Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na sió...

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.05, 21:19
    Najwyzsza pora skończyć karierę,a nie bawić się w sport.
    Obserwuj wątek
      • Gość: kibicka Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.03.05, 22:31
        najpierw się zastanów a potem pisz.po kontuzji 7 miejsce jest bardzo dobre
        (uwzględniajac jeszcze fakt ze ze wzgledu na ową kontuzje nie mogą jeszcze
        wykonywac wszystkich elementów swojego programu)
        • Gość: rafał Do Kibicki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.05, 10:24
          Dziewczyno jestes zwykłym laikiem i chwała Ci za to,ale to naprawdę fatalny
          wystep.Przeciez oni przegrali nawet z Niemcami 5 miejsce w Europie.HAha ha
          5miejsce naprawde jest fatalne,.
      • karpiu Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s 15.03.05, 09:01
        Chęć pisania jest w Tobie większa niż chęć dowiedzenia się dlaczego są na siódmym miejscu. Tak wogóle to bardzo dobre miejsce w ich sytuacji. Nie pisz jak nie masz solidnych podstaw do wygłaszania takich opinii.
      • Gość: kasia Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s IP: *.idea.pl 15.03.05, 16:30
        Po co kończyć karierę, skoro nadal sprawia im to olbrzymią przyjemność...
        Poza tym (zgadzam się z 2 przedmówcami), w ich sytuacji 7. miejsce to b. dobry
        wynik.
        • Gość: Marta Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.05, 10:16
          Strasznie dobry wszczególności,że cofają się w rozwoju. Gdyby powiedzmy między
          2-3parą a Polakami była różnica 2-3 punktów mogłabym powiedzieć trudno mieli
          pecha,ale przeciez to jest przepaść.A pisać,że ja nie powinnam na ten temat się
          wypowiadac to jest smieszne,bo jestem historykiem sportu i moja praca jest
          związana właśnie ze sportemi wierzcie mi znam się na tym w przeciwieństwie do
          Was tylko kibiców.A wczoraj mimo iż Chińczycy się wyciofali polacy spadali,a
          nie utrzymali swoją pozycję.To ma być dobry wystep.Zacytuje słowa jednego z
          dziennikarzy z gazety,który po 19 miejscu Małysza napisał-Szkoda było
          patrzeć.Właśnie -Szkoda było patzeć.
          • Gość: marta Do poprzedniego listu patrzeć przez rz. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.05, 10:18
          • Gość: Y_Sam Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 10:30
            Ale co to właściwie jest za sport? Tego nie da się obiektywnie zmierzyć, która
            para pojechała ładniej a która była modniej ubrana. Tutaj rządzą sędziowskie
            układy, i choćby nasi trenowali 24h na dobę przez naście lat to i tak się nie
            znajdą wyżej pewnego poziomu, na którym są akceptowani przez tę sędziowską klikę.
            • Gość: Jarek Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s IP: 160.45.16.* 17.03.05, 16:07
              Spokojnie, Dorota startowala z powazna kontuzja barku. Ich celem bylo tylko
              zalapanie sie do pierwszej dziesiatki, zeby miec z glowy sprawe kwalifikacji
              olimpijskiej.
              • Gość: magda Do Jarka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 11:34
                Już dawno po kontuzji.Przeciez ,gdyby nie braki w treningu mogliby jechać na
                ME.Jeżeli chodzi o kwalifikacje to mogli z nią poczekac i tak wiadomo,że by ją
                zdobyli.A tak został niesmak dla kibiców.
                • Gość: Jarek Re: Do Jarka IP: 62.154.173.* 18.03.05, 11:38
                  Warto czasem posluchac wieczornej kroniki sportowej na I PR. Po programie
                  obowiazkowym Dorota miala ponoc silne bole i ledwo, ledwo udalo sie im program
                  dowolny pojechac. Tak na marginesie tez jestem historykiem, chociaz nie sportu.

Pzdr.
                • Gość: magda Re: Do Jarka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 12:17
                  A ja nie jestem historykiem.Jestem ekologiem.To jedna z przemówczyn jest
                  historykiem.A te bóle to było zwykłe tłumaczenie sie.
                  • Gość: jarek Re: Do Jarka IP: 62.154.173.* 18.03.05, 12:50
                    o, to jak moja zona (faktycznie marta mi sie z magda pomylila). No moze.
                    Najwazniejsze, ze pojada na IO.
                    • Gość: magda Re: Do Jarka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 14:12
                      to prawda,ale i tak będą tam tylko statystami.Mamy innych młodszych sportowców
                      na których warto stawiać np;ot chocby Kowalczyk Justyna czy Pałka Krytyna.
                      • Gość: Jarek Re: Do Jarka IP: *.fw.bln.ivbb.bund.de / *.bund.de 18.03.05, 14:25
                        Pozyjemy - zobaczymy. A ci wymienieni przez Ciebie sportowcy, to chyba beda
                        startowac w reprezentacji Wegier.
                        • Gość: magda Re: Do Jarka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 19:12
                          Chyba nie.Przeciez Kowalczyk zajęła 4 miejsce w tegorocznych MŚ w biegach.Może
                          z Pałką przesadziłam,jeszcze jejj trochę brakuje,ale jak na juniorke,dziewczynę
                          21letnią w biathlonie jest niezła.Sam wiesz jak się interesujesz sportem,że w
                          biathlonie osiaga sie coś dopiero koło 30.Ale jest jeszcze Małysz czy Sikora
                          ew.nawet Kręzelok.
                        • Gość: magda Re: Do Jarka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.05, 19:13
                          I np;Magdalena Gwizdon
                          • Gość: Jarek Do Magdy IP: *.wro-com.net 19.03.05, 14:46
                            Nie o to mi chodzilo. Tak sobie podsmiewalem sie z tego Justyna Kowalczyk.
                            • Gość: Jarek Re: Do Magdy IP: *.wro-com.net 19.03.05, 14:49
                              Boze, czlowiek zmeczony po podrozy, to i nie do konca kontroluje co pisze.
                              Mialo byc z tego Kowalczyk Justyna (no wiesz najpierw nazwisko, potem imie).
                              Nie, no szanse sa. Moze tez i Siudkom uda sie odbudowac forme. Miejmy nadzieje,
                              ze wielu naszych sportowcow pokaze sie na IO w Turynie z dobrej strony.

Pzdr
                              • Gość: magda Re: Do Jarka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 15:29
                                Miejmy...,bo inaczej nie ma na co czekac.Jakby tak wszyscy forme odbudowali lub
                                podszlifowali to z pięciu miejsc w pierwszej dziesiątce mozemy być pewni.Ot
                                choćby Sikora,Gwizdoń,Małysz,moze jakiś junior skoczek,Krężelok czy Kowalczyk.A
                                wracając do Siudków może i mieli jeszcze troszkę śladów po kontuzji,ale polscy
                                komentatorzy nie byli fair,bo ich tłumaczyli,a w momencie kiedy Węgierka
                                Sebestyen żle krótki program pojechała,tłumacząc się,że była chora została
                                poddana krytyce(że tłumaczy się,a jest słaba i dlatego tak mowi).A to już jest
                                przesada.Naszym wolno innnym nie Nie jest to sportowe.
                              • Gość: magda Re: Do Jarka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 15:32
                                A jeszcze jedno.Tłumaczenie,że chcieli zdobyć kwalifikacje jest nadzwyczaj
                                dziwne,bo jeszcze jest czas i chyba lepiej być zdrowym, niż ryzykować zdrowie
                                (jeżeli rzeczywiście ta kontuzja jeszcze się odzywa).Np;Pluszczenko nie ma
                                kwalifikacji i żyje,ale będzie zdrowszy.
                                • Gość: Jarek Do Magdy IP: *.wro-com.net 19.03.05, 15:40
                                  Wiesz, ja nie jestem jakims nadzwyczajnym fanem lyzwiarstwa figurowego, ale
                                  zdaje mi sie, ze lepiej sprawe kwalifikacji zalatwic najszybciej jak tylko
                                  mozna. Poza tym (to posrednio swidczyc moze, ze masz racje), na tych innych
                                  zawodach jest o wiele mniej miejsc, ktorych zajecie gwarantuje start na IO.
                                  • Gość: magda Re: Do Jarka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.05, 21:58
                                    Ja może troche przesadziłam z tym złym występem.Oni reprezentują poprostu
                                    średni poziom europejski.A szczerze mówiąc ja tez nie jestem aż takim fanem
                                    łyżwiarstwa i może nie powinnam się az tak wymądrzać(szczególnie teraz jak
                                    weszło to nowe ocenianie i jeszcze dokładnie nie wiem wszystkiego na jego
                                    temat).A poza tym to wolę biathlon,narciarstwo alpejskie,skoki,kombinację
                                    norweską i lekkoatletykę.
                                    • Gość: Jarek Do Magdy IP: *.wro-com.net 20.03.05, 10:38
                                      Wiesz mi sie zdaje, ze trzeba docenic to co oni robia. Jakby w Polsce bylo 10
                                      takich par, to jakby jednej cos tam nie wychodzilo, to inna zrobilaby to samo
                                      albo jeszcze lepiej. Ale, niestety, jest tylko jedna...

Nie n, biathlon, biegi narciarskie i skoki, to podstawa.
                                      • Gość: magda Re: Do Jarka!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.05, 21:59
                                        Tu masz rację.Trzeba ich docenić.Mimo wszystko jednak zrobili ogromnie dużo dla
                                        polskiego łyżwiarstwa.Właściwie tylko oni i Grzegorz Filipowski tak naprawdę
                                        zapisali sie w historii polskiego łyżwiarstwa,ale myślę,że trzeba umieć
                                        powiedzieć w pewnym momencie dość np;jak robi to większość par rosyjskich( prz
                                        Griszczuk-Płatow czy Kryłowa-Ovsiannikov).Z polskich sportowców takim
                                        najlepszym według mnie przykładem jest Robert Korzeniowski,który odszedł w
                                        chwale i dalej jest bohaterm dla większości polaków..a byli przecież i
                                        tacy,którzy na siłę chcieli powrócić do sportu ot choćby Paweł Nastula czy
                                        Andrzej Wroński.Obai wspaniali,zapisali się w historii polskich judo i
                                        zapasów,a jednak ich powrót(po przerwie w przypadku jednego spowodowanej
                                        kontuzją, w przypadku drugiego chwilową chęcią zakończenia kariery)był
                                        katastrofalny.Tym powrotem spowodowali,że dziennikarze i kibice poddali ich
                                        krytyce i sami nawoływali do zakończenia kariery.o sukcesach mało kto juz
                                        pamiętał.tak jak zwykli kibice, mało interesujący się sportem już nie pamiętają
                                        o sukcesach Zagórskiej i Siudka.
                                        • Gość: Jarek Do Magdy IP: *.wro-com.net 21.03.05, 13:25
                                          Jezu, nie krzycz (!!!!!). Wiesz, mi sie zdaje, ze 7 miejsce na mistrzostwach
                                          swiata to nie kleska. Oni po Turynie na pewno skoncza kariere sportowa. Chca
                                          jeszcze raz sprobowac. Poza tym, jak juz wspomnialem, nie ma od nich w Polsce
                                          lepszych, a miejsce na IO juz sobie wywalczyli (a nie dostali w prezencie),
                                          wiec skoro na nie sami zapracowali, to niech jada.
                                          • Gość: magda Re: Do Jarka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.05, 14:07
                                            Dobrze już będę grzeczna.A Zagórska-Siudek już dwa razy próbowali na IO.Choć
                                            zgodnie z powiedzeniem do trzech razy sztuka.Pierwszym razem skończyło się 10
                                            miejscem,które wówczas nam polakom wydawało się wielkim osiągnięciem.Pojawiła
                                            się para niewiadomo skad i przebojem wdarła się do czołowki.Dodam,że wtedy
                                            startowało wiecej par,więc 10miejsce mogło cieszyć.2002 rok już był dla nich
                                            porażką.Przed wyjazdem w wywiadach byli buńczuczni-Jezdziemy po medal.7miejsce
                                            była katastrofą po tych zapowiedziach,choć oni robili dobre miny do złej gry.Po
                                            tegorocznym występie na MS myślę,ze w ich zasięgu jest jedynie miejsce w
                                            dziesiątce,więcej im nie prorokuje,ale obym była złym prorokiem i za rok o tej
                                            porze bedziemy cieszyc się nie tylko z medalu Małysza,Sikory,ale i pary
                                            Zagórska-Siudek.
      • Gość: Gośka Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s IP: *.zamosc.mm.pl 22.03.05, 16:51
        Wasze opinie są chyba niesprawiedliwe. Jeśli wierzyć w to co mówił komentator,
        to oni pracowali tylko 3 tygodnie przed mistrzostwami, z powodu kontuzji. No to
        wy wyjdzcie sobie na lód z bólem barku i choćby przejedźcie kawałek. Przecież z
        kontuzja to nawet cxhodzić jest źle, a co dopiero mówić-jechać i wykonywać przy
        tym skomplikowane figury. A poza tym ja bardzo lubię Polską parę i nie uważam 7
        pozycji za porażkę. Myślę, że pięknie się prezentują i mają przepiękne
        podnoszenia! I jeszcze myślę, że nie jeździ się tylko dla medalu czy miejca, a
        dla przyjemności (sportowców i widzów). Życzę im powodzenia!
        • Gość: Jarek Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s IP: *.fw.bln.ivbb.bund.de / *.bund.de 22.03.05, 17:12
          Co za "wy"? Spokojnie. Ja ich raczej usprawiedliwiam, a Magda ma swoje zdanie,
          do ktorego ma prawo. Na marginesie - tez sadze, ze medalu w Turynie nie bedzie,
          ale miejsce w IO wywalczyli i jest ich. To chyba jest poza dyskusja. Nie wiem
          czy rzeczywiscie nowy model sedziowania i punktacji zniesie stare uklady.
          Przyklad tego Szwajcara wydaje sie wskazywac, ze to mozliwe. Wtedy, chyba,
          Siudkowie maja troche wieksze szanse, ale oczywiscie w optymalnej formie, bo
          dobrze jezdzacych par jest od groma. Zeby cos rzeczywiscie teraz osiagnac
          trzeba byc wybitnym i zasuwac, zasuwac, zasuwac. Oby im sie udalo.
          • zielona_cytrynka Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s 22.03.05, 17:23
            Moim zdaniem to w Turynie niespodzianki w postaci medalu raczej nie będzie.
            Niestety. W/g mnie powinni poprawić prezencję ( na miłość boska niech Dorota
            opuści ramiona zwłaszcza w piruetach takie podkurczone ramiona wyglądają jak by
            bała się upadku) i troszkę urozmajcić wejscia do podnoszeń te są niesamowite
            ale troszkę sie już opatrzyły i moze jakaś nowocześniejsza muzyka była by
            bardziej w ich stylu?
        • Gość: magdak Słuchaj uwaznie i czytaj gzety Gosiu. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.05, 15:31
          Oni treningi znowili juz na poczatku stycznia.Nie wiem czy nie pod koniec
          grudnia.A Bogu dzieki mamy koniec marca,więc minęło troche wiecej czasu.A
          jeżeli 7 miejsce nie jest dla Ciebieich porażką tzn,że się nie znasz na sporcie
          wcale.Oni po wystepie starali się unikąc dziennikarzy.A przegranie z para
          niemiecką była już kompromitacja.Oni byliby na 8 miejscu gdyby nie kontuzjowana
          para chińska.A tak słabego wystepu nie zanotowali od 1998roku(czyli od 3
          swojego startu na MŚ. Dodam,ze wtedy była to tendencja zwyżkowa 1996-16,1997-
          13)).Łyżwiarze,żeby sens miało dalsze uprawianie sportu musza się
          rozwijać,urozmaicać programy,wnosic coś nowego.Niestety u Polaków tego nie
          widac.Nie oszukujmy się gdyby w ubiegłorocznych ME startowali jeszcze Francuzi
          Abitbol-Bernadis Siudkowie tez nie mieli by medalu.Sa po prostu średniaczkami w
          Europie.A może to powinno nam na razie wystarczyć póki nie ma lepszych,a im
          sprawia przyjemność jeżdżenie,ale myslę,że trzeba wiedzieć kiedy powiedziec
          dość.
      • Gość: Miki Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s IP: *.aster.pl 22.03.05, 17:22
        To, czy to był słaby występ, czy dobry, można by popolemizowac. Czy 7 miejsce
        jest słabe, czy nie, tez się można zastanawiać. Jedno jest pewne - mnie
        osobiście oni zaimponowali swoją kulturą osobistą. Zresztą takową Dorota
        Zagórska w rozmowach wcześniej z Markiem Szewczykiem, czy teraz Piotrem
        Sobczyńskim zawsze takową się wykazywała. A uważam tak dlatego, że sami
        powiedzieli, że przez kontuzję Zagórskiej w zawodach Grand Prix nie
        przygotowali się dostatecznie do imprezy. Że mieli za mało czasu. A mimo to
        zdołali wywalczyc kwalifikację olimpijską. A skoro byli medal;istami
        mistrzostw, to ja myślę, że stac ich na wysokie miejsce na olimpiadzie i na
        zawodach rangi mistrzowskiej. Mam nadzieję, że pech w postaci kontuzji będzie
        ich omijał.
        Szkoda tylko, że takiego poziomu w zawodach rangi mistrzowskiej jak nasza para
        sportowa nie prezentują np. soliści, solistki czy pary taneczne. Ciekawe, czy
        doczekamy się wśród solistów następcę Grzegorza Filipowskiego.

Pozdrawiam
        • Gość: Jarek Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s IP: *.fw.bln.ivbb.bund.de / *.bund.de 22.03.05, 17:25
          Czesc Miki. Chorowalo sie? Nie, no masz absolutna racje. Lyzwiarstwo to
          niestety kolejny przyklad dwuleworekosci naszych dzialaczy. Mistrzostwa Polski -
          piieciu zawodnikow na krzyz.
          • Gość: Miki Re: MŚ w łyżwiarstwie figurowym. Polska para na s IP: *.aster.pl 22.03.05, 17:59
            No niestety, trochę chorowałem. Ale już czuję się dobrze. Ulżyło mi, że córka i
            żona nie zaraziły się ode mnie.

Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka