Dodaj do ulubionych

O co pytają "nietutejsi"?

03.02.04, 15:57
Słoneczna pogoda, bazi wciąż nie widać.Spacerujesz sobie z pieskiem gdy podjeżdża do Ciebie bordowy Nissan Primera, uchyla się okno, kierowca prosi bliżej i pyta jak dojechać... Właśnie, o co pytają was w Tychach?
Mnie już pytali o nigdy wcześniej mi nie znany lokal "Przewoźnik", najbliższą budkę telefoniczną na kartę chipową, a ostatnio o słynną ulicę Bajkową:-)
Kiedyś nie mogłem sie powstrzymać i pewnego pana w TIRze pokierowałem na Paprocany gdy pytał o... Browary Tyskie ( w końcu na Paprach też leją;)
Obserwuj wątek
    • Gość: swerd Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 16:46
      najczęściej mnie pytali gdzie lodowisko bo jechali do znachora

rekord pobił koleś który przyjechał od tamtej strony i potał mnie na
      przystanku koło blaszaka
    • Gość: basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: 80.51.254.* 03.02.04, 16:46
      mnie kiedyś pytali gdzie jest osiedle... zero :/ domysliłem się że chodzi o
      osiedle O..

co do przewoźnika to bardzo fajny lokal na osiedlu U za szkieletem szkoły
      patrząc od piłsudskiego.... taki kolorowy i okrąglawy
      • Gość: Radex Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 19:22
        Gość portalu: basturk napisał(a):

> mnie kiedyś pytali gdzie jest osiedle... zero :/ domysliłem się że chodzi o
        > osiedle O..

hahahahahahahahahahah:-)))
      • Gość: Radex A propos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 19:23
        Mnie kiedyś kumpel spoza Tychów pytał "Na jakiej literce mieszkam":)
        • Gość: basturk Re: A propos IP: 80.51.254.* 03.02.04, 21:54
          Gość portalu: Radex napisał(a):

> Mnie kiedyś kumpel spoza Tychów pytał "Na jakiej literce mieszkam":)
          hehe dobre -na jakiej literce..
    • Gość: osF Gdzie jest szpital wojewódzki? n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 19:24
      • Gość: basturk ciekawe czy będą i jak bedą pytać opiramide moze: IP: 80.51.254.* 03.02.04, 22:02
        którędy do Ozyrysa????? zamiast na paprocany to jak dojechać na osiedle
        heopsa/??

co do szpitala to fakt.. mnie ktoś też pytał-pewno jest jeszcze zbyt mały ;)
    • Gość: Rosko Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 22:20
      W ubiegłym roku podczas spacerku z pieskiem na wysokośći Piramidy młodzi ludzie
      w samochodziku Seat pytali mnie gdzie jest dzielnica Cielęcice.Równocześnie
      wyjaśniając że w pobliżu jest zakład właśnie Seata {myślę ze chodziło o salon}
      było to o tyle dziwne że ktoś wcześniej ich już informował gdzieś w centrum a
      tak wogóle to sami byli z Radomia o ile dobrze rozpoznałem rejestracje.
      Ale,ale byłem też pytany o cmentarz wojskowy ???. No niestety takiego miejsca w
      Tychach nie spotkałem, a i jeszcze kilka lat temu grupa jadąca Żukiem pytała
      mnie gdzie jest kino RIALTO bo tak ich pokierowano w Mysłowicach, zszokowany
      byłem nie tym pytaniem o kino jak stanem osób w tym Żuku ponieważ zupełnie nie
      wyobrażałem sobie jak można oglądać w kinie film będąc w sztok zapranym.
      A,propos dlaczego słynna Bajkowa ???, myślę sobie tak gdybyś choć jeden raz
      jechał samodzielnie takim załadowanym Tirem po mieście pewnie nie zrobiłbyś
      takiego dezorientującego numeru wobec tego kierowcy. Ale masz słuszność tam też
      leją?.
      • radexior Re: O co pytają "nietutejsi"? 03.02.04, 22:48
        Hehe.
        Co do Bajkowej to słynna stała się gdy pojawił się na forum wielki fan tej ulicy (poszukam wątku i podam linka). A kierowca TIRa... no nie mogłem się powstrzymać ;)

Gość portalu: Rosko napisał(a):

> Ale masz słuszność tam też
        > leją?.

Chyba nie masz na myśli bicia?
        • radexior Mam link 03.02.04, 22:57
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=322&w=4147556&a=7220428
          Poczytaj od tego postu do końca.
          • Gość: basturk Re: Mam link IP: 80.51.254.* 03.02.04, 23:27
            ojj Radexiorze strasznie to przezyłeś.....
            tak starsznie zostałeś przez bajkową rodzine obrzucy z błotem że mi szczeka na
            klawiature opadła..
          • Gość: Rosko Re: Niezłe zadanie dzisiaj miałem z tym linkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 15:15
            Teraz rozumiem, poczytałem sobie zabrałem psiaka i poszedłem sprawdzić fakty.
            O tej porze roku nie jest tam ładnie choć dosyć czysto i schludnie. Kiedy
            czytałem twoje wypowiedzi zauważyłem i poczułem się jak jeden z tej rodziny
            ponieważ też mam kurna takie IP ale to przecież Neostrada więc. Domki jak domki
            dawno tam nie byłem ale widać że zadbane i nawet to nieżle wygląda. Dlaczego
            tak cię wkurzył akurat ten w panelach??? Moim zdaniem wygląda z nich wszystkich
            akurat najlepiej chyba że ja mam taki spaczony gust.Całkiem możliwe. Przy
            okazji kiedy tam byłem jakaś kobieta z dzieckiem zapytałą mnie czy nie wiem
            gdzie jest kośćiół - no wiedziałem i powiedziałem poszła tam wygłaszająć
            komentarz że ksiądz rozdaje dary tyle że skręciła do jakiegoś baru piwnego
            który jest tam obok. A tak wogóle to zupełnie nie rozumiem o co tak naprawdę
            była ta cała dyskusja o tych ulicach i osiedlach, w końcu one są takie jak my
            sami o nie dbamy. Pozdrawiam
            • basturk no niezle a jak podobała ci sie "bajkowa rodzina"? 04.02.04, 15:49

• Gość: Rosko Re: no niezle a jak podobała ci sie "bajkowa rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 18:23
                Insynujesz czy sugerujesz,bo jakoś dwuznacznie rozumiem to pytanie???
                • basturk Re: no niezle a jak podobała ci sie "bajkowa rodz 04.02.04, 18:28
                  nie no pytam jak podobała ci sie wypowiedź bajkowej rodzinki pod adresem
                  radexiora???
                  to była krytyka nie ma co...
                  • Gość: Rosko Re: no niezle a jak podobała ci sie "bajkowa rodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 18:48
                    Faktycznie można mieć zastrzeżenia do niektórych wypowiedzi ale sam Radexior
                    trochę nawywijał. Generalnie nie usprawiedliwiam nikogo ale rozumiem takie
                    lokalne ambicje. A,propos tamtego komentarza dotyczącego tych paneli. To
                    naprawdę jest trudna robota i jednak wymagająca myślenia dlatego nie dziwi mnie
                    że ktoś tam się wkurzył. Fakt pozostaje faktem czego jak czego ale ambitnych
                    internautów na Bajkowej nie brakuje i podoba mi się ich patryiotyzm a z tym
                    musisz się zgodzić. Jutro zamierzam wybrać się na inną ulicę o którą też
                    stoczono kiedyś bój i naocznie się przekonać kto miał słuszność. Przyznać
                    jednak musisz ze te Neostradowe IP jest bardzo mylące i mozna w ten sposób
                    nieżle kogoś wkurzyć tak jak się to juz stało. Jestem jednak przekonany ze ci
                    ludzie nie mają sobie tego za złe i jeżeli kiedyś dojdzie do wspólnego
                    spotkania tyskich internautów to zgodnie zasiądą do tego samego piwnego stołu
                    czego sobie jak i im życzę.
                    • basturk Re: no niezle a jak podobała ci sie "bajkowa rodz 04.02.04, 23:25
                      Gość portalu: Rosko napisał(a):
                      Fakt pozostaje faktem czego jak czego ale ambitnych
                      > internautów na Bajkowej nie brakuje i podoba mi się ich patryiotyzm a z tym
                      > musisz się zgodzić.

heh no oczywscie ze tak ale to była pierwsza na naszym forum taka krytyka ;D

jak wrócisz już z "tej" ulicy to zdaj/napisz raport... kto miał racje i w
                      jakim sporze..
    • kaner Re: O co pytają "nietutejsi"? 04.02.04, 08:28
      Kiedys stalem przed jazzowa dziewczyna sie mnie pyta
      "Gdzie jest jazzowa?"

:D
      • Gość: Wojtek Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.crowley.pl 04.02.04, 08:46
        Jechałem kiedyś autobusem z dworca PKP i takie starsze małżeństwo zapytało mnie
        gdzie jest szpital wojewódzki. Akurat tam jechałem, więc im rzekłem, że powiem
        im gdzie wysiąść. Gdy przejeżdżaliśmy obok Hotelowca, nagle kobita łapie męża
        za rękaw i ciągnie do wyjścia, mówiąc: "Tam była tabliczka: Do szpitalu
        publicznego"! Nie zdążyłem zareagować i goście wyskoczyli na Hotelowcu...
        Następnego dnia szukałem tej tabliczki i znalazłem. Stało na niej: "Do szaletu
        publicznego" :-)
        • Gość: Radex Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 09:49
          Hehe. A ile razy przemianowywano ten "szpital" na dom zasłużonego komunisty:)
      • Gość: magi Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.tsi.tychy.pl 04.02.04, 09:04
        kaner napisał:

> Kiedys stalem przed jazzowa dziewczyna sie mnie pyta
        > "Gdzie jest jazzowa?"
        >
        > :D
        >

Eeee Kaner, może to było pytanie z cyklu "która godzina?" :))))))))))))))
        • kaner Re: O co pytają "nietutejsi"? 04.02.04, 10:24
          ja tam wiedzialem ktora godzina ... :D
      • Gość: swerd Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 10:31
        dziewczyna chciała żebys ją zagadał, dała znak, a Ty taki niedomyslny :P
        • kaner Re: O co pytają "nietutejsi"? 04.02.04, 11:57
          Po pierwsze primo, byla malo atrakcyjna,
          Po drugie primo byla z gosciem w samochodzie
    • Gość: Wojtek Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.crowley.pl 04.02.04, 08:52
      Fajnie też jest z ulicami... Raz się mnie gościu zapytał jak dojechać do ul.
      Czechowej!!! A w Paprocanach jest ulica Prosta i jeden znajomy fan Formuły 1
      myślał, że to ulica tego kierowcy Alain'a Prosta!!!
    • salo Re: O co pytają "nietutejsi"? 04.02.04, 14:40
      Kiedyś w Azecie, na warzywniku, gość spytał gdzie można kupić ziemniaki :)
      • basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? 04.02.04, 15:39
        heheh dobre-mogłeś powiedzieć że na..targu bo na warzywniaku nie prowadzą tego
        asortymentu hehe
    • basturk ja dokoncze ta moją historie z osiedlem zero 04.02.04, 23:58
      było to za czasów kiedy jeszcze świeciła ta ogromna reklama ISUZU na jednym z
      naszych drapaczy chmur...
      no więc kiedy byłem zapytany o to owe osiedle zero to jak wspomniałem
      wczesniej skapowałem że chodzi o osiedle O i skierowałem ich tam- jednoczesnie
      pokazując na tą reklame żeby jadąc jechali w jej kierunku (z mojego osiedla) ..
      była niezłym wyznacznikiem ta reklama...a własnie mam na nią pomysł ale w
      nowym wątku napisze jaki
    • Gość: zbynio nietutejszy IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 05.02.04, 12:21
      a ja sie kiedyś pytałem gdzie jest komisariat policji a stałem naprzeciwko
      niego i go niewidziałem (koło dzielnicy C)
      a jeśli chodzi o wasze zdziwienie pytaniem o dzielnice zero-to byłem pare razy
      w rzeszowie i tam jest autbus oznaczony literą ,,O,, i wcale niejest to ani
      zero ani o jak olga tylko KOŁO i dla laika jest to nie do odgadnięcia
      a tak poza tym poczytajcie to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=384&w=8223318&a=8223318
      • basturk Re: nietutejszy 05.02.04, 13:06
        Gość portalu: zbynio napisał(a):

> a ja sie kiedyś pytałem gdzie jest komisariat policji a stałem naprzeciwko
        > niego i go niewidziałem (koło dzielnicy C)
        > a jeśli chodzi o wasze zdziwienie pytaniem o dzielnice zero-to byłem pare
        razy
        >
        > w rzeszowie i tam jest autbus oznaczony literą ,,O,, i wcale niejest to ani
        > zero ani o jak olga tylko KOŁO i dla laika jest to nie do odgadnięcia
        > a tak poza tym poczytajcie to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        > f=384&w=8223318&a=8223318

heh u nas tez była linia zero (bo chyba nie o jak olga) do oswięcimia...
        ale z tym osieldem zero jak opowiedziałem znajomym to byli poskładani heh..
        ale takie są uroki..nietutejszych..
      • cjanek Re: nietutejszy 06.02.04, 12:29
        Spiewalismy kiedys na festiwalu w Rzeszowie. Po koncercie byla jak zwykle
        "dogrywka" w tawernie. No i jak to bywa powrot noca w nieznanym miescie gdy sily
        opuszczaja nie nalezy do latwych. Jeden z kolegow zgubil droge i do akademika
        gdzie mieszkalismy trafil wczesnym rankiem. Opowiadal ze zagadnieta o droge
        autochtonka powiedziala:
        - Do akademika? Za Wielka Ci*ą w prawo!
        Okazalo sie ze chodzi o ten pomnik:
        www.resinet.pl/turystyka/wobiektywie/rzeszow/index.php
        zdjecie pt: Rondo w centrum Rzeszowa
        :)
    • basturk będą pytać o malinowskich i tutaków ;D 05.02.04, 14:11

• Gość: Rosko Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 21:56
      Dzisiaj w okolicy LO Żeromskiego dwóch facetów jadących pojazdem marki TARPAN
      { w opłakanym stanie} z rejestracją RAA 14722 zapytało mnie jak dojechać do
      OGRODNICTWA. Matko jedyna aż sie przeraziłem bo o ile wiem to ono nie istnieje
      od dawna. Ja im to mówię a oni swoje że dzwonili i napewno istnieje taka firma.
      A moze ja jestem za murzynami z taką wiedzą. Wiecie cos na ten temat???
      • basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? 05.02.04, 22:39
        HEH MOZE SIE DODZWONILI DO ISUZU... BO O ILE IWEM NA TERENACH DAWNEGO
        KOMBINATU OGRODNICZEGO TERAZ STOI ISUZU....
        HMMM ALE BARDZO CIEKAWE TO.... BO SKORO SIE DODZWONILI TO MUSI BYC...
        • Gość: swerd Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 00:25
          2chyba jest dalej ogrodnictwo, tylko że za isuzu teraz?
          • Gość: swerd Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 00:27
            zresztą na 90% jestem pewien że w ramach prac interwencyjnych z PUPu można
            było w ogrodnictwie pracować
            • basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? 06.02.04, 00:29
              mi też sie wydaje tylko nie wiem gdzie znaczy wydaje mi sie że na Cielmicach
              ale gdzie dokładnie to nie wiem. Zdaje sie że nasza koleżanka Rena mieszka w
              tej czesci miasta to moze by coś wiedziała..
              ale coś reny/reni dawno u nas nie było...
    • Gość: Rosko Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:53
      No a jednak są w tym mieście jeszcze tajemnice, kto by pomyślał takie sobie
      ogrodnictwo???.Dzisiaj nie dam rady ale w niedzielę sobie skoczę i poszukam
      tego pieroństwa bo mnie to strasznie intryguje???.
      • Gość: basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: 80.51.254.* 06.02.04, 13:17
        i koniecznie napisz gdzie to jest...
      • radexior Re: O co pytają "nietutejsi"? 07.02.04, 11:57
        Problemy robicie. Możew chodzi o firme na Czułowie. Chyba o takiej nazwie.
        • basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? 07.02.04, 12:34
          HMM MOZE I TAK..ZOBACZYMY CO WYNIKNIE Z WYWIADU..ŚRODOWISKOWEGO.. ;]
    • basturk macie jeszcze jakieś śmieszne historie???? a i co 09.02.04, 13:05
      a i co z tym ogrodnictwem?? wiadomo już??/
      • cjanek ogrodnictwo 10.02.04, 08:20
        Generalnie mozna powiedziec ze szklarnie polozone byly na terenie dzisiejszej
        KSSE, od ulicy Cielmickiej na Wschód, pomiędzy ul. Serdeczną i Strefową. I
        prawdą jest ze znaczna czesc tego obszaru obecnie zajmuje Isuzu Motors Polska.
        • basturk Re: ogrodnictwo 10.02.04, 11:45
          tak myślałem, a nie wiesz gdzie obecnie w tychach jest ogrodnictwo???
          • cjanek Re: ogrodnictwo 10.02.04, 17:54
            Nie wiem czy jest w ogole jeszcze ta firma...
            • basturk Re: ogrodnictwo 10.02.04, 21:10
              jest napewno bo ktoś tu pisał na forum jak klienci sie pytali-bo dzwonili
              wczesniej...
        • katek18 Re: ogrodnictwo 10.02.04, 13:50
          A w ogrodnictwie zarabiałam pierwsze w życiu pieniądze. To jeszcze w liceum
          było (ech te czasy). No i pamietam, że od bramy do tych szklarni to sie szło i
          szło i końca nie było widać. Ogromny teren to ogrodnictwo zajmowało.
          • basturk Re: ogrodnictwo 10.02.04, 16:10
            a ja myslałem ze masz 18 lat?????? ;)
            a co tam było oprócz kwiatów?? warzywa też???
            • katek18 Re: ogrodnictwo 10.02.04, 18:14
              basturk napisał:

> a ja myslałem ze masz 18 lat?????? ;)
              > a co tam było oprócz kwiatów?? warzywa też???
              >
              Oczywiście, że mam 18 lat, już od lat:-)
              A warzywka były. Można nawet było jeść na drugie śniadanie ile sie chciało.
              • basturk Re: ogrodnictwo 10.02.04, 21:14
                katek18 napisała:

> > a co tam było oprócz kwiatów?? warzywa też???

heheh.. no tak.. zapomniałem głupiec ze mnie..

>A warzywka były. Można nawet było jeść na drugie śniadanie ile sie chciało.
                no to fajnie było.. wystarczyło przynieśc chleb i masło albo garnek i wode i
                można było ugotować zupe wrzywną albo pyszną warzywną kanapke se zrobić. a jak
                sie to znudziło to mozna było zorbić sobie jakąs sałatke..
                • Gość: magi Re: ogrodnictwo IP: *.tsi.tychy.pl 10.02.04, 21:25
                  basturk napisał:

> no to fajnie było.. wystarczyło przynieśc chleb i masło albo garnek i wode i
                  > można było ugotować zupe wrzywną albo pyszną warzywną kanapke se zrobić. a jak
                  > sie to znudziło to mozna było zorbić sobie jakąs sałatke..
                  >

Basturk, naprawdę sądzisz, że oni tam mogli Zorbę tańczyć?:)
                  • Gość: basturk Re: ogrodnictwo IP: 80.51.254.* 10.02.04, 22:09
                    oj magi: cała magi II

uwazaj bo zaraz wykrakam i muszla odmówi Ci posłuszeństwa?!!
    • afiana Re: O co pytają "nietutejsi"? 09.02.04, 22:07
      Jak mój małżonek wróci z tej skandynawi to pewnie się tym zajmie więc nadal nic
      nie wiadomo ale jak obiecał to pewniak.
      • basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? 09.02.04, 23:30
        my tu sie śmiejemy z "nietutejszych " a w szwcji moze z naszego kolegi sie
        będą śmiali na jakims forum??? ;]
        no ale męża zastępujesz dzielnie
    • Gość: swerd Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 14:04
      gdzie jest ulica dzierżyńskiego

po chwili zatrybiłem że to rowecxkiego, ale jakby jakiegos młodego spytali to
      chyba by nie wiedzieł :))))
      • Gość: basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: 80.51.254.* 10.02.04, 16:00
        no dziertżyńskiego to wiem gdzie była -z opowiesci i rewolucji tez.. ale
        reszty to raczej bym nie wiedział..
        • kaner Re: O co pytają "nietutejsi"? 10.02.04, 16:04
          a Hanki Sawickiej kto pamieta ?? :D
          • Gość: magi Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.tsi.tychy.pl 10.02.04, 16:15
            kaner napisał:

> a Hanki Sawickiej kto pamieta ?? :D
            >
            No ja oczywiście:)
            Koleżanka kiedyś się mnie pyta, na jakiej ulicy mieszkam, Ja na to, że na
            Piłsudskiego. Ona się pyta, czy to na osiedlu P. Ja, że nie , bo na T. Ona
            zdziwko, a ja: bo to kiedyś było Sawickiej, wiesz?
            • Gość: swerd Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 17:08
              ja na koniewa mieszkałem, co dziwne znajoma ze stanów cały czas jak cos wysyła
              to na koniewa i dochodzi

a było, rewolucji październikowej, gagarina, engelsa, fornalskiej, krasickiego

po ch... to zmieniali?
              • kaner Re: O co pytają "nietutejsi"? 10.02.04, 17:43
                A poto zeby bylo o czym opowiadac :)
    • kaner Re: O co pytają "nietutejsi"? 10.02.04, 14:22
      Jakis czas temu gosciu obok Piekarni Miszteli
      zapytal mnie o ul. Witosa...

hmmm wiem ze jest w katowicach ale ze w tychach to nie
      dopiero jak powiedzial cos o kosciele to skojarzylem ze chodzi o te nowe bloki
      na os. W :)
      • Gość: Tereska Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.osiedleb.pl / 81.210.88.* 10.02.04, 23:43
        A ja , gdy ktoś mnie pyta na ulicy,- " Czy ma pani zegarek?" . uwielbiam
        odpowiadać z zadowoleniem: "Tak, mam!"
        Te ich miny...
        • basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? 10.02.04, 23:54
          hehh no fajna....godna pytania
    • Gość: basturk podciągam-moze są jeszcze b smieszne historyjki ni IP: 80.51.254.* 13.02.04, 09:09
      podciągam-moze są jeszcze b smieszne historyjki dotyczace zapytań nietutejszych
      o coś..
    • kaner Re: O co pytają "nietutejsi"? 16.02.04, 09:07
      Bedac na parkingu przy 4 wiezowcach na T :D
      Gosciu sie mnie pyta gdzie jest ul. Turkusowa :D
      a ja: "No to jest wlasnie Turkusowa, chyba" bo juz sam zglupialem :D
      • rosko1 Re: a zapytać potrafią oj potrafią??? 19.02.04, 00:06
        Miałem tego już nie ruszać ale dzisiaj jestem sobie w OBI i kiedy już
        właściwie ładowałem towar do samochodu podchodzi do mnie małżeństwo i kobieta
        pyta??? a wie Pan moze gdzie jest ten sklep co to powinni tego zabronić???
        starałem się jej wytłumaczyć co i jak a ona swoje że przeciez tu był i ona
        pamięta bo kupowała w nim taki cyt. dosłownie byczy telewizor. Moze i byłem
        nizbyt grzeczny ale wsiadłem do samochodu i odjechałem.
        • Gość: basturk Re: a zapytać potrafią oj potrafią??? IP: 80.51.254.* 19.02.04, 00:46
          heheh faktycznie co za nie grzecznosć ;]

swoją drogą to chyba pomyliła ten byczy telewizor, tych co powinn tego zabronić
          i chyba miasto..
          może na promocji była w Łodzi i tak ją poturbowali ze jush nie pamieta gdzie
          kupiła ten byczy telewizor ???
    • basturk macie coś jeszcze fajnego?? 03.03.04, 00:34

• rosko1 Re: macie coś jeszcze fajnego?? 03.03.04, 22:47
        A mnie dzisiaj pytano o Agencje Towarzyską bo gdzieś podobno jest na
        Poziomkowej. A facet pytał tak: Czy nie wiesz pan przypadkiem gdzie znajduje
        sie taki fajny burdel z tańcami , bo mnie koleś z Mikołowa mówił że gdzies
        tutej, a ma się trochę kasy bo my sprzedali auto no to trzeba by się zabawić a
        w Mikołowie to nima. Piękna polska mowa a że byłęm po kilku piwach to pokazałem
        gośćiowi pierwszy lepszy dom na Poziomkowej i polazł tam. Ja zwialem i juz.
        • basturk Re: macie coś jeszcze fajnego?? 04.03.04, 10:35
          hehhee no nieźle!!!!
          ciekaee jak sytaucja rozwijała sie dalej.. ;D
      • Gość: Paweł A jaka odpowiedź na to pytanie? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 22:59
    • radexior Re: O co pytają "nietutejsi"? 25.03.04, 13:10
      Wczoraj nietutejsza koleżanka pytała gdzie można w Tychach zjeść dobre lody włoskie. A ja rybka, wie ktoś?
      • Gość: Paweł Gdzie Hotelowiec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 18:20
        Ja nietutejszym najczęściej pomagam w 400-tce, tam ich sporo jest :). Zwykle
        pytają o Sąd, czasem o szpital wojewódzki, trzy razy miałem też pytanie o Tesco.
        Poza tym - jako że mieszkam na "A" - to bardzo często trajtkiem w okolicach
        osiedla B odpowiadam za ile przystanków jest dworzec.
      • Gość: magi Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.tsi.tychy.pl 25.03.04, 21:00
        radexior napisał:

> Wczoraj nietutejsza koleżanka pytała gdzie można w Tychach zjeść dobre lody wło
        > skie. A ja rybka, wie ktoś?

A ja wiem: w Hyper:)))))
        • afiana Re: O co pytają "nietutejsi"? 25.03.04, 21:40
          Akurat w Hyper to lipa no ale skoro tak uważasz. Dobre lody bywają w
          resteuracji Wenecja ale zaznaczam bywają no i oczywiśćie w Carpe Diem ale też
          i w kilku innych miejscach ale to juz zależy choć sama nie wiem od czego ale
          naprawdę czasem są fatalne a czasem bardzo dobre w kilku miejscach w Tychach.
          Natomiast mnie zapytano pod Tesco o kino .Odpowiedziałam zgodnie z prawdą gdzie
          jest i jak tam dojechac. Ponieważ jechałamm w tym samym czasie do Mysłowic po
          chwili w okolicach Imielina zobaczyłam tego samego faceta który jechał drogą A-1
          ale do Mysłowic.Tak więc moje tłumaczenia wyszły tylko na złe. A szkoda bo
          rozmawialiśmy w Tychach na ulicy Sobieskiego i facet miał naprawdę blisko do
          Andromedy.
          • Gość: Paweł Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 22:58
            Mi smakują desery (w tym lody) w Picolo na "B" :).
            • Gość: magi Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.tsi.tychy.pl 25.03.04, 23:17
              Zdaje się, ze pytanie dotyczyło lodów włoskich, czyli takich z automatu-do wafelka;)
              O ile wiem, to serwują takie w pasażu w Hyper; w sezonie letnim oczywiście
              takich miejsc jest wiele, ale tak na już, to chyba tylko tam:))))
              • Gość: Paweł Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:19
                Aj, fakt, przez to przeciskanie się przez wątki zupełnie straciłem... wątek ;-).
                • radexior Re: O co pytają "nietutejsi"? 26.03.04, 08:59
                  Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Aj, fakt, przez to przeciskanie się przez wątki zupełnie straciłem... wątek ;-)
                  > .

No właśnie. Koleżanka jest fanką lodów włoskich. Mówi, że jadła te obok Azetu w stronę jazzowej, ale tam jej nie smakowały.
    • katek18 Re: O co pytają "nietutejsi"? 01.04.04, 11:55
      Zacytowano kilka wypowiedzi w dzisiejszej katowickiej.
      • kaner Re: O co pytają "nietutejsi"? 01.04.04, 11:56
        ohohooooo niezle niezle ;-)
        • basturk kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 01.04.04, 16:38

• kaner Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 01.04.04, 17:51
            serio! ;-)
          • katek18 Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 01.04.04, 17:53
            M.in. ciebie i Rosko - z tym domem publicznym :-)
            • radexior Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 01.04.04, 19:36
              Grab obiecał odznaczać cytowane wątki i zapomniał.
              • basturk Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 01.04.04, 20:49
                hehe ale jaja... a juz myslałemz e to prima ap.

ale sie ciesze heh
              • kaner Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 04.04.04, 22:20
                heh zniknal moj post!

a bylo w nim Radexior czemu sie nie chwalisz ze jestes ekspert? ;-)
                • basturk Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 04.04.04, 22:50
                  pewno spóźnony prima apilek
                  • radexior Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 04.04.04, 23:32
                    Pochwaliłbym się, ale sam tego nie rozumiem:-)))
                    • radexior EKSPERT RADEX 04.04.04, 23:33
                      Co nie znaczy, że od dziś nie powinniście zwarcaś się do mnie per ekspert;)
                      • salo No, no, no "Per Ekspercie" :) 05.04.04, 07:46
                        Nawet ptaszka zgubiłeś :)
                    • gazeta_katowice Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 05.04.04, 09:49
                      radexior napisał:

> Pochwaliłbym się, ale sam tego nie rozumiem:-)))

A expert stąd się wziął, że prawidłowo wyjaśniłeś brak ptaszka w tym wątku :-)
                      Grab
                      • kaner Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 05.04.04, 09:54
                        nonoo fakcik ;-0
                      • salo Czy ktoś sobie tu robi jaja ? 05.04.04, 09:58
                        Mam pytanko: Kto w takim razie zgubił tu niebieskiego ptaszka, którego potem
                        Grab zamaskował swoim czerwonym ?

Ekspertem od jaj to chyba ja tu jestem :P
                        • radexior Re: Czy ktoś sobie tu robi jaja ? 05.04.04, 21:15
                          Rozumiem, że to jakiś chwilowy brak błękitnego ptaszka, bo me oko wciąż się nim cieszy:)
                          • salo Re: Czy ktoś sobie tu robi jaja ? 05.04.04, 21:29
                            radexior napisał:

> Rozumiem, że to jakiś chwilowy brak błękitnego ptaszka, bo me oko wciąż się
                            > nim cieszy:)

Też bym chciał :/ Powiedz jak to zrobiłeś :)
                            • radexior Re: Czy ktoś sobie tu robi jaja ? 05.04.04, 21:46
                              salo napisał:
                              >
                              > Też bym chciał :/ Powiedz jak to zrobiłeś :)

A po co chcesz? :)
                              • salo Re: Czy ktoś sobie tu robi jaja ? 16.04.04, 12:04
                                radexior napisał:

> A po co chcesz? :)

Lubię ptaszki :) Zwłaszcza modre ;)
                      • radexior Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 05.04.04, 21:13
                        gazeta_katowice napisał:
                        >
                        > A expert stąd się wziął, że prawidłowo wyjaśniłeś brak ptaszka w tym wątku :-)

Dogłębna analiza sytuacji, nie pozostawiała żadnych wątpliwości. :-)
                  • kaner Re: kogo zacytowali ??? serio??? czy prima ap.?? 05.04.04, 09:54
                    Spozniony nie bo post z 1.IV ;-)
    • Gość: Rena Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.04, 22:53
      Dawno, dawno temu jak wracałam ze szkoły , stałam na przystanku na hotelowcu. W
      pewnej chwili podbiega do mnie facet i pyta: haszło???. Ja bez namysłu
      odpowiedziałam mu : Czerwony kapturek. Facet spojrzał na mnie i ... poklupał
      się wczoło. Jak sę potem okazało on mnie pytał: "H" szło? czyli czy autobus na
      H już pojechał. :)))))
    • radexior Re: O co pytają "nietutejsi"? 03.06.04, 00:36
      Właśnie jakiś księżulek w Huinday'u Atosie pytał mnie o ul. Tishnera i kościół w kształcie piramidy.
      Domyślam się, że nie o piramide chodziło a o bł. Karoline:)
      Co do ulicy to nie chyba, ta jeszcze nie wybudowana, tak?
      • Gość: krzys00 Re: O co pytają "nietutejsi"? IP: *.Net / *.texasnet.pl 03.06.04, 00:40
        co do tej ulicy to juz jest
      • basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? 03.06.04, 16:07
        no jak ulica Tischnera to kosciół Błogosławionej Karoliny ale jak w kształcie
        piramnidy to tu pasuje kościół Św Maksymiliana na zecie
        • katek18 Re: O co pytają "nietutejsi"? 03.06.04, 17:31
          basturk napisał:

> no jak ulica Tischnera to kosciół Błogosławionej Karoliny ale jak w kształcie
          > piramnidy to tu pasuje kościół Św Maksymiliana na zecie

Też mi się tak skojarzyło.
          • basturk Re: O co pytają "nietutejsi"? 03.06.04, 21:23
            no mi tak pasowało dlatego tak napisałe.. no i widac nie tylko mi tak sie
            skojarzyło..
            • katek18 Re: O co pytają "nietutejsi"? 03.06.04, 21:36
              Ale napisze jeszcze, że nietutejszej osobie Brama Słonca również sie z piramida
              skojarzyła.
              Tychy miastem Piramid. :-)
    • radexior Tutejszy/nietutejszy na rowerze 22.07.04, 13:18
      Pod Hypernovą zagadnął młody chłopak na rowerze z zapytaniem, którędy do Kobióra... bo tam mieszka?:)
      Chodziło o to, że ledwo się przeprowadził(z daleka) do nas i to jego pierwszy wypad na rowerze do miasta.
      • Gość: basturk Re: Tutejszy/nietutejszy na rowerze IP: 80.51.254.* 23.07.04, 11:25
        heheh pokierowałeś??? trzabyło powiedzieć byle którędy przez las ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka