GoĹÄ: AA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:07 Niestety, tylko jeden. Bo Włosi otruli. Kreczmar nie stanął na starcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: paweldab Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:10 Kreczmer jednak wystartował ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klementyna Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:20 fajne , złośliwe podsumowanie igrzysk: www.tutej.pl/cms.php?i=7861 naprawde sie usmiałam;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Ligocki pewnie jest z PISu! IP: *.elpos.net 17.02.06, 11:31 Stad ta buta i arogancja. (Jak CBA bedzie pytac o moje IP to ciii..) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosynier09 prawdziwy wielobooj zimowy!!! IP: *.imagemerchant.pl / 217.153.45.* 17.02.06, 12:30 wiele razy postulowano stworzenie zimowego wieloboju, i proszę, ktoś już na to wpadł wcześniej - choć tylko wirtualnie. połączenie biathlonu, skoków i tak, tak, CURLINGU!!!! spróbujcie, a zimowe sporty nabiorą nowego wymiaru www.miniclip.com/nordicchill.htm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Remo Zrzućmy się na Monikę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:11 Monika Wołowiec zyskała chyba największą sympatię ze wszystkich polskich sportowców. Może warto pokazać wszystkim dbającym przede wszytskim o siebie działaczom i gwiazdkom, które nic nie osiągneły, że pasja, walka upór mają sens, wpsierając Monikę w przygotowaniach do następnej olimipady. Gdyby powstało stowarzyszenbie kibiców Miniki Wołowiec, zbierające środki na jej kolejny start i przygotowania- byłaby to prawdziwa nasza ( nie związkowa) reprezentantka. Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Zrzućmy się na Monikę! 17.02.06, 10:16 Czytając wczorajsze wypowiedzi na temat Justyny Kowalczyk, już współczuję ewentualnej reprezentance kibiców w przypadku, gdyby w Vancouver nie zdobyła medalu :(. Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: konkurs 17.02.06, 11:10 Najwięcej w ogóle, czy najwięcej złotych? Najwięcej złotych chyba Toni Sailer Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paszczak Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:18 Dzis zapowiada sie tak nudny dzien na olimpiadzie,ze licze na wasza wyobraznie;) dobrze ze juz nie bedzie tanczacych facetow:) Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 10:19 Nie maja cos szcescia polscy biegacze jak nie urok (lub hipoglikemia) to sraczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciupek hehe Józwik juz daje popis komentowania :D:D IP: *.texasnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:19 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: hehe Józwik juz daje popis komentowania :D:D IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 10:23 Co racja, to racja,. Gdyby nie Eurosport, to czlowiek by zgłupiał od tych naszych z-bozej-łaski komentatoruf. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kermit Re: hehe Józwik juz daje popis komentowania :D:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:25 ja nie mam ojroszportu :(( jestem skazana na "łapanie równowagi i prędkości rękoma" ratunku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: hehe Józwik juz daje popis komentowania :D:D IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 10:29 Chyba już po Tobie :( że zacytuje klasyka: a taki był z Ciebie dobry herbatnik :):):) A co do red. Jóźwika, to cały czas wydaje mi sie, że jest on nieznanym, zaginionym członkiem Latajacego Cyrku Monthy Pythona i on cały czas mówi w żartach, a ludzie mysla, że na serio.... Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: hehe Józwik juz daje popis komentowania :D:D 17.02.06, 10:31 matko boska 4 ligockich ????!!!!! nie straszcie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kermit Re: hehe Józwik juz daje popis komentowania :D:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:34 4 ligockich i 1 ligocka!! o_O wpadli w pętlę, bo w tvp ligocki (sędzia) komentowal wystep ligockiego ("zawodnika") to było straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Mateusz nie Mariusz Ligocki ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:27 Dzien zaczne czepialsko :] MATUESZ a nie Mariusz wczoraj jezdzil w snowcrossie ;))) No a drugi z naszego ukochanego klanu Ligockich to Michal ;) Chyba, ze okazalo sie, ze jest 4 Ligocki (strach sie bac na sama mysl) :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kermit Re: Mateusz nie Mariusz Ligocki ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:28 jest jeszcze 2! ale na szczęście (?) sędziują :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Mateusz nie Mariusz Ligocki ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:33 Chyba nie na olimpiadzie, bo wlasnej siostry by tak nie skrzywdzili. Chyba, ze tez dopadla ich slynna turynska kuchnia i akurat byli wyszli jak Paulina skladala sie w haakon flipie :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kermit Re: Mateusz nie Mariusz Ligocki ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:36 ja tam się cieszę że chociaż 2 NIE pojechało na IO ;P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: hehe Józwik juz daje popis komentowania :D:D IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.02.06, 10:25 Hipoglikemia!!!!!!!!heheheheheheheeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:30 Z tymi tanczacymi facetami to nie do konca prawda - dzis pary taneczne. A pary poki co skladaja sie z kobiety i faceta wlasnie ;) No mercy koledzy :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 10:32 ale to tak lepsze od dwójek saneczkowych mężczyzn... Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 10:34 ale nic w durnosci i bezsensie nie przebije jazdy po muldach. jak wielki i wybitny musial byc umysl czlowieka ktory to wymyslil - az strach sie zastanawiac Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:35 Ale tam w wiekszosci wszystko zostawalo w rodzinie. Ergo u nas powinna byc to porzadana dyscyplina, taka prorodzinna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 10:39 Ale wątpie żeby Ojcu Dyrektorowi sie spodobało, w końcu to facet z facetem, tab blisko i jeszcze to ubranka, a fe.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:42 Tfu, wyobraznia mi ruszyla. Wyobrazilam sobie jak bracia blizniacy lezac na sankach pomykajac w dol :D Ojciec dyrektor w czarnym kombinezonie jezdzilby w jedynkach ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 10:48 a Wielki Roman do pchania bobsleju w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Wielki roman 17.02.06, 10:54 Wielki Roman alias Koń ktory mowi - nadawal by sie do konkursu wszechstronnego konia wierzchowego :)a to letnie IO Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Wielki roman 17.02.06, 10:56 co z tym zapowiadanym hitem?? bo juz spokojnie nie moge usiedziec z niecierpliwosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: Wielki roman IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 10:57 moze znowu kogos zdykwalfikuja i nasza Pałka bedzie już 4 :) Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Wielki roman 17.02.06, 10:59 kurde tak sobie mysle jakby tu nasi mogli medal zdobyc : a moze by tak Ligocki zamiast Mateji wystartowal ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Wielki roman 17.02.06, 11:00 ja odpowiadam na quiz: na bank jakis Austryjak :) Odpowiedz Link Zgłoś
krzys00 Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 10:33 Gość portalu: enay napisał(a): > Z tymi tanczacymi facetami to nie do konca prawda - dzis pary taneczne. A pary > poki co skladaja sie z kobiety i faceta wlasnie ;) No mercy koledzy :] dziś nie grają hokeisci to łyzwiarstwo figurowe moze sobie leciec Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Paszczak Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:37 to moze zaczniecie typowac kto zajmie ostatnie miejsce w danej dyscyplinie;) zawsze tylko wygranych sie typuje. Ostatnie miejsca powinny byc wyzwaniem dla Was;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 10:40 ale po co, jak Polacy biegną, to przecież oczywiste... Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 10:44 chodzi o to ktory z polakow: ten ze sraczka? czy ten z napewno zle posmarowanymi nartami ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 10:47 w sumie to jakbym mial sraczke, to te 15 kilometrow bym zasuwal jak maly samochodzik, byle tylko ta tronie usiąść :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:40 Jeszcze wroce do wczoraja. Mimo tego, ze Monika Wolowiec byla ostatnia, to mnie ujelo to, ze gosciowa sama sie przygotowala za wlasna, ciezka zapracowana kase i z taka determinacja walczyla o kwalifikacje olimpijska. No i jej kask, po prostu stworzony do skeletonu :D Monika - gleboki szacunek :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rasiak Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.cable.satra.pl 17.02.06, 10:47 najgorsze jest to, że zarówno nasi łyżwiarze jak i piłkarze również mają źle posmarowane narty, powiedziałem piłkarze? ups no tak ja już żyję mistrzostwami Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 10:53 my nie mamy pilkarzy mamy : Biegaczo-Kopaczy (a niektorzy sa jeszce drewniani) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cure Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.eskadra.com.pl 17.02.06, 13:26 Całkowicie się zgadzam i popieram. Szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Spisek nie tylko przeciw nam IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 10:45 TV francuska potwornie placze i pomstwe wola bo tu snieg pada na trasie deskowego krosu. Ichnia mistrzyni, ktora pierwsza nacinala, naciela z 13 s straty. Wszystko przez makaroniarzy i pana boga Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Spisek nie tylko przeciw nam 17.02.06, 10:47 czyli wychodzi na to ze snieg jest nie tylko antypolski ale tez anty francuski - strasznie nam snieg na tych igrzyskach spiskuje Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: Spisek nie tylko przeciw nam IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 10:50 Powiedzialbym wrecz, ze przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Spisek nie tylko przeciw nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:51 Ufff to mi ulzylo, ze nie tylko wszystko sprzysieglo sie przeciwko Ligockim, znaczy Polakom ;))) Czy jedzie tam jakas Wloszka? Zainteresowalo mnie, czy ten snieg nie jest rowniez antywloski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: Spisek nie tylko przeciw nam IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 10:54 Jechala, ale cos za szybko sie slzgnela i bam zrobila Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: Spisek nie tylko przeciw nam IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 10:53 zrobiliby to igrzyska latem, to i ze sniegiem nie byloby klopotu i moze nawet ze smarowaniem.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: Spisek nie tylko przeciw nam IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 10:58 no wlasnie Ponoc wiatr tez im (tzn francuzom) w twarz wieje Prawdziwa katasrofa naturalna Odpowiedz Link Zgłoś
czmych Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 10:57 Do ekipy, która była wczoraj - a propos zamieszczania linków do stron z panienkami w bikini - albo ich nam nie wciskać, albo w ramach uprawnienia proszę o o zdjęcia jakichś dobrze umięśnionych sportowców - mi też bywa zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kermit mp3 z logockim niezła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:03 taa koleś udowodnił światowy poziom.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sandal Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.Rozyckiego.ip.WRO.Korbank.PL 17.02.06, 11:03 Znam odpowiedź na pytanie konkursowe: Jest to Arnold Schwarzeneger, co wygrałem? Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Ligoccy 17.02.06, 11:07 Zajrzałem dzisiaj do gazety myslałem, że padnę ze śmiechu. Wydrukowano reklamę macśmiecia z Ligockim i podpisem: "Matys! Gratulujemy występu na olimpiadzie!" Czy to było ironiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Ligoccy 17.02.06, 11:14 ciekawe co wedlug ligockiego to swiatowy poziom - takie wypowiedzi to skandal !! Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Ligoccy 17.02.06, 11:16 pozatym jakby nie jadali w mc syfialdzie to moze by byli chudsi i by wyzej latali swoje hakkon slipy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kay Re: Ligoccy IP: *.system.szczecin.pl 17.02.06, 11:40 wiecie co ja was zupelnie nie rozumiem nasi wspaniali reprezentanci z klanu L. robia co moga i to na "swiatowym poziomie" a wam caly czas sie nie podoba!!! skandal!!!i przyznajcie sie kto z was chcialby zagrac w takiej reklamowce yyy a moze powinnam napisac commercial zeby bylo na odpowiednim poziomie???przeciez w USlandzie ta marke reklamuja siostry Williams kto by nie chcial sie znalezc w tak doborowym towarzystwie:> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Mat is a King IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 11:08 czy moze bardzie "dze besciak" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: www A ja mam to szczescie... IP: *.5.15.vie.surfer.at 17.02.06, 11:15 ...ze nie musze sluchac komentarzy naszych asow mikrofonu...i wcale za tym nie tesknie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: A ja mam to szczescie... 17.02.06, 11:17 ja siedze w pracy :) cala wiedze o IO do 15 czerpie dzieki wspanialej ekipie "IO na zywo" :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:13 Matju to nie tylko skromny chlopak, ale i z poczuciem humoru ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sand Warto byc ostatnim :) IP: *.cl.ad / 193.108.34.* 17.02.06, 11:18 Tak sie smiejecie, ze ktostam na półrurze był ostatni (nawiasem moze mogl startowac na całej? Fullpipe?) To jakies zawody dla hydraulików są. A przeciez to bedzie postac historyczna. Do dzisiaj wiadomo ze na ktorejstam olimpiadzie ktos w skokach byl 1, 2 i 3 oraz ze ostatni byl Eddie Orzel.Kto byl 17 to nikt nie wie. Teraz bedzie wiadomo tak samo w halfpipie. 1, 2, 3 i taki jeden Polak na koncu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klementyna Re: Warto byc ostatnim :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:23 złośliwe podsumowanie igrzysk: www.tutej.pl/cms.php?i=7861 choc złosliwe, niestety prawdziwe;( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: Warto byc ostatnim :) IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 11:24 Jak to taki jeden, toz to LIGOCKI byl, dze besciak Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Estonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:21 To kto obstawia trzecie zloto dla Estonii? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Estonia 17.02.06, 11:25 Złoto dla Veerpalu to tam żadna niespodzianka nie jest. My tam zazdrościmy Estończykom, ale co mają Finowie powiedzieć? Oni mają tradycje w tym sporcie jakby większe niż my, a na tej olimpiadzie ponoszą porażkę za porażką. A bracia Estończycy skasują dziś kolejny medal. Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Estonia 17.02.06, 11:29 finowie to juz pokazali kilka lat temu cala ekipa biegaczy byla za doping wycofywana 2 razy juz :) takze sie chyba ciesza ze biegaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Estonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:30 Niepsodzianka nie, ale Estonczycy pokazuja jak zwyciazac mamy ;)))) Za jednym zamachem, na jednych igrzyskach, maja juz 3x wiecej zlotych medali niz Polacy przez wszystkie olimpiady razem wziete :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Estonia 17.02.06, 11:32 a takie pytania czy ktorys z naszych sasiadow jest w takiej sytuacji jak my - to znaczy nie ma medalu ???? chyba nie a snieg maja do przygot taki jak my (przynajmnij teoretycznie) Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Estonia 17.02.06, 11:39 Litwa jest bez medalu. Białoruś chyba też. Ukraina, Czechy i Słowacja raptem po jednym. W sumie raptem 22 kraje mają medale jak dotąd, więc trochę histeryzujecie. Nb. o ile mnie moja wiedza historyczna nie myli, to Estonia _nigdy_ do Polski nie należała. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Estonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:52 Myli Cie ta wiedza historyczna ;) Estonia jak najbardziej nalezala do Polski, tyle ze wtedy nikomu sie nazwa Estonia nie snila, a wszyscy mowili o Inflantach :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: Estonia IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 11:53 czy nalezala?, raczej lennem i to krociutko byla Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Estonia 17.02.06, 11:56 to ze byla krociutko to nie znaczy ze mamy ich nie napadac - po co sie szkolimy w iraku :D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek :))) IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 11:58 o to chodzi.... i buklaczkiem ich Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Estonia 17.02.06, 11:54 To raczej Tobie się myli, Inflanty to dzisiejsza Łotwa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Re: Estonia IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 11:56 To znaczy ze Kurlandia Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Estonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:04 Za wikipedia: " Od XIII w. obszar obecnej Estonii i Łotwy, opanowany przez Niemców, nosił nazwę Inflant. Administracyjnie tworzył swoistą konfederację 5 państw: zakonnego, arcybiskupstwa ryskiego oraz biskupstw kurlandzkiego, dorpackiego i ozylijskiego. W 1236–1346 pn. część Estonii należała do Danii, następnie, w wyniku sprzedaży, znalazła się w państwie zakonnym, inflanckiej gałęzi Krzyżaków. Po walkach w XIV w. z arcybiskupem ryskim zakon zyskał pozycję hegemona w Inflantach, stracił ją po przegranej wojnie Krzyżaków z Polską i Litwą (Grunwald 1410). Od XV w. Inflanty coraz bardziej interesowały państwo moskiewskie, Polskę (wraz z Litwą), Danię i Szwecję. Wywołana przez cara Iwana IV Groźnego wojna inflancka (1558–1582) ogromnie osłabiła kraj. Estonia (Inflanty) związała się z Polską i Litwą, część jej zajęli Szwedzi i Duńczycy." Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Estonia 17.02.06, 12:38 Proponuję jednak lepiej spojrzeć na jakąś mapę historyczną. Bo właśnie ta "część Inflant zajęta przez Szwecję" obejmuje większość terytorium dzisiejszej Estonii (południowa część, owszem, przypadła Polsce). A po 1621 roku Polska została wyparta za Dźwinę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: radoc Re: Estonia IP: 81.210.25.* 17.02.06, 13:16 za wikipedią bym już nie cytował, bo po Henryku Batucie nie można im ufać :> Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Bohater 17.02.06, 13:20 no i mamy bohatera !! - lakiernik z Ochab Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Re: Estonia 17.02.06, 12:00 Gość portalu: enay napisał(a): > Myli Cie ta wiedza historyczna ;) Estonia jak najbardziej nalezala do Polski, Nie należała. Do Rzeczpospolitej należała południowa część Inflant (dzisiejsza Łotwa). Do Estonii Rzeczpospolita tylko zgłaszała pretensje, które były zresztą jedną z przyczyn wybuchu konfliktu polsko-szwedzkiego. Nigdy, ani przez moment, żaden polski przedstawiciel nie władał Rewlem (dzisiejszym Tallinnem). Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Estonia 17.02.06, 12:01 to tym bardziej wypadaloby ich napasc zebysmy w koncu nim wladali i mieli propolski snieg :D Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Estonia 17.02.06, 11:55 tak tylko te kraje maja od 2 do 5 milionow mieszkancow (ukr i bialorus moze nie) a u nas 40 milionow luda a na ZIO jedzie stado Ligockich, ladujace orly, biegacze ze sraczka no i Mateja (brakuje tylko Rasiaka)- cos jest chyba nie tak z selekcja :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Estonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:44 Na pewno maja lepszy snieg, wiesz ze w ogrodku sasiada trawa jest zawsze bardziej zielona, a snieg utwardzany chemicznie ;) Na szczescie z Estonia bezposrednio nie graniczym, wiec mozna stwierdzic, ze u nich jest na pewno duzo lepiej niz u nas :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: Estonia IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 11:32 Jak to co mają powiedziec??? Wystarczy jedno słowo: SPISEK !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Arek Julia Pomagalski IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 17.02.06, 11:22 W tradycji polskiego ducha i zdolnosci naszych, biedna Francuzka glebe zaliczyla Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ktos Re: Julia Pomagalski IP: *.toya.net.pl 17.02.06, 11:24 znowu spisek.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Schuja Re: Sporty zimowe w Polsce IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.02.06, 11:39 Zabronilbym po prostu sprzedawania w Polsce sprzetu wysokiej jakosci do uprawiania sportow zimowych. Po co? Na darmo wywalone pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 1908 Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.chello.pl 17.02.06, 11:36 a ja mam taki pomysl, zeby nasi narciarze zdjeli narty jak maja zle smarowanie i zapychali na piechote. wepna sie przed meta i po sprawie. lepiej moze nie bedzie ale zabawniej napewno i smarowanie im nie przeszkodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. 17.02.06, 11:37 niech posmarują sędziom (tam gdzie jest to możliwe) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sand Smigun - to brzmi jak.. IP: *.cl.ad / 193.108.34.* 17.02.06, 11:40 .. Smeagol. To teraz juz wiadomo. Mordor zaatakował, Sauron dogląda swoich wiec wygrywaja. A my jestesmy dobrzy, to nie mamy medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Odśnież IP: 212.160.172.* 17.02.06, 11:43 Panowie, zajebisty pomysł z przerobieniem przycisku Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Smigun - to brzmi jak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 11:53 My nie mamy medalu, my mamy pierscien ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Smigun - to brzmi jak.. 17.02.06, 11:55 my to raczej mamy przesrane (sorry za język) Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: Smigun - to brzmi jak.. 17.02.06, 11:56 "przesrane" to ma nasz biegacz :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
sirjarowit Re: 17.02.06, 11:58 co sie dzieje z ekipa ??? post co polgodziny to troszke za malo :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maeg Hokej w TVP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:27 Hokej kobiet uwłacza idei hokeja w świecie, kto to wymyślił :/ Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Hokej w TVP 17.02.06, 13:33 to jakby jeść wegetariańską kanapkę z kiełbasą Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kay Re: Smigun - to brzmi jak.. IP: *.system.szczecin.pl 17.02.06, 11:55 nie my mamy komentarz tylko gdyby tak za niego medale dawali..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sand Re: Smigun - to brzmi jak.. IP: *.cl.ad / 193.108.34.* 17.02.06, 11:59 Zapewne chodzi o pierscien umocnien wokół Modlina... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: enay Re: Smigun - to brzmi jak.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:07 Ewentualnie Ligoccy moga otoczyc "ich" szczelnym pierscieniem i to na swiatowym poziomie :] Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: banko Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.mostostal / *.mostostal-export.com.pl 17.02.06, 11:56 teleobserwatorze! - nie śpij!- pobudka! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lykos Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.casablanca.cz 17.02.06, 12:02 "ulubiony" Haszek skończył w czeskiej repre z powodu zranienia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: entomb Re: Igrzyska na żywo - dzień 7. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:10 Polski akcent w snowcrossie kobiet - niejaka J.Pomagalski (FRA), ktorej dziadek byl Polakiem, zalicza wspanialy upadek. Jakze swojsko... A z innej beczki, nadal glosno o Ligockich, wiec ja tez cos dorzuce... Jest moze na forum ktos, kto zna sie na snowboardowej pajpie na tyle, zeby powiedziec czy Paulina rzeczywiscie wykonala tego haakonflipa? Niestety nie rozroniam az tak zaawansowanych trikow i nie wiem czy wykrecila ten trik poprawnie, czy probowala, ale zrobila cos innego... Odpowiedz Link Zgłoś