brasilka2 28.01.05, 09:34 Joubert nie podparł się przy potrójnym axlu, tylko potrójnym lutzu. Trudno te skoki pomylić... A tak w ogóle, to szkoda, że Joubert nie zdobył złotego medalu. Jagudinowi też na pewni jest przykro... Na MŚ znowu rewanż :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: xxx Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: 62.148.85.* 29.01.05, 12:52 Chyba żartujesz?!? Ta marna imitacja Yagudina miałaby wygrac?? Z przykrością muszę stwierdzić, że Joubert nie dorasta Plushence do pięt pod względem prezentacji programu i ma sznsę na zwycięstwo tylko i wyłącznie jeśli Evgeny popełni jakies błędy techniczne. A w Moskwie juz na pewno skoczy poczwórnego toelop'a czysto i nikomu nie przyjdzie do głowy, że może nie zdobyć złota... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:50 Francuz nie ma żadnego stylu, osobowości, jest poprawny i nic więcej. U Pluszenki każdy gest, każdy ruch dłonią coś znaczy, ten facet na nieziemskie przygotowanie baletowe, jak zresztą wszyscy Rosjanie, albo ci, którzy trenują u trenerów rosyjskich. Swoją drogą zenujące są komentarze sportowe w I programie TVP podważające wyniki sędziowania i oceny tańców Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: axa Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:20 zgadzam się z tobą w 300% pluszczenko to wspaniały, najlepszy łyżwiasz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:58 Gazeta popełnia bląd w nazwisku. Jewgienij nazywa się Pluszenko. Otwórzcie sobie jego stronę www. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mcduff Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.DMZ / 158.102.65.* 30.01.05, 12:53 Zobacz sobie pisownie rosyjska tego nazwiska. Porawna transkrypcja na polski to zdecydowanie PLUSZCZENKO. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mcduff Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.DMZ / 158.102.65.* 30.01.05, 12:56 To dokladnie ta sama sytuacja, co z ukrainskim prezydentem. Jego nazwisko czytamy JUSZCZENKO, a nie Juszenko. W grazdance wystepuje tam litera "szcza" (lepszej polskiej nazwy niestety nie wynaleziono). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aneta Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:37 osobiście uwielbiam Yagudina i Pluszczenkę i nie wiedziałabym którego z nich ogłosić mistrzem, ale teraz kiedy Yagudin przestał jeździć, Pluszenko jest niezwyciężony a ja wśiekła na TVP za takie transmisje... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miki Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.aster.pl 30.01.05, 14:09 Masz rację Brasilka. Gdy oglądałem finał solistów, też bardziej byłem za Brianem Joubertem aniżeli za Pljuszczenką. A w ogóle to już jest nudna ta hegemonia łyżwiarzy rosyjskich. Pary sportowe - Rosjanie, soliści - Pluszczenko, Tańce - Rosjanie, Solistki - Rosjanka. POzdrawiam Cię. Na razie pasjonuję się konkursem w Zakopanem w skokach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aedrin Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:08 nudna? cóż, to nie ich wina że są autentycznie najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: baba Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 17:46 Po prostu jezdzenie na lyzwach jest bardzo popularna rozrywka w Rosji juz od bardzo dawna. U nas kiedy dzieciak ma trzy lata kupuje mu sie pierwszy rower, tak tam- pierwsze lyzwy.Maja zreszta idealny klimat do uprawiania tego sportu. Chyba w zadnym kraju na swiecie nie ma takiego polaczenia tradycji z klimatem. Sukcesy Rosjan sa naturalna konsekwencja tych czynnikow. Cos takiego jak pilka nozna w Brazylii. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: malwina1 Mam dość Pluszczenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:06 Nie wiem kto wymyśla komentarze w stylu wspaniałe przygotowanie, ekspresja w stosunku do Pluszczenki. Facet rzuca się po lodowisku, wymachuje rękami, dziobie lód i tyle.Faktem jest że skacze dobrze ale skaczących dobrze jest sporo. Za kilka lat o jego programach nikt nie będzie pamiętał. To nie jets ządan osobowość!!Z pewnością w pamięci zostaje Jagudin z Gladiatorem, kanadyjczyk Kurt Browning, Philippe Candeloro z Muszkieterem, rodzeństwo Duchesney, Torwill - Dean i kanadyjska para sportowa, której po protestach przyznali zloty medal. Od lat widomo,,że światowym łyżwiarstwem żądzą Rosjanie i każdy kto śledzi tę dyscyplinę dobrze wie do jakich sędziowskich przekrętów dochodziło, żeby zapewnić medal Rosjanom. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zemfira Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:47 Jestem fanka Pluszczenki od kilku lat i wplywa na to nie tylko jego swierne przygotowanie techniczne i baletowe, ale tez to, ze jezdzi z pasja. On jest w tej chwili jedynym solista w Europie, jesli nie na swiecie, ktory potrafi dac taki show i miec z tego tyle uciechy. Na to sie po prostu przyjemnie patrzy. A to cale gadanie, ze Joubert to niby alter ego Jagudina mnie smieszy. Joubert moze w tej chwili Pluszczence podskoczyc i dobrze o tym wie. Moga o tym swiadczyc chocby jego reakcje na wystep Pluszczenki pokazywane w zwolnionym tempie przez realizatorow podczas finalu tegorocznych ME... Odpowiedz Link Zgłoś
elde23 Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist 01.02.05, 07:36 Dominacja zawodników rosyjskich to jedno,a malejące zainteresowanie tym sportem, to drugie.Żaden ze skoków nie jest nazwany nazwiskiem Rosjanina. Łyżwiarstwo figurowe nie jest prawdziwym sportem.To są wygibasy na lodzie facetów ubranych w falbanki,koronki cekiny itp świecidełka.Staraja się nam wmówić,że machanie nadgarstkami,kręcenie tyłkiem i strojenie głupich min,czyli tzw "przygotowanie" baletowe to sport.Z kolei kobiety prześcigają się w tym,która pokaże bardziej wycięte majtki.Popatrzcie dla porównania na bieg zjazdowy w Wengen,albo na bobsleje,skoro to zima.Prawdziwy sport jest walką zawodników,a nie działaczy i sędziów.Czekam na hokej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jutka Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: 217.33.48.* 01.02.05, 13:11 Czlowieku, nie wiesz o czym mowisz. Juszczenko powala na kolana. Przygotowanie baletowe sobie, ale on ma taka swobode, pewnosc siebie, latwosc w poruszaniu sie na lodzie, ze wzroku oderwac nie mozna. Jest niesamowity i tyle. Jak dlugo jezdzisz na lyzwach? Ja jezdze od kilku lat i zapewniam Cie ze lyzwiarstwo figurowe to sport. Bardziej niz golf, wyscigi samochodowe czy snooker. Aby poruszac sie na lodzie tak jak Pluszczenko, trzeba miec niesamowita kondycje, sprawnosc, refleks no i wrazliwosc artystyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zemfira Do antyfanow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:27 Zgadzam sie Z Jutka, tyle ze chodzi o Pluszczenke, nie Juszczenke:) Jakby ktos jescze nie wierzyl ze lyzwiarstwo figurowe JEST sportem, przytaczam definicje sportu z encyklopedii PWN: SPORT [ang.], świadoma i dobrowolna działalność człowieka podejmowana w celu zaspokajania potrzeb: zabawy, współzawodnictwa oraz doskonalenia własnych cech fiz. i umysłowych; wyraża się przez ćwiczenia i gry uprawiane wg określonych zasad; sprzyja zachowaniu zdrowia oraz rozwija cechy osobowości, m.in.: wytrwałość, silną wolę, zdyscyplinowanie, poczucie solidarności i koleżeństwa. Wedlug mnie lyzwiarstwo figurowe to nie tylko sport, ale tez sztuka, na ktora skladaja sie wlasnie moze nieco kiczowate stroje, miny itp. Nie wszyscy potrafia to docenic. I mam jescze rade dla tych ktorzy lyzwiarstwa nie lubia: madrzy ludzie wymyslili takie sprytne urzadzenie, ktore nazywa sie pilot od telewizora. Czasem nalezy go uzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jutka Re: Do antyfanow IP: 217.33.48.* 01.02.05, 17:09 Duh!.. Oczywiscie, dzieki za korekte. Od tych klotni o nazwisko zrobil mi sie kociol. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kij Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 03.02.05, 17:50 Nie rozumiem co wiadomości o łyżwiarstwie fugurowym robią w dziale sportowym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: axa Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:17 Dla mnie Pluszczenko jest, był i będzie wielkim mistrzem. Cenię go za to co robi, bo robi to naprawdę profesjonalnie. Uwielbiam go. Tylko on zasluguje na te wszystkie tytuły. Odpowiedz Link Zgłoś