Dodaj do ulubionych

H u r a !!!: obwodnica wstrzymana przez NSA!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 23:03
Dziś z wielką radością przeczytałem poniższy artykuł o naszej nieszczęsnej obwodnicy. Za chwilę odezwą się pewno głosy oburzenia z tego powodu, że się cieszę, ale ja wiem że to tylko małe ludziki z SISKOMU i im podobne oszołomy opłacane przez GDDKiA.

Oto wspomniany artykuł:

Przeciwnicy pomysłu, żeby Wschodnia Obwodnica Warszawy (WOW) przechodziła przez naszą dzielnicę, mają powody do radości. Wojewódzki Sąd Administracyjny uznał wczoraj, że decyzja środowiskowa dla WOW została wydana niezgodnie z prawem. Z tego powodu sąd zawiesił ową decyzję, a bez niej z kolei nie można wydać pozwolenia na budowę obwodnicy.

To wszystko oznacza, że duża część formalności związana z tą inwestycją będzie musiała być załatwiana od nowa. To nie tylko przedłuży procedury budowlane, ale zwiększy też szanse na zmianę przebiegu WOW. Między innymi dlatego, że Wesołej wyrósł w tej sprawie silny sojusznik – Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Ptaków. Okazało się bowiem, że na trasie planowanej obwodnicy, między Ząbkami a Zielonką, są oczka wodne, w których występuje ginąca i ściśle chroniona ryba z rodziny karpiowatych – strzebla błotna, będąca jednocześnie pokarmem dla dwóch rzadkich gatunków ptaków: czapli siwej i kormorana. Z tego powodu ów obszar ma wejść do unijnej sieci terenów chronionych NATURA 2000 (na takich terenach budowa dróg jest obwarowana wieloma rygorami). Przy wydawaniu decyzji środowiskowej dla obwodnicy tego faktu nie uwzględniono, co było niezgodne z prawem.
Wydając wyrok w tej sprawie, Wojewódzki Sąd Administracyjny brał pod uwagę różne okoliczności. Również i to, że Wschodnia Obwodnica Warszawy, przechodząc przez Wesołą, mogłaby według wybitnego hydrogeologa, prof. Andrzeja Szczepańskiego z AGH, doprowadzić do zanieczyszczenia wielkiego zbiornika wód podziemnych, który znajduje się pod naszą dzielnicą. Przez skażenie gleby wzdłuż obwodnicy.
– Poziom wodonośny w Wesołej znajduje się zaledwie 14-15 metrów pod ziemią, zanieczyszczenia z obwodnicy przedostałyby się do niego, przenikając przez glebę, bardzo szybko – mówi Zofia Olędzka, mieszkanka Wesołej, która zaskarżyła do sądu decyzję środowiskową dla WOW.
Zwolennicy pomysłu, by Wschodnia Obwodnica Warszawy przecinała Wesołą, argumentują, że taka droga pomogłaby komunikacyjnie naszej dzielnicy i stolicy. Tak jednak nie będzie (co potwierdzają eksperckie analizy komunikacyjne zlecane w tej sprawie), bo ma być to trasa ekspresowa, z założenia bezkolizyjna i nie obsługująca ruchu lokalnego. WOW miałaby wprawdzie trzy węzły w Wesołej, ale łącząc miejscowość Zakręt z Zielonką i Markami, nie poprawiłaby połączenia naszej dzielnicy z innymi częściami Warszawy (jedyną jej zaletą byłoby to, że mielibyśmy dodatkowy przejazd przez tory, ale tak biegnący, że korzystałoby z niego bardzo niewielu mieszkańców Wesołej) . To samo można powiedzieć o wpływie WOW na sytuację komunikacyjną całej stolicy (zdecydowana większość aut jadących od wschodu do Warszawy kończy w naszym mieście swą trasę, a pozostałe mają, jak ominąć stolicę, choćby obwodnicą dla tirów, czyli drogą nr 50).
Obserwuj wątek
    • Gość: st1545 Re: H u r a !!!: obwodnica wstrzymana przez NS IP: 193.238.12.* 27.10.10, 14:25
      Gość portalu: turek napisał(a):

> Dziś z wielką radością przeczytałem poniższy artykuł o naszej nieszczęsnej obwo
      > dnicy.
      Podrzuciłbyś link do źródła? Google nie znajduje gdzie to się ukazało.

> ja wiem że to tylko małe ludziki z SISKOMU i im podobne oszołomy opłacane
      > przez GDDKiA.
      Oszołomy? Znasz w ogóle ich stanowisko w tej sprawie?
      siskom.waw.pl/materialy/s17wow/oswiadczenie-s17.JPG
      Który z punktów oświadczenia, poza drugim, Ci się nie podoba? Rozumiem, że to sprawa kluczowa, ale występowanie różnicy poglądów popartej solidnymi argumentami (z ich strony: największa szkodliwość dla środowiska w przypadku W3, zarezerwowane korytarze pod W2 i WIIIA; z Twojej: likwidacja oczek wodnych, zagrożenie dla wód podziemnych) to nie jest powód, by kogokolwiek obrażać.

> Oto wspomniany artykuł:
      [wycinam argumenty prawno - przyrodnicze]
      [i]> Zwolennicy pomysłu, by Wschodnia Obwodnica Warszawy przecinała Wesołą, argument
      > ują, że taka droga pomogłaby komunikacyjnie naszej dzielnicy i stolicy. Tak jed
      > nak nie będzie (co potwierdzają eksperckie analizy komunikacyjne zlecane w tej
      > sprawie), bo ma być to trasa ekspresowa, z założenia bezkolizyjna i nie obsługu
      > jąca ruchu lokalnego. WOW miałaby wprawdzie trzy węzły w Wesołej, ale łącząc mi
      > ejscowość Zakręt z Zielonką i Markami, nie poprawiłaby połączenia naszej dzieln
      > icy z innymi częściami Warszawy (jedyną jej zaletą byłoby to, że mielibyśmy dod
      > atkowy przejazd przez tory, ale tak biegnący, że korzystałoby z niego bardzo ni
      > ewielu mieszkańców Wesołej)
      Mnie osobiście bardzo brakuje wyjazdu z Wesołej na północ - nad morze, na Mazury itd. Jechanie w weekend przez Warszawę to gehenna korków na wylocie z niej; przez Łochów - dziurawe i wąskie drogi, cywilizacyjny substandard.
      Na codzienne dojazdy do miasta wystarcza mi SKM albo skuter; istniejące drogi całkowicie wystarczają aby dostać się do centrum wieczorami czy na sobotnio-niedzielne na zakupy. Nie oczekuję więc, aby obwodnica "poprawiła komunikację z innymi dzielnicami" bo nie taka jest jej funkcja.

> To samo można powiedzieć o wpływie WOW na sytuacj
      > ę komunikacyjną całej stolicy (zdecydowana większość aut jadących od wschodu do
      > Warszawy kończy w naszym mieście swą trasę, a pozostałe mają, jak ominąć stoli
      > cę, choćby obwodnicą dla tirów, czyli drogą nr 50).
      To może ta obwodnica jest zbędna? (-;
      Jeśli tak sądzisz, zapoznaj się z uzasadnieniem do uzgodnienia wariantu WIIIA - siskom.waw.pl/materialy/s17wow/postanowienie_100707.pdf (dostępne też na stronie MRR).
      Oczywiście, w p.6 oświadczenia SISKOMu też jest mowa o DK50, ale kto nią choć raz przejedzie w tygodniu ten szybko zrozumie, że jej przepustowość jest niewystarczająca nawet dla obecnego natężenia ruchu TIRów. Można ich zmuszać do korzystania z tej drogi różnymi środkami, ale gwarantuje to ciągłe korki na rondach w Górze Kalwarii czy Sochaczewie itd.
      pozdrawiam, tomek
      • Gość: to ja Re: H u r a !!!: obwodnica wstrzymana przez NS IP: 194.181.224.* 27.10.10, 14:58
        W2 nigdy nie był rezerwowany. Powstał, bo prawie w całości przebiega przez tereny Lasów Państwowych. nie ważne, że to ścisłe centrum Wesołej.
    • Gość: Jacek Krzeminski Re: H u r a !!!: obwodnica wstrzymana przez NS IP: 188.33.169.* 27.10.10, 14:56
      Tekst o obwodnicy, który przywołuje turek, pochodzi z wesola-gazeta.pl - turku, podawaj źródła w takich przypadkach, szczególnie, gdy cytujesz tekst w całości - żeby napisać ten artykuł, pojechałem do sądu, spędziłem tam kilka godzin, potem pisałem - szanuj czyjś wysiłek, proszę
      • robert_c Do Jacka Krzemińskiego 20.11.10, 00:37
        Gość portalu: Jacek Krzeminski napisał(a):

