Dodaj do ulubionych

Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!!

08.02.04, 17:09

To był Normalny wypad na piwko. Mam tylko taką refleksję,że jak nazywa się
knajpę "Pub Irlandzki", robi się taki a nie inny wystrój wnętrz to może muza
powinna być też do tego dostosowana!
Może wiecie gdzie w naszym pięknym grodzie jest piwiarnia na dobrym poziomie
w
której sączy się blusik i można pogadać a nie wrzeszczeć do znajomych!
Obserwuj wątek
    • radexior Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 08.02.04, 17:21
      Ponadprzeciętna kulturka jest w Starej Poczcie na Starych Tychach.
      • Gość: Paweł Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 12:22
        Stara poczta... tak, pod warunkiem, że akurat nie ma tam zalewu wrzeszczących
        małolatów...
    • perlailotr Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 08.02.04, 17:25
      Polecam Carpe Diem. Ulica chyba Armii Krajowej (nie pamietam), w kazdym razie Pilsudskiego w strone
      Tesco na rondku w prawo, knajpa jest po lewej stronie obok domu tow. "Albert".
      Kultura, saczy sie bluesik albo jazzik, nie za glosno, ogolnie fajnie.

A w przyszlosci moze uda sie mojemu przyjacielowi zrealizowac pomysl otwarcia w Tychach knajpy
      szantowej. To dopiero byloby fajnie ;-)

Pozdro

Pozdro
      • radexior Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 08.02.04, 17:32
        Zdecydowanie Armii Krajowej. Troszkę burżujsko i czynne do 22.
        • zygfrydd najlepszy szynk 19.01.05, 15:59
          BAR ŚLASKI ul.KATOWICKA Czułów co drugi dzień występy Peciola na stole,
          czynne do 22:12 można mieć swój alkochol i niekoniecznie trzymać go pod
          stołem. Gorąco polecam.
    • oqo Staropolska - d.Słoneczna 08.02.04, 17:51
      • Gość: basturk Faktycznie bardzo fajna jest staropolska IP: 80.51.254.* 08.02.04, 22:06
    • Gość: swerd Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 08.02.04, 22:11
      kloster, belfegor, tawerna, art

tylko wszędzie siekiera z dymu

rzeczy do prania niestety
      • zyta_1 Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 09.02.04, 15:34
        Gość portalu: swerd napisał(a):

> kloster, belfegor, tawerna, art
        >
        > tylko wszędzie siekiera z dymu
        >
        > rzeczy do prania niestety

Ja okrycia wierzchnie wywieszam na dwa dni na balkon,chyba nigdzie nie ma
        odpowiedniej wentylacji.

• Gość: swerd Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 09.02.04, 16:19
          otóż wentylacja jest. tylko w katowicach niestety

poziom3, klubo, citi pub

tychy sa jakoś prowincjonalnie traktowane niestety.

ja tez rzeczy wietrze, ale glupie to!
          • radexior Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 09.02.04, 22:37
            To są kluby, a u nas zwykłe knajpy.
    • basturk mówią że lustro niezawodne.. 09.02.04, 17:14
      jak nie ma z kim, nie ma gdzie , brak nastroju etc.. to mówią że najlepszy
      sposób to postawić przed sobą lustro... przynajmniej pod stół nie spłynie
      wczesniej...
    • basturk KTOŚ Z NAS NIE MIAL CZEGOŚ OTWIERAĆ?? ;] 09.02.04, 23:50

• Gość: Radex Ja!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 10:43
        W tej hucie starej na Paprach. Wciąż zbieram kase;)
        • basturk Re: Ja!!! 10.02.04, 12:06
          heh no własnie??!!!! i na jakim etapie plany są ??????
          bo co niektózy już z ans są niecierpliwi ;]
          • radexior Właśnie przygotowałem analize SWOT 10.02.04, 22:45
            Miałem do przygotowania analizę SWOT na wymyślonej firmie, i pod wpływem Twego przypomnienia napisałem ją o klubie. Może też ją tu umieszcze.
            • Gość: basturk Re: Właśnie przygotowałem analize SWOT IP: 80.51.254.* 10.02.04, 22:56
              umieszczaj nawet zrobi nalaize gwiazd, dojnych krów, psów i zagadkowych
              dzieci...
              co głów kilka to niejedna wilka
              • radexior To wprawdzie radosna twórczość.... 10.02.04, 23:03
                ...ale chętnie umieszczę. Tylko musiałbym się najpierw z tabelkami uporać, bo forum tego nie zdzierży.
    • salo Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 10.02.04, 09:27
      Kiedyś całkiem miło było w Folwarku, intymnie, z cichą muzyczką, dobrą
      wentylacją i całkiem niezłe golonko robili :)
      • Gość: Ula Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.crowley.pl 18.01.05, 13:20
        Folwark? Nie no szok! Nikomu bym tej psedo restaracji nie poleciła. Fatalna
        wentylacja, za to znakomicie unosi się zapach wadliwej kanalizacji.
    • zyta_1 Re: Ostatnio chodzę do Corridy , a Wy gdzie?? 11.12.04, 16:33
      • Gość: osF Re: Ostatnio chodzę do Corridy , a Wy gdzie?? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 11.12.04, 17:33
        Gdzie jest Corrida?
        • brateczka Re: Ostatnio chodzę do Corridy , a Wy gdzie?? 11.12.04, 19:32
          Czy to nie przypadkiem pub w budynku telekomunikacji ??
          • Gość: zyta Re: Ostatnio chodzę do Corridy , a Wy gdzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:51
            tak to jest w budynku telekomunikacji, w tygodniu muzyczka się tak sączy że
            mozna pogadać, wiem że organizują też karaoke ,mini dyskoteki/ilość miejsc
            ograniczona co jest wielkim plusem/itp.
          • Gość: osF Re: Ostatnio chodzę do Corridy , a Wy gdzie?? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 11.12.04, 22:32
            No faktycznie:-) Wiedziałem ze gdzieś widzialem taki napis:-)
      • egon17 Re: Ostatnio chodzę do Corridy , a Wy gdzie?? 12.12.04, 00:04
        BarBARa
        • Gość: :) Re: Ostatnio chodzę do Corridy , a Wy gdzie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 11:58
          Corrida jest fajna. :) Fajny Szef :P
          • Gość: solo Re: Ostatnio chodzę do Corridy , a Wy gdzie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 12:23
            a ja od jakiegoś już czasu zachodzę w głowę co też jest takiego w tym jazzie,
            że jednak mimo wszystko to właśnie tam i praktycznie tylko tam (no w tygodniu
            może jeszcze belfegor od czasu do czasu)...
            • radexior Re: Ostatnio chodzę do Corridy , a Wy gdzie?? 16.12.04, 16:41
              Ja ostatnio baluję poza Tychami, ale na piwo u nas wybieram Jazzz. W tygodniu miło też jest w Żywcu ( nawet w poniedziałki pełno ludzi, co do niedawna było niespotykane).
    • Gość: gosc Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 14:28
      www.newartclub.pl
      jest ok.

• Gość: anka Re: Chcę się napić i pogadać! 17 propozycji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 12:14
        www.nawidelcu.pl/index.php?mod=catalog&acn=city&id=15
    • Gość: Paweł Awangarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 12:25
      Tak apropos, to Awangarda od znajomej już czynna. Tychy oś. M obok Hotelu Tychy
      w piętrowym pawilonie na rogu. Na dole jest spożywczy, a u góry Klub Awangarda.
      Wieczorem trudno nie trafić, z daleka widać wielgachny świecący na zielono
      napis "Pilsner Urquell Awangarda". Jeszcze tam nie byłem, ale znajoma miała
      ambicję zrobić naprawdę miłe miejsce, więc powinno być ok :-).
      • embitychy Re: Awangarda 18.12.04, 16:03
        Napis gigantyczny i daje po oczach a lokal nazywa sie Avangarda nie Awangarda.

W Hotelu Tychy otwarli wlasnie Pub Muzyczny.

_____m_0v0_m_____
        www.tychy.silesianet.pl
        • Gość: Paweł Re: Awangarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:22
          > Napis gigantyczny i daje po oczach a lokal nazywa sie Avangarda nie Awangarda.

Echhh, co za różnica... Ja napisałem jak się wymawia ;-).
          • Gość: zyta Re: Avangarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:54
            Włascicielem AVangardy i Jokera jest Roman Szyja, który wyrasta na miejscowego
            gigant-restauratora / jeszcze ma jakieś plany dotyczące karczmy itp/
            • radexior Re: Avangarda 19.12.04, 09:42
              Znajomy, który tam był skwitował: "jak w domu chleba".
              • Gość: Ula Re: Avangarda IP: *.crowley.pl 20.01.05, 11:00
                A co znajomy pochodzi z rodziny "piekarzy", że ma takie skojarzenia? W takim
                układzie to zrozumiałe, że nie dostrzega zróżnicowanych tendencji w sztuce
                charakteryzujących się skłonnością do eksperymentów...
            • Gość: Paweł Re: Avangarda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 15:57
              To jest generalnie pewne towarzystwo, że tak powiem - grupa trzymająca puby :-
              ). Joker, Belfegor i Avangarda to mniej więcej ta sama ekipa znajomych.
              • keyzan Re: Avangarda 23.01.05, 10:00
                i cały świat się śmieje ....
            • Gość: Ula Re: Avangarda IP: *.crowley.pl 18.01.05, 13:39
              Zapomniałaś o dwóch pozostałych waścicelach: Robercie i Heńku. Miejscowy gigant-
              restaurator hi hi - oddał troszkę swojej MOCY!!!
            • czarnulka221 Re: Avangarda 26.06.07, 02:23
              a ja zdecydowanie teraz polecam KARAFKE!!!!!!Przytulny, mily, cieply
              lokal..rewelacja...
    • katek18 Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 18.12.04, 23:40
      Też się chciałam dzisiaj napić i pogadać. Co sie okazało? Carpe, Corrida, Paco
      i Staropolska były dziś zarezerwowane (przyznaję Paco tylko częściowo, ale to
      akurat ta część dla niepalących) czyli niedostępne dla ogółu. Więcej nie
      chciało nam się szukać. Czy teraz jest jakiś szczególny okres na imprezy czy
      tylko mieliśmy takiego pecha?
      • Gość: mirek Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 14:32
        Ja ostatnio wybieram Corride, minusem jest to, że już nie raz natknąłem się na
        rezerwacje calego lokalu w sobote. Nawet w tygodniu jest rezerwacja lokalu. Z
        tygodnim wyprzedzeniem powinna widnieć informacja o rezerwacji lokalu!!!!!!!
    • Gość: swerd gdzie dobrego grzańca można wypić? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 09:47
      • Gość: Paweł Re: gdzie dobrego grzańca można wypić? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 09:54
        Jeżeli idzie o miód pitny to w Bakakaju. A zwykłego grzańca to nie wiem... Tzn.
        gdzieś pamiętam, że piłem kiedyś, ale już nie pamiętam gdzie ;-).
        • Gość: skip Re: gdzie dobrego grzańca można wypić? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:09
          na paprocanach w chacie paprocańskiej podają najlepsez wino grzeane no i w bardzo fajny sposób jest podane i więcej niz w innych knajpkach
          • Gość: mirek Re: gdzie dobrego grzańca można wypić? n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 11:11
            No właśnie jeśli chodzi o grzańca to Chata paprocańska. Potwierdzam.Zgadzam się
            z przedmówcą.
            • Gość: swerd Re: gdzie dobrego grzańca można wypić? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 12:23
              przekonaliście mnie
              idę dziś
      • salo Re: gdzie dobrego grzańca można wypić? n/t 19.01.05, 15:00
        Na Butorowym Wierchu :P
        I to aż pół litra za taką samą cenę jak 150 ml na Gubałówce czy Krupówkach :)
    • Gość: mol11 Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 12:44
      Bardzo lubię „KOLIBRA” niestety nie ma tam bluesa ale nie trzeba do siebie
      wrzeszczeć no i jak nie przeszkadza ci zadymienie to polecam.
    • tomcio_na_forum Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 21.01.05, 13:42
      napić i pogadać, OK. A gdzie pójść na randkę z kobietą? Chodzi o knajpkę, w
      której mozna posiedzieć nie czując oddechów tych z sąsiednich stolików i
      spokojnie porozmawiać. Chodzi o naprawdę miły klimacik. Potrzebuję takiej
      informacji do piątku za tydzień, bo już we wszystkich znanych mi miejscach już
      miejscach byłem a nie chcę się powtarzać :)
      • Gość: Art Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:22
        Moim zdaniem idealne miejsce to bodajze "13" (chodzi mi o restauracje-
        pizzernie zaraz obok folwarku - Stare Tychy) Kilka stolikow na krzyz, a w
        zasadzie boksow, pyszna pizza (polecam ziolowa) i ogolnie bardzo przyjemny,
        stworzony do rozmow klimat...
    • Gość: DODO Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 15:09
      www.tychy.silesianet.pl/index2.php?id=knajpy
      • Gość: zyta brak miejsc bez papierochów i z muzą w tle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:17
        Dzieki za link ,choć chodzilo mi o polecenie miejsca bez dymu i z muzyczką w
        tle ,a o takie miejsce naprawdę trudno!
    • Gość: bywalec Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: 10.30.129.* 21.01.05, 21:07
      Oczywiscie Palisander w Hotelu tychy
    • palisander1 Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 21.01.05, 21:08
      Oczywiście w Palisandrze w Hotelu Tychy
    • Gość: skun Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.zsp1.pila.pl / 81.15.213.* 24.01.05, 16:59
      witam leszcza
    • Gość: olinkax Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 24.01.05, 18:56
      Zyta....Ty byś tylko sączyła,i tańczyła. Blusik to np w" Przewoźniku ", ale nie
      wiem czy to dla Ciebie wystarczająca kategoria? Jesteś wszak
      wymagająca....Pozdrowionka- b.ciepłe i blusowe....
      • Gość: Art Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:19
        Jesli chodzi o bluesowe nastroje to Puls... tylko ze to w Urbanowicach na
        Oswiecimskiej... W piatki koncerty, soboty jam session o ile pamietam
    • zyta_1 Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 17.03.05, 08:44
      ostatnio przybło nam trochę knajpek, to bardzo dobrze :D
      • galanonim77 Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 17.03.05, 16:45
        Knajpek to nam w Tych Tychach zdecydowanie przybyło, szkoda że z gotówką nic
        sie nie zmienia, a wręcz przeciwnie:/
        W końcu, co sie odwlecze to nie uciecze, co nie???
    • galanonim77 Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 17.03.05, 18:19
      Za niespełna godzinkę wybieram sie ze znajomymi na "pifko" do jednego z
      tyskich lokali, ktory zowie sie "Jagoda" vs."Dżazmina".
      Lokal może nie należy do tych pięciogwiazdkowych, ale jest miła, spokojna
      atmosfera z muzyczką w tle. Piwko jest OK (3,50 zł), panie kelnerki także
      są "wporzo", a w lato można nawet posłuchać i potańczyć przy disco polo.
      naprawę pełen "full-wypas".
      Jakby ktoś sie skusił na tą propozycję to ogłaszam wszem i wobec, że lokal ten
      znajduje sie zaraz obok CPN tzw. "tankszteli" na ul. Beskidzkiej.
      • Gość: zyta Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:45
        galanonim chyba z tą Jagodą żartuje!
        • hen0i Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 18.03.05, 09:06
          Gość portalu: zyta napisał(a):

> galanonim chyba z tą Jagodą żartuje!

hi hi hi
          chyba jednak nie :)
        • galanonim77 Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 18.03.05, 11:00
          jasne że żartuje. częściej można mnie spotkać w tawernie aniżeli w jakiś
          podrzędnych spelunkach:P
      • Gość: haziel galnonim,-spłynąłeś tu Gostynką czy jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 21:52
        galanonim77 napisał:

Piwko jest OK (3,50 zł), panie kelnerki także
        > są "wporzo", a w lato można nawet posłuchać i potańczyć przy disco polo.
        > naprawę pełen "full-wypas".
        > Jakby ktoś sie skusił na tą propozycję to ogłaszam wszem i wobec, że lokal
        ten
        > znajduje sie zaraz obok CPN tzw. "tankszteli" na ul. Beskidzkiej

sięęęę uśśśśmmmiiiiaaaaaałemmm;

-możesz od razu zatrzymać stopa i zapytać, czy nie zabrałby cię się do rybnika
        • saander Re: galnonim,-spłynąłeś tu Gostynką czy jak? 17.03.05, 22:02
          Gość portalu: haziel napisał(a):

> -możesz od razu zatrzymać stopa i zapytać, czy nie zabrałby cię się do rybnika

Tobie proponuje stopa do Rybnika brachu. Głupiś jak but!
          a kazdy niech chodzi na piwo tam gdzie lubi :)

Galanonim, daj znac jak sie bawiles w Jagodzie :)
          • galanonim77 Re: galnonim,-spłynąłeś tu Gostynką czy jak? 18.03.05, 08:58
            Jeżeli chodzi o wczorajsze "posiedzenie" to musze przyznać, że bylo całkiem
            kameralne. Przy okazji można było sobie pooglądać mecz nawet, szkoda tylko że
            nie doczekałem końca.
            No ale jak to mam zwyczaj mawiać..."nie ma tego złego, co by na dobre nie
            wyszło"
            P.S. saander pisze sie galanonim, a nie "galnonim"
            Pozdrawiam
            • saander Re: galnonim,-spłynąłeś tu Gostynką czy jak? 18.03.05, 09:01

> P.S. saander pisze sie galanonim, a nie "galnonim"

Naucz sie poruszac po forum, "galnonim" napisał niejaki haziel
              Przeczytaj raz jeszcze zanim coś napiszesz.
              • galanonim77 Re: galnonim,-spłynąłeś tu Gostynką czy jak? 18.03.05, 11:08
                "Sorry" jeżeli Cię uraziłem, ale nie miałem nic złego na myśli.
                Ale rzeczywiście masz rację, że widocznie nie umiem sie poruszać po forum
                widocznie mam wiele rzeczy na myśli szkoda tylko że nie potrafie za bardzo
                tych "złotych mysli" przekazać w odpowiedni sposób. Wniosek jest taki że za
                krótki mam "starz" na forum.
                Jeszcze raz bardzo przepraszam za pomyłkę, postaram sie poprawić następnym
                razem;)
                • Gość: hasiok krótka lekcja poprawnego pisania p. galnonim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 11:28
                  galanonim77 napisał:>

krótki mam "starz" na forum.

co lepiej pasuje ?
                  "starz" albo "staż" co wybierasz?
                  zastanów się chwilę nad odpowiedzią.

• Gość: haziel krótka lekcja j.polskiego panie galnonim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:22
              galanonim77 napisał:

> P.S. saander pisze sie galanonim, a nie "galnonim"

Gall Anonim ,tak to sie pisze jak już.

Ale to nic, wybaczam
              Dawaj jeszcze jakieś śmieszne.
              • galanonim77 Re: krótka lekcja j.polskiego panie galnonim 18.03.05, 10:57
                Niestety nie jestem tym Galem Anonimem, o ktorym myślisz.
                Przykro mi, ale ja jestem wyjątkowy:P
      • dementia Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 18.03.05, 09:08
        galanonim77 napisał:

> Za niespełna godzinkę wybieram sie ze znajomymi na "pifko" do jednego z
        > tyskich lokali, ktory zowie sie "Jagoda" vs."Dżazmina".
        > Lokal może nie należy do tych pięciogwiazdkowych, ale jest miła, spokojna
        > atmosfera z muzyczką w tle. Piwko