pan_opticum Kibole, nigdy nie przestaniecie być pajacami 08.05.08, 10:29 A Rogera coraz bardziej lubię, im mocniej ta hołota na niego wjeżdża. Na szczęście gość nie zna polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plebs Re: Kibole, nigdy nie przestaniecie być pajacami IP: *.chello.pl 08.05.08, 10:35 pan_opticum napisał: > A Rogera coraz bardziej lubię, im mocniej ta hołota na niego wjeżdża. Na > szczęście gość nie zna polskiego Nie martw sie. My "hołota", ktora regularnie przeciwstawia sie kupczenia polskim obywatelstwem i wyznaje wartosci inne niz tylko pieniazki, regularnie tlumaczymy Rogerowi wszelkie komentarze jego osoby i wysylamy na jego strone. Mam nadzieje ze wszystkie czyta. Serio cieszy cie to, ze czlowiek ktory nie mowi po polsku, dostaje w trybie nadzwyczajnym polskie obuywatelstwo? Czy to tylko ironia i zarcik? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Kibole, nigdy nie przestaniecie być pajacami 08.05.08, 11:12 Gość portalu: Plebs napisał(a): > pan_opticum napisał: > > > A Rogera coraz bardziej lubię, im mocniej ta hołota na niego wjeżdża. Na > > szczęście gość nie zna polskiego > > Nie martw sie. My "hołota", ktora regularnie przeciwstawia sie kupczenia polski > m obywatelstwem i wyznaje wartosci inne niz tylko pieniazki, regularnie tlumacz > ymy Rogerowi wszelkie komentarze jego osoby i wysylamy na jego strone. Mam nadz > ieje ze wszystkie czyta. > > Serio cieszy cie to, ze czlowiek ktory nie mowi po polsku, dostaje w trybie nad > zwyczajnym polskie obuywatelstwo? Czy to tylko ironia i zarcik? A nie przeszkadza ci że tylu watykańskich urzędników legitymuje sie polskim obywatelstwem? Roger przynajmniej nie okrada tak jak oni naszego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Kibole, nigdy nie przestaniecie być pajacami IP: 91.104.112.* 08.05.08, 12:42 Wy hołota i jakie-kolwiek wartości...weź mnie nie rozśmieszaj bo sobie lapka popluję i z łóżka spadnę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Kibole, nigdy nie przestaniecie być pajacami IP: 91.104.112.* 08.05.08, 12:42 Wy hołota i jakie-kolwiek wartości...weź mnie nie rozśmieszaj bo sobie lapka poluję i z łóżka spadnę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyu Kibole nie chcą Rogera IP: *.gprs.plus.pl 08.05.08, 10:31 Co za tepaki :/ "brawo" pzpn za reakcje.... jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wbka1 kazdy transparent mozna kazac zwinac. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 10:44 Sedzia moze gwizdac lige podworkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops jagilenonia białystok- nie jesteście Polakami!!! IP: 194.183.57.* 08.05.08, 10:46 tylko świniami z radzieckim akcentem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 10:58 fajnie, teraz żeby być prawdziwym Polakiem według niektórych wystarczy sezon dobrze pograć w piłke w polskiej lidze. Czy naprawde chcecie, aby w Polsce była druga Francja czy Anglia, gdzie większość społeczeństwa to murzyni i araby? Roger nigdy nie będzie prawdziwym Polakiem. Ten człowiek 'został Polakiem' dla pieniędzy i sławy a nie dlatego że tak kocha Polske. Proponuje zrobic ankiete dot. tego czy Roger powinien grac w reprezentacji, przekonacie sie że jest sporo takich co myślą podobnie jak ja i nie są to jacyś zagorzali rasiści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic nie kibol Kibole nie chcą Rogera IP: *.chello.pl 08.05.08, 11:00 a ja powiem tak dzieci Rogera jak się urodzą w Polsce (niech i będą czarne jak smoła) zgoda dla gry... ale pan R. do widzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 O tym że Podlasie jest siedliskiem nazizmu 08.05.08, 11:03 rasizmu i nacjonalizmu, wiadomo od dawna i nie powinno nikogo dziwić że jest to również enklawa PiS-u. Nie od dziś również wiadomo że bieda demoralizuje i skłania do radykalnych działań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcv Proponuje doksztalcic sie troszke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 00:43 Proponuje poczytac o aktualnej sytuacji politycznej w regionie - rozjasni sie kto rzadzi w regionie. O kulturze (sklad etniczny) i historii regionu. Moze cos pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak haha - żmudzini z Białegostoku chcą być Polakami IP: 150.254.164.* 08.05.08, 11:05 niestety prawdziwa Polska kończy się na linii Warty. To co na wschód od tej rzeki to już tylko Zabugowie. Poza tym na tak głebokicj kresach jak Białystok najpierw musieliby się po polsku nauczyć mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Bzdurny to jest ten filmik... IP: *.chello.pl 08.05.08, 11:06 Krzyż celtycki, oczywiście, nie miał prawa się tam pojawić! Ale mówienie, że treść transparentu była haniebna to już lekka przesada! Kibice mogą nie zgadzać się z powoływaniem go do reprezentacji, co również swego czasu robiła GW, i mogą to powiesić na ogrodzeniu. Myślę, że taką (naciąganą) interpretacją podobnych transparentów nie przysporzycie sobie sojuszników w walce z patologiami w piłce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Bzdurny to jest ten filmik... IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 11:12 Delegat nie przerwał meczu, więc po co był na tym meczu??? Prawa w Polsce to fikcja której nikt nie przestrzega, PZPN kompromituje sie na całej linii, po raz kolejny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagga5 Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 11:11 Stowarzyszenie Sympatyków Jagiellonii Białystok stanowczo odcina się od treści transparentu „ROGER – NIGDY NIE BĘDZIESZ POLAKIEM”, który wisiał na trybunach stadionu miejskiego w Białymstoku podczas drugiej połowy meczu z Legią Warszawa rozegranego w dniu 7 maja 2008 r. a był skierowany do obywatela Polski – Rogera Guerreiro, piłkarza stołecznego zespołu. Takie przejawy ksenofobii i nietolerancji obce są prawdziwym kibicom Jagiellonii i w regionie słynącym z wielokulturowości i koegzystowania wielu religii nigdy więcej nie powinny mieć miejsca. Pragniemy zaznaczyć, że inspiratorzy i twórcy napisu to wąska grupa ludzi i zdecydowana większość sympatyków naszego klubu nie reprezentuje takich postaw. Wierzymy głęboko, że podobne incydenty nie będą już nigdy miały miejsca i tą drogą pragniemy przeprosić Pana Rogera Guerreiro za skandaliczny w swej wymowie transparent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquavita Najpierw Polscy zasrancy musza nauczyc sie grac w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 11:14 pilke, potem moze obca pomoc bedzie zbyteczna, ale na razie to nasi pilkarze to sa szmatlawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Kibole nie chcą Rogera IP: *.ostrowmaz.mm.pl 08.05.08, 11:15 wstydze się za was Polacy!!!!CO wy robicie!! Wasza inteligencja jest zerowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoaPL Re: Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 15:29 Ja tez sie wstydze, ale takim szastaniem obywatelstwem polskim ze dostaje go osoba ktora nie zna nawet podstaw jezyka polskiego. Do posiadania nie powinno wystarczyc dzien dobry i dziekuje + K..., H... , pie... i inne przeklenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jendrek Brawo kibice Jagiellonii !! IP: *.ca-ib.com.pl 08.05.08, 11:16 Niech jeszcze Ali-Agca zostanie "Polakiem". I Myszka Miki. Przeciez ten pajac Roger wykorzystuje okazje by zaistniec na miedzynarodowej arenie pilkarskiej, z reprezentacja Brazylii nie mialby szans... Czy to nie oczywiste dla wszystkich myslacych ludzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak to?? Re: Kibole nie chcą Rogera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 11:17 poderznac im gardła no stary tacy sami nie mozemy być... ale swoja drogą ktos sie musi nimi zabawić moze Cube? Jedno jest pewne chlopakom nalezy sie zwykly ideologiczny lomot z chrzestem kosci kto pierwszy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Szczecina każdy kto myśli inaczej niż PZPN i GW to rasista IP: *.beta.furrynet.org 08.05.08, 11:24 i kibol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Ali-Agca, Roger i Myszka Miki sa Polakami !!!?? IP: *.ca-ib.com.pl 08.05.08, 11:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Przecież to chyba tylko prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 11:29 Narodowość- Brazylijczyk ( lubię ich ) nieznajomość języka polskiego, nieznajomość polskiej historii, tradycji i kultury. "Jeszcze Polska nie zginęła! " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Roger nie jest Polakiem IP: *.ksknet.pl 08.05.08, 11:40 tylko otrzymał w trybie nadzwyczajnym obywatelstwo Polskie z tego tytułu, że dobrze w piłkę kopie. Nie potrafi wybełkotać zdania po Polsku, nie jest z naszym krajem w żaden sposób związany z Polską. Na wschodzie nasi rodacy, żeby otrzymać dokument zwany kartą Polaka, muszą odstać swoje w konsulacie, przejść egzaminy, testy i biurokratyczną drogę przez mękę. Nie wiem, czy bardziej na obywatelstwo nie zasługują Wietnamczycy, który ciężko pracują tu od wielu lat i mówią lepiej niż niejeden Polak. Jak się nałoży świni siodło, to nie stanie się ona koniem. Jeśli chodzi o kibiców Jagiellonii, to mają oni w drużynie Peruwiańczyka, mieli Brazylijczyka, ale oni nie usiłowali stać się na siłę kimś kim nie są i nie czują potrzeby, żeby nim być czyli Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Kibole nie chcą Rogera 08.05.08, 11:53 w sensie pochodzenia faktycznie Roger nigdy nie będzie Polakiem. Co najwyżej dostanie obywatelstwo polskie Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gas Re: Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 11:58 Ziomale, ale wy jesteście tempy jak osły, co wy chcecie od Rogera przecież nie jest wytrzaśnięty z kosmosu, poprostu zmienił obywatelstwo i powinniście się cieszyć barany, że on chce grać dla Polski, reprezentować godnie barwy biało-czerwonych, strzelać bramki, zawodnik ten napewno uważa, że w Polsce może lepiej rozwinąć swój talent, ukształtować się. Dla mnie Roger w pełni jest już Polakiem i będę mu kibicował na Euro. Czy wy tempi kibole nie rozumiecie tego, gdzie byliście wychowywani. ja nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUBA Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 11:56 Ale wieś z ziemi białostockiej,jednak to prawda,że tam jest Polska "c" nic dodać nic ująć.Udało im się zrobić 1 ligę i myślą,że są w wielkim świecie.A tu się okazało,że jak słoma z butów wychodziła tak wychodzi.Kompletne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 12:02 czasem zaluje ze urodzilem sie w tym kraju ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Kibole nie chcą Rogera 09.05.08, 16:37 Gość portalu: wkurzony napisał(a): > czasem zaluje ze urodzilem sie w tym kraju ;/ dlaczego? w niczym się specjalnie nie wyróżniamy wśród innych nacji. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosiarz Re: Kibole nie chcą Rogera IP: 62.233.149.* 08.05.08, 12:03 a może my po prostu jako Naród jesteśmy nastawieni pro kultura co w życiu codziennym pozwala na manifestowanie swojej przynależności i obronę przed innym. Może ktos ma prawo poczuć się urażony w momencie kiedy jako rdzenny Polak doznaje w życiu publicznym krzywd a widząc "awanse" cudzoziemca nie może się z tym pogodzić. Ja mam propozycję; zróbmy narodowe referendum na temat stosunku do obcokrajowców a może się okazać że tak naprawdę narzuca się nam Polakom pseudotolerancję w stosunku do osób do których Polacy najzwyczajniej nie chca być tolerancyjni, a może nie chcą być tolerancyjni dla przywilejów, które pomagają cudzoziemcą w sposób dużo większym niż Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicki-klicki Nie jestem kibolem a ... IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 12:03 Nie jestem kibolem a też go nie chcę.Puismaki z GW: nie uogólniajcie. Skandalem jest w ogóle przyznanie Rogerowi obywatelstwa w podejrzanych okolicznościach ,głownie by zaspokoić zchciankę Leo Benhakera.Komercyjne podejście do przyznawania poskiego obywatelstawa mnie oburza.Druga sprawa to umiejętności Rogera: nie są rewelacyjne i na pewno naszej drużynie nie pomoże a może zepsuć atmosferę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Nie jestem kibolem a ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 12:11 ty nie bądź już taki folozof- skąd wiesz jeszcze się zdziwisz Benhaker wie co robi a ty możesz co najwyżej zrobić pod siebie i nie pisz, że obywatelstwo zostało przyznane w podejrzanych okolicznościach było tylko trochę przyspieszone, na polecenie Benhakera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicki-klicki Re: Nie jestem kibolem a ... IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 12:21 Koleś,sam wpadasz we własne sidła.Jeżeli piszesz,że przyspieszenie nastąpiło na polecenie Beenhakera to dostarczasz dowodu na to ,że Prezydent RP nie podjął suwerennej decyzji a to już jest gruba sprawa. Cudu nie będzie- Roger nic naszej reprze nie pomoże a zepsuje tylko atmosferę.Olisadebe przynajmniej pomagał przejść przez eliminacje ale przecież też nie dokonał cudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raul Kibole nie chcą Rogera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.08, 12:18 A ja mam to wszystko w dupie. Wolałbym żeby nie grał , bo to bez sensu. Ale skoro już gra , to nie będę sobie tym zaprzątał głowy. Najważniejsze, że reprezentacja składa się z 99 z rodowitych Polaków i wierzę że coś osiągną. gadanie żeby PZPN "kupił" jeszcze więcej brazylijczyków to pieprzenie, bo wiadomo, że to nie nastąpi. Roger sam im się trafił, bo już był w Polsce. A zresztą nie stać ich nawet kupić Kazacha. Wolelibyście Brożka albo Rasiaka na ataku? Bo ja nie. I jak teraz będziecie (zwracam się do przeciwników powołania)oglądać mecze? Plując w telewizor? Kolejne pytanie: Czy założenie rodziny w Polsce, praca i wiązanie pzyszłości z tym krajem to za mało? Języka się kiedyś nauczy, ale czy Euro będzie czekać? Co ztego że Roger został wyjątkowo potraktowany? Sytuacja też jest wyjątkowa. Przecież dla większości Polaków futbol to priorytet. Jeszcze jedno: Zyjemy w coraz bardziej WIELONARODOWYCH społeczeństwach. Obecność jednego piłkarza z ciemniejszą karnacją w reprezentacji naturalnie to ilustruje... pozdrawiam fanatyków futbolu ( nie pseudokibiców) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicki-klicki Re: Kibole nie chcą Rogera (do Raula) IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 12:33 powiadasz,że żyjemy coraz częściej w wielonarodowych społeczeństwach.Trochę to na warunki polskie naciągnięta teza ale coś jest na rzeczy : za ileś tam lat będziemy żyli w kompletnie przemieszanych społecznościach pod zarządem globalnych korporacji finansowych i tylko w utworach słowno -muzycznych pojawi się czasem sentymentalna nutka : " dziś prawdziwych Polaków już nie ma".Czy to będzie dobrze czy źle trudno powiedzieć ale swoją drogą ciekawe komu będzie się wtedy kibicować drużynie Europy czy jakiejś korporacji finansowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Kibole nie chcą Rogera (do Raula) IP: 91.104.112.* 08.05.08, 12:46 A gdzie on pisze o warunkach Polskich? Mało to Polaków za granicą?-i to oni przeważnie są największymi rasistami plującymi w dodatku na własnych rodaków.... Wejdź sobie na jakie-kolwiek forum dotyczące życia za granicą to zobaczysz co się wyprawia i jakie teksty lecą-sami sobie noże w plecy wbijają więc nie ma się co dziwić,że w stosunku do obcokrajwców też się tak zachowują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaada Gazeto: daj już spokój... IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 16:00 Wasza propaganda i tak nie przynosi zamierzonego efektu, a mimo tego ciągle piszecie te gnioty. Komuniści nie przekabacili Polaków na swoją stronę, więc tym bardziej wy możecie o tym pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super Kibole nie chcą Rogera IP: *.chello.pl 08.05.08, 12:31 Za to polubiłem tych kibiców.Napisali szczerą prawdę.A jak to było rasistowskie to ja jestem Benedykt XVI. Odpowiedz Link Zgłoś