> Tekst o obwodnicy, który przywołuje turek, pochodzi z wesola-gazeta.pl - turku,
        > podawaj źródła w takich przypadkach, szczególnie, gdy cytujesz tekst w całości
        > - żeby napisać ten artykuł, pojechałem do sądu, spędziłem tam kilka godzin, po
        > tem pisałem - szanuj czyjś wysiłek, proszę

Napisał Pan w artykule:
        "Między innymi dlatego, że Wesołej wyrósł w tej sprawie silny sojusznik – Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Ptaków. Okazało się bowiem, że na trasie planowanej obwodnicy, między Ząbkami a Zielonką, są oczka wodne, w których występuje ginąca i ściśle chroniona ryba z rodziny karpiowatych – strzebla błotna, będąca jednocześnie pokarmem dla dwóch rzadkich gatunków ptaków: czapli siwej i kormorana. "

Twierdzi Pan, że spędził kilka godzin w sądzie, by napisać swój artykuł?
        Jest już dostępne w sieci uzasadnienie wyroku:
        orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/56F589D04C
        Proszę uprzejmie wskazać w uzasadnieniu wyroku fragmenty mówiące o strzebli błotnej i kormoranach, a także że OTOP stał się sojusznikiem Wesołej.
        A także byłoby dobrze, gdyby skomentował pan ten artykuł, a zwłaszcza jego końcówkę z drugiej strony:
        www.wiadomosci24.pl/artykul/dluga_droga_do_obwodnicy_168278.html
        Rzetelność dziennikarska to jest jednak coś, czego musi się pan jeszcze sporo uczyć.

Bez pozdrowień.
    • Gość: Jacek Krzeminski Teskt o obwodnicy pochodzi z wesola-gazeta.pl IP: 188.33.169.* 27.10.10, 14:57
      Tekst o obwodnicy, który przywołuje turek, pochodzi z wesola-gazeta.pl - turku, podawaj źródła w takich przypadkach, szczególnie, gdy cytujesz tekst w całości - żeby napisać ten artykuł, pojechałem do sądu, spędziłem tam kilka godzin, potem pisałem - szanuj czyjś wysiłek, proszę
      • Gość: turek Re: Teskt o obwodnicy pochodzi z wesola-gazeta.pl IP: 193.109.123.* 27.10.10, 16:29
        Panie Jacku,
        najmocniej przepraszam i przy okazji serdecznie POLECAM WSZYSTKIM MIESZKAŃCOM Wesołej stronę wesola-gazeta.pl. Super strona, z bardzo często aktualizowanymi wiadomościami, kilka nowych newsów dziennie, dobry warsztat dziennikarski, tego nam brakowało. Szacunek dla Waszej pracy. Następnym razem oczywiście podam źródło:) Pozdrawiam całą redakcję serwisu wesola-gazeta.pl. Szczerze mówiąc zmroziła mnie inna wiadomość którą wyczytałem u Was - o planach podłączenia Wesołej do wody z Wisły i zabrania nam czystej wody głębinowej.
        Turek
        • Gość: maniek Re: Teskt o obwodnicy pochodzi z wesola-gazeta.pl IP: 193.111.166.* 28.10.10, 10:47
          Potwierdzam. wesoła-gazeta.pl. Super strona. Aktualne informacje. Dużo ciekawych artykułów.
    • Gość: płyń z Wisłą! Kopa w dupę zakłamanym pieniaczom IP: *.rev.snt.net.pl 29.10.10, 14:09
      Potrzeba nam władzy z jajami która ukróci wreszcie to pieniactwo i warcholstwo.
      A za publiczne kłamstwa autor artykułu powinien zostać ukarany.
      • Gość: turek Re: Kopa w dupę zakłamanym pieniaczom IP: 193.109.123.* 29.10.10, 16:39
        jakie publiczne kłamstwa? Mogę prosić o konkrety? Ja w pełni się zgadzam z autorem artykułu, uważam że to bardzo rzetelny tekst.
        PS - gratuluję polotu przy wymyślaniu tytułu tego postu. Sporo nam mówi o Pańskim intelekcie.
        • Gość: płyń z Wisłą! Re: Kopa w dupę zakłamanym pieniaczom IP: *.rev.snt.net.pl 29.10.10, 16:55
          > jakie publiczne kłamstwa? Mogę prosić o konkrety?
          Kłamstwa są szczegółowo wypunktowane w komentarzach pod artykułem: wesola-gazeta.pl/Sad_zatrzymal_budowe_obwodnicy_przecinajacej_Wesola-2-265-71_14.html

> PS - gratuluję polotu przy wymyślaniu tytułu tego postu. Sporo nam mówi o Pańsk
          > im intelekcie.
          Brud moralny chyba gorszy.
          • Gość: Herod WOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 17:40
            Ibardzo fajnie WOW przejdzie przez czołgowisko na poligonie i w okolicach
            Halinowa....Na pewno wtedy nie będzie pieniaczy...ha ha ha ha..
            • Gość: płyń z Wisłą! Re: WOW IP: *.rev.snt.net.pl 29.10.10, 17:48
              Buhahaha, łudź się dalej, nikt takiego kretyńskiego wariantu nie zatwierdzi bo byłoby to sprzeczne z prawem.
              • Gość: od Re: WOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 20:32
                sam jesteś sprzeczny z prawem.
                • Gość: Herod Re: WOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 10:23
                  "płyń z Wisłą"dalej ekskremencie....
                  • Gość: płyń z Wisłą Przesraliście tunel, buhahaha IP: *.rev.snt.net.pl 30.10.10, 11:46
                    Obwodnica i tak powstanie, ale nikt nie będzie wam już fundował kosztownego cacka w postaci tunelu na wsi.
                    Dopóki decyzja obowiązywała, to nakazywała budowę tunelu. Teraz GDDKiA może wystąpić o nową decyzję bez tunelu i taką dostanie.
                    • Gość: lego Re: Przesraliście tunel, buhahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 02:23
                      Jeśli tak będzie (a może się okazać, że masz rację), to spodziewam się zbiorowego samobójstwa ekipy spod znaku "nie przez miasto", bo może mają chociaż odrobinę honoru, skoro rozumu im brak...
                      • Gość: Marek lego, żałosny jesteś IP: 193.109.123.* 19.11.10, 14:14
                        trochę szacunku dla ludzi, którzy myślą inaczej niż ty. Nie zjadłeś wszystkich rozumów koleżko.
                        • Gość: lego Marek, honorowy jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 03:21
                          Szcunek będę miał dla takich jak ty, jeśli zadeklarują co napisałem, koleżko.
                          • Gość: Marek Re: Marek, honorowy jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 06:44
                            niby co mam zadeklarować?
    • Gość: malaguena Re: H u r a !!!: obwodnica wstrzymana przez NS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 22:49
      Dla kogo radośc to radosć; tak się składa, że od lat trwa bicie piany i przepychanki z obwodnicą S17, a ja mieszkam akurat w miejscu gdzie ona ma/miałaby przebiegać. Od prawie 20 lat nic miasto, a potem dzielnica nie robią w tym rejonie - brak drogi, brak wodociagu, brak kanalizacji; podczas gdy inni mieszkańcy otrzymywali porządną kasę za likwidację szamb - ja byłam zmuszona na swój koszt budować nowe. Na całe szczęście trochę odremontowałam dom, bo pewnie dziś mieszkałabym z rodziną w walącej się ruderze, czekając na ostateczną decyzję. A ileż było pouczeń jeszcze niedawno, że po co ludzie modernizują domy (inwestują) skoro wiadomo, że ma być obwodnica ...
      Czyli mamy powtórkę z rozrywki - kolejne parę (a może parę-naście?) lat przepychanek z udziałem nawiedzonych ekologów, zero poprawy infrastruktury, życie prawie na walizkach - bo dzieci dorosłe i mogłyby też tu zainwestować - no ale ma być obwodnica przecież!
      W Europie, gdzie autostrady ciągną przez lasy i pola, jakoś nie wyginęły ptaki czy inne zwierzęta, jakoś drzewa nie usychają, i woda jest, a nawet w expresowym tempie dobudowuje się dodatkowe pasy jezdni, bo ruch coraz większy; tylko w Polsce takie wygłupy trwają i trwają. A mnie i moich sąsiadów czeka chyba do emerytury jazda po 2-3 godziny w jedną stronę do i z pracy, bo ten tranzyt przez Warszawę będzie coraz większy....
    • Gość: lego Re: H u r a !!!: obwodnica wstrzymana przez NS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 02:25
      turek napisał(a)

Staram się nie czytać o sprawach obrzydliwych, ale niestety twój (tfuj!) post wlazł mi w oczy.

OHYDA! Jak możesz cieszyć się z tego, że moja nieszczęsna dzielnica znowu doznała zawału serca????
      Chciałbym cię, turku, spotkać kiedyś osobiście i wykrzyczeć ci prosto w twarz jak nienawidzę ludzi, którzy dla własnej chorej satysfakcji odbierają innym możliwość godnego życia.

Miałem nazwać cię gnidą, ale nie zrobię tego, by nie dać ci powodu do kolejnego debilnego procesu sądowego.

• Gość: Turek Re: H u r a !!!: obwodnica wstrzymana przez NS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 08:28
        Witam Cię Lego,
        szczerze Ci współczuję, tak jak współczuję ludziom sfrustrowanym, pragnącym podleczyć swoje kompleksy przez obrzucanie inwektywami innych. Ja też mieszkam w tej - jak to nazwałeś "nieszczęsnej" dzielnicy. Dla mnie wcale nie jest nieszczęsna, cieszę się że w niej mieszkam.
        Dlatego zmartwiłem się jak się dowiedziałem, że przez sam środek tej dzielnicy ma zostać przeprowadzona autostrada. Jakie byłyby jej skutki? Hałas, spaliny, paraliż komunikacyjny (przecięcie dzielnicy na pół - tak jak przecięcie dzielnicy ruchliwym Traktem Brzeskim), obniżenie poziomu wód gruntowych, możliwe zatrucie wód podziemnych, z których ujęcia czerpie wodę wodociąg i która płynie w naszych kranach, wycięcie ładnego kawału lasu, z których obfitości słynie nasza dzielnica.... A jakie korzyści? Jakie "godne życie" - o którym górnolotnie piszesz w obrażającym mnie poście? Na pewno nie poprawa komunikacji, chyba że pracujesz w Ząbkach albo na Żoliborzu, bo przecież trasą nie dojechałbyś do Centrum, gdzie pracuje większość Warszawiaków (przepraszam, Warszawiaków jest jakieś 20%, reszta to import z kraju i ze świata). Wesoła ma świetne połączenie z Centrum - kolejką jedzie się tam 20 minut, a SKM-ki i KM-ki zatrzymują się w "twojej nieszczęsnej dzielnicy" często, niczym miejskie tramwaje.
        PS - ja nie chciałbym spotkać Cię Lego, boję się takich agresywnych i impulsywnych ludzi jak ty. Nie nazwę Cię "gnidą", ani "mendą" - nie dlatego że boję się procesu, ale dlatego że tak mnie wychowano. A swoją frustrację wykrzycz sobie w lesie, póki go jeszcze nie wycięli pod Twoją wymarzoną autostradę.
        Pozdrawiam Cię serdecznie w piękny listopadowy poranek,
        Turek
      • Gość: wesoladoboju Lego, żałosny ten twój wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 11:15
        Lego, żałosny ten Twój wpis. Żałosny koleżko, musiałbyś swoją nienawiść wykrzyczeć w stronę większości mieszkańców - bo większość z nas jest przeciw obwodnicy - zobacz sobie wyniki sondy:

wesola-gazeta.pl/Wiekszosc_przeciwko_obwodnicy_ndash_podsumowanie_naszej_sondy-2-124-71_13.html
        Chyba że nie mieszkasz w Wesołej, tylko jesteś szczekaczem Siskomu opłacanym przez GDDKiA.

W pierwotnym założeniu to miała być zewnętrzna obwodnica, czyli trzeci ring najbardziej odsunięty od miasta. Taka lokalizacja miała uzasadnienie 30 lat temu, ale od tego czasu sporo się zmieniło - Wesoła jest już dzielnicą Warszawy, Sulejówek zaraz będzie. Może trzeba te plany zweryfikować?
        Jak mieszkańcy Wesołej mają zatęsknić za obwodnicą Warszawy, która ma wpuścić w środek ich dzielnicy ruch tranzytowy np. z Lublina do Olsztyna i nie dać nic więcej? To nie będzie lepsze połączenie z Centrum, to nie będą mniejsze korki - wręcz przeciwnie. Będzie to brutalne rozcięcie tej pięknej i leśnej dzielnicy i wprowadzenie ciężkiego, hałaśliwego, tranzytowego ruchu w ramach zewnętrznej obwodnicy Warszawy w... dzielnicę Warszawy, która już i tak posiada dwie bardzo ruchliwe drogi krajowe. Dlaczego obwodnica Warszawy nie może być zlokalizowana poza Warszawą?
        Nadal nie rozumiem czemu obwodnicę warszawy buduje się w Warszawie, a nie poza nią? dlaczego do miasta wpuści się samochody, które w ogóle nie powinny do niej wjeżdżać? dlaczego ktoś jadący z Siedlec do Skierniewic ma przejeżdżać przez Warszawę? przecież to oznacza wpuszczenie do miasta tysięcy tirów zmierzających od jednej do drugiej granicy. jakiś absurd.
        • Gość: lego Re: Lego, żałosny ten twój wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 04:54
          Większość ZAWSZE jest bezmyślna i chętna do rozróby. JA myślę samodzielnie i jasny szlag mnie trafia, kiedy czytam idiotyzmy takie jak wypociny Turka czy twoje.
          WOW to JEDYNA szansa na skomunikowanie Wesołej z resztą miasta, a jej przebieg jest tak fikuśny, że przeszkadzać może najwyżej kilku-kilkunastu rodzinom w Wesołej. I te kilka-kilkanaście rodzin rozumiem, co więcej - jestem całym sercem za tym, aby GDDKiA wykupiła ich parcele po rozsądnej cenie (a później odsprzedała z zyskiem).
          Cała reszta ludzików takich jak ty czy Turek to albo zwykli IDIOCI albo, co gorsza sprytni DYWERSANCI, mający na celu uprzykrzyć życie innym.

Nie, nie cenię sobie dyskusji z tobą :-(
          • Gość: wesoladoboju Re: Lego, żałosny ten twój wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 22:06
            Dywersanci? A co na twój przypadek lekarze?
            • Gość: lego Re: Lego, żałosny ten twój wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 02:21
              Słuchaj, ośle: obwodnica dla ciężarówek, których się tak obawiasz to DK 50/62. WOW nie ma NIC wspólnego ze zwiększeniem czy zmniejszeniem ich ruchu w naszej okolicy. Na WOW będą TE SAME samochody, które teraz jadą Traktem, Wspólną i Okuniewską plus część ruchu z Żołnierskiej. Te samochody teraz stoją w korkach i robią syf, po zbudowaniu WOW przemkną błyskawicznie zostawiając fiołkowy zapach. Co więcej, twój Sąsiad (bo nie ty przecież - ty jesteś przeciwko, więc nie będziesz korzystał) i ja dostaniemy się na Ursynów czy Żoliborz w 20 minut, a nie w 120 jak teraz - WOW to głównie obwodnica dla MIESZKAŃCÓW MIASTA i okolic, mniej dla ruchu tranzytowego, tranzyt autostradowy pójdzie POW. Jeśli zaś WOW nie będzie (lub będzie kretyńskim wariantem "samorządowym"), to a.) my nic na tym nie skorzystamy, b.) ruch z S8 (i częściowo S7) pójdzie przez Praskiego Pułku i twoje brudne podwórko. No, jeśliby i POW nie było, to smacznego - kanapki z sadzą będziesz miał co rano...
              Ale: ty i twoi kumple doskonale o tym wiecie, bijecie tylko pianę dla jakiejś chorej popularności (dywersja), albo z niezrozumienia (zidiocenia).
              Słucham tego waszego bredzenia już 10 (czy więcej? tu masz szansę się wykazać) lat i cholera jasna mnie bierze, zwłaszcza, że mieszkam tuż obok IIIa i miałbym już dawno za sobą męczarnię podczas budowy gdyby nie ciągłe protesty, odwołania itp kretynizmy :-(

bez pozdrowień
              lego (przez małe l)
              • Gość: St.W Re: Lego, żałosny ten twój wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 03:07
                Na jakiej ulicy obok IIIa mieszkasz?Podaj jej nazwę zapieniony drobny oszuście....
                • Gość: Marek Re: Lego, żałosny ten twój wpis IP: 193.109.123.* 19.11.10, 14:11
                  dobrze mu napisałeś St.W. Wszystkich obraża i myśli że ma monopol na prawdę. Autostrady mu się zachciało przez środek miasta. Zero sensownych argumentów. Tylko agresja i brak szacunku dla sąsiadów.
                  PRECZ Z lego!
                  • Gość: lego Re: Lego, żałosny ten twój wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 03:39
                    Nie dla sąsiadów nie mam szacunku, tylko dla półgłówków (w tym przygłupich sąsiadów).
                    Mieszkam na równoległej do Niemcewicza z wysokim numerem (konkretów nie podam, bo się was trochę boję).

"Autostrady przez środek miasta" powiada tępy Marek:
                    1. To, niestety, nie autostrada - jesteś tak głupi jak Lech Kaczyński, który kilka lat przed swoją pokraczną śmiercią chwalił się, że obniżył kategorię drogi przez Ursynów nie wiedząc, że autostrada nakłada WYŻSZE wymogi środowiskowe niż droga ekspresowa
                    2. Nie przez środek (w wariancie IIIa) tylko skrajem, baranie
                    3. Nie miasta, półmózgu, tylko dzielnicy, bo podatki płacisz w mieście Warszawie - przegrałeś referendum w 2002 i do dziś tego nie zrozumiałeś???
              • Gość: wesoladoboju Re: Lego, żałosny ten twój wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 18:51
                lego, a może skoro tak pachną ci fiołkowe zapachy wydzielane z rur wydechowych tysięcy tirów jeżdżących autostradami, to przenieś się do Konotopy albo Strykowa, tam będziesz sobie mógł wąchać te zapachy do woli. A my zacofane wieśniaki z Wesołej, do których masz takie obrzydzenie, zostaną z zapachem leśnej żywicy w lesie, który najchętniej byś wykarczował pod autostradę. Masz takie typowe małomiasteczkowe podejście - "mieszkam przy ruchliwej trasie to znaczy wyrwałem się ze swojego grajdoła", a sunące po szosie tiry to dla ciebie namiastka wielkiego świata, do którego dążysz. Postawisz sobie wtedy za płotem gipsowe krasnale, pomalujesz olejną farbą kamienie przy furtce i ustawisz sobie ławeczkę przed posesją gdzie będziesz mógł obserwować wielki świat, który będzie sunął ci przed oczami. Jeszcze raz pomyśl, czy nie wybrać tej Konotopy i Strykowa. Tam wielki świat - będziesz widział rejestracje białoruskie, litewskie, ukraińskie, niemieckie... Stary, nie wiesz co tracisz. Zrozum, że my - jak nas subtelnie nazywasz "osły z Wesołej" tego nie chcemy. Tacy jesteśmy durni i zacofani, że lubimy pochodzić sobie po lesie i powąchać prawdziwe fiołki a nie tylko te z rur wydechowych. Ciemnota i hołota jesteśmy, nieprawdaż lego? Yntelygencie w ząbek czesany.
                • Gość: malaguena Re: Lego, żałosny ten twój wpis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 14:10
                  Ejze, wieśniaku, jak mowisz, z Wesolej (a moze spod Lublina czy Radomia raczej, czy moze przesadzony blokersie?) - czytaj ze zrozumieniem, co piszą inni, a potem troluj. To tacy jak ty, blokuja inwestycje, blokuja postep. Ile mieszkasz w Wesolej - 2, 3 , czy moze 5 lat?
                  Dla lepszego zrozumienia cytanego tekstu - jeszcze raz ci wyluszcze:
                  Sa mieszkancy w Wesolej, a scislej na Groszowce, ktorych czwarte pokolenie juz dorasta, i ci mieszkancy nie moga doczekac sie na godna infrastrukture - bo od lat nic sie nie robi a'konto obwodnicy. Musimy miec wlasne ujecia wody, wasne szamba, za doprowadzenie gazu placilismy z wlasnych pieniedzy. Brak drog dojazdowych - nie mowi sie o asfaltowych, ale choc utwardzonych jakims tluczniem, zima odsnizenie po awanturach w gminie - i to wszystko a'konto przyszlej obwodnicy trwa juz nie 20, ale ponad 30 lat. Podatki placimy od czasow powojennych - i co z tego mamy? Natomiast tacy jak ty, maja czelnosc wywyzszac sie, bo od niedawna stales sie warsiawiakiem , masz wszelka infrastrukture bez zadnego wysilku, ba, nawet za likwidacje szamba pewnie kaske sie zgarnelo....

Wiec jesli nie dotarlo, to uswiadamiam ci o co chodzi:
                  CHODZI O TO, BY W KONCU ZAPADLA OSTATECZNA WIAZACA DECYZJA W SPRAWIE WOW 17.

Chodzi tez o to by zyc tu dalej, ale korzystac w takim stopniu, jak nowobogaccy madrale z Centrum Wesolej, SM, Zielonej, Grzybowej i Woli Grzybowskiej, z funduszy gminy, ktore to skaldaja sie rowniez z naszych podatkow.
                  I to tyle, gipsowy krasnalu.
        • robert_c Re: Lego, żałosny ten twój wpis 20.11.10, 00:53
          Gość portalu: wesoladoboju napisał(a):

> bo większość z nas jest przeciw obwodnicy
          > - zobacz sobie wyniki sondy:
          >
          > wesola-gazeta.pl/Wiekszosc_przeciwko_obwodnicy_ndash_podsumowanie_naszej_sondy-2-124-71_13.html

O ile dobrze odczytuję wyniki tej sondy, to za obwodnicą głosowało 31 osób, przeciw 54, a jedna nie miała zdania. W sumie głosowało 86 osób. Jak mniemam, to w Wesołej mieszka chyba trochę więcej ludzi, niż 86. Ta liczba nie jest nawet jedną dziesiątą tego, co można byłoby uznać za wynik mogący być przedstawiany jako reprezentatywny.
    • Gość: hmm Re: H u r a !!!: obwodnica wstrzymana przez NS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 19:17
      mnie wkurza, jak ciągle podkreśla się to, że ta obwodnica jest zaplanowana już od 20 lat...
      jak można odnosić się do sytuacji i planów sprzed 20 lat?, w porównaniu do dziś to na trasie jej planowanego przebiegu panowały pustki. przez 20 lat warszawa rozrosła się, powstała dzielnica Wesoła i należy ją ominąć w planowaniu obwodnicy. trzeba było budować od razu, a jak nie, to teraz trzeba się dostosować do istniejących warunków.
      śmieszne jest to, że tak wielu z nas jest takimi optymistami, i wierzy, że większość pojazdów pojedzie obwodnicą, a nie traktem brzeskim....ja osobiście wątpię w to, gdyż większość ludzi kończy swą jazdę w warszawie w centrum i pojadą jak dotychczas. należy więc zmodernizować dotychczasowe kluczowe wjazdowe drogi do miasta.
      • Gość: wrotka Re: H u r a !!!: obwodnica wstrzymana przez NS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 23:22
        zgadzam się z przedmówcą w 100%
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka