Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Arkadiusz Onyszko warunkowo zwolniony z aresztu

23.03.09, 23:19
    To, że Onyszko będzie sądzony w Danii (albo nawet jak mu darują), nie
    przeszkadza temu żeby polskie organy scigania (prokuratura) postawiły mu
    zarzut popełnienia czynu zabronionego z art. 189 par 1 i 190 par.1 KK w
    związku z art 109 i 111 KK. Gdyby okazało się, że tam go "oszczędzą" lub kara
    będzie niewspółmiernie niska do szkody jaką wyrządził, należałoby się
    zastanowić nad postawieniem mu przytoczonych zarzutów w Polsce.
    Obserwuj wątek
      • Gość: x Re: Arkadiusz Onyszko warunkowo zwolniony z aresz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 23:44
        Ale "zabłysnąłeś...." buhahah. Jak coś to w Polsce miałby pewnie zarzut znęcania
        się to raz a dwa, że nawet nie przeczytałeś tego co cytujesz. Art. 111 mówi, że
        jeżeli zachodzą różnice między ustawą polską a ustawą obowiązującą w miejscu
        popełnienia czynu , stosując ustawę polską, sąd może uwzględnić te różnice na
        KORZYŚĆ sprawcy.
        Inna sprawa, że nie sprawdziłeś jak karane są jego zarzuty wg. Duńskiego prawa
        karnego.
        Do książek studencie!:-)
        • arnoldos Re: Arkadiusz Onyszko warunkowo zwolniony z aresz 24.03.09, 00:06
          No faktycznie. Spaliłem się ze wstydu i popłakałem profesorze. To raz.
          Dwa, przczytałem to co "zacytowałem" (widzisz tam gdzieś cytat?). Art. 111 mówi,
          że warunkiem odpowiedzialności w Polsce jest uznanie takiego czynu za
          przestępstwo za granicą (par.1). O stosowaniu ustawy wsględniejszej napisałeś
          TY. Ja nie twierdziłem i nie twierdzę, że jest inaczej. Nie chcę mi się grzebać
          jakie są widełki za czyny, ktorych miał się dopuścić Arkadiusz Onyszko. I
          właśnie z tym wiąze się, to że dałem taką kwalifikację, a nie inną. Bazowałem
          tylko na informacjach z artykułu przeze mnie komentowanego. A Ty wyskakujesz mi
          z art. 207. zupełnie nie znając sprawy. Skąd wiesz czy to było permanentne
          znęcanie czy jednorazowy wybryk?

Do ksiązek studencie ;>
          • Gość: odlot Re: Arkadiusz Onyszko warunkowo zwolniony z aresz IP: *.bredband.comhem.se 24.03.09, 01:15
            Totalny odlot macie chłopaki, aniby jak mu udowodnisz winę w Polsce skoro
            wszystko działo sie w Danii. Już to widzę, sąd na koszt podatnika tłumaczy
            wszystko z duńskiego. A na rozprawę wzywa osoby nie mające w Polsce zameldowania
            (ciekawe w jakim języku, bo w Danii polski nie jest urzędowym a więc wezwanie z
            sądu po polsku można do kosza no chyba że to też będą tłumaczyć), a jak ktoś
            jako świadka poda Duńczyka to jak go sciągną? Chłopaki w teorii to można mu może
            zarzuty postawić, w praktyce taki proces nigdy nie miałby szans powodzenia. A
            zapomniałem, to prokurator pojedzie do Danii, buahaha...
            • arnoldos Re: Arkadiusz Onyszko warunkowo zwolniony z aresz 24.03.09, 08:10
              To, że wszystko działo się w Danii nie ma żadnego znaczenia. Poza tym
              tłumaczenie, że "za duże koszty, więc damy mu spokój" jest na poziomie wyborcy
              PO - współczesnego półinteligenta na dorobku.
      • Gość: pacal Nie, nie należałoby IP: *.gprs.plus.pl 24.03.09, 04:27
        > Gdyby okazało się [...] należałoby się
        > zastanowić nad postawieniem mu przytoczonych zarzutów w Polsce.

Nie, nie należałoby. Chyba że masz zamiar z własnych pieniędzy zasponsorować
        proces i wszystkie związane z nim procedury przygotowawcze. Wystarczy że go raz
        osądzą, na koszt duńskich podatników.
        • arnoldos Re: Nie, nie należałoby 24.03.09, 08:12
          Gość portalu: pacal napisał(a):

> Nie, nie należałoby. Chyba że masz zamiar z własnych pieniędzy zasponsorować
          > proces i wszystkie związane z nim procedury przygotowawcze. Wystarczy że go raz
          > osądzą, na koszt duńskich podatników.

Co za demagogia.Wychodząc z tego założenia należałoby w ogóle nikogo nie karać,
          bo "za wysokie koszty". Jeśli dostałby karę pozbawienia wolności w Danii (w co
          szczerze wątpie), to i tak na 99% zostałby przekazany do Polski żeby to
          odsiedzieć. Więc koszty i tak by były. Kolejny wyborca PO :/
      • Gość: Sliczny70 Arkadiusz Onyszko warunkowo zwolniony z aresztu IP: *.dsl.bell.ca 24.03.09, 05:24
        Kobiety sa w stanie zniszczyc faceta w sposob podly...Skad tyle
        zawisci u nich! Nie ma jak celibatu!!!
      • Gość: MiłyJakPaoierŚcier [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 11:45
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: miedza Arkadiusz Onyszko warunkowo zwolniony z aresztu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 21:50
        Chłop poprostu niewytrzymał. Nie popieram takich wyczynów ale
        sytuacje sa różne. Kiedy kobieta ma ukryty cel a do tego często się
        znieczula to...
      • Gość: GOSC BDG Arkadiusz Onyszko warunkowo zwolniony z aresztu IP: *.chello.pl 25.03.09, 19:35
        zacznijmy od tego jakim prawem on bije kobiete?niech wystartuje do kogos na swoim poziomie tzn dziecka w przedszkolu bo tam dzieci sie bija jak ktos zabierze zabawke lub cos sie nie podoba A JEMU NIESPODOBALO SIE TO ZE ZONA MIALA GO SERDECZNIE DOSC!!!nie moze pogodzic sie z porazka!sam rozpieprzyl malzenstwo i myslal ze sie ulozy wszystko ale niestety jest tak glupim pacanem ze wiedzac ze jest osoba publiczna posunal sie do takiego czynu i myslal debil ze to nie wyjdzie na swiatlo dzienne?gratuluje debilizmu,braku mozgu i stoczenia sie do poziomu zero!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kamila Arkadiusz Onyszko warunkowo zwolniony z aresztu IP: 84.201.210.* 19.04.09, 23:50
        Żona nie zdawała sobie sprawy że tak zaszkodzi jemu a najbardziej
        sobie
        bo to osoba lubiąca towarzystwo, drinki i winko. Skończy się życie
        na wikcie męża i nie przewidziała że sprawa nabierze takiego
        rozgłosu.
        Bo jak on nie będzie miał kasy to i ona alimentów - przyzwyczajona
        do życia w luksusie nie zhańbi się pracą zwłaszcza jak sie ma takie
        wymagania i długie paznokcie które nie nadają się do pracy na miarę
        jej braku wykształcenia. Oj dziewczyno po co ci to było?
      • Gość: tomi61 Arkadiusz Onyszko warunkowo zwolniony z aresztu IP: *.gl.digi.pl 02.11.09, 19:52
        przecież to jest kretyn i najlepiej nie zwracać na niego uwagi, jemu
        jest potrzebny psychiatra a nie rozgłos, najlepiej wogóle nie
        komentować jego zachowań, jest cińkim sportowcem to szuka rozgłosu w
        inny sposób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka