Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kibole nie chcą Rogera

• Gość: Zrównoważony Kibole nie chcą Rogera IP: *.chello.pl 07.05.08, 23:00
        Ten krzyż - nie pasuje zaz bardzo do manifestacji uczuć patriotycznych przez Polaków. Niemniej uważam, że nie powinno się zakazywać pokazywania swojej głupoty nikomu. A zakazywać się powinno takich rzeczy razem z zakazem sierpa, młota i Wielkiego Che (też młota).

Pan Roger G.- na zasadach pewnej transakcji dostał obywatelstwo RP, ale wciąż nie pokazał (i chyba za bardzo mu nie zależy - pisaliście zresztą o tym w GW), że naprawdę zależy mu na byciu Polakiem.

PS. Sam napis o takiej treści nie jest żadą podstawą do reakcji.
      • Gość: jatoja Re: Kibole nie chcą Rogera IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 23:02
        banda pier... rasistów i prymitywów. A sami kibice Jagi powinni sie za to cos
        wstydzic i wypierd.... z tym swoim smiesznym hasełkiem i klubikiem znowu do 3
        ligi. A wszystkim ktorzy sie z tym haslem zgadzaja h.. w dupe !!!
        • Gość: ;O Re: Kibole nie chcą Rogera IP: 217.153.83.* 07.05.08, 23:50
          O! Kulturalny Rogeropatriota ;)
      • Gość: maciej91 Kibole nie chcą Rogera IP: *.centertel.pl 07.05.08, 23:02
        Nie jestem żadnym nacjonalistą, nazistą ani nic podobnego mam bardzo
        liberalne poglądy ale też nie chce żeby Roger grał w Polskiej
        Reprezentacji. Nie róbmy z kadry klubu w którym może grac każdy
        nawet jak umie powiedzieć 10 zdań po polsku.
      • Gość: nazimek Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:04
        nie wiem co złego w tym tekście ? Gośc pewnie i tak tego nie zrozumiał, bo
        polskiego w ogóle nie umie. Żałosne to i tyle, robienie afery z niczego
      • Gość: cizem Kibole nie chcą Rogera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:04
        debilizm do potęgi n-tej !!! wlepić takim zakaz stadionowy i już !!!
      • Gość: dudzon Re: Kibole nie chcą Rogera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:05
        Ale co w tym skandalicznego? No co ? Pan Rogere Guereiro jest Brazylijczykiem
        mieszkającym w Polsce wykonywującym zawód piłkarza. Ten transparent o tym tylko
        przypomniał. Gdzie tu jest rasizm? Przecież ten transparent niema na celu
        poniżyć piłkarza dlatego że ma inny kolor skóry.
        Idiotyzm Wyborczej. Wywołali histerię, to mają efekty. Najlepiej ten wypizdów
        zamilczeć, bo szkoda śliny na dyskusje.
      • Gość: Mario Kibole czy nie kibole ale racje mają !!!! IP: *.silesialan.pl 07.05.08, 23:06
        Jaki z Rogera jest i będzie Polak ? Taki jak swego czasu z Olisadebe co nie
        potrafi nawet do dzis jednego zdania po Polsku sklecić i pewnie ma zerowe
        pojęcie o polskiej historii.

To może rok przed Euro 2012 dajmy polskie obywatelstwo piętnastu Brazylijczykom,
        Kameruńczykom, Mongołom itd... którzy będą się chcieli wypromować na polskiej
        reprezentacji żeby potem więcej pieniędzy zarabiać w innym klubie.

"Jeszcze Polska nie zginęła" ?
      • draco00 Kibole nie chcą Rogera 07.05.08, 23:07
        po raz kolejny PZPN zaprezentował jak walczy z rasizmem i brakiem tolerancji na
        polskich stadionach. jeszcze nie umilkły glosy po skandalu z Senegalczykiem
        (ofiara została ukarana za skandaliczne zachowanie kibiców), a dziś znów mamy
        popis sędziego i jego durne tłumaczenie. szanujmy tych chlopakow, za to ze maja
        ochote grac w naszej skorumpowanej lidze i strzelac dla naszych drużyn bramki.
        DURNY KIBICU JAK BYS SIE CZUL GDYBY TAK SZKOCI CHCIELI WYWALIC BORUCA Z ICH LIGI
        ZA TO ZE JEST POLAKIEM!!!!!
        • Gość: pacal Re: Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 01:35
          > DURNY KIBICU JAK BYS SIE CZUL GDYBY TAK SZKOCI CHCIELI WYWALIC
          > BORUCA Z ICH LIGI ZA TO ZE JEST POLAKIEM!!!!!

Jakby chcieli go wywalić z reprezentacji? Tylko bym im przyklasnął.
          I na pewno nie mówiłbym o rasizmie, bo o ile się orientuję, Boruc i większość
          Szkotów należą do tej samej rasy.

Sam jesteś durny, dziecko, bo robisz durne porównania.
          Twierdzisz zatem, że p. Guerreiro ktoś chciał pozbawić pracy w klubie?

Z tego co wiem, dla większości przeciwników gry Rogera w reprezentacji problemem
          nie jest jego taka czy inna rasa, tylko pożałowania godny sposób przyznania
          obywatelstwa.

Sposób obraźliwy dla wszystkich innych obcokrajowców, mozolnie starających się o
          polskie obywatelstwo po odbębnieniu 5 lat pobytu i sumiennym spełnieniu
          wszystkich wymagań. Gdzie tu rasizm?

I wyłącz Caps Locka, proszę.

> a dziś znów mamy popis sędziego i jego durne tłumaczenie.
          Do mnie to durne (znów to słowo?) tłumaczenie przemawia. Już widzę te tysiące
          podejrzeń gdyby mecz Legii zakończył się pół godziny po zakończeniu pozostałych.
          • Gość: kocur Re: Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 06:41
            gazeta wyborcza z wszystkiego robi problem, moze jakby obywatelstwo polskie
            przyznal p. kwasniewski to by byla cisza. to bardzo zla gazeta przez nia same
            konflikty w polsce, maja duza czytalnosc i tak robia
            ludziom wode z mozgu, dziwie sie ze ludzie ta gazete kupuja sa o 100 razy lepsze
            dzienniki chocby POLSKA
      • Gość: ziomal101 Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:07
        Nie mogłem przerwać gry, bo właśnie ktoś obok mnie puścił głośnego
        bąka i nie słyszałem, co wykrzykują pseudokobice. A bąk był wielki
        ogromny. - To był potężny bąk jednego z kibiców - powiedział nam
        dzisiaj delegat (przez wielkie D).

www.ziomal101.blox.pl
        • Gość: roger Re: Kibole nie chcą Rogera IP: 212.160.172.* 08.05.08, 13:19
          ja umieć czytać nawet jak brzmią bąki
      • Gość: renegade Kibole nie chcą Rogera IP: *.autocom.pl 07.05.08, 23:08
        Wielkie brawa dla kibiców z Białegostoku za transparent. Nie dajmy się zakuć w
        kaganiec politycznej poprawności. Roger to zwykły karierowicz, który z Polską
        nie ma nic wspólnego. Tylko ten "celtyk" wpleciony w napis zupełnie
        niepotrzebny, bo to się jednoznacznie negatywnie kojarzy.
      • baron.baron Re: Kibole nie chcą Rogera 07.05.08, 23:09
        Pilka nozna to jedna wielka PATOLOGIA. Degeneracja, zdziczenie i
        prostactwo. Zenujace jest to, ze policja jest angazowana w
        organizacje tego typu imprez. Nasze podatki ida na ochrone tych
        matolow w szalikach.
      • Gość: ze Szczecina ja się z nimi zgadzam! brawo dla kibiców Jagi! IP: *.beta.furrynet.org 07.05.08, 23:09
        Roger nie jest i nie będzie nigdy Polakiem! a ten transparent nie był obraźliwy , nie zawierał zadnego obraźliwego stwierdzenia pod adresem Rogera wiec w czym problem? ale oczywiscie nikt kto ma inne zdanie niz Wyborcza , a przeciwników gry Rogera w reprezentacji w Polsce są miliony nie ma prawa się odezwać.Roger- nigdy nie będziesz Polakiem!
        • Gość: dsw Re: ja się z nimi zgadzam! brawo dla kibiców Jagi IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.08, 23:18
          ja tez nie chce rogera w kadrze.
          wiekszosc Polaków nie chce. wiec po co masoni kręcą afery z jednej
          flagi?
          spytajcie ludzi o opinie.
        • Gość: em Re: ja się z nimi zgadzam! brawo dla kibiców Jagi IP: 91.104.112.* 08.05.08, 12:35
          A ty nigdy nie będziesz inteligentny....
      • Gość: Cezar Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:11
        Chcemy Mongoła, My w kadrze chcemy Mongoła!!!
        Wystawic na Allegro i ebayu obywatelstwo to uda sie zalatac dziure
        budzetowa naszego pieknego kraju
      • mulla_komar Powiedzenie prawdy to skandal? 07.05.08, 23:13
        Przeciez Roger nigdy nie bedzie Polakiem. Podobnie jak Olisadebe.
        • Gość: mort Re: Powiedzenie prawdy to skandal? IP: *.ds.pg.gda.pl 07.05.08, 23:58
          dla GW skandalem jest wszystko co nie jest politycznie poprawne, o przepraszam, co nie jest w duchu europejskiej tolerancji
      • Gość: kibic Wreszcie ktoś głosno powiedział co myślą miliony IP: *.beta.furrynet.org 07.05.08, 23:13
        nie chcemy Rogera w Reprezentacji Polski! on jest Brazylijczykiem! Wybiórcza- czy ten napis nie był przypadkiem rasistowski , na transaprencie? hahhhahhaaa
        • Gość: Ven Chyba miliony buraków IP: *.bsk.vectranet.pl 07.05.08, 23:16
          Chyba miliony buraków
        • kosmos07 Re: Wreszcie ktoś głosno powiedział co myślą mili 08.05.08, 00:33
          brawo ;) ja sobie taka koszulke robie na mecz z Austria i wcale nie mam sie
          zamiaru cieszyc z jego ewentualnych goli...
        • Gość: macqo Re: Wreszcie ktoś głosno powiedział co myślą mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 00:58

zgadzam sie w całości
      • wifo Kibole nie chcą Rogera 07.05.08, 23:15
        Ale w czym jest problem? przeciez ten pan NIE JEST POLAKIEM i nigdy
        nim nie zostanie, bo Polakiem trzeba się urodzić. oczywiście
        państwo "poprawni politycznie" spodziewają się, że należy dążyć do
        ideału, którym jest "reprezentacja Francji", że Francuzem jest chyba
        tylko chłopiec od podawania piłek, a cała reszta wygląda tak jakby
        godzinami leżała w solarium.
      • michalk76 Białystok i Jagiellonia to wiocha 07.05.08, 23:15
        prowincja i patałachy
        • Gość: xyz Re: Białystok i Jagiellonia to wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:58
          twoja stara to wiocha.
        • Gość: gutek Re: Białystok i Jagiellonia to wiocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 07:39
          a ty pewnie prawdziwy mieszczanin z warszawy z kozeniami za buga
      • niewygodny Krzyz Celtycki 07.05.08, 23:15
        Zakazany na trybunach bo to symbol nacjonalistow i neofaszystow.
        Rozumiem ze ten sam krzyz na irlandzkich monetach (tych przed EURO)
        jest OK ?

Wyglada na to ze cokolwiek uzyte raz przez nacjonlistow
        staje sie symbolem zakazanym.
        A co bedzie jak nacjonalisci polscy wymysla sobie - tak dla hecy -
        ze jako swojego godla zaczna uzywac np gwiazdy dawida albo krzyza
        chrzescijanskiego ? (zaraz zaraz czy oni aby juz sie z tym drugim
        symbolem nie jakos nie identyfikuja ?)

Zeby nie bylo ze jestem za nacjonalizmem: jest mi wszyskto jedno czy
        Roger jest Polakiem czy nie - jak strzeli z 6 bramek na EURO - jest
        OK
        • Gość: T Przecież to "najbardziej niebezpieczny symbol" :-) IP: 81.219.144.* 07.05.08, 23:47
          "Bo to obok swastyki najbardziej niebezpieczny symbol pojawiający się na
          trybunach. W dodatku bardzo popularny - mówi Purski. Krzyż celtycki jest także
          zabroniony przez UEFA."

Ciekawe co takiego niebezpiecznego jest w swastyce, krzyżu celtyckim czy
          jakimkolwiek innym symbolu. Czyżby wydzielał jakieś szkodliwe promieniowanie, a
          może wręcz (nie daj Boże) dwutlenek węgla :-). Głupota ludzka nie zna granic
          • Gość: Krzysztof Re: Przecież to "najbardziej niebezpieczny symbol IP: *.bsk.vectranet.pl 07.05.08, 23:49
            > Głupota ludzka nie zna granic

Musisz o tym wiedzieć najlepiej, prawda?
      • Gość: rtv Re: Kibole nie chcą Rogera IP: *.e-wro.net.pl 07.05.08, 23:18
        Jaki jest jeszcze powód utrzymywania ligi piłkarskiej w Polsce?
        Mecze są kupowane, mistrzostwa i spadki z góry ustawiane przed
        sezonem, na trybunach bandy gości szukających okazji do bijatyki.
        Polską ligę trzeba po prostu zlikwidować, bo ona niczemu nie służy.
        • Gość: Jan III Sobieski Re: Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:51
          Bardziej bym optował za likwidacją reprezentacji - a tak nawiasem to
          UEFA tym awansem do EURO 2008 dała szanse dalszej egzystencji
          Listkiewiczowi , to tylko odwlekło wprowadzenie Kuratora do PZPN i
          ostrej wojny ze skorumpowanymi układami , sądzę że w innym wypadku
          po takich wpadkach z Filandią 0-3, Armenią 0-1 , nie byłoby szans na
          awans . Panowie szanowni to nie sprawcza moc Benhackera sprawiła nam
          ten awans , to UEFA podarował Listkowi możliwość egzystencji na
          stanowisku prezesa PZPN .
      • Gość: jatoja BRAWO DLA NICH. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:21
        Brawa za odwagę i prawdę.

Co do krzyża:

"Współcześnie (mimo swego przedchrześcijańskiego pochodzenia) krzyż celtycki
        jest jedną z form krzyża akceptowanego przez Kościół Katolicki jako religijny
        symbol chrześcijan."
        To cytat z wiki, kto chodził na religię to to wie.
        • Gość: Ven religijność kibli IP: *.bsk.vectranet.pl 07.05.08, 23:26
          Nie rób z z ludzi idiotów wklejaniem takich bzdur, bo mnie religijność kibili
          bije po oczach.
        • Gość: wer Kibice nie chca Rogera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:28
          Niech gra w reprezentacji Brazylii
      • Gość: Waldi Kibole nie chcą Rogera IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.05.08, 23:23
        Popieram kibiców z Białegostoku. W reprezentacji nie mogą grać
        najemnicy. Mecz reprezentacji to sprawa honoru, a sprawy honorowe
        załatwia się osobiście a nie przez pośredników. Roger nie był i nie
        będzie nigdy Polakiem. On nie zna nawet języka polskiego. Mecz
        reprezentacji z obcymi w składzie nie będzie dla mnie przyjemny.
        Ewentualne sukcesy w takim składzie też mnie nie ucieszą. Dla mnie
        to będzie hańba. Ci co na to pozwolą muszą być z tego rozliczeni.
        Engel już raz nas zhańbił. Myślę, że to wystarczy.
        Janas pod tym względem był czysty, nie dał się otumanić i za to mu
        chwała.
      • Gość: dyd kiedy w kocu skonczy sie rozdawanie obywatelstwa ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 23:25
        przeciez on nawet po polsku nie umie mówic wiec jakim cudem dostał
        obywatelstwo a tysiące polakó na sybirze nie moze sie doczekac
        obywatelstwa,jak dla mnie to smiech na sali jest z tym rogerem
      • Gość: polakjestemmaly makumba makumba makuba aaa IP: *.zone3.bethere.co.uk 07.05.08, 23:25
        ahahahha
        • erombek Roger to dobry obywatel Rzeczpospolitej 07.05.08, 23:39
          nie musi byc tzw, "polakiem',. co to znaczy buyc "polakiem (specjalnie z malej).
          Wielu Polakow mieszkajaczy ch za granica, w tym wielu z dziada pradziada nie ma
          obywatelstwa polskiego, wielu "nie-polakow" mieszkajacych w Polsce z
          dziada-pradziada to nie-Polacy
          i w cvzym problem?
          gosciu Roger zostal obywatelelem Polski, tak jak gosciu Jagiello zostal krolem
          Polski,
          wy, ktorzy opluwacie Rogreara,. nie jestescie prawdziwymi Polaakami, wstyd za
          was i pogarda dla was
          jerasteszie zlymi obywatwelami RP, dla was szacunku nie ma i nie bedzie,
          oddajcie obywatelstwo, bi ja was tu nie widze,

• Gość: Krzysztof "A moje miasto to Białystok" IP: *.bsk.vectranet.pl 07.05.08, 23:28
        "Moje miasto to Białystok, a moje życie to Białystok"
      • Gość: ddd Gazeta podnosi alarm IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 23:29
        Kolejny raz źli kibole zachowują się nieodpowiednio. Ojej. Skandal.
        I znowu wywiad z "Nigdy więcej" - jak ja to lubię.
        Wiem, że celtyk jest zakazany na stadionach, ale kto mi wytłumaczy co złego jest w haśle: "Roger - nigdy nie będziesz Polakiem" ?
        Litości.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka