Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Paweł Janas podał skład na mecz z Danią

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 16:36
    Niedzielan jest w tragicznej formie, jeszcze nie doszedł do siebie po
    kontuzji, Daruisz Dudka?A kto to? Gdzie Arek Głowacki?Skoro Janas daje
    szansie Dudce to dlaczego nie dał Frankowskiemu? Oj, obawiam się że będzie
    cieżko i skończy się na 1:0 dla Dynamitów..
    Obserwuj wątek
      • Gość: jebacwisle WISLA TO PEIRDOLONA POLICYJNA QRWA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 16:37
        • Gość: misio 3-5-1? IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 18.08.04, 16:49
          czy to jescze 3-5-1 czy janas zarzucil swoj genialny pomysl?gdzie glowacki i
          klos? i czemu niedzielan?mamy ze 3 lepszych od niego napastnikow.ale wracamy do
          skladu i stylu z meczow z wlochami i serbia
          • Gość: luk KOMPROMITACYJNY SKLAD! IP: *.uni-greifswald.de 18.08.04, 17:08
            Powinno byc tak: Boruc-Baszczynski-Glowacki-Bosacki-Klos-Krzynowek-Mila-
            Lewandowski-Kosowski-Zurawski
            • Gość: misio twoj chyba bardziej kompromitacyjny IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 18.08.04, 17:13
              bo w 10 rzadko sie wychodzi na boisko.a zurawski do reprezentacji sie niestety
              nie nadaje chociaz ma najwiekszy talent sposrod naszych napastnikow
              • Gość: misio btw: powinno byc kompromitujacy IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 18.08.04, 17:16
                f
                • Gość: P@T Szymkowiak, Głowacki, Mila, Smolarek.... IP: *.visp.energis.pl 18.08.04, 21:49
                  Janas musi odejść!!! Jak można wystawić w środku pomocy Kukiełkę (rezerwowy
                  Wisły) z Lewandowskim (typowy przecinak)...Szymkowiak w 20 minut zagrał więcej
                  dobrych piłek niż oni w dwóch przez cały mecz(nie licząc podań do tyłu)...czemu
                  nie grają w pierwszej 11 Mila, Szymkowiak, Głowacki...gdzie jest Smolarek,
                  Baszczyński?? Co wyrabia Dudek???(jego czas już się skończył-słabyy mecz z GAK,
                  błąd przy bramce w meczu z Tottenhamem i teraz znowu wypuszczona piłka) JANAS
                  OPANUJ SIĘ ALBO WYPIER... i jeszcze Kłos- siedzi Głowacki a on gra?? Kłos może
                  być ale jako zmiennik.
                • Gość: LUK Korekta IP: *.uni-greifswald.de 19.08.04, 10:34
                  Sorrki, ale jesli widzisz jeszcze jedna osobe, ktora maoglaby uzupelnic ten i
                  tak slaby skald, to podaj, bo ja nie wiem...
                  poza tym nie badz taki madry...kompromitujacy, to moze byc wystep (w czasie
                  przeszlym, bo ktos sie skompromitowal), a ja mialem na mysli, ze ten zespol sie
                  skompromituje (skazany na kompromitacje)
                  A JAK TAM PILKA NOZNA WE WROCLAWIU, hehe???
                  Pozdr. ze Szczecina
            • Gość: samuray Analiza bez oglądania meczu:) IP: 213.17.170.* 19.08.04, 08:51
              Nie znam się na futbolu prawie zupełnie, ale jest to kurwa chyba rzecz
              niesłychana jak dostaje sie w dupę na swoim boisku 1:5 i to od kraju mniej
              więcej 5 razy mniejszego od Polski. Nie oglądałem tego meczu, wolałem na Ateny
              pofilować, ale rozmiar porażki trochę oszołomił.

Z tego co pamiętam Mistrzostwo Europy wygrali Grecy, zespół bez gwiazd,
              jakiejkolwiek chwalebnej przeszłości i co najlepsze grający też nienajwyższych
              lotów piłkę nożną.

Mieli jednak trenera Niemca, który opracował jedną akcję, wszyscy zawodnicy
              nauczyli się jej na pamięć i potem ją rżneli w różnych wariantach przez cały
              mecz.

W końcu ta jedna bramka po główce wpadała.

Może się wydawać, że stać nas na osiągnięcie greckiego poziomu. Do tego jednak
              trzeba, aby zawodnicy postanowili przez 90 minut walczyć, a nie wpatrywać się
              po stracie kolejnej bramki w siebie z miną "no co się w tej reprezentacji już
              porobiło?!".

Poza tym trener niech ograniczy się na początek do jednej akcji podstawowej
              granej przez cały mecz z żelazną konsekwencją, więcej niz jedna akcja to za
              dużo jak na mózgi naszych orłów ledwie umiejących czytać i pisać, o rachowaniu
              nie wspominając.

To samo, prawdę pisząc odnosi się do naszych innych gier zespołowych.

Miejmy nadzieję, że siatkarze po prostu sprzedali mecz Grekom.

No i że z Francuzami geszeft nie wyszedł:))

• Gość: rergr Co za frajer pisze relacje "na zywo"????? IP: 206.47.220.* 18.08.04, 19:35
            Qrwa, minely 33 minuty a ten palant stanal na 16 i co?
            A moze to ten slawny burak "jebacwisle" publikuje. Ten sam poziom.
          • Gość: najebany Marian Re: 3-5-1? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:54
            Janas ma łeb na karku, przecież to reprezentant "polskiej myśli szkoleniowej",
            która odniosła wiele sukcesów (pamiętny mecz na Wembley... w 1873 roku....)
            Moim zdaniem ten pan wie co robi - ustawia drużynę w ten sposób, żeby straciła
            jak najwięcej bramek, ale błędy które obnażyli nam Duńczycy na pewno w
            przyszłości zaprocentują.

Ja osobiście w imieniu polskich kibiców biję brawa panu (?) Janasowi oraz temu
            chłopaczkowi Listkiewiczowi.
            DOBRA ROBOTA,PANOWIE, oby tak dalej.
            • Gość: go Re: 3-5-1? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.04, 23:40
              Ile nasi muszą dostać żeby Janas wyleciał? Janas w reprezentacji to taki
              Łapiński w rządzie.
        • Gość: pele Re: WISLA TO PEIRDOLONA POLICYJNA QRWA IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 18.08.04, 16:57
          ciebie juz jebac nie trzeba - mamusiny przypadkowy wypierdku - tatus ci to juz
          zrobil!
        • Gość: yuki Re: WISLA TO PEIRDOLONA POLICYJNA QRWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:58
          a ciebie trzeba zamknac w wariatkowie
        • Gość: kikus JANAS WYDUPCAJ !!! IP: *.slowiki.one.pl / *.one.pl 18.08.04, 21:25
          !!!!!!!!!!
        • Gość: Fan wisły Re: WISLA TO PEIRDOLONA POLICYJNA QRWA IP: 80.51.180.* 18.08.04, 21:29
          Skoro tak piszesz to napewno jesteś kibice legi(zespól downa) imuszę ci
          powiedzieć że ,, legia to stara k... Wiała najlepsz jest.
          • Gość: Fan Legii Re: WISLA TO PEIRDOLONA POLICYJNA QRWA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 22:17
            Odpierdol sie od Legii zlamasie krakowski.Nie kazdy co rzuca gownem na Wisle
            jest fanem Legii.Kompleksy sobie wylecz!!!
            • Gość: kibic Re: WISLA TO PEIRDOLONA POLICYJNA QRWA IP: *.crowley.pl 18.08.04, 23:17
              najważniejsza jest piłka i piekno rywalizacji,a jeżeli tego nie rozumiecie to
              jesteście b--e.
        • Gość: FuriaFaga Cos dla jebacwisle IP: *.toya.net.pl 18.08.04, 23:00
          Pchasz się na każde forum i wciskasz swoje ekstrementy z mózgu gdzie popadnie.
          Za taki nagłówek powinno się ciebie rozsrzelać.
          Jestem za karą śmierci.
          Powinno się eliminowac bezmózgowców.
        • Gość: elvis Dlaczego nie usuwają postów jebacwisle? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:44
          Politycznie niewygodne dla Adasia to usuwają.
        • Gość: Robson Debili autować z neta !!!! IP: *.zaw9.1000lecie.pl 19.08.04, 10:11
          Kto pozwala na pisanie takim kretyna o Wiśle Qwie itd... Temat jest jeden
          Reprezentacja Polski i jej tragiczna gra !!! Debili autować z neta !!
      • Gość: Gienek Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.04, 16:37
        Mniej wiecej tak wyglada sklad przyszlego mistrza swiata.
        • Gość: Janas Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: 195.94.201.* 18.08.04, 16:43
          musi odejść. Polska-Dania 0-3, co robi Kosa w pierwszym skladzie? szuka formy?
        • Gość: AlexFM Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: 81.168.171.* 18.08.04, 16:46
          Gdzie Baszczu i Głowa, gdzie Mila. Przyznaje racje. Jesli Dudka dostaje szanse
          to Franek tez powinien, choc z drugiej strony rozumiem Janasa. Nie dam szansy
          Frankowi bo jeszcze strzeli kilka bramek i bede musial go powolaac na Irlandie i
          Anglie a jak z nimi przegramy spadna na mnie gromy ze chcialem grac Frankowskim
          z Anglia. Jedyne pocieszenie to Krzynowek w formie. Bąk z Bosackim w środku.
          Duduś z bramki Liverpoolu.
      • Gość: glegle selekcjoner obrazil sie na Wisle, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 16:46
        widocznie padla jakas opinia o niepowolywaniu Frankowskiego. Ale i tak - z
        kilkom wyjatkami - zastepowanie leszczy jeszcze gorszymi leszczami.
      • Gość: misio 3-5-1? IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 18.08.04, 16:47
        czy to jescze 3-5-1 czy janas zarzucil swoj genialny pomysl?gdzie glowacki i
        klos? i czemu niedzielan?mamy ze 3 lepszych od niego napastnikow.ale wracamy do
        skladu i stylu z meczow z wlochami i serbia
        • Gość: kibic Janas liczy na cuda? serbia, wlochy to se ne wrati IP: *.jgsullivan.com 18.08.04, 17:16
          Jego chyba pogrzalo
      • Gość: pele Re: Pawe? Janas poda? sk?ad na mecz z Dania˛ IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 18.08.04, 16:54
        Nie zdziwie sie jak w drugiej polowie wejda na boisko Bolek i Lolek.
        Skad on wzial tych biednych ludzi. Krzynowek ok ale reszta Rasiak, Niedzielan
        przecierz oni pilki na oczy ostatnio nie widzieli z bliska.
        Jaki kraj taka kadra!!!
        • Gość: lukaszu Janas-trener bez wizji i konsekwencji IP: 158.75.63.* 18.08.04, 16:59
          Mecz z Anglia tu| tu| a Janas ciagle nie ma koncepcji co do wyjsciowego
          skladu.Rasiak w ataku????????Przeciez to farsa.Uparl sie na niego z jakiegos
          powodu, ale za cholere nie wiem dlaczego. Jaskry dostal?Bedzie zle...
          • Gość: kibic spoko oni zostali zasponsorowanii, a Janas zarboi! IP: *.jgsullivan.com 18.08.04, 17:17
            Nie wierze za jakis koles z Amiki gdzie Janas ma duze znajomosci nie
            zasponsorowal tego jak mu tam? Dud? co?
            • Gość: Kibic Re: spoko oni zostali zasponsorowanii, a Janas za IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 22:33
              Janas z Listkiewiczem muszą
              odejść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
              • Gość: kamilek JANAS MUSI ODEJŚĆ!!!!!!! IP: *.chello.pl 19.08.04, 01:40
                JANAS I LISTKIEWICZ MUSZA ODEJSĆ, problem w tym ze sami siebie pęsji nie
                pozawia.
      • Gość: ww Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.pzl.pl 18.08.04, 17:06
        jezu kurwa ja pierdole!!! co to za skład??? skąd Ci ludzie - rasiaki, dudki,
        kosowscy - przecież oni nawet na ławie mają problemy!!!! janasie oszczędź!!!
      • Gość: kivic Bosacki, Dudka, Niedzielan, Rasiak - ROTFL IP: *.jgsullivan.com 18.08.04, 17:13
        Jak dobrze pojdzie to przegramy tylko 3:0 ale to dobrze moze ktos wreszcie
        wywali Janas.
        Wstrzas jest potrzebny!
      • Gość: ss Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: 62.233.187.* 18.08.04, 17:19
        Dudka Lewandowski Kukielka i do tego jeszcze Rasiak. Janas daj sobie spokuj z
        ta reprezentacja.
      • a.adas Czy to jest 4-4-2???????? 18.08.04, 17:21
        Nic nie kumam... Gorzej, ze nasza mysl szkoleniowa chyba też nie.
        Pozostało czekać na engelowski cud
        taki jak w Kijowie
      • Gość: jerry powrót do 4-4-2? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.08.04, 17:23
        czyżby powrót do 4-4-2???
      • Gość: piciu Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.tarnowo.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 17:24
        Na "Stadionie Lecha" a nie na stadionie Lecha. Jak stadion nie ma imienia
        jakiegoś piłkarza to prasa nie moze poprawnie napisać jego nazwy. A ta właśnie
        jest w przypadku Poznania. Pamietajcie pismaki "Stadion Lecha"
      • przemoj Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią 18.08.04, 17:28
        A nie mieli grac ludzie grzejący ławki widowni!
        Znów Lewandowski na skrzydle ????

Czy my musimy latami eksperymentować, a właściwie pzwolic na to tzw.
        selekcjonerom ?
      • zeliwny A GDZIE GORAWSKI !?!?!?! 18.08.04, 17:29
        Przecież gorawski to najlepiej grający polski prawoskrzydłowy!!!! Wposzczany nawet na 15min pokazuje więcej niż inni grający cały mecz. Czemu Dżanans nie da mu zagraćw pierwszym składzie tylko męczy i pogrąża kosowskiego albo jeszcze lepiej Żurawskiego na tym prawym skrzydle. Nawet w meczu z REALEM Gorawski zagrał lepiej od Uche !!!!!!!!!!! (niestety póżniej kasperczak przesunął go na lewe skrzydło (gdzie też źle nie gra). No i czemu ten Lewandowski gra to nie rozumiem.
      • Gość: buc A gdzie Jacek Magiera i Marek Jóźwiak ? IP: *.chello.pl 18.08.04, 17:37
        pasowaliby jak ulał do tego składu i już za 2 lata Polska miszczem świata
        • Gość: zyggy Re: A gdzie Jacek Magiera i Marek Jóźwiak ? IP: *.81-70-69.mc.videotron.ca 18.08.04, 17:41
          a gdzie moja babcia ....
      • Gość: DZEKSON Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 17:44
        JA TO BYM RYBAKA Z OLIMPIADY POWOŁAŁ TAM WSZYSTKO PIERDOLIŁ CO MU PODESZŁO Z
        GREKAMI TO I KADRZE KOPANEJ BY SIĘ PRZYDAŁ
      • Gość: emeryt Wałęsa, oddaj moje sto milionów ! IP: *.chello.pl 18.08.04, 17:52
        oddawaj!
      • Gość: WLD A gdzie Smolarek? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 18:27
        No właśnie!!! ktoś tu gadał że Polska nie ma dobrych środkowych... a Smolarek
        myśle że mógłby bardzo dobrze spełnić tę rolę:) DAJCIE SMOLARKA!!!!!!!!!!
      • Gość: tatar Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 18:28
        Temu Neandertalczykowi rozum odjelo - on w ogole nie mysli. W zestawieniu tego
        skladu nie jatrzy sie nawet podstawowa mysl taktyczna. Gratuluje zwlaszcza
        pominiecia wszystkich wislakow - pyszna decyzja. Dalej Listkiewicz trzymaj z
        Janasem - wkrotce (po dwoch meczach elliminacji) polecicie razem tylko czemu
        kosztem naszych nerwow.
      • Gość: Frank Castle Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 18:40
        a Co za róznica kto bedzie grałw naszej drużynie i tak nie mamy szans z DAnią
        (po prostu ja nie mogę sobie wyobraźić zwycięstwa naszych polskich
        nieudacznikow a zwlaszcza z zsespołem który potrafi biegać icelnie podawać )???
        mam nadzieje ze dunczycy nas tak zmiażdżą niemiłosiernie i pokażą nasze miejsce
        w szeregu (obok San Marino i Luksemburga) ze nikogo za za bardzo nie zaskoczy
        porazka z Angolami
        • Gość: greg Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 18:54
          A ja myślę że mamy szanse i to duże, ponieważ Polscy sportowcy są fenomenalni w
          meczach/zawodach gdzie stawką jest siatka gruszek, a na poważnych zawodach
          zwykle dają dupy co widać teraz w Atenach.
          • Gość: Frank Castle Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 19:59
            a Widzisz :-) wszystko sie zmienia teraz to dupy dają nawet w meczach o siatkę
            gruszek nie tylko na poważnych imprezach
      • Gość: LoRd QulaG Wielcy znawcy piłki... IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 18.08.04, 18:56
        Kur... ludzie nie mogę już patrzeć co wypisujecie, z tego co tu czytam
        wnioskuję, że większość z was nie ma zbytniego pojęcia o piłce! Wiem, że każdy
        ma prawo zabrania głosu ale naprawdę można się od komentarzy naszych
        wspaniałych znawców piłki... Ja nie uwazam się za znawce, choc siedze w tym juz
        troche mimo mlodego wieku i rozumiem dyskusje nt. składu i trenera ale najpierw
        przemyslcie co piszecie, a jeżleli chcecie pisać np. o bezsensie wystawiania
        danego zawdonika poprzyjcie to jakimiś dowodami bo inaczej jest to tylko
        pier... o Szopenie :D I proszę nie kompromitujcie się pisząc o ustawieniu 1-3-5-
        1 czy o tym kim jest Dudka (o tym panu napiszę niżej :D) a jeżleli
        nie "widzicie" kogoś w składzie może zaproponujcie kogoś innego!!! Łatwo
        psioczyć trudniej wymyślić alternatywę...

A co do samego składu... Ja bynajmniej nie bronię naszego "wspaniałego"
        trenera, też mnie krew zalewa gdy widzę co czasami wyprawia... Skład mi też się
        nie podoba do końca pozostaje pytanie jaki byłby lepszy? Zresztą nie ważne jest
        kto zagra ale jak zagra! Kazdy piłkarz ma jakiś potencjał i czesto bywa tak, że
        nagle nowy trener potrafi wydobyć z niego nowe połkady możliwości (vide Engel i
        Oli :D) - u Janasa zabłysnęli Rasiak i Niedzielan, niestety tylko chwilowo...
        Trener jest najbliżej piłkarzy i on widzi kto jest w formie a kto nie (choć u
        Janasa jakoś dziwnie to wyglada może faktycznie nie jest do końca obiektywny...)
        i musi wybrać najlepszych w danej chwili - zobaczymy już wkrótce czy mu się to
        uda :D

Co do samego składu... W bramce oczywiście i niezaprzeczalnie Dudek - Boruc
        jest swietny ale jak na razie nie dorasta do pięt Dudziowi pod względem
        doświadczenia i ogrania -jak na razie mecze o najwyższą stawkę to dla niego
        pojedynki z Wisła w lidze więc chyba nikt nie zaryzykowałby wystawienia go na
        Anglię... - do niego nalezy przyszłość ale teraz musi grzać ławę...

W obronie można spróbować wiele wariantów ale raczej ważniejsze jest jak zagra
        cały blok niż kto w nim wystąpi - na prawej Żewłakow nie ma konkurencji (ja bym
        jeszcze próbował Baszczyńskiego ale trener go nie powołał...) chyba że na
        prawej zagrałby Głowacki - kiedyś grał na tej pozycji w Lechu i byc może by się
        odnalazł lec zchyba już nie czas na eksperymenty... Jest jeszcze Kłos ale chyba
        bez sensu "wracać" go na dawną pozycję po kilku latach gry na środku...

W środku jest kilku porównywanych piłkarzy i wybór Bąka i Bosackiego uważam za
        dobry - Bąk to nasz najlepszy obrońca i lider obrony -jego miejsce w srodku
        jest oczywiste - Kłos i Głowa na pewno nie są gorsi od Bosackiego ale też nie
        lepsi... a do tego Kłosik już ma trochę lat więc chyba lepiej postawić na
        młodych - a Bosacki w Norymberdze gra b.dobrze więc nie rozumiem tu jakichś
        głosów niezadowolenia...
        Lewa strona... Faktycznie jest to dyskusyjna sprawa... Dariusz Dudka to jeden
        ze zdolniejszych młodych obrońców w Polsce i mnie osobiście cieszy że Janas
        daje mu szansę... Ma 21 lat a już rozegrał sporo meczów w 1 lidze, w meczu z
        USA zagral b.dobrze wiec jego miejsce w "11" mnie nie dziwi, choć oczekiwalem
        raczej ze Janas wystawi Rząsę... Czas Tomka w rep. już się jednak kończy i
        dobrze że trener szuka nowych twarzy... Malkontentów pytam nazwiska
        alternatywne? Oprócz Rząsy nie mamy za bardzo kogo wystawić na lewą flankę...
        Chyba żeby eksperymentowac z Głowackim (tak jak na prawej) ale chyba nie na to
        czas teraz...
        W pomocy lewa strona to oczywiście Krzynówek, na prawej faktycznie mozna się
        spierać czy powinien grać Kosowski czy Gorawski... Ja bym próbował jeszcze
        Smolarka, szkoda że podpadł on Janasowi... Gorawski jest teraz w wysokiej
        formie i trener to na pewno wie, natomiast po to jest ten mecz, by przekoncać
        się jak zagra Kosa... Dziś poznamy odpowiedź kto powinien grac na prawej...
        W środku oczywiście jest największa bolączka... Janas postwił na sprawdzona
        parę Lewandowski-Kukiełka - niezbyt mi się to podoba ale też jest to
        rozwiązanie najmniej ryzykowne - ci pilkarze gwarantuja dobra gre w defensywie
        i malo strat w srodku... Osobiscie wolalbym w srodku pare z Groclinu -
        Sobolewski, Mila - pilkarze nie mniej waleczni a przy tym o niebo bardziej
        kreatywni... Szymkowiak tak jak Zurawski jest zagadką - w Wiśle jest dużo
        lepszy od Kukiełki ale w reprezentacji się nie sprawdza - choć może to przez
        inny styl gry drużyny Janasa (a raczej brak stylu :D) To paradoks że w rep. gra
        gościu (Kukiełka), który w klubie przegrywa z siedzącym na ławie w
        reprezentacji (Szymkiem)... Dlatego jak dla mnie Szymek mógłby już odejśc z
        Wisły i zrobic miejsce dla Kukiełki, bo to gracz bardziej przydatny
        reprezentacji :D A najlepiej jakby Cantoro chciał grac dla nas - to by dopiero
        był pewniak w składzie :D Reasumując - Janas nie ryzykuje i chce powrócić do
        meczów ubiegłej Jesieni (Węgry, Włochy, Serbia i Czarnogóra) - jeżeli grę bedą
        ciągnąć skrzydłowi wariant z 2ma defensywnymi pomocnikami w środku jest całkiem
        dobry - gwarantuje przynajmniej względny spokój w defensywie (a grac ofensywnie
        za Janasa i tak nam sie nie uda :D)
        Atak... Hmmm szkoda że Janas uparł się na Rasiaka... Wszyscy wiedzą jak on gra,
        miejmy nadzieję że w końcu pokaże dlaczego trener tak go lansuje :D Niedzielan
        jest świetny ale w formie... Mecz da odpowiedź czy jest gotowy na eliminacje...
        Ja jednak uparcie stawiałbym na Żurawskiego - myślę że jeżeli czułby on mocne
        poparcie trenera jak Oli u Engela w końcu przełamałby się i zagrał tak jak
        potrafi... Frankowski powinien dostać sznasę ale tylko pod warunkiem że grałby
        razem z Żurawskim...
        oj ale się rozpisałem :D

zaraz zaczyna się mecz i zobaczymy co dała półtoraroczna praca Janasa...
        pozdro!
        • Gość: P@T Re: Wielcy znawcy piłki... IP: *.visp.energis.pl 18.08.04, 22:20
          Wiem, że mi po meczu jest łatwiej oceniać ale w paru sprawach nie mogę się
          zgodzić:
          1. Jak możesz stwierdzić, że Lewandowski i Kukiełka to sprawdzona para??(chyba,
          że są gejami). W jakim meczu niby tak błysnęli geniuszem aby można było napisać
          że to sprawdzona para???????Co to za pomocnicy???? (alternatywa - Szymkowiak +
          jeden z nich do wykopywania piłki i faulowania lub wariant ofensywny - Mila)
          2. Dudek dobry??? Dudek ostatnio tylko się kompromituje - mecze z GAK(prosta
          piłka wypuszczona z rąk), Tottenhamem(szmata puszczona przy "krótki" słupku z
          kąta, czy teraz "świetne" zagranie pod nogi Duńczyka - to tylko ostatnie 3
          mecze. Jego wcześniejsze słynne wpadki każdy zna.(Majdan, Szamotulski, Boruc)
          3. Bosacki młody??? Przecież on ma prawie 30.
          4. Napisałeś jeszcze że "Kukiełka jest b. przydatny", a Szymek "się nie
          sprawdził" - mam nadzieję że po tym meczu zmieniłeś zdanie, a tak poza tym
          oglądaj mecze Wisły to zobaczysz że tych zawodników dzieli klasa nawet w
          odbiorze piłki.
          A reszta ok :)
          • Gość: LoRd QulaG Re: Wielcy znawcy piłki... IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 19.08.04, 03:14
            hehhehe jak wczesniej pisałem ten mecz dał odpowiedź na wiele pytań :D przede
            wszystkim wiemy już, że w chwili obecnej nie mamy czego szukać w Europie,
            przynajmniej nie z tymi piłkarzami i tym trenerem... no chyba, że Janas to
            wszystko zaplanował by powtórzyć "cud z Kijowa" pana Engela - wtedy też były
            baty w meczach towarzyskich i brak nadziei przed eliminacjami a potem
            metamorfoza... ach fajnie by było coś takiego powtórzyć - ale to chyba marzenia
            ściętej głowy :D
            Co do tych zastrzeżeń:
            Ad.1. Chyba źle zrozumiałeś te stwierdzenie, chodziło mi o to że to sprawdzona
            przez Janasa para - grali w wygranych meczach z Włochami i resztą i wówczas nie
            zawiedli Janasa... Ja nie przepadam za ich grą, szczególnie Lewandowskiego, i
            napisałem dalej kogo bym wolał... Szymek(grający jak w Wiśle)+Sobolewski(sprzed
            kontuzji)+Mila i Kukiełka na zmiany to byłoby to!
            Ad.2. No przyznaję, że Jurek od pewnego czasu nie błyszczy, szczególnie w
            reprezentacji nie pamiętam jego ostatnich świetnych interwencji, ale jednak
            gdyby był bez formy niegrałby w Liverpoolu... chyba że Benitez się nie zna...
            Faktycznie Boruc może już myślec o "wygryzieniu" Dudka i to może być dobra
            okazja - może wskoczyć na 1 miejse jakkiedys Dudek... i tak nie mamy nic do
            stracenia :D Majdan i Szamotulski mogą byc alternatywą dla tej dwójki ale chyba
            tylko w wypadku kontuzji/fatalnej formy - nie są lepsi a do tego także zbyt
            perspektywiczni (obaj ponad 32 lata...)
            Ad.3 Może źle to sformuowałem, chodziło mi że jest młodszy od Kłosa, Hajty i
            innych, 29lat to jednak nie 33 co w perspektywie MŚ2006 jest jednak dość
            ważne... No ale mecz już się skończył, wiemy już że Bosacki raczej powinien
            jeszcze pograć w Bundeslidze i zwolnić miejsce Głowackiemu :D
            Ad.4 To już łapanie za słówka i wymowanie z kontekstu - przeczytaj dokładnie co
            napisałem - "Szymkowiak (...) jest zagadką - w Wiśle jest dużo
            lepszy od Kukiełki ale w reprezentacji się nie sprawdza - choć może to przez
            inny styl gry drużyny Janasa (a raczej brak stylu :D) To paradoks że w rep. gra
            gościu (Kukiełka), który w klubie przegrywa z siedzącym na ławie w
            reprezentacji (Szymkiem)..."
            każde dziecko wie, że Szymek w Wisle jest lepszy od Kukiełki, ale wymień mecze
            w których błyszczał w rep. (ja pamiętam tyklo ładną bramkę z San Marino w el.ME
            i kilka meczów, w których coś próbował) co nie oznacza, że nie powinien grać -
            obecnie nasza jedyna sznasa to "przełamanie" się w rep. Żurawia i Szymka... no
            i może powołanie Franka :D czyli w Wiśle nadzieja :D
            oby tylko Janas w końcu przejrzał na oczy i pozbył się kilku chłopców :D przede
            wszystkim pana Rasiaka :D
            Dariusz Dudka zapłacił "frycowe" - chyba na razie powinien wrócić do składu
            Rząsa, Dariusz może być powoli wprowadzany do rep. ale chyba nie na Anglię...
            podobnie jest z Bosackim czy Lewnadowskim - chyba jednak trzeba sięgnać po
            graczy Wisły...

a najważniejsze nie kto zagra, ale jak zagra cała drużyna... zgraniem i
            zaangażowaniem można nadrobic wiele braków... oby im się tylko chciało :D

A może niech Janas wystawi taki skład: Majdan -
            Baszczyński,Kłos,Głowacki,Stolarczyk - Gorawski,Kukiełka,Szymkowiak,Kosowski
            (Zieńczuk) - Żurawski,Frankowski(Kuźba) To by do tego było!!! :D

P.S.kiedy w końcu PZPN zatrudni jakiegos "prawdziwego" trenera??!! Na pewno
            znajdzie się za granicą jakiś Otto Rechagel :D
            • Gość: P@T Re: Wielcy znawcy piłki... IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 16:15
              Może się wczoraj trochę rzeczywiście czepiałem, ale było to spowodowane
              wynikiem i przebiegiem tego meczu.
              Mój skład: Majdan - Baszczyński, Głowacki, Bąk, Żewłakow - Krzynówek(Kosowski),
              Szymkowiak, Mila, Smolarek, Olisadebe(Niedzielan), Żurawski. W szerokiej
              kadrze:Szamotulski, Dudek, Hajto(po karze za kartki), Kłos, Kukiełka, Rząsa,
              Sobolewski, Karwan(?), Włodarczyk, Saganowski,
      • Gość: bobsley No niezle.Atak który obecnie nie gra nigdzie IP: *.icpnet.pl 18.08.04, 18:56
        Zobaczymy co z tego bedzie.
      • Gość: dr Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.acn.pl 18.08.04, 19:12
        Poznań dał popis...ze 200 kibiców na trybunach...Niech dalej ta reprezentacja
        gra po wsiach to może doczeka się przydomka wsiowej...
      • Gość: dr Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.acn.pl 18.08.04, 19:27
        I już 0:1 Wspaniałe zablokowanie dośrodkowania przez Dudkę??? i krycie na radar
        przez Bąka (kapitan???)...100 razy lepiej oglądać Otylię...Przynajmniej widać
        zaangażowanie i efekty
        • Gość: Warszawiak Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:30
          A OTYLIA MA ZLOTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          0:1, trudno, ale gramy dalej... A Niedzielan niech sie rozegra, bo on przynajmniej szybko biegac umie!!! A jak juz obroncow sie wyprzedza, to do bramki latwiej trafic... Rasiak out...
          A OTYLIA MA ZLOTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Red Re: Paweł Janas podał skład na mecz z Danią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 19:32
        Goool ! 0:2 szkoda na klipiarzy czasu...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka