yoma 19.05.09, 16:39 czy ktoś może próbował przezimować w ogrodzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziakrys Re: Sundavillę 20.05.09, 08:03 Moja mama przezimowała ja w piwnicy, w ogrodzie by z pewnoscia zmarzla, szczególnie tej zimy, skoro róze mocno przemarzły... Próbowałas? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Sundavillę 20.05.09, 12:31 Ja nie. Moja ciotka jest schorowana i nie bardzo ma siłę latać z nią w te i wewte... Odpowiedz Link Zgłoś
haritka zachodniopomorskie -nie zimuje 20.05.09, 09:31 nawet na wysokim balkonie zabezpieczona na maxa Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: zachodniopomorskie -nie zimuje 20.05.09, 12:32 No to pozostaje mi tylko zabierać ją ciotce na zimę. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
ls48 Re: Sundavillę 20.05.09, 21:47 A tak a propos tej roslinki. Kupiłam w kwiaciarni za pare groszy dosyc dorodna sundaville.Nie ma paków kwiatowych ani kwiatow bo podobno w innej kwiaciarni bylo zbyt gorąco i paki opadly (stąd niska cena). Wyglada zupelnie zdrowo. Przesadzilam ja do lepszej ziemi i zaczynam ja zasilac. Czy cos z tego bedzie? Obiecano że powinna w tym roku jeszcze zakwitnąć. Co mówi Wam wasze doswiadczenie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba Re: Sundavillę 21.05.09, 10:23 Zakwitnie. Jesli roslina jest zdrowa a jedynie straciła paki bez trudu wytworzy nowe.Pewnie z miesiąc jej to zajmie , możesz jej pomóc nawozem "do roślin kwitnących" florovit. Odpowiedz Link Zgłoś