Gość: obserwator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 16:52 Jeśli zatrudnicie Państwo p. Joannę, mieszkającą na osiedlu wojskowym, jako sprzątającą, to decydujecie się na złodzieja w domu. Ostrzegam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Axel [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 08:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uwaga złodziejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 08:12 "moja" p. Joasia jest szczupłą kobietą z jasnymi włosami, wiek ok. 35 lat, w zeszłym roku dawała ogłoszenie na tym forum, o poszukiwaniu pracy - jako sprzątaczka. Na początku sprzątała b. sumiennie, ale bardzo dużo potrzebowała środków czyszczących. Później zaczeło brakować różnych drobiazgów w domu, proces narasał - brakowało coraz więcej. P. Joasia miałą swoje klucze do domu, nie kontrolowaliśmy jej wyjść. Okazało się, że wychodzi 3 godziny przed ustalonym czsem z pełnymi siatami różnych naszych rzeczy, złapałem ją na gorącym uczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angi [...] IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 15.10.07, 17:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert 415 Re: Uwaga złodziejka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 03:11 mozesz podac jakokolwiek dane,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Uwaga złodziejka IP: *.cs.net.pl 08.10.07, 12:48 U nas kradła sprzątając, Joanna od "obserwatora". Niestety nazwiska nie pamiętam, szczupła wzrost ok. 165 cm, wiek ok. 35 lat, pucołowata buzia, oczy lekko wyłupiaste. Mieszka w dawnych blokach wojskowych. Kradła to co mieliśmy w domu kupione na zapas: kosmetyki, środki czystości i jedzenie. Ogłoszenie z forum wesołej skopiowane z archiwum GW poniżej praca Autor: joanna651 25.08.06, 14:52 Przyjmę sprzątanie oraz inne prace domowe. Posiadam doświadczenie i referencje.Tel. kont.502-269-330 Odpowiedz Link Zgłoś
red_grim_reaper Re: Uwaga złodziejka 08.10.07, 13:42 No, teraz to "referencje" posiada naprawdę mocne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata G. Re: Uwaga złodziejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 14:29 Ladna historia, moze by tak polozyc temu kres, jakies nazwisko, adres, rowniez mailowy, telefonu podanego wyzej nie odbiera, hmmmmm.....chcialam ja zaprosic , zobaczyc referencje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Uwaga złodziejka IP: 83.238.10.* 08.10.07, 15:32 Dziwie się że nikt nie zgłosił tego na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uwaga złodziejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 18:54 Teraz to pewnie zmieni numer telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona.kossowska Re: Uwaga złodziejka 09.10.07, 04:34 obserwator: zglosiles to na policję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uwaga złodziejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 08:14 Nie zgłosiłem, przy kradzieży mienia małej wartości sprawa jest zwykle umarzana, a poza tym nie mam na to czsu. Oczywiście przestała u nas natychmiast sprzątać. Ciekawe czy u kogoś z Was ta pani sprząta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Uwaga złodziejka IP: *.cs.net.pl 11.10.07, 16:04 Czy ktoś z Państwa lub waszych znajomych spotkał się też z działalnością tej pani ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ais Re: Uwaga złodziejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 23:23 moze na podstawie kodeksu karnego by umorzono (jesli wartosc ukradzionych rzeczy nie przekroczyla 250zl),ale przeciez mamy jeszcze kodeks wykroczen, a tam za kradziez rzeczy o wartosci ponizej 250 zl grozi przede wszystkim grzywna, areszt albo ograniczenie wolnosci. Tak wiec nic nie stoi na przeszkodzie, zeby tę panią ukarać. Konkretnie art.119 Kodeksu Wykroczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupta Re: Uwaga złodziejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 10:27 Dziękuję za ostrzeżenie. Niestety zatrudniłam ją, ale jak do tej pory spisuje się bez zarzutu - może dlatego, że u mnie w domu stale ktoś jest. Mam jednak pytanie - czy znacie inną godną polecenia osobę do sprzątania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Uwaga złodziejka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 11:33 U nas, na początku sprzątała bardzo solidnie, co prawda potrzebowała bardzo dużo środków czyszczących - wtedy nie sprawdzaliśmy czy kradnie. Dla pewności proponuje dyskretnie sprawdzić jej torby przed wyjściem. Jeśli ktoś jest złodziejem to nie jest to selektywne - będzie kradł zawsze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uwaga złodziejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 17:46 Tupta, czy już złapaliście joannę na kradziezy ? jeśli nie to tylko sprawa czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Uwaga złodziejka IP: 212.244.29.* 23.11.07, 12:44 Czy ktoś jeszcze słyszał coś o joannie ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewawars Re: Uwaga złodziejka 19.02.08, 19:47 Nie o Joannie, ale u mnie i mojej kolezanki sprzątała niejaka pani Ewa, krotkie włosy, kolor szary albo kasztan, zwykle duze siwe odrosty, sylwetki raczej nie bardzo szsczupłej, ale i nie gruba, lat około 50, choć wygląda starzej, mieszka na Zoliborzu, mąż budowlaniec. U mnie sprzątała krotko, bo się przeprowadzałam, ale u kolezanki ze 2 lata. Miała klucze, tak jak p. Joanna. W domu zawsze były pieniądze w gotowce. Pani Ewa, bardzo miła - charakterystyczne dla niej jest przynoszenie swiezych kwiatow (od znajomego)i upieranie się przy myciu luster starymi t-shirtami- ukradła ponad 20 tysięcy złotych. Przycisnieta przyznała się i w ratch przez prawie rok oddawała. Oddała prawie wszystko. Oddała, bo jej mąż pracuje u męża kolezanki w firmie i zagrozili wylaniem go z roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwiza Re: Uwaga złodziejka 24.02.08, 00:31 moja pordruga robotajet u jednego doma 6 liet i ona nicziewo nie ukradiosz'ja nie podumaju jak ukradiosz'pozdrawlaju was' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uwaga złodziejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 19:25 Ciekawe u kogo teraz kradnie, pozdrawiam jak ja naiwnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Uwaga złodziejka IP: *.gprs.plus.pl 03.04.08, 15:57 to trzeba sobie NIEROBY samemu w domu sprzatac, a nie szukac pomocy domowej i obcym ludziom bezgranicznie ufac. no coz, glupota ludzka nie zna granic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Uwaga złodziejka IP: 212.244.29.* 08.05.08, 13:38 Jak można dać się w tak głupi sposób okradać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BetHooN Re: Uwaga złodziejka IP: 193.109.251.* 19.06.08, 00:09 Zgadzam się, ja tam nigdy bym nie zostawił obcego w domu, co by miał mi wszędzie zaglądać i sprzątać. W życiu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uwaga złodziejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 18:10 Przypominam o złodziejce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Uwaga złodziejka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 08:46 Czy ktoś miał jeszcze "przyjemność" ze złodziejką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lookajacy Re: Uwaga złodziejka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 09:33 co ty tak szukasz kolejnego "łosia" w tej sprawie. chcesz zalozyc stado? Sprawa jest prosta, czytajacy tutaj forum sami sprzataja swoje brudy i nie maja problemow z "Joannami". Ty masz te swoje 500m2 do obrobienia i masz problem bo to kleska urodzaju. Mamy ci wspolczuc czy zazdroscic? Daj juz spokuj z poszukiwaniem złodziejki wacików i srajtasmy, no chyba ze sparawa ma drugie dno. Look Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Uwaga złodziejka IP: *.chello.pl 20.02.09, 11:04 Czyżby pani Joanna złodziejka przemówiła i próbuje zamknąc ludziom usta. Kradzież wacików i srajtaśmy to też ZŁODZIEJSTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lookajacy Re: Uwaga złodziejka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.09, 12:59 raczej nie. zauwazam ze tylko pierwszy post w watku cos wnosi, a cala reszta to odgrzewanie starych kotletów ktorych nikt nie zje. A moze jest tak ze obserwator to np. natalia ktora wymyslila sobie joanne zeby zmniejszyc konkurencje i zwiekszyc swoja wiarygodnosc. przeciez teraz kazdy bedzie uwazał na Joanny bo sa "be" , a natalie czy kasie sa super. to tyle w temacie, no chyba ze omowimy zawod milosny i chec zemsty look Odpowiedz Link Zgłoś