Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:40
    MEGA BZDURA!!!!!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: mikroos Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:51
        ROTFL! większej głupoty dawno nie słyszałem
        • Gość: to_ja niech tego kubice jeszcze raz zbadaja lekarze IP: *.adsl.alicedsl.de 28.06.07, 13:55
          ....nie ma nic gorszego jak ciemniaki...
          • Gość: toja Re: niech tego kubice jeszcze raz zbadaja lekarze IP: *.lns1.syd6.internode.on.net 28.06.07, 14:14
            kase widze
            • Gość: ole Modlę się za Was, wyborczaki-forumowiczaki IP: *.ists.pl 28.06.07, 14:26
              ;)
              • Gość: to_ja to modl sie na onecie IP: *.adsl.alicedsl.de 28.06.07, 14:27
                ..
                • Gość: takitam Re: to modl sie na onecie IP: *.lc-words.com 28.06.07, 14:40
                  Pamiętacie jak Małyszem bujnęło nad Holmenkolen? Powiedział wyraźnie, że 'nic
                  się nie stało dzięki Bogu'. Dlaczego nikt nie zaczął ręki JP2 się w tym
                  dopatrywać? Bo Małysz to Ewangelik jest, a JP2 jak wiadomo ratuje tylko
                  swoich...

Zagadka: kto uratował Małysza?
                  • Gość: 3189akio darujcie sobie IP: *.phil.east.verizon.net 28.06.07, 15:11
                    zawsze jak gazeta zamiesci jakis artykul z watkiem religijnym, to wszyscy
                    niewierzacy maja uzywke. Zduszeni niemoznoscia wylania jadu, rzucaja sie na
                    komputery i pisza, pisza, pisza.
                    Ale kto Was pyta o zdanie?
                    Sa tez i tacy jak ja Katolicy, ktorzy czytaja takie artykuly. Polska to ciagle
                    kraj w wiekszosci katolicki, wiec prosze zamilczcie i jak juz musicie to
                    wejdzcie do swojej piwnicy i sobie pokrzyczcie.
                    • Gość: ateusz no i co z tego,ze polska to kraj katolicki? IP: *.adsl.alicedsl.de 28.06.07, 15:14
                      czyzby na zacofanie cywilizacyjne polska miala monopol???-o bajki o boskosci
                      wojtyly dobre dla gorali.
                      • Gość: zniesmaczony tak rodzi się bałwochwalstwo... IP: 213.227.87.* 28.06.07, 15:47
                        .
                        • matbarty bez sensu - inteligent nie musi tego słuchać 28.06.07, 16:20
                          nie rozumiem dlaczego tego typu artykóły ukazują się w świeckiej gazecie; czy
                          nie można przepuścić tego typu informacji przez filtr intelektu i zrozumieć, że
                          człowiek inteligentny i wykształcony nie musi słuchać tego typu bredni?
                          przecież nie od teraz wiadomo, że ciemnogrud sam się ośmiesza...

no ale cóż, "wykształciuchy" to tylko garstka, a ciemnogrodzian jest dużo
                          • Gość: ateusz ty j.polskiego uczyles sie na tajnych kompletach IP: *.adsl.alicedsl.de 28.06.07, 16:25
                            jpII(w czasie kiedy wielebny kandydat na swietego walczyl z oswiata)..wnioskuje
                            tak po licznych "rodzynkach"..
                            • tetlian Re: ty j.polskiego uczyles sie na tajnych komplet 28.06.07, 18:16
                              Do boju Kubica!
                              • Gość: uhahany a ja miałem koszulkę z Hendrixem, kiedy uniknąłem IP: 213.227.87.* 29.06.07, 07:59
                                strasznego wypadku na drodze. Czy to oznacza, że Hendrix jest święty?
                                • Gość: anglik Wszyscy wiedzą, że Hendrix jest święty. IP: 88.220.46.* 29.06.07, 09:19
                                  Nie trzeba to zbadać.
                                • marcowroc Re: a ja miałem koszulkę z Hendrixem, kiedy unikn 29.06.07, 10:22
                                  i to jest chyba najlepszy komentarz to całego tematu.
                                • Gość: grant Hendrix sancto subito! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:36
                                  Dlaczego do tej pory nie powiadomiłeś o tym opinii publicznej i Watykanu???
                                  Przecież trzeba natychmiast wszcząć proces beatyfikacyjny Hendrixa. Sancto
                                  subito Hendrix!!!!!
                                • Gość: lukasz Re: a ja miałem koszulkę z Hendrixem, kiedy unikn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 11:42
                                  Niezupełnie - to jest właśnie kwestia wiary i niewiary. Jeśli koszulkę, kask,
                                  medalion czy inny amulet z wizerunkiem danej osoby masz przy sobie wierząc, że
                                  Cię chroni przed niebezpieczeństwem czy nawet śmiercią, to nikt Ci ironicznym
                                  komentarzem nie udowodni, że to mega-bzdura, bałwochwalstwo, ciemnogród czy inne
                                  w/w określenia. Nie wierzyć może jest łatwiej, ale czy na pewno mądrzej?
                                  • Gość: ras No właśnie: czy mądrzej wierzyć w amulety? IP: *.bcc.com.pl 29.06.07, 13:32
                                    Karzą wam też wierzyć w cuda. Trzoda ma wierzyć, że podczas ceremonii w
                                    świątyni kawałek ciasta zmienia się w rzeczywisty kawałek ciała Boga, który ma
                                    ciało. I to nie ma być symbol tylko rzeczywista przemiana!
                                    • Gość: kleyent Re: No właśnie: czy mądrzej wierzyć w amulety? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:28
                                      jak w robocie siedzisz to pracuj a nie piszesz dyrdymały

• Gość: grant Re: a ja miałem koszulkę z Hendrixem, kiedy unikn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 19:56
                                    Gość portalu: lukasz napisał(a):

> Niezupełnie - to jest właśnie kwestia wiary i niewiary. Jeśli koszulkę, kask,
                                    > medalion czy inny amulet z wizerunkiem danej osoby masz przy sobie wierząc, że
                                    > Cię chroni przed niebezpieczeństwem czy nawet śmiercią, to nikt Ci ironicznym
                                    > komentarzem nie udowodni, że to mega-bzdura, bałwochwalstwo, ciemnogród czy
                                    inne

To nie ktoś ma ci udowodnić, że to bzdura, bo brak związku noszonej koszulki z
                                    ocaleniem w katastrofie jest łatwo sprawdzalny i przez to oczywisty. Udowodnić
                                    należałoby twierdzenie przeciwne, ale jeszcze nikomu sie nie udało. Zatem
                                    ocalenie pozostaje przypadkiem, zarówno w koszulce jak i bez niej.
                                • Gość: J07 Re: a ja miałem koszulkę z Hendrixem, kiedy unikn IP: *.nycmny.east.verizon.net 30.06.07, 02:35

Hendrix nie jest swietym,to prawda a,ze uhahany ma klopoty z ... rozsadkiem,
                                  to tez prawda.
                                  • brat_barnaba Re: a ja miałem koszulkę z Hendrixem, kiedy unikn 30.06.07, 10:51
                                    Gość portalu: J07 napisał(a):
                                    > Hendrix nie jest swietym,to prawda a,ze uhahany ma klopoty z ... rozsadkiem,
                                    > to tez prawda.

A kto jest świętym i co to praktycznie oznacza? Jakie są OBIEKTYWNE kryteria i
                                    atrybuty świętości?
                          • Gość: gość Re: bez sensu - inteligent nie musi tego słuchać IP: *.tsi.tychy.pl 28.06.07, 16:26
                            co to znaczy "artykóły" i "ciemnogrud" inteligencie?
                            • Gość: N Re: bez sensu - inteligent nie musi tego słuchać IP: 195.94.206.* 28.06.07, 16:56
                              te, yntelygent, idz z tymi artykółami :P

a na powaznie - nie wierzycie, to g wam do tego jak katolicy obieraja sobie
                              swietych. nie wasza sprawa i tyle.
                              • rafvonthorn Re: bez sensu - inteligent nie musi tego słuchać 28.06.07, 17:06
                                Nie za bardzo mnie też obchodzi, jaką miał historię życia docent Furman
                                z "Alternatyw 4" Barei, ale jego opowieść jest prześmieszna. Tutaj
                                analogicznie...
                              • morte_macabre Re: bez sensu - inteligent nie musi tego słuchać 28.06.07, 18:36
                                Owszem nasza sprawa bo na pomniki dla tego "świętego" i inne bałwochwalcze procedery idzie szmal z publicznych pieniędzy.
                              • Gość: pm7303 Nie ochodziloby to nas nic a nic, IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.06.07, 22:18
                                gdyby czarna zaraza nie ssala pieniedzy z naszych podatkow!

Wtedy, wedle mnie, moglibyscie czcic wszystkie bostwa na raz wziete ;)
                                • Gość: N Re: Nie ochodziloby to nas nic a nic, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 00:52
                                  "moglibyście"? nie czuję się moralnie chrześcijaninem, więc pudło.

Cóż... w tym temacie nie jest rozpatrywana kwestia podatków, ale wiary i
                                  świadectwa Kubicy - faktu czy jest ono prawdziwe.

Oczywiście możecie się prześcigać w szpilowaniu katolików, ale to nie jest chyba
                                  rozwiązanie. Tymbardziej, że nie wiem, czy się orientujecie, ale kościół jako
                                  całość czynnie wspiera wiele akcji humanitarnych, edukacyjnych itp. z własnych
                                  środków (Bank watykański) Analogicznie - procesy beatyfikacyjne są finansowane
                                  ze środków watykańskich, które z polskimi podatkami mają niewiele wspólnego.

Można mówić o czarnej zarazie, bo czemu nie? Wolność słowa, wolność myśli
                                  (jeszcze). Tylko... czy ta wolność ma się opierać na chamstwie?

Ps. Kościół przez millenium istnienia w Polsce nie wyniszczył tego kraju tak jak
                                  pół wieku komunizmu - więcej - potrafił, w skali ówczesnej europy - być
                                  tolerancyjny. Czy Ty potrafisz?
                                  • benjaminblimchen Re: Nie ochodziloby to nas nic a nic, 29.06.07, 20:59
                                    Gość portalu: N napisał(a):
                                    > (...) kościół jako
                                    > całość czynnie wspiera wiele akcji humanitarnych, edukacyjnych itp. z własnych
                                    > środków (Bank watykański) Analogicznie - procesy beatyfikacyjne są finansowane
                                    > ze środków watykańskich, które z polskimi podatkami mają niewiele wspólnego.

imho kościół najbardziej wspiera siebie i dba o swoje interesy - o to żeby hierarchom żyło się dostatnio. A jak nie już dla nich miejsca w Polsce, bo tyle przecież ludzi urodziło się z powołaniem do kapłaństwa - to wysyła się ich na misje humanitarne itp. które na celu mają skolonizowanie terenów niezdobytych jeszcze przez katolików.
                                    Natomiast z moich podatków buduje sie Świątynie Opatrzności Bożej - ile to było, bo nie pamiętam 2 czy 5 mln PLN z budżetu państwa! Skandal!
                                    Takie jest moje zdanie na ten temat
                                    • Gość: arti Re: Nie ochodziloby to nas nic a nic, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:34
                                      wiec wyobraź sobie, że to z mojej cześci podatków budują tą świątynię a ja sobie
                                      życzę aby powstała.

• benjaminblimchen Re: Nie ochodziloby to nas nic a nic, 29.06.07, 21:56
                                        niestety z mojej części też ją budują. Szczerze mówiąc to jest dla mnie obojętne czy ona powstanie czy nie, ale nie chciałbym, aby moje pieniądze były marnotrawione. Istnieje wiele lepszych sposobów, żeby je wydać :P
                                        • Gość: J07 Re: Nie ochodziloby to nas nic a nic, IP: *.nycmny.east.verizon.net 30.06.07, 02:49

Chcesz, benjaminblimchen,powiedziec o "patencie"lewicowym- oczywiscie na
                                          pieniadze.
                          • Gość: ciemnogrodzianin Re: bez sensu - inteligent nie musi tego słuchać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 20:47
                            Jak się pisze artykÓł, panie wykształciuch?
                          • Gość: misiek Re: bez sensu - inteligent nie musi tego słuchać IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.07, 23:00
                            "Inteligencie" ciemnogród piszemy przez "ó"
                          • Gość: osz ty debilu Re: bez sensu - inteligent nie musi tego słuchać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 01:33
                            do szkoly ci sie nie chcialo chodzic prostaku ??
                            taki inteligentny ateista z ciebie ??
                            nie tylko w Boga nie wierzysz, w ortografie tez !!
                            marsz do szkolki nieuku !!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: Pies Re: bez sensu - inteligent nie musi tego słuchać IP: *.ed.shawcable.net 29.06.07, 05:52
                            Nie masz chyba siebie na mysli gdy
                            piszesz o "ludziach inteligentnych
                            i wyksztalconych" bo gdybys do tej
                            grupy nalezal to bys nie napisal
                            "artykol". Nawet ukonczenie szkoly
                            podstawowej powinno wystarczyc na
                            to, by pisac bez robienia bledow
                            ortograficznych. Tys zapewne nawet
                            podstawowki nie skonczyl.
                          • Gość: GOść Re: bez sensu - inteligent nie musi tego słuchać IP: 195.37.121.* 29.06.07, 12:54
                            rzeczywiście z pewnością jesteś człwiekiem inteligentnym, jeśli w jednym zdaniu
                            robisz dwa błędy ortofraficzne <lol> nie sądzę, byś miał dysleksję, zapamiętaj
                            pisownię tych dwóch słów, przypuszczam, że przydadzą CI się na Forum GW artykUł
                            i ciemnogrÓd
                      • kronopio77 tak rodzi się bałwochwalstwo... brak mi słów... 28.06.07, 15:48
                        .
                      • Gość: Kacze bajdy Re: Polska - czolowy kraj rzymsko-katolicki... IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 28.06.07, 16:38
                        Niestety, Polska (wciaz) kreuje sie na cos w rodzaju europejskiego skansenu. A
                        typowo polski, obrzedowy, przasny i praktycznie XIX-wieczny (swiete obrazy,
                        figury, cuda, pielgrzymki, objawienia, etc.) rzymski katolicyzm bardzo
                        sie do tego przyczynia!!!
                      • Gość: Jogo Re: no i co z tego,ze polska to kraj katolicki? IP: *.chello.pl 29.06.07, 07:21
                        Kraj katolicki, zacofany, bojacy się realnie myslec.ZAKŁAMANY!Porywany
                        genialnymi pomysłami jakiegoś sekciarza oja dyrektora który w perfidny sposób
                        wciska im swoje toksyczne ideały i śmieje sie w kułak . OTO POLSKA
                        KATOLICKA111111111111
                    • soulworm Polska to panstwo swieckie, nie katolickie. 28.06.07, 15:14
                      Katolicki jest podobno narod (buhahaha), ale dlaczegoz mialoby to stawac na
                      przeszkodzie przy wysmiewaniu glupoty jaka jest religia?
                      bo ciebie to obraza? wybacz, ale to zaden powod.
                      • Gość: adrian Re: Polska to panstwo swieckie, nie katolickie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:56
                        > ale dlaczegoz mialoby to stawac na
                        > przeszkodzie przy wysmiewaniu glupoty jaka jest religia?

nikt ci na przeszkodzie nie staje. piszesz więc to co ci się tam we łbie roi,
                        windując tym samym dyskusję na intelektualne wyżyny, niedostępne dla nas tępych
                        katoli.

> bo ciebie to obraza? wybacz, ale to zaden powod.

wybacz, ale człowiek o nicku 'uosobienie robactwa' nie jest w stanie mnie obrazić.

pzdr
                        • Gość: turtl Re: Polska to panstwo swieckie, nie katolickie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:01
                          "wybacz, ale człowiek o nicku 'uosobienie robactwa' nie jest w stanie mnie obrazić."

A ksiądz Robak miałby szanse ?
                          • Gość: adrian Re: Polska to panstwo swieckie, nie katolickie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:02
                          • Gość: adrian Re: Polska to panstwo swieckie, nie katolickie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:03
                            on z pewnością

ostry jak brzytwa turtl'u
                          • Gość: Kacze bajdy Re: Polska to panstwo swieckie? coraz mniej... IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 28.06.07, 16:50
                            "Soulworm" nie oznacza "uosobienie robactwa"... bledne tlumaczenie szanowni
                            internauci!
                            • Gość: adrian Re: Polska to panstwo swieckie? coraz mniej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:44
                              jest to jedno z możliwych tłumaczeń. skoro krytykujesz, zrób to w sposób
                              konstruktywny i zaproponuj swoje, ewentualnie wyjaśnij dlaczego jest błędne.

no chyba że "wiesz ale nie powiesz".

• Gość: turtl Re: darujcie sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:37
                      O, poczułeś się dotknięty ? A potrafisz zaakceptować fakt, że intelekt ateisty może poczuć się urażony taką bzdurą ? ;)

A gdyby artykuł był o krasnoludkach, które uratowały Kubicę z opresji, także wymawiałbyś innym, że sączą jad ?
                      • Gość: adrian Re: darujcie sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:08
                        "intelekt ateisty", piszesz o sobie tak ?

ROTFL :ddddd
                        • Gość: turtl Re: darujcie sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:45
                          Między innymi w odniesieniu do siebie. Podbno uczucia religijne można obrazić ? Czemu nie intelekt ateisty ?
                          • Gość: adrian Re: darujcie sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 17:59
                            dobra a teraz poważnie.

oczywiście intelekt można obrazić ;)
                            ale nie bądź hipokrytą i przyznaj, że jednak ten jad sączysz, no bo jakoś nie
                            widziałem, żebyś był równie gorliwy w piętnowaniu kretyńskich wypowiedzi
                            polityków, idiotycznych programów w TV czy tym podobnych bzdur, które bez
                            wątpienia również obrażają twój TRANSCENDENTALNY INTELEKT ATEISTY

pzdr
                            i żółwik ;)
                            • Gość: turtl Re: darujcie sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:43
                              To miało być poważne ? ;)

Nie widziałeś - twoja rzecz (nie napiszę "twoja strata", bo to rzecz gustu ;)

A skoro już deklarujesz zejście na poważne tony, to mój intelekt nazwałbym raczej racjonalnym. I nie jestem w stanie stwierdzić, czy sączę jad, czy nie, bo jest to określenie bardzo nieprecyzyjne i subiektywne.

Pozdr dla POKORNEGO INTELEKTU WYZNAWCY ;)
                              • Gość: adrian Re: darujcie sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 00:12
                                > intelekt nazwałbym (...) racjonalnym

wow, super jesteś pierwszy. do tej pory miałem do czynienia z intelektami li
                                tylko nieracjonalnymi :ddd

> I nie jestem w stanie stwierdzić, czy sączę jad, czy nie, bo jest
                                > to określenie bardzo nieprecyzyjne

a co ty układ scalony jesteś ? rozumiesz tylko zera i jedynki ?
                                nieprecyzyjne są też np. wiersze Szymborskiej ich też nie jesteś w stanie
                                stwierdzić ? :d
                                moje kondolencje mastah.

> nie napiszę "twoja strata"

i do tego megaloman

3mSie

i włącz ten racjonalny intelekt w końcu
                                bo cię szkoda synku
                                naprawdę
                                • Gość: turtl Re: darujcie sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 00:53
                                  Ja tu ciebie kulturalnie, a ty mnie od "synków". Godzi się tak ?

>wow, super jesteś pierwszy. do tej pory miałem do czynienia z intelektami li
                                  > tylko nieracjonalnymi :ddd

Widzisz, nie ja pierwszy dokonałem podobnych podziałów. Nie dziw mi się, że widzę różnicę między myśleniem racjonalnym, a wyznawstwem prawdy objawionej. Może zacznij dziwić się sobie ? ;)

> a co ty układ scalony jesteś ? rozumiesz tylko zera i jedynki ?
                                  > nieprecyzyjne są też np. wiersze Szymborskiej ich też nie jesteś w stanie
                                  > stwierdzić ? :d
                                  > moje kondolencje mastah.

I po co te emocje ? Jeśli jestem układem scalonym - i tak nie zrozumiem. Jeśli nie, możesz mnie zranić. Czemu to robisz ? Sączysz jad ? Przyznaj się.

> i do tego megaloman
                                  >
                                  > 3mSie
                                  >
                                  > i włącz ten racjonalny intelekt w końcu
                                  > bo cię szkoda synku
                                  > naprawdę

Czy to zachęta do przyjęcia wiary katolickiej ?

• Gość: adrian Re: darujcie sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 01:10
                                    sorry ze tak późno. na weekendzie byłem ;)

a teraz do rzeczy :
                                    zero-jedynkowo tak jak lubisz ;)

> I po co te emocje ?

to nie emocje, to ironia.

> Jeśli nie, możesz mnie zranić.

niby czym, ironią ? nie przesadzaj.

> Czy to zachęta do przyjęcia wiary katolickiej ?

nie. fragment o megalomanie to stwierdzenie faktu (patrz cytat wyżej). reszta to
                                    prośba. szczera.

no i w końcu:

>Widzisz, nie ja pierwszy dokonałem podobnych podziałów. Nie dziw mi się, że
                                    >widzę różnicę między myśleniem racjonalnym, a wyznawstwem prawdy objawionej.
                                    >Może zacznij dziwić się sobie ? ;)

mylisz rozum z wiarą. to bardzo częste. skup się:
                                    mimo, iż ROZUMIEM, że człowiek nie może zmartwychwstać, WIERZĘ, że tak się
                                    stało. nazywam to cudem. rozumiemy się ?

for example einstein ->myślał<- racjonalnie co, nie przeszkadzało mu ->wierzyć<-
                                    w boga.

nigdzie nie pisałem nic o dziwieniu się. proszę nie przypisywać mi rzeczy,
                                    których nie napisałem.

pzdr
                    • adam81w Re: darujcie sobie 28.06.07, 15:49
                      > zawsze jak gazeta zamiesci jakis artykul z watkiem religijnym, to wszyscy
                      > niewierzacy maja uzywke

nie zgodze sie ze uzywke. nie uzywamy sobie znowu.
                      poza tym taka jest natura religii ze sie samosomiesza.

Ale kto Was pyta o zdanie?

mamy prawo wyrazac zdanie odnosnie kraju swiata w ktorym zyjemy.

> Sa tez i tacy jak ja Katolicy, ktorzy czytaja takie artykuly. Polska to ciagle
                      > kraj w wiekszosci katolicki, wiec prosze zamilczcie i jak juz musicie to
                      > wejdzcie do swojej piwnicy i sobie pokrzyczcie.

nie bedziemy milczec zapomnijza dlugo milczelismy.
                    • Gość: WU Re: darujcie sobie IP: 213.86.229.* 28.06.07, 16:05
                      wlasnie o to chodzi ze Polska to ne tylko kraj katolicki i 'ta katolicka
                      wiekszosc' musi zaakceptowac to ze nie wszyscy chca sluchac bzdur o kosciele
                      • Gość: jrak Re: darujcie sobie IP: *.jzo.com.pl 28.06.07, 17:39
                        To zaprotestuj przeciwko wolnym dniom świątecznym, skoro to dla Ciebie bzdura i się od tego odcinasz. Ale gdzie tam - wolne się przyda a i choinka wygląda całkiem ładnie... Za to na forum możesz popyskować i udowadniać wszem i wobec jaki z Ciebie ateista.
                        Tak tylko jestem ciekawy, czy u schyłku życia nie zaczniesz się nad tym głębiej zastanawiać ?
                        • Gość: turtl Re: darujcie sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 18:55
                          Czy to katolicy wymyślili dni świąteczne ? ;] Czy Jezus mówił coś o choince i bombkach ? Daj spokój, to kwestia kulturowa. Ja obchodzę gwiazdkę dla przyjemności i z myślą o potrzebie przetrwania obyczajów mojego ludu. W końcu od niepamiętnych czasów charakter kultur zawarty jest w ich świętach.

A ty obchodzisz święta o rodowodzie słowiańskim, przyjęte do kalendarza chrześcijańskiego. Wyznajesz Peruna i Świętowita ?
                    • Gość: Kacze bajdy Re: darujcie sobie... a dlaczego? IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 28.06.07, 16:43
                      Popatrz no "3189akio"... Wysylasz nie-katolikow w Polsce do piwnicy i domagasz
                      sie by milczeli. A wydaje sie, iz sam piszesz z USA, w ktorym to kraju
                      protestanci stanowia dominujaca wiekszosc i... jakos pozwalaja
                      katolikom na wygadanie sie i nie zamykaja ich w piwnicy!
                    • bartosz731 Re: darujcie sobie 28.06.07, 16:51
                      oj człowieku, może to Ty sobie daruj. Monopol masz? Do piwnicy wysyłasz inaczej myślących? megafony z kościołów pościągać, jeśli nadal mam się poruszać na Twoim poziomie.
                      Całą sprawa z Kubicą śmierdzi: jeśli wierzy, że mu JPII pomógł, to ma prawo. Ale w sferze prywatnej.
                      Oj, dosyć już mam tej katolickiej zaściankowości i ich pseudo-akceptacji inności. Coż, trza poczekać, aż powymierają; bo młodzi w UK i w świecie to chyba oczy otwirzyli.

Śmierdzi...
                    • bambetel Re: darujcie sobie 28.06.07, 17:37
                      Możesz sobie wierzyć w co chcesz! Ale dla mnie będziesz ciemniakiem! Na nic cuda religijne bez cudów techniki! Katolicki kraj, jeżeli już taki ma być to chyba nie musi oznaczać zacofany!!! Papież był Wielki Człowiekiem i bez tej wymuszanej przez doczesnych świętości!!!! Alleluja!!
                    • andsol-br Re: darujcie sobie 28.06.07, 17:39
                      @3189akio: „Zduszeni niemoznoscia wylania jadu...” To chyba niezupełnie
                      tak. Widzę w artykule informację, że wypadek automobilistyczny (działalność
                      dalece niereligijna) w piśmie bez jasnego oznakowania „to nasze,
                      katolickie” jest omawiany jako możliwy przyczynek do dyskusji o cudach. Gdyby
                      komentatorzy wdali się w dyskusję na łamach „Watykańskiego obserwatora”
                      zgodziłbym się z Tobą...
                      Rzecz jasna, są różne sposoby wyrażenia zasadniczej myśli brzmiącej mniej więcej
                      „zjawisko ma powiązania z technologią konstrukcji bolidów a nie ma związku
                      ze światem wiary”, ale wysyłanie wszystkich sceptyków do piwnicy (a jeśli ktoś
                      nie ma piwnicy??) też grzeszy przesadą.

andsol.blox.pl
                    • Gość: j.s. Re: darujcie sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 19:29
                      Wiesz, wydaje mi się, że nawet Papież by się z tego uśmiał, gdyby mógł to
                      przeczytać...
                    • zewszad_i_znikad Re: darujcie sobie 28.06.07, 20:00
                      Dla mnie te wszystkie wstawiennictwa to bzdura z innego powodu.
                      Tak, wierzę w możliwość cudów - ale to Bóg je sprawia, a nie święty.
                      Popatrzmy logicznie: podobno Papież wstawił się za chorą na Parkinsona
                      zakonnicą, która dzięki temu wyzdrowiała.
                      Gdyby Papież się nie wstawił, dalej byłaby chora? Bo Bóg to jakiś zwyrodnialec,
                      który olewa ludzi i ich cierpienie? Kult świętych jest nie tylko
                      kryptopogaństwem, logika stojąca za nim jest wręcz bluźniercza, bo zaprzecza
                      Bożemu miłosierdziu jako czemuś samoistnemu, sugeruje, że Bóg kocha ludzi tylko
                      wskutek "przymusu" ze strony tego lub owego świętego.

Jeżeli chodzi o F1 - nieszczęsny Senna był ostatnią ofiarą śmiertelną. Wypadków
                      jest mnóstwo, załóżmy że tak niebezpiecznych musiało być od czasu wprowadzenia
                      nowych zabezpieczeń co najmniej kilkanaście. Papież ratuje tylko swoich?
                    • Gość: frog Nie ma religijnej "większości" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:32
                      Czy Ty, katolik, nie potrafisz odróżnić poważnej, religijnej kwestii od
                      kosmicznej bzdury - sensacyjki prasowej obliczonej na poklask i zysk? Mimo, że
                      sam nie jestem wierzącym uważam, iż religia katolicka jest na tyle poważna, że
                      nie zajmuje się takimi idiotyzmami, wymyślanymi na zamówienie chciwych i
                      bezwzględnych mediów.
                      A tak przy okazji: wiara jest cechą ściśle indywildualną i nie podlega żadnemu
                      sumowaniu w "większości". Dlatego też WSZYSTKIE RELIGIE W POLSCE SĄ
                      KONSTYTUCYJNIE RÓWNOPRAWNE, niezależnie od liczby wyznawców. Nie powołuj się
                      zatem na argument "większości", bo to pachnie łamiącym zasady konstytucyjne
                      szowinizmem. W dodatku nikt nigdy nie ustalił wiarygodnie liczby (czy procentu)
                      katolików w Polsce (zakaz ustalania wyznania obywateli wynika z konstytucyjnej
                      zasady wolności sumienia), a wszelkie "dane" w tej materii oparte są na
                      domniemaniach. Liczbę katolików w Polsce ustalić by można ewentualnie
                      wprowadzając dobrowolny podatek kościelny, ale broni się przed tym rękami i
                      nogami ... Kościół Katolicki, bo to zweryfikowałoby brutalnie "dane kościelne".
                    • Gość: szok Re: darujcie sobie IP: *.crowley.pl 29.06.07, 11:28
                      > Sa tez i tacy jak ja Katolicy, ktorzy czytaja takie artykuly. Polska to ciagle
                      > kraj w wiekszosci katolicki, wiec prosze zamilczcie i jak juz musicie to
                      > wejdzcie do swojej piwnicy i sobie pokrzyczcie.

na szczescie konstytucja gwarantuje wszystkim obywatelom rownosc wobec prawa i
                      wolnosc wypowiedzi, wiec mi zaden "taki jak ty katolik" nie bedzie kazal
                      schodzic do podziemia!
                      w tym krotkim wpisie pokazales(as)najbardziej tępe i zacofane oblicze polskiego
                      katolicyzmu, gratuluje! wlasnie tacy jak ty robia temu wyznaniu najgorsza reklame
                  • Gość: J07 Re: to modl sie na onecie IP: *.nycmny.east.verizon.net 30.06.07, 02:19

Porownujesz Swietego z gazeta wybiorcza.

takitam = jakistam
                • arius5 Tez mam znajomego, ktory nosil medalik 28.06.07, 16:08
                  z portretem JP II.
                  I zginal, biedak, w wypadku.
              • obraza.uczuc.religijnych Tylko się nie przemęcz.. 28.06.07, 14:28

• soulworm [...] 28.06.07, 15:04
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: X Napis JP2 na kasku to fotomontaż! IP: *.chello.pl 28.06.07, 17:08
            Na żadnym innym zdjęciu nie widać tego napisu na kasku granatowo-czerwonym.
            • Gość: X Re: Napis JP2 na kasku to fotomontaż! IP: *.chello.pl 28.06.07, 17:12
              Na miniaturce napis magicznie znika: bi.gazeta.pl//im/1/4263/z4263471F.jpg
          • Gość: aaaaaa Re: niech tego kubice jeszcze raz zbadaja lekarze IP: *.c29.msk.pl 28.06.07, 23:13
            Gość portalu: to_ja napisał(a):

> niech tego kubice jeszcze raz zbadaja lekarze ....nie ma nic gorszego jak
            > ciemniaki...

a dlaczego Kubice ,widzisz w tym tekscie jakies jego wypowiedzi na ten temat ?
            ale ty to jestes mega bystry - i bez badan to widac
          • Gość: 45G 45G IP: *.sd.sd.cox.net 28.06.07, 23:30
            Chlopie, to ze F1 racuje non stop nad bezpieczenstwem nie znaczy ze Kubica
            nie zawdziecza JP 2 cudu przezycia.
            Ta konstrukacja chronila do przed ZGNIECENIEM.
            NIC CIE nie uchroni przed przeciazeniem ...nie wiem ile to bylo 45G czy
            75G..bez znaczenia. Moim zdaniem to CUD, ze przezyl i NIC DOSLOWNIE NIC MU SIE
            NIE STALO! Wiec nie nazywaj ludzi ciemniakami, ktorzy ak tez uwazaja.
            45G nie masz poecia jaki to wstrzas. Samochod i jego kontrukcja uratwala go
            tylko przed ZGNIECENIEM i POLAMANIEM NA KAWALKI. to jedyna zasluga konstruktorow
            F1.

Ja sobscie uwazam ze zawdziecza zycie JP 2.

stuFFLiX.com
          • Gość: Gość Re: niech tego kubice jeszcze raz zbadaja lekarze IP: 195.37.121.* 29.06.07, 13:05
            nie rozumiem Waszego krytycyzmu i naśmiewania się z wiary. NIe wiadomo co sam
            Kubica o tym powiedział i trudno ocenić, czy rzeczywiście informacja jest
            przesadzona czy nie i nie mnie oceniać czy wiara Kubicy miała w tym przypadku
            jakikolwiek wpływ na bieg wydarzeń. NIe wiem, co Wam przeszadza w tym, że ktoś,
            zgodnie z doktryna Kościoła Katolickiego wierzy w cuda, nie jest to raczej
            społecznie szkodliwe. A jeśli mam wybierać, to wolę kogoś kto wierzy w cudowne
            uzdorwienia, niż kogoś kto zabija siebie i ileśtam set osób przy okazji w imię
            Boga jak to bywa w radykalnym Islamie, tylko prosze nie wyskakujcie od razu z
            wyprawami krzyżowymi...
            • Gość: to_ja odpowiem krotko!kazdy kto wierzy w cuda jakiegos IP: *.adsl.alicedsl.de 29.06.07, 13:24
              nieboszczyka powinien sie zbadac,bo swiadczy to o marnosci ludzkiej natury...z
              jednej strony zdolnosc do przyswajania wiedzy i robienie z niej uzytku z
              drugiej wiara w boskie zdolnosci czlowieka,ktory juz nie zyje..to wszystko
              jest bardzo tragiczne,bo probuje sie z pracy calych zespolow inzynierow robic
              posmiewisko...mylisz sie,to jest bardzo szkodliwe spolecznie..
        • fima Ten młody człowiek imponuje mi swoją godnością 29.06.07, 23:39
          z jaką potrafi opanować prymitywnych pismaków, szukających okazji do
          przylepienia się do niego i wyciągniecia wątku na jakąś ekstra wierszówkę.
          Pokazuje on (także i Małysz) że wielkiego sportowca tworzy nie tylko masa
          mięśniowa ale i intelekt.
      • Gość: Zbyszek I co jeszcze wymyślićie? IP: *.aster.pl 28.06.07, 13:52
        Boże kochany co za pierd...ły co pismaki z żydorczej jeszcze wymyślą, nudzi wam się naprawdę p.t.łachy? Już naprawdę nie macie o czym gryzipiórki pisać? Papiesz to papiesz tamto, dajcie wy już wojtyle spokój, albo napiszcie artykuł, mniejszość lapońska w polsce a pontyfikat Karola Wojtyły.

Djcie se siana bo cieczki już dostajecie zbiorowa histeria i masturbacja
        żal tyłek ściska
        • prababka44 Re: I co jeszcze wymyślićie? 28.06.07, 13:59
          Zbyszek....czytaj powoli.....Czy to wymysliła wyborcza ?
          • Gość: gosc Re: I co jeszcze wymyślićie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:36
            Panie Zbyszku czytanie ze zrozumieniem i ortografia najpierw, a później dopiero
            wypowiedź.. ehh ''papiesz''?
            • Gość: Andrzej Re: I co jeszcze wymyślićie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 12:21
              A właśnie to Ty czytaj ze zrozumieniem. Jeszcze wczoraj wyborcza pisała, że Kubica będzie świadkiem dziś już zmienia wersje. Poza tym niepotrzebnie zajmuje się tym tematem.
        • Gość: Yeti najpierw czytaj potem pisz/mów IP: 208.101.10.* 28.06.07, 14:05
          CYTAT : "Informację podała Polska Agencja Prasowa, która dowiedziała się o tym
          ze źródeł kościelnych." (jeśli nie rozumiesz któregoś z pojęć - trudne słowo,
          odsyłam do Wikipedii (bardzo trudne słowo!) ).
        • Gość: kshyh Re: I co jeszcze wymyślićie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:15
          co to jest papiesz??
          • Gość: kasia_lublin Re: I co jeszcze wymyślićie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:18
            słowo "papiesz" jest zbitką słów PAtrz PIESZczoszek.
            • Gość: kshyh Re: I co jeszcze wymyślićie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:24
              ty kasia_lublin wracaj na onet
              • Gość: Misza Re: I co jeszcze wymyślićie? IP: *.phoenix-trading.co.uk 28.06.07, 14:45
                tys prowda jak mawiol sp Kwicol (niech mu ziemia lekka bedzie). Jeszcze troche
                i ten przyglup smietana/majonez czy jak mu tam sie tu przypaleta...
        • Gość: Misza Re: I co jeszcze wymyślićie? IP: *.phoenix-trading.co.uk 28.06.07, 14:43
          Zbysiu - nie zlosc sie - zlosc ortografii szkodzi :D Kazdy ma prawo do swojego
          pogladu na jakas sprawe. Ja akurat twierdze ze mieszanie do wszystkiego PAPIEZA
          jest debilizmem graniczacym z sekciarstwem opartym na kulcie jednostki. Koniec
          kropka.
        • Gość: Jonek Re: I co jeszcze wymyślićie? IP: *.e-wro.net.pl 28.06.07, 15:47
          O co ci chodzi?? Dziennikarze są od tego aby pisać o tym co sie akurat na
          świecie dzieje. Skoro ktoś wpadła na pomysł beatyfikacji papieża to piszą o tym,
          piszą także o wybuchu gazu, katastrofie kolejowej itd itd. Popadasz w histerię.
          Widzisz tylko artykuły o papieżu.
      • Gość: s Gdyby zginal to bylaby to wina Wotyly? IP: 62.23.212.* 28.06.07, 13:52
        Gdyby zginal to bylaby to wina Wotyly?
        • eldorado.4.rp Wówczas by to była PO 28.06.07, 13:55
        • Gość: lasdjalk Wojtyła już ma na sumieniu miliony afrykańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:10
          którzy zmarli na AIDS przez święty zakaz stosowania jedynego środka choniącego pred jego rozpowszechnianiem się.
          • augustus_germanicus_caligula To tez cud. 28.06.07, 14:12
            Papiez byl nie glupi. Gdyby nie AIDS wiecej afrykanczykow wsiadaloby na lodki
            by przeprawic sie do Europy. Aby obronic Europe przed tym nalotem Papiez wraz z
            Rzadami Europejskimi postanowil wybic ich HIV. Polacy tez gumek nie powinni
            uzywac .... :D
            • Gość: XX Re: To tez cud. IP: *.brnt.cable.ntl.com 29.06.07, 14:11
              a od kiedy to prezerwatywa chroni przed Aids, biedaki. Ludzie lubia sie taplac w
              g... a kiedy zle sie dzieje zrzucaja wine na innych
          • Gość: HabemusPapam Był też zażartym obrońcą pedofilów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:17
            razem z Józkiem Ratzingerem uchronili w watykańskich murach przed więźieniem całą rzeszę pedofilów w czarnych sukienkach.
            • augustus_germanicus_caligula "...wszystkie dzieci nasze sa..." 28.06.07, 14:19
              Toz to cudownie dzieckiem sie zabawic. Stara katolicka tradycja
              • Gość: satan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:25
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: cymes Re: Wojtyła już ma na sumieniu miliony afrykańczy IP: *.238.219.108.Dial1.Philadelphia1.Level3.net 28.06.07, 14:47
            A czy wiesz dlaczego ? No to jeszce dowiedz się dlaczego JP2 użydowił całą naszą hierarhię kopścielną g dzie obecny stan księży-rabinów praekroczył 50% całego stany księży. On dyskretnie komunie (żydom) i ściągał swych synów szatana (dziwisz i spółka) do likwidacji watykańkich księg prawdy o szatańskim plemieniu Hama (Chama). Resztę cztaj moje wieści napisane niżej.
            • soulworm oo, prosze :) ten pan pojechaaaaaal! :D 28.06.07, 15:18

• Gość: turtl ^^ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:43
              Gratuluję. Twój piękny umysł wymyka się wszelkim stereotypom ^^
            • Gość: Michał Re: Wojtyła już ma na sumieniu miliony afrykańczy IP: 83.238.175.* 28.06.07, 15:46
              Cymes, serdecznie Ci dziękuję za minutę dobrego śmiechu. Bóg zapłać :-)
              Zwłaszcza "użydowienie hierarhii kopścielnej" jest po prostu zajebiste.
            • rafvonthorn :D Respect! :D 28.06.07, 16:13
      • Gość: reksio hehe :] n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:52
      • Gość: ras Chyba kogoś porypało? IP: *.kp.pl 28.06.07, 13:53
        • Gość: asd Re: Chyba kogoś porypało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:04
          Kubica już od dawna żeruje na "pamięci" o DżejPiTu. Teraz wzrośnie mu popularność, będzie reklamował pieluchomajtki i zarobi nieco więcej kasy.
          • Gość: gosc Re: Chyba kogoś porypało? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:40
            dziwne nigdy czegoś takiego nie słyszałem
      • Gość: g2 Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:53
        Straszna lipa...Czyżby autor chciał podważać umiejętności konstruktorów
        bolidów, twierdząc, że tylko cudem można w nich przeżyć?
        • andsol-br Re: Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana 28.06.07, 18:14
          Zabawne, g2. Piszesz: „Czyżby autor chciał podważać umiejętności
          konstruktorów bolidów, twierdząc, że tylko cudem można w nich przeżyć?” Potem
          patrzę na to, co ja napisałem: „zjawisko ma powiązania z technologią konstrukcji
          bolidów a nie ma związku ze światem wiary”, potem sprawdzam, że nie
          mogłeś/mogłaś zrobić ze mnie ściągi (chyba, że jak Szatan w historii z
          Mithrasem, plagiowanie Jezusa przez antecypację), bo pisałeś parę godzin
          wcześniej, a że daję słowo, że i ja z Ciebie nie ściągałem (tak mnie w domu
          nauczyli), to jedyny wniosek, że mam bliźniaka i nie wiedziałem o tym. A Ty
          jesteś bliźniak chłopczyk czy dziewczynka? (A może to cud??)

andsol.blox.pl
      • Gość: asd Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P.. IP: *.chello.pl 28.06.07, 13:55
        teraz to już cały świat się bezie z nas śmiał....
        • augustus_germanicus_caligula Juz widze Glodzia jak swieci auto przed startem :) 28.06.07, 14:04
          Boze jesli jestes to pewnie pekasz ze smiechu
          • Gość: Polak-ateista Głódź święcił wiele lat czołgi i karabiny IP: 213.172.177.* 28.06.07, 15:43
            był kapelanem wojska polskiego

święcił maszyny do zabijania

ciekawe tylko, co niejaki Jezus na to i co na to jego ojciec

;)

Polak-ateista
          • Gość: major domus Glódzi "flaszka" Glódz wypil pól basenu 25m wódki i wina IP: *.bredband.comhem.se 28.06.07, 17:12
            ten pijaczyna wiecej pije niz Jelcyn.....
            na wszystkich rautach byl zapraszany, polewala mu generalicja, polewali mu
            ksieza i biskupi, polewali mu tez badylarze...
        • Gość: pobre diablo Re: Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 18:32
          asd napisał(a):

> teraz to już cały świat się bezie z nas śmiał....

Będzie? Ale z ciebie ponury optymista."Świat się śmieje" z nas od dawna.
      • Gość: utrat Re: Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana IP: *.karneval.cz 28.06.07, 13:56
        Polska jest zdecydowanie na pierwszym miejscu pod wzgledem zageszczenia kretynow
        na metr kwadratowy. Teletubisie, Papiez, geje, Jezusek, Rydzyk i Maryja. Wezcie
        sie juz uspokojcie i nie prowokujcie, zeby z Polski sobie robili wszedzie za
        granica jajca! Juz starczy kaczych wybrykow, zanim sie wypowiecie, to 5 razy sie
        zastanowcie. Zascianek, zbombardowac i zaorac, jedyna szansa na poprawe...
        • Gość: bra Re: Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana IP: *.e-wro.net.pl 28.06.07, 17:04
          KTO śmie sobie żartować z POLSKI I NARODU POLSKIEGO???
      • Gość: alcuno Re: Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana IP: *.180.219.81.magma-net.pl 28.06.07, 13:56
        Naprawdę czego już tego nie wymyślą!!!!!!!!!
        Głupota jakich mało, wypadek skończył sie tak jak się skończył dzięki przepisom
        bezpieczeństwa.
      • Gość: d Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P.. IP: 213.199.198.* 28.06.07, 13:56
        każdy ma prawo wierzyć:)
        • Gość: sole Re: Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana IP: 83.238.65.* 29.06.07, 12:18
          Dokładnie. Ja wierzę w Gó.. Prawda.
      • Gość: jezu Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P.. IP: 212.160.172.* 28.06.07, 13:57
        Jezu, litosci...
      • Gość: Rootsman Artykuł pasujący do FAKTU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wohnheime.ruhr-uni-bochum.de 28.06.07, 13:58
        • Gość: asd Zgadza się. FUCKT od dawna żeruje na naiwności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:20
          katolskiej ciemnoty. Ale nakład jest większy dzięki temu.
      • hetman131 Re:!! HaHaHaHaHaHa!! Modlitwa o Deszcz!! HaHaHa 28.06.07, 13:58
        Głupsi niż ich ustawy przewidują !! Ha Ha Ha!!!!

Czarne mundury + czarne umysły = CIEMNOTA made in Poland
      • Gość: jjjr Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P.. IP: *.uni.lodz.pl 28.06.07, 13:59
        Takiej bzdury dawno nie czytalem
      • Gość: hehehehe Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P.. IP: 62.29.168.* 28.06.07, 14:00
        hehe:))))))))))))))))))
        Zeznajac przed swieta komisja wyjawi pewnie, ze tuz przed/po incydencie
        zauwazyl sylwetke JP2 wylaniajaca sie zza banneru "Michelin" trzymajaca w reku
        choragiewke w szachownice...
        • Gość: WG Re: Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana IP: *.ghnet.pl 28.06.07, 14:03
          raczej Bridgestone. Michelin sie wycofało:)
          • Gość: Pucio de L.V. Re: Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana IP: 195.136.30.* 28.06.07, 15:15
            Gość portalu: WG napisał(a):

> raczej Bridgestone. Michelin sie wycofało:)

Nie wycofało tylko nie zostało wybrane przez władze FIA, w przyszłym sezonie
            opony będzie dostarczać chyba Pirelli
      • Gość: janusz Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P.. IP: 212.160.172.* 28.06.07, 14:00
        Dzisiaj kichnąłem i mi ryja nie urwało - ludzie cud Jana Pawła!! gdzie ta
        komisja???
      • Gość: crack :)))))))))))))))))))))))))))))))) )) IP: 193.109.212.* 28.06.07, 14:01
        popłakałem się ze śmiechu :)))))))))
        • Gość: utrat Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )) IP: *.karneval.cz 28.06.07, 14:02
          mnie sie tez chce plakac, ale nie ze smiechu....
          • augustus_germanicus_caligula Cud! 28.06.07, 14:04
            :D
        • Gość: little_brother Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )) IP: *.171.49.148.crowley.pl 29.06.07, 01:34
          nieee no facet, nie śmiej się, w sobotę kumulacja w Totka - postanowiłem sobie
          na kuponie napisać flamastrem JP II - będę BOGATY - UAU ! :D
          Boszsz Średniowiecze normalnie...
          Z całym szacunkiem dla Jana Pawła II - myślę, że On by też bekę miał niezłą,
          gdyby przewidział, co tu się dzieje...
      • augustus_germanicus_caligula Od dawna wiadomo ze bolidy F1 jada na duchu... 28.06.07, 14:01
        ... swietym :) Co za burackie pomysly
      • kapitan_stopczyk ______Kubica uderzył się mocno w głowę. 28.06.07, 14:07
        Powinni go powtórnie zbadać, bo widac, że objawy występują z opóznieniem.
        ;)))

-------------------------------------------------------
        - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
        demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
        - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
      • Gość: dalton BZDURA ROKU!!! IP: 208.101.10.* 28.06.07, 14:07
        MEGA-ROTFL
        • Gość: asd Re: BZDURA ROKU!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:11
          Nie bój... wzrośnie popularność Kubicy wśród moherów, wzrośnie cena powierzchni reklamowej na jego bolidzie, kasku i kombinezonie... Czysty biznes. Santo Subito!
      • Gość: foxterier Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:07
        no nareszcie :-)
        pisalem o tym zaraz po wypadku na forum wyrazajac zdziwienie, ze nikt jeszcze nie polaczyl tak ewidentnych faktów (Polak, JPII na kasku i cudowne ocalenie)
        no i doczekałem się! :-)

niech sie wstydza Ci ktorzy pisali mi za az takich kretynów nie ma.
        • augustus_germanicus_caligula Cudem to jest fakt ze Europa nas jeszcze nie .... 28.06.07, 14:11
          ... wykopala ze swoich szeregow. Polska juz teraz jest Iranem Europy
      • Gość: caidoq No to juz jest kuriozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:11
        jak zaslepionym byc trzeba by wierzyc w takie bzdury? A dzieci bociany przynosza? A slonce sie wokolo ziemi kreci?
        • Gość: asd Re: No to juz jest kuriozum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:12
          > jak zaslepionym byc trzeba by wierzyc w takie bzdury?

Jak widać w Polaczkolandii takich zaślepieńców cała masa. Coś ostatnio nie pada, więc pomódlmy się o deszcz!!!
      • Gość: sw Kubica świadkiem w procesie beatyfikacji Jana P.. IP: *.mclink.it 28.06.07, 14:12
        prosze natychmiast zmienic tytul depeszy, gdyz nie odpowiada on absolutnie
        prawdzie. Wystarczylaby uwazna lektura mojej depeszy do PAP, by nie popelnic
        tak kompromitujacego bledu

sylwia wysocka, PAP Rzym
      • Gość: Też_święty Święty Bridgestone, Święty Petronas, Święty BMW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:12
        Ktoś się walnął zdrowo w głowę.
        • Gość: asd Re: Święty Bridgestone, Święty Petronas, Święty B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:13
          Gość portalu: Też_święty napisał(a):

> Ktoś się walnął zdrowo w głowę.

I to kilka razy, gdy koziołkował po torze. A to pierwsze uderzenie....

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka