary)możliwość odebrania na
            miejscu.Po pani motylek305 to kolejne odkrycie roku:)
            • claratrueba Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 03.08.09, 08:31
              sadzonki.abc24.pl- ogromny wybór, rzetelne informacje o roślinach, cudo
              zapakowane, przyjęło się wszystko, rozrosło, kwitnie. na allegro chyba też
              sprzedają.
              • dorkasz1 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 20.01.10, 10:31
                Czy wątek po przyklejeniu umiera?
                Chcę kupić nasiona. Gdzie najlepiej?
                • leloop Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 20.01.10, 10:56
                  ja znam dobre sklepy ale francuskie :/
                  a jakie chcesz nasiona ?
                • horpyna4 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 20.01.10, 11:08

Jak w Polsce, to sprawdź, co oferuje PNOS Ożarów Mazowiecki.
                  • dorkasz1 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 20.01.10, 16:58
                    Warzywka jakieś nowe, może bylinki do róż pasujące? No i w ogóle coś już bym
                    posiałaaaaa. Wiosny mi się chce!!!
                    • leloop Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 20.01.10, 18:16
                      a jakie konkretnie te warzywka, moze da sie cos wykombinowac :)
                      tu jest katalog nasion
                      warzyw stowarzyszenia, ktore zajmuje sie bioroznorodnoscia i ochrona
                      najstarszych gatunkow roslin uprawnych. nasiona tanie nie sa ale sa doskonale
                      jakosciowo, zadna chemia i takie tam, moze wespol wzespol z kims, by obnizyc koszta
                      tutaj
                      z kolei nasiona bio, tez dobrej jakosci.
                      jezeli masz klopoty z jezykiem wlacz googlowego tlumacza, powinno wystarczyc.
                      • dorkasz1 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 20.01.10, 19:49
                        Dzięki Leloop :)
                        Oglądam i oglądam... Póki co... tylko oglądam. Ciekawe kiedy się złamię? Ceny
                        jak na nasze warunki, niestety kosmiczne :(
                        • leloop Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 20.01.10, 20:49
                          wiem, sama nad tym boleje, gdy mam okazje porownac :/
                        • leloop Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 21.01.10, 09:49
                          dorkasz1 napisała:

> Dzięki Leloop :)
                          > Oglądam i oglądam... Póki co... tylko oglądam. Ciekawe kiedy się złamię? Ceny
                          > jak na nasze warunki, niestety kosmiczne :(

poki co moge Ci zaproponowac nasiona dyn i pomidorow calkiem za darmo. na zdjeciach zobaczysz jakich, bo jeszcze nie mam spisanych wszystkich nazw ale spisze ;) z tym, ze nasionka pomidorow sa pomieszane, taka loteryjka ;)
                          img40.imageshack.us/i/p8290028d.jpg/
                          img33.imageshack.us/i/pa150004.jpg/
                          • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 21.01.10, 11:38
                            Leloop a kiedy będziesz w Polsce, bo mam wyrzuty na sumieniu w temacie moszenki...

Są, czekają.
                            • leloop Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 21.01.10, 13:54
                              niestety nie wiem, to zalezy od wielu rzeczy :? najprawdopodobniej w kwietniu.
                              wysle Ci na priva adres mojej mamy, to tam na mnie ew. poczekaja :)
                        • yoma Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 21.01.10, 11:37
                          Egzotyczne i nie tylko różne nasiona mają w Gadarze, gadar.pl

nawet kiełkują, sprawdziłam.
                          • dorkasz1 Se kupiłam :) 21.01.10, 18:56
                            Dzisiaj w normalnym ogrodniczym sklepie kupiłam se:
                            - kiwano :)
                            - pepino :)
                            - marchewkę Kalinę i Perfekcję :)
                            - seler Edward :)
                            - paprykę California Wonder :)
                            - ogórek Monika :)
                            - ogórek Izyd :)
                            - pietruszkę Alba :)i Halblange :)
                            - rzodkiewkę Saxa i Silesia :)
                            - lobelię :)
                            i nasionka na kiełki rzodkiewkowe oraz rzeżuchę również zarówno też :)
                            ... człowiek to się jednak potrafi cieszyć :D :D :D bele czym :)
                            • lellapolella Yoma!!! 24.01.10, 22:26
                              Przyszły moje cebule od Bogdana-BK

popakowane ładnie, w trociny i oddychające torby, z krótką instrukcją obsługi, w
                              oddychającej paczce, firma na bieżąco informuje o losach przesyłki. Póki co, się
                              mi podoba.

Napisz, czy wyrosło Ci to, co powinno, bo się przymierzam do tego pana i jego
                              kłączy:)
                              • dorkasz1 Re: Yoma!!! 25.01.10, 09:32
                                Leloop kochana! Przepraszam, dopiero teraz znalazłam Twojego posta. Dziękuję za
                                nasionkową ofertę, ale nie rób sobie kłopotu. Mam podobne pomidorce. Na dynie
                                niestety raczej nie mam miejsca. Sadzę zaledwie kilka sztuk tych dużych na
                                pestki. Ale miło mi się zrobiło :) Dziękuję.
                              • yoma Re: Yoma!!! 22.02.10, 17:29
                                Ślepa komenda, patrzy i nie widzi, przepraszam

więc to, co wsadzone do donic, powyrastało pięknie i w rozsądnym terminie, a to,
                                co do gruntu, ruszyło, jak już dawno to opłakałam. Ale podejrzewam, że to raczej
                                ja coś spieprzyłam, a nie pan Bogdan.
    • rajogrodnika Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 30.05.13, 13:14
      Bogaty asortyment znaleźć można w internetowym sklepie ogrodniczym www.rajogrodnika.pl W sklepie można znaleźć nasiona, narzędzia do ogrodu, nawozy, rośliny, podłoża do sadzenia roślin. Szybka wysyłka kurierem. Promocyjne, konkurencyjne ceny. Tanień niż w stacjonarnych sklepach ogrodniczych. Polecam i Zapraszam!!!
      • artpol-bis Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 16.03.14, 12:00
        Polecam sklep ogrodniczy artpol-bis
        • catargo Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 12.05.14, 12:54
          jakby ktos szukał sklepu z częściami do systemów nawadniania to w Tanake mają dobry wybór nts.tanake.com.pl/
          • monicapoland Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 09.06.14, 17:37
            zobacz tutaj co masz:
            sklep
          • robert6766 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 14.06.14, 02:27
            ja zamówiłem od nich jakiś czas temu elementy do systemu nawadniającego, samodzielnie złożyłem instalację i wszystko działa bez zarzutu, także jak najbardziej polecam, porządna firma i dobrej jakości części.
            • robert6766 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 14.06.14, 02:29
              zresztą z Tanake zamawiał system także mój kolega i również jest zadowolony.
    • annaod Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 13.05.14, 19:10
      taki chamski spam odstręcza od zakupów....
    • monicapoland Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 09.06.14, 17:32
      Sklepów jest masa:
      www.narzedziak24.pl/ochrona-bezpieczenstwo/apteczki-pierwszej-pomocy/apteczki-przemyslowe-i-zakladowe.html
      wystarczy poszukać
      • dar61 Czy jest ... 10.06.14, 09:28
        ... na sali moderator [znak kosza]?
    • 5vega Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 02.07.14, 10:00
      Skoro polecanka, to czas na moja;) sklep związany z ogrodem, w którym niedawno kupowałam kilka akcesorii to www.phu-adviser.pl/ . ciekawy asortyment, oraz bogata wiedza pracowników na każdy temat związany z ogrodnictwem, : ]
      • voldek88 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 10.07.14, 21:54
        Narzedzianonstop.pl, szybka realizacja zamówień, bo sklep internetowy posiada własny magazyn, a nie wysyła zamówienie do hurtowni. Jak komuś by się spieszyło tak jak mi ;)
    • darekk90 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 02.10.14, 23:22
      Zamawiałem wiele do ogrodu z sklepu online rolmarket.pl mieszkam w domku jednorodzinnym na obrzeżach miasta i lubię w sezonie letnim patrzeć wieczorami na mój piękny ogród.
      • krys.pino Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 07.10.14, 11:15
        A ja kupuję narzędzia do ogrodu w sklepie www.sklep.krysiak.pl
        Mam też blisko do sklepu stacjonarnego i serwisu :)
    • jasiekt8 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 27.02.15, 06:12
      Jeśli chcesz zaopatrzyć się w narzedzia ogrodnicze to zajrzyj na narzedzianonstop.pl , szeroka oferta i atrakcyjene ceny, wiem z doświadczenia
    • rozplena Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 07.03.15, 08:39
      ogrodustopklasztoru.blogspot.com/?m=1
      Tu są nadwyżki ogrodowe.duze sadzonki.dobry kontakt.
      i bardzo tanio.to prawdziwa pasjonata .znajdziesz tam też dużo porad
      • szariwari Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 27.03.15, 09:45
        Futuregardens.pl - ostrzegam przed tym sklepem! Rośliny chore, wynędzniałe, a obsługa sobie pokpiwa, kiedy składa się reklamacje!
    • joann-a121 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 28.05.15, 21:21
      Ja zamawiałam tam drzewka owocowe-wszystko było w porządku
    • aras553 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 30.06.15, 00:20
      narzedzianonstop.pl - zamawiałem tam już i ubrania robocze, i klucze, i ostatnio narzędzia ogrodnicze - sprawna rzetelna obsługa klienta, mogę polecić
      • paleo90 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 13.08.15, 14:14
        Jeśli chodzi o ubrania robocze to polecam www.glovex.com.pl/ bardzo duży wybór i wyjątkowo dobrej jakości to wszystko jest ;)
    • karolina.kromka Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 01.09.15, 15:38
      Tu też można znaleźć fajne rzeczy do ogrodu -> polandi.eu/pl/c/OGROD/96
    • grzegrzola Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 24.01.17, 16:12
      Sklep, który posiada w swojej ofercie techniczne artykuły ogrodnicze. Systemy nawadniające Rain bird oraz Hunter. Włókniny ogrodnicze, kratki trawnikowe, obrzeża plastikowe trawnikowe, nasiona traw: www.twoj-sprzedawca.pl
    • seba_kk78 Re: namiary na dobre ogrodnicze sklepy internetow 28.04.17, 16:41
      Polecam http://www.iglaki24.pl/ - mają świetny wybór bilin i iglaków. Można też kupić bon podarunkowy np. na Dzień Matki, który już niedługo.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka