bombullo
28.09.22, 11:10
Jestem,jestem! Jestem tez energicznie psychicznie zdeptany! Do czego to moje ALTER EGO mie namowilo?
O 9:00 wieczorem,u was o 4:00?
Moja wrodzona ciekawosc i ulubiona dyscyplina sportowa ulegly namowie wiec pchnely mie na szezlong przed "plazma" abym zobaczyl mecz z gatunku "RUMBO MUNDIAL" jak mowi meksykanska dziennikarska brac pomiedzy "LOS CAFETEROS" a "EL TRI".
Oraz to,ze zobacze Meksykanow grajacych z dobra druzyna w ktorej roi sie od PILKARZY grajacych w dobrych klubach Europy wiec jakies porownanie bede miau.
Popatrzcie tylko na te nazwiska:
"El TIGRE" - wiadomo chyba wszystkim.Starszy ale tylko ciut slabszy niz np 10 lat temu.
LUIS DIAZ - wiadomo gdzie gra.
DAVISON SANCZEZ MINA - "Koguty" z Premier.Oj dobrze znany nie tylko nam ale Brzeczkowi i RL9 z MSW2018.
CUADRADO - Juve
FRANK VABRA - Boca Juniors
LUIS SINISTERRA Lucumi - Leeds United - 23 lata; 2 gole wczoraj rzadkiej urody.
STEVEN ALZATE - Standart Liege
WILMAR BARRIOS - Zenit St.Petersburg,1gol dzisiaj.
OSPINA - bramkarz ktory w wielu klubach dobrze bronil.
Wystarczy?Dziwne,ze Ci pilkarze nie zakwalifikowali sie do MSw2022. Nie wszyscy z nich grali w eliminacjach.Mlodzi i jeszcze nie tak dobrzy jak obecnie.
O Meksykanach nie napisze bo wczesniej czy pozniej zapoznamy sie z nimi-oby nie bolesnie.
Musze jednak napisac z bolem serca i zawierucha w mozgu ze nasi CHLOPCY pod kazdym pilkarskim wzgledem ustepuja podopiecznym Gerardo "TATY" MARTINO.
Wiem,wiem.Pilka nozna to trocha dziwny sport jest,gdzie wszystko zdarzyc sie moze i zdarza sie!
Przypomnijcie sobie,Ci,ktorzy byli juz na Globusie i kumali CONIECO,rok 1971 i pierwsza polowe 1972.
Co mysmy wtedy grali! Czyz nie gralismy kichy czy innego salcesonu i to pod wodza p.Kazimierza "wysoko"-GORSKIEGO?
Pamietacie ilu dziennikarzy a ilu kibicow wyklinalo po meczach sparingowych i wieszczylo DZIADOSTWO w Germanii? Setki tysiecy! Z tym, ze setki dziennikarzy a tysiace "milusinskich" - pozniej - kibicow.
Wtedy jeszcze slowo KIBOL nie bylo znane.
Byc moze KATAR bedzie drugim DEUTCHLANDEM? Moze byc? Moze.I dzieki dobremu Mzimu! Pisuje o tym wiedza i lepiej niech mordy w nocnikach trzymaja!
A teraz do AD REM :
Sensacja i hatakumba do kupy NIESPODZIEWANKA bo jak nie?! HIMMEL HERR GOTT nikt takiego ENDE sie nie spodziewau.Do 88 minuty "yosemitesam" byl w Edenie a chwile pozniej w PIEKLE zdajac realacje z kataklizmu
Lucyferowi w obecnosci kardynalow,Mefistofelesa,Belfegora,Belzebuba i Behemota,skad innad znanego nam z
dziela Dostojewskiego pt."Mistrz i Malgorzata".No wiec wspolczuli ONI bidoczkowi i zagwarantowali MU w niedalekiej przyszlosci saune w parze z gotujacej sie smoly.
Zauwazcie,ze miejsca 1-3 z pierwszego etapu tak spitolily II etap ze "klekajcie narody",natomiast miejsca 5-7
wprawily w ekstaze samych Typerradorow a nasz IQ pognebily na ament!
W pisujowym nastroju pewnie WAS trzymam bo jeszcze oficjalnie nie "ZAPODALEM" kto jest ZWYCIEZCA LIGI NARODOW 22. Tytuo GRANDE TYPERRADORE AD 2022 otrzymuje "kubus1955"!! Fonfary i frenetyczne oklaski!!
Od "bombullo" Naczelnika tego BALAGANU w dobrym znaczeniu teg slowa -zauwazcie,ze nie napisalem "burdlu"- Serdeczne Gratulacje z energiczna "5" i causkiem w czolko!
Pisalem o 88 min "yosemka" i widze jak ciuki odnozy gornych i dolnych sciskacz osobisty mu sciska.. .az tu masz ci los, nadleciau z Morata pisuj wi skad i szlag trafil ciuki i wsjo naokolo.
Mamy nadzieje,ze trauma szybko minie boc przeca pod Twoim PRZEWODEM bedziemy walczyc o tytuo
"REX ORBI TYPERRADUUM", Czyz nicht?
Zal mi "Trojana1" i "Natinki1" bo wiem,ze szykowana w Bawarii byla biba almost Bara-Bara dozwolona od lat 4!
"wichura" i "14,4s" nie wytrzymali nerwowo i zeszli z pola wczesniej.
Nie mam pojecia dlaczego "misiaczek" zrejterowau skoro w Typeriadzie bierze udziau.Przykro mi i NAM!
A Karlus "gryfny"? To bodaj najwieksza niespodziewanka w tym roku kalendzrzowym in +!
W Ekstraklasie bida z nyndzom a tu taki CUD! W kazdym razie ZASKOK jak BYK czy inny SUM wyciagniety,juz kaputt z niby rzeki ODER.Wazne,ze BYK zyje i jeszcze pokaze,po kryjomu, czym moze zagrozic Bractwu!
Naczelnika "bombullo" tez troista jucha zalala ale juz dodreptau do swojego EGO a dalej pomoze mu w tym BALAAM. Jakby cos poszlo nie tak to ogladniemy sie za Oslica ktora byla doradczynia Proroka,
A teraz klasyfikacje LIGI NARODOW
I ETAP - czerwiec 2022
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
1.Trojan1...................20.........H
2.Natinka 1...............18........2H
3.don Manitou..........16..........H
4.14,4s......................15..........H
5.yosemitesam.........14.................Bm --> NED - WAL 4 : 1 ---> na trawie 3 : 2
6.kubus1955.............11
7.gryfny.....................11
8.wichura..................10..................Bm ---> BEL - POL 5 : 0 ----> na trawie 6 : 1
9.*-------
* misiaczek zrezygnowau bez podania przyczyny
ETAP II - wrzesien 2022
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
1.kubus1955...................30...........2H
2.gryfny...........................23.............H
3.yosemitesam..............18.......................Bm ---> SER - SWE 3 : 2 ---> na trawie 4 : 1
4.Trojan1........................12
5.Natinka 1......................9
6.don Manitou.................7
7.14,4s.............................7*
8.*
"wichura" rejterada przed II etapem.Mozemy sie domyslac-brak czasu - grasuje po forach jako komentator.
KLASYFIKACJA OFICJALNA = KONCOWA
1.kubus1955 .......................41..........2H
2.gryfny................................34............H
3.yosemitesam....................32.......................2Bm
4.Trojan1.............................32
5.Natinka1...........................27...........2H
6.don Manitou ....................23.............H
7.14,4s*...............................22.............H
8.wichura.............................10..........................Bm
14,4* - po 8 meczach II etapu wyladowau na OIOMie.Takie nasze "gdybanie" poniewaz,ze nie podau przyczyny.
Tym OIOMoskim optymistycznym akcentuum AKCJE "LIGA NARODOW 2022" uwazam za zakonczona!
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Do zobaczenia na Typowaniu Ekstraklasy. Terminarzyk XI kolejki maniana z rana
4:11/11:11