Dodaj do ulubionych

Szkolenia z grafiki koputerowej

21.02.06, 09:52
Jestem ciekawy, czy ktoś ma jakiekolwiek doświadzenia z firmą z adresu:
www.grafika.ceti.pl ?
Firma oferuje wiele zaawansowanych kursów po b. atrakcyjnych cenach (80%
kosztów podobno pokrywają fundusze unijne).
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
Obserwuj wątek
    • igelkott Re: Szkolenia z grafiki koputerowej 21.02.06, 13:51
      grafiką komputerową, dtp, www itp zajmuję się od dawna. Patrząc na stronę, którą
      podałeś mogę jedynie wnieść kilka uwag subiektywnych, które wcale nie muszą być
      słuszne. Oferta nie spodobała mi się. Odnoszę wrażenie, że po prostu ten, kto to
      wymyślił, sam znalazł sposób na zarabianie pieniędzy, właśnie na organizowaniu
      kursów. Z doświadczenia własnego wiem, że tak ogromnego materiału nie można
      PRAKTYCZNIE opanować w tak krótkim czasie. To, co oni obiecują to jedynie
      liźnięcie tematu, bo wiedzy do tego, aby po tym kursie ktoś Ciebie zatrudnił -
      nie nabędziesz. A ceny za te kursy nie wydają się być aż tak atrakcyjne dla
      kursantów.
      • rotmii Re: Szkolenia z grafiki koputerowej 21.02.06, 14:30
        Dziękuję za odpowiedź. Również za używanie polskich czcionek - to chyba już
        niestety coraz rzadszy zwyczaj. Właśnie takich opinii oczekiwałem.
        Mówiąc szczerze, nie oczekiwałem, że ktoś może mnie zatrudnić jako grafika,
        zwłaszcza po jakimś niedorobionym kursiku. Chodziło mi bardziej o - po prostu -
        nauczenie się, poznanie czegoś nowego. Mam w Krakowie wielu znajomych, kolegów a
        nawet przyjaciół "komputerowców", którzy grafikę komputerową mają w małym palcu,
        ale są zbyt zajęci by ich prosić o prywatny kurs... Dlatego pomyślałem o
        szkoleniu, ale patrząc na ogłoszenia w prasie czy necie - podejrzenia same się
        nasuwają.
        Jeszcze raz dzięki za podpowiedź, a może masz jakąś inną radę?
        • igelkott Re: Szkolenia z grafiki koputerowej 22.02.06, 19:02
          No cóż, trudno jest komuś radzić jak ma się uczyć, bo to jest tak bardzo
          indywidualną sprawą. Mogę Ci jedynie powiedzieć o sobie: jestem 100% samoukiem i
          to od włączenia komputera do gniazdka. Nigdy w moim otoczeniu nie było osób,
          które by miały jakiekolwiek pojęcie o komputerach, a tym bardziej o grafice
          komputerowej, czy programowaniu. Cała moja wiedza zaczęła się od studiowania
          podręczników, których zrozumienie na początku nauki było czymś niewyobrażalnie
          trudnym. Ale to była wielka chęć poznania. I już tak poszło. Ale książki to
          mało, najważniejsza jest praktyka, eksperymentowanie, no i nie ma możliwości,
          żeby to nie wyszło. Doszło do tego, że dzisiaj to ja pomagam różnym ludziom
          stawiać pierwsze (i dalsze) kroki w grafice komputerowej, czy tworzeniu www.
          Wiesz, moja rada jest taka, że jeżeli masz dużo samozaparcia to sam to
          przebrniesz wcześniej czy później. Najlepsi graficy i programiści to są samoucy.
          Nie za często mam czas, aby zaglądać na to forum, więc jak masz jeszcze jakieś
          do mnie pytania, to wyślij emaila : pomarancze@gmail.com
          • artur666 Sama sie sama sie sama sie poloze.... 25.02.06, 11:54
            ...sama sie robiore, sama sobie wloze.

Bzdury opowiadasz.
            Jesli nie robiles szkolek, to zawsze ci cos bedzie brakowac. Tak jest i myslac
            inaczej oszukujesz sam siebie i innych.
            W szkolach jednak ucza weglug jakiegos programu, ktory jako laik nie jestes w
            stanie sam sobie ulozyc. Ja konczylem szkolki, studiowalem. Moi koledzy, ktorzy
            chcieli tak jak ty...hm, moja rozmowa zawodomi z nimi, byla niestety jak z
            laikami, wiedzieli cos ale nie do konca.
            Nie wypowiadaj sie na temat szkol designerskich, skoro ich nie skonczyles, bo
            tylko sie osmieszazsz.
            Zycze ci powodzenia w nieosiagnietym zawodzie.
            • fan.club1 Arturman, jak mogłeś zapomnieć 26.02.06, 14:16
              o szkółce drzewek iglastych? Przecież to twoja jedyna szkoła...

Pozdrów tomka Lisa i tego nieboszczyka z koncertu.
              • artur666 Re: Arturman, jak mogłeś zapomnieć 26.02.06, 14:57
                Lepsze to niz biurkowanie w Krakowie.
                • fan.club1 Re: Arturman, jakie znowu biurko??? 26.02.06, 16:14
                  Co ty, nie wiesz, że ja w Krakowie wystawy robię. Tutaj to przynajmniej jest
                  gdzie wystawiać. A co??? Matejko wisi obok, tylko twoich obrazków jakoś nie
                  widać.A propos obrazków: malujesz kredkami czy farbkami i pędzelkiem?
                  • artur666 Re: Arturman, jakie znowu biurko??? 16.03.06, 16:42
                    Widze, ze ty jestes z tych, ktorzy maluja kredkami. Powodzenia.
    • joolanta Re: Szkolenia z grafiki koputerowej 10.03.06, 20:59
      znalazłes cos fajnego?
    • night_irbis Re: Szkolenia z grafiki koputerowej 16.03.06, 16:28
      Jestem samoukiem z 2-letnią praktyką zawodową, ale bardzo bym chciała pójść na
      jakiś kurs, żeby sie trochę podszkolić. Ale ceny...
      Z ciekawości zajrzałam na to stronę i... Ceny są naprawdę super :) ale po co w
      czasach obecnych uczyć się pracy na starym gracie typu PageMaker, jeżeli Adobe
      już od paru lat produkuje o niebo lepszego InDesigna???
      Obawiam się w związku z tym, że resztę oprogramowania będą mieć równie
      przestarzałego ;)
      • malootka2 Re: Szkolenia z grafiki koputerowej 31.03.06, 09:15
        No wlasnie, mam pytanie - na co zwracac uwage przy wyborze szkoly (kursu)?
        Jakie oprogramowanie powinna najlepiej proponowac taka szkola, aby moc naprawde
        nauczyc sie grafiki?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka