Dodaj do ulubionych

Sprawa WOW na spotkaniu w OSP...

25.11.04, 19:42
Krzysztofie...
Jak się ustosunkujesz to wypowiedzi pewnej blond Pani na odbytym spotkaniu.
Mianowicie co sądzisz o pomyśle, żeby zamiast przeprowadzać obwodnicę przez
Centrum Wesołej, to zmodernizować drogę prowadzącą przez Ząbki i ulicę
Żołnierską, a dalej do Traktu Brzeskiego. Uważam, że jest to BARDZO DOBRY
pomysł!! Piszę to ponieważ masz dobry kontakt z obecnym burmistrzem, który
wystosował pismo do GDDKiA, w którym stwierdził, że zamiast na obrzeżach to
lepszym wyjściem będzie przeprowadzenie obwodnicy przez sam środek naszego
ukochanego miejsca. Czego jest zwolennikiem. Ja z kolei przeciwnikiem.

PS.Padło też stwierdzenie (przez pewnego zbzikowanego staruszka), że była
przeprowadzana akcja zbierania podpisów pod sprzeciwem przeprowadzenia tej
inwestycji przez Centrum Wesołej.
Stąd też moje kolejne pytanie. Kiedy i gdzie było to ogłoszone?!?!?!?!
Ponieważ jako mieszkaniec nie zauważyłem żadnej informacji dotyczącej tejże
inicjatywy.
Mam nadzieję, że wiesz co nie co na ten temat.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • cruel.trojan Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 25.11.04, 19:43
      Jeśli ktoś wie więcej na ten temat to ZAPRASZAM do dyskusji...
    • krzysztofplebs Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 25.11.04, 20:54
      Ta "pani blond" niestety mieszka na naszym osiedlu przy Godebskiego, a swojego
      czasu była pierwszą dama "Biura Listów Trybuny Ludu", takiej przybudówki KC
      PZPR sprawiającej pozory samorządności i sprawiedliwości spolecznej, niczym
      IRCh-a ( Inspekcja Robotniczo - Chłopska z Albinem Siwakiem w roli głównej)...
      Do każdej jej wypowiedzi mam stosunek swoisty bo nawet w naszej SBM "Wspólna
      Chata" była niereformowalna jak owa PZPR!!!
      • cruel.trojan Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 25.11.04, 21:40
        To pierwszą część mamy za sobą... A co do pozostałej treści mojego postu....?
        Jakie jest Twoje (i nie tylko) zdanie na temat planowanej destrukcji naszego
        miejsca zamieszkania. Kto posiada istotne wiadomości dotyczące realizacji
        projektu?
        PS.Może stwórzmy komitywę protestacyjną "Alternatywy 18"? :)
        • krzysztofplebs Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 26.11.04, 01:02
          Obawiam się - a raczej mam nadzieję - Cruel, że mimo stanowczego stwierdzenia
          owej damy bywszej dziennikarki "Trybuny Ludu", nikt tak naprawdę nie ma jeszcze
          pomysłu. I to jest jakaś nasza szansa. Oczywiście protestować trzeba i to jak
          najgłośniej, ale cóż znaczy kilkunastotysięczna Wesoła w porównaniu np. z
          Ursynowem?
      • krzysztofplebs Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 27.11.04, 01:08
        krzysztofplebs napisał:

> Ta "pani blond" niestety mieszka na naszym osiedlu przy Godebskiego, a
        swojego
        > czasu była pierwszą dama "Biura Listów Trybuny Ludu", takiej przybudówki KC
        > PZPR sprawiającej pozory samorządności i sprawiedliwości spolecznej, niczym
        > IRCh-a ( Inspekcja Robotniczo - Chłopska z Albinem Siwakiem w roli
        głównej)...
        > Do każdej jej wypowiedzi mam stosunek swoisty bo nawet w naszej SBM "Wspólna
        > Chata" była niereformowalna jak owa PZPR!!!
        Może ją pamiętacie: to Lidia O-O ( ale nie Or-Ot)
    • krzysztofplebs Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 26.11.04, 00:58
      Cruel, o szanownej pani Lidi O-O już pisałem, nie warto sobie nią zaprzątać
      głowy, ostatnio pisywała w jakimś piśmidle na temat mody ( o Boże a jak
      wygląda...). Staruszek miał jakieś zwidy, ale to w tym wieku normalne. Podobnie
      jak rozklejanie ulotek i zawiadomień o spotkaniu z LPR przy pomocy rączek
      Eugeniusza Siwka ( jeszcze nie obmył paluszków po plakatowej wojnie
      przedreferendalnej), który jak słyszałeś nie potrafił nawet zapamiętać 3
      nazwisk: dwóch gości i przewodniczącego Rady Dzielnicy - tak że żyvcząc Wilkowi
      wszystkiego najgorszego w procesie jestem w rozterce bo wchodzący na jego
      miejsce Siwek to jeszcze gorsze... A niestety na kilka godzin przed dzisiejszą
      apelacją w Siedlcach ( z mojego aktu oskarżenia) nie mam złudzeń: Siwek, jak i
      pozostali z ławy oskarżonych zostaną umiewinnieni ( czyli podtrzymany zostanie
      wyrok Sądu Rejonowego w MM), bo takie mamy prawo w RP. I temnat najważniejszy
      WOW, czy jak ją zwał...Ząbki - Żołnierska ma być i tak modernizowana, podobnie
      jak i ( jest już na odcinku Sulejówka)Okuniewska ale niewiele ma to wspólnego z
      WOW, która nadal wisi nad Wesołą. Pojawił się wprawdzie kolejny wariant -
      wyjście w okolicach Majdanu k/Wiązownej ( akurat tam gdzie Grycan przeniósł
      swoją byłą "Zieloną Budkę", ale wariantów to już przeżyliśmy sporo.Poza tym nie
      bardzo wiem, kto może zmienić obowiązująca ( ciągle) uchwałę Rady Miasta Wesoła
      sprzeciwiającą się przebiegowi WOW przez Wesołą? Miasta nie ma, wojewoda miał
      na to czas przez 1 rok i nie skorzystał, nawet wszechwładny "Kaczor" nie ma nic
      do byłego miasta Wesoła i jego uchwał...
      • krzysztofplebs Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 26.11.04, 01:15
        Zobacz Cruel jak były SLD-owiec ( za nie płacenie składek!) Andrzej Jastrzębski
        szybciutko znalazł się w LPR?!
        • arr1 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 26.11.04, 03:03
          To jest temat o WOW, jeśli nie zauważyłeś !!!
          Czy naprawde musisz każdy temat zaśmiecać swoimi wyssanymi z palca nowinkami?
          • krzysztofplebs Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 26.11.04, 09:30
            Dobrze, że nie z twojego palca...
            • arr1 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 26.11.04, 14:16
              Ja odwrotnie do ciebie znam prawdę !!!
              A ty gdybyś się z nią chciał zapoznać znalazłbyś drogę.
              Tylko, to nie w twoim stylu.
              I daruj sobie odpowiedź żeby nie psuć tego wątku.

A tak wogóle Panie moderatorze Karp, proszę skasować ostatnie 4 wpisy, żeby
              wątek pozostał przejrzysty.

• obserwator.2236 [...] 26.11.04, 18:50
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • krzysztofplebs Re: Tylko cztery? 27.11.04, 00:45
                  A zmęczone są "tym materiałem"
              • krzysztofplebs Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 27.11.04, 00:43
                To sobie kasuj i jeszcze raz kasuj...
                • zad_dzika Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 27.11.04, 17:11
                  zapraszam na forum OBWODNIC WARSZAWY

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24332
                  • krzysztofplebs Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 28.11.04, 20:41
                    I po co? Kolejnych wersji bedzie jeszcze trochę...
              • karp Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 29.11.04, 10:15
                > A tak wogóle Panie moderatorze Karp, proszę skasować ostatnie 4 wpisy, żeby
                > wątek pozostał przejrzysty.
                >
                Przykro mi, ale to niemożliwe. Nie jest to moje prywatne forum, a posty o
                których mowa nie naruszają regulaminu...
                • krzysztofplebs Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 29.11.04, 20:15
                  Widzę karp, że pomału, bo pomału ale się uczysz...
                  • obserwator.2236 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 29.11.04, 20:23
                    Nie bądź złośliwy Plebs! Nie każdemu wiedza wchodzi do głowy tak szybko, jak
                    Tobie!
                    • nikita121 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 29.11.04, 22:30
                      A skąd wiesz OBSERWATORZE, że Plebsowi wiedza wchodzi szybko. On już ma swoje
                      lata...Biedaczek, tyle że z bardzo żywotnej rodziny!
                      • obserwator.2236 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 29.11.04, 22:33
                        nikita121 napisała:

> A skąd wiesz OBSERWATORZE, że Plebsowi wiedza wchodzi szybko. On już ma swoje
                        > lata...Biedaczek, tyle że z bardzo żywotnej rodziny!

Przecież czytam to, co pisze Nikito! A ile ma lat nie wiem, przecież nie
                        zaglądałem mu w metrykę. Wolałbym zajrzeć do Twojej...
                        • szepiet.07 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 01.12.04, 11:03
                          Nikita jest młodziutka i często głupiutka, ale ma wszelkie dane...
                          • nikita121 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 01.12.04, 11:21
                            Jestem młodziutka i wcale nie jestem głupiutka, bo się na Was obrażę...
                            • obserwator.2236 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 01.12.04, 11:31
                              nikita121 napisała:

> Jestem młodziutka i wcale nie jestem głupiutka, bo się na Was obrażę...

Phi...wielki mi co. A tak na marginesie, czy masz zamiar dzisiaj spedzic caly
                              dzien przed komputerem!_
                              • szepiet.07 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 07.12.04, 00:05
                                Kto był najgłupszym uczestnikiem tego spotkania z LPR? Dla ułatwienia podaję
                                pierwszą literę jest nią "E"...
                                • obserwator.2236 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 07.12.04, 00:34
                                  szepiet.07 napisał:

> Kto był najgłupszym uczestnikiem tego spotkania z LPR? Dla ułatwienia podaję
                                  > pierwszą literę jest nią "E"...

To Twoje "E" można różnie interpretować...
                                  • szepiet.07 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 07.12.04, 05:42
                                    ... druga litera "U"
                                    • obserwator.2236 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 07.12.04, 07:50
                                      szepiet.07 napisał:

> ... druga litera "U"
                                      RozUmiem...
                                      • nikita121 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 11.12.04, 04:53
                                        Trzecia to pewnie G ( jak ....) Ta pasuje do niego jak ulał!!!
                                        • eraser19 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 12.12.04, 21:14
                                          No to czwarta musi być E a więc mamy geniusza "EUGE", a nazwisko tego Gienia?
                                          • cruel.trojan Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 12.12.04, 22:08
                                            Nie wiem czy dobrze trafiam... :)
                                            ale czy jego nazwisko kojarzy się z pierwszą oznaką "starości" na głowie?
                                            Dodatkowo ta skleroza...nawet nie potrafi powiedzieć spójnie zdania.
                                            PS.Czytając wcześniejsze wypowiedzi pozostałych forumowiczów muszę dać radę dla
                                            chorowitka, aby uważał i nie nabawił się Parkinsona od ciągłego rozglądania się
                                            na przejściu dla pieszych.
                                            Pozdrawiam zainteresowanych.
                                            • szepiet.07 [...] 12.12.04, 23:34
                                              • eraser19 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 13.12.04, 10:09
                                                Extra jednostka. Popatrz, tyle lat żyję a nie słyszałem o niej...
                                                • nikita121 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 13.12.04, 22:36
                                                  ale ją usunął ten karp. Może zazdrosny, że to nie on jest podstawową jednostką
                                                  inteligencji...?!
                                                  • nikita121 [...] 14.12.04, 02:15
                                                  • szepiet.07 [...] 15.12.04, 02:31
                                                  • eraser19 [...] 16.12.04, 01:01
                                                  • nikita121 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 16.12.04, 01:21
                                                    Jak ja nie lubię tej podstawowej jednostki inteligencji!
                                                  • szepiet.07 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 16.12.04, 06:08
                                                    Nawet jak po wymiksowaniu Wilka zostanie radnym?
                                                  • krzysztofplebs Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 17.12.04, 23:04
                                                    Na razie wypikowywane są wszystkie posty z nazwiskiem "siwek". Szkoda, że
                                                    panuje w tej materii wybiórczość ze strony karpia. Moje nazwisko ( a nie
                                                    longin) jakże często ( nawet jego paluchami) było tu przywoływane... i opluwane
                                                  • nikita121 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 17.12.04, 23:17
                                                    Trzymaj się Plebs, a Siwek niech uważa na przejściach dla pieszych na
                                                    przyszłość...
                                                  • nikita121 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 17.12.04, 23:25
                                                    Karp może karpia ( i jego kolegów) już nie można - taki jest los ( mam nadzieję
                                                    krótki) tego moderatora...
                                                  • szepiet.07 Re: Sprawa WOW na spotkaniu w OSP... 17.12.04, 04:05
                                                    A ja jeszcze bardziej nie lubię!
                                                  • krzysztofplebs [...] 17.12.04, 19:54
                                                  • krzysztofplebs Brawo karp 18.12.04, 11:23
                                                    Brawo karp za to wycięcie zasłużyłeś na dwie podstawowe jednostki inteligencji.
                                                    Jesteś wieeeeeeeeelkiiiiiiiiiiiiiii!!!
                                                  • szepiet.07 Re: Brawo karp 18.12.04, 17:26
                                                    No moderatorze, karpiu po żydowsku spiesz się wycinaj te pochwały Plebsa bo
                                                    przeciez widać gołym okiem , że Plebs kpi sobie z ciebie podła rybo. Wycinaj te
                                                    chwalby! Nużeeee!
                                                  • karp Re: Brawo karp 18.12.04, 19:07
                                                    Nie denerwujcie się tak, świat jest piękny ;)
                                                  • krzysztofplebs Re: Brawo karp 19.12.04, 01:17
                                                    nie dla ciebie, twój kończy się po żydowsku na świątecznym talerzu
        • Gość: Szuwarek Re: Brak logiki jak zawsze u Plebsal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:46
          Na spotkanie to przybyli prawie wszyscy radni z obecnej koalicji na czele z
          Przewodniczącym Rady Dzielnicy Marcinem Jędrzejewskim.
          Czy to oznacza że zmienili oni partię z PO na LPR?
          Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie wyciągnął z tego faktu, takich wniosków.
          Natomiast wiadomo, że zostali wysłani przez obecnego burmistrza Wojciechowicza
          na przeszpiegi i mieli interweniować, gdyby Jastrzębski próbował powiedzieć coś
          nie po myśli nowego zarządu. Skąd my znamy te metody?
          Ale widocznie nie było takiej potrzeby, bo były Burmistrz Andrzej Jastrzębski
          przedstawił tylko plusy i minusy włączenia Wesołej do Warszawy, które miał
          okazje poznać w praktyce. Poza Jędrzejewskim, który poparł wypowiedź
          Jastrzębskiego – szczególnie, jeżeli chodzi o możliwość pozyskania obecnie
          większych środków na inwestycje, reszta ekipy Wojciechowicza siedziała niczym
          myszy pod miotłą (Maciąg też) i cichaczem wymykała się z sali.
          • cruel.trojan Re: Brak logiki jak zawsze u Plebsal 27.12.04, 15:55
            Gość portalu: Szuwarek napisał(a):

> Na spotkanie to przybyli prawie wszyscy radni z obecnej koalicji na czele z
            > Przewodniczącym Rady Dzielnicy Marcinem Jędrzejewskim.
            > Czy to oznacza że zmienili oni partię z PO na LPR?
            > Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie wyciągnął z tego faktu, takich wniosków.
            > Natomiast wiadomo, że zostali wysłani przez obecnego burmistrza
            Wojciechowicza
            >
            > na przeszpiegi i mieli interweniować, gdyby Jastrzębski próbował powiedzieć
            coś
            >
            > nie po myśli nowego zarządu. Skąd my znamy te metody?
            > Ale widocznie nie było takiej potrzeby, bo były Burmistrz Andrzej
            Jastrzębski
            > przedstawił tylko plusy i minusy włączenia Wesołej do Warszawy, które miał
            > okazje poznać w praktyce. Poza Jędrzejewskim, który poparł wypowiedź
            > Jastrzębskiego – szczególnie, jeżeli chodzi o możliwość pozyskania obecni
            > e
            > większych środków na inwestycje, reszta ekipy Wojciechowicza siedziała
            niczym
            >
            > myszy pod miotłą (Maciąg też) i cichaczem wymykała się z sali.

-------------------------------------------

W końcu doczekałem się rzeczowej treści odnośnie poruszonego tematu.
            Warto było...
            Może ktoś coś więcej napisze o WOW?
            Będę wdzięczny.
            • krzysztofplebs [...] 27.12.04, 21:49
          • krzysztofplebs [...] 27.12.04, 21:49
            • Gość: neo Kto siedzial jak mysz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 19:36
              A Jastrzębski to rzeczywiscie nie twój poziom, twój poziom to
              Wojciechowicz....:))))

• krzysztofplebs [...] 29.12.04, 00:19
              • krzysztofplebs [...] 29.12.04, 00:33

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka