Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mistrzem

28.01.05, 09:34
    Joubert nie podparł się przy potrójnym axlu, tylko potrójnym lutzu. Trudno te
    skoki pomylić...
    A tak w ogóle, to szkoda, że Joubert nie zdobył złotego medalu. Jagudinowi
    też na pewni jest przykro... Na MŚ znowu rewanż :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: xxx Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: 62.148.85.* 29.01.05, 12:52
        Chyba żartujesz?!? Ta marna imitacja Yagudina miałaby wygrac?? Z przykrością
        muszę stwierdzić, że Joubert nie dorasta Plushence do pięt pod względem
        prezentacji programu i ma sznsę na zwycięstwo tylko i wyłącznie jeśli Evgeny
        popełni jakies błędy techniczne. A w Moskwie juz na pewno skoczy poczwórnego
        toelop'a czysto i nikomu nie przyjdzie do głowy, że może nie zdobyć złota...
      • Gość: xyz Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:50
        Francuz nie ma żadnego stylu, osobowości, jest poprawny i nic więcej. U
        Pluszenki każdy gest, każdy ruch dłonią coś znaczy, ten facet na nieziemskie
        przygotowanie baletowe, jak zresztą wszyscy Rosjanie, albo ci, którzy trenują u
        trenerów rosyjskich. Swoją drogą zenujące są komentarze sportowe w I programie
        TVP podważające wyniki sędziowania i oceny tańców Rosjan.
        • Gość: axa Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:20
          zgadzam się z tobą w 300% pluszczenko to wspaniały, najlepszy łyżwiasz
      • Gość: xyz Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:58
        Gazeta popełnia bląd w nazwisku. Jewgienij nazywa się Pluszenko. Otwórzcie
        sobie jego stronę www.
        • Gość: mcduff Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.DMZ / 158.102.65.* 30.01.05, 12:53
          Zobacz sobie pisownie rosyjska tego nazwiska. Porawna transkrypcja na polski to
          zdecydowanie PLUSZCZENKO.
          • Gość: mcduff Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.DMZ / 158.102.65.* 30.01.05, 12:56
            To dokladnie ta sama sytuacja, co z ukrainskim prezydentem. Jego nazwisko
            czytamy JUSZCZENKO, a nie Juszenko. W grazdance wystepuje tam litera "szcza"
            (lepszej polskiej nazwy niestety nie wynaleziono).
      • Gość: aneta Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 12:37
        osobiście uwielbiam Yagudina i Pluszczenkę i nie wiedziałabym którego z nich
        ogłosić mistrzem, ale teraz kiedy Yagudin przestał jeździć, Pluszenko jest
        niezwyciężony a ja wśiekła na TVP za takie transmisje...
      • Gość: Miki Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.aster.pl 30.01.05, 14:09
        Masz rację Brasilka. Gdy oglądałem finał solistów, też bardziej byłem za
        Brianem Joubertem aniżeli za Pljuszczenką. A w ogóle to już jest nudna ta
        hegemonia łyżwiarzy rosyjskich. Pary sportowe - Rosjanie, soliści -
        Pluszczenko, Tańce - Rosjanie, Solistki - Rosjanka.

POzdrawiam Cię. Na razie pasjonuję się konkursem w Zakopanem w skokach.
        • Gość: aedrin Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:08
          nudna? cóż, to nie ich wina że są autentycznie najlepsi.
          • Gość: baba Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 17:46

Po prostu jezdzenie na lyzwach jest bardzo popularna rozrywka w Rosji juz od
            bardzo dawna.
            U nas kiedy dzieciak ma trzy lata kupuje mu sie pierwszy rower, tak tam-
            pierwsze lyzwy.Maja zreszta idealny klimat do uprawiania tego sportu.
            Chyba w zadnym kraju na swiecie nie ma takiego polaczenia tradycji z klimatem.
            Sukcesy Rosjan sa naturalna konsekwencja tych czynnikow.
            Cos takiego jak pilka nozna w Brazylii.
      • Gość: malwina1 Mam dość Pluszczenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:06
        Nie wiem kto wymyśla komentarze w stylu wspaniałe przygotowanie, ekspresja w
        stosunku do Pluszczenki. Facet rzuca się po lodowisku, wymachuje rękami, dziobie
        lód i tyle.Faktem jest że skacze dobrze ale skaczących dobrze jest sporo. Za
        kilka lat o jego programach nikt nie będzie pamiętał. To nie jets ządan
        osobowość!!Z pewnością w pamięci zostaje Jagudin z Gladiatorem, kanadyjczyk Kurt
        Browning, Philippe Candeloro z Muszkieterem, rodzeństwo Duchesney, Torwill -
        Dean i kanadyjska para sportowa, której po protestach przyznali zloty medal. Od
        lat widomo,,że światowym łyżwiarstwem żądzą Rosjanie i każdy kto śledzi tę
        dyscyplinę dobrze wie do jakich sędziowskich przekrętów dochodziło, żeby
        zapewnić medal Rosjanom.
      • Gość: Zemfira Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:47
        Jestem fanka Pluszczenki od kilku lat i wplywa na to nie tylko jego swierne
        przygotowanie techniczne i baletowe, ale tez to, ze jezdzi z pasja. On jest w
        tej chwili jedynym solista w Europie, jesli nie na swiecie, ktory potrafi dac
        taki show i miec z tego tyle uciechy. Na to sie po prostu przyjemnie patrzy.
        A to cale gadanie, ze Joubert to niby alter ego Jagudina mnie smieszy. Joubert
        moze w tej chwili Pluszczence podskoczyc i dobrze o tym wie. Moga o tym
        swiadczyc chocby jego reakcje na wystep Pluszczenki pokazywane w zwolnionym
        tempie przez realizatorow podczas finalu tegorocznych ME...
      • elde23 Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist 01.02.05, 07:36
        Dominacja zawodników rosyjskich to jedno,a malejące zainteresowanie tym sportem,
        to drugie.Żaden ze skoków nie jest nazwany nazwiskiem Rosjanina.
        Łyżwiarstwo figurowe nie jest prawdziwym sportem.To są wygibasy na lodzie
        facetów ubranych w falbanki,koronki cekiny itp świecidełka.Staraja się nam
        wmówić,że machanie nadgarstkami,kręcenie tyłkiem i strojenie głupich min,czyli
        tzw "przygotowanie" baletowe to sport.Z kolei kobiety prześcigają się w
        tym,która pokaże bardziej wycięte majtki.Popatrzcie dla porównania na bieg
        zjazdowy w Wengen,albo na bobsleje,skoro to zima.Prawdziwy sport jest walką
        zawodników,a nie działaczy i sędziów.Czekam na hokej.
        • Gość: Jutka Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: 217.33.48.* 01.02.05, 13:11
          Czlowieku, nie wiesz o czym mowisz. Juszczenko powala na kolana. Przygotowanie
          baletowe sobie, ale on ma taka swobode, pewnosc siebie, latwosc w poruszaniu
          sie na lodzie, ze wzroku oderwac nie mozna. Jest niesamowity i tyle. Jak dlugo
          jezdzisz na lyzwach? Ja jezdze od kilku lat i zapewniam Cie ze lyzwiarstwo
          figurowe to sport. Bardziej niz golf, wyscigi samochodowe czy snooker. Aby
          poruszac sie na lodzie tak jak Pluszczenko, trzeba miec niesamowita kondycje,
          sprawnosc, refleks no i wrazliwosc artystyczna...
          • Gość: Zemfira Do antyfanow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:27
            Zgadzam sie Z Jutka, tyle ze chodzi o Pluszczenke, nie Juszczenke:)
            Jakby ktos jescze nie wierzyl ze lyzwiarstwo figurowe JEST sportem, przytaczam
            definicje sportu z encyklopedii PWN:

SPORT [ang.], świadoma i dobrowolna działalność człowieka podejmowana w celu
            zaspokajania potrzeb: zabawy, współzawodnictwa oraz doskonalenia własnych cech
            fiz. i umysłowych; wyraża się przez ćwiczenia i gry uprawiane wg określonych
            zasad; sprzyja zachowaniu zdrowia oraz rozwija cechy osobowości, m.in.:
            wytrwałość, silną wolę, zdyscyplinowanie, poczucie solidarności i koleżeństwa.

Wedlug mnie lyzwiarstwo figurowe to nie tylko sport, ale tez sztuka, na ktora
            skladaja sie wlasnie moze nieco kiczowate stroje, miny itp. Nie wszyscy
            potrafia to docenic.
            I mam jescze rade dla tych ktorzy lyzwiarstwa nie lubia: madrzy ludzie
            wymyslili takie sprytne urzadzenie, ktore nazywa sie pilot od telewizora.
            Czasem nalezy go uzyc.

• Gość: Jutka Re: Do antyfanow IP: 217.33.48.* 01.02.05, 17:09
              Duh!.. Oczywiscie, dzieki za korekte. Od tych klotni o nazwisko zrobil mi sie
              kociol.
      • Gość: kij Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 03.02.05, 17:50
        Nie rozumiem co wiadomości o łyżwiarstwie fugurowym robią w dziale sportowym.
      • Gość: axa Re: ME w łyżwiarstwie figurowym. Pluszczenko mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 19:17
        Dla mnie Pluszczenko jest, był i będzie wielkim mistrzem. Cenię go za to co
        robi, bo robi to naprawdę profesjonalnie. Uwielbiam go. Tylko on zasluguje na
        te wszystkie tytuły.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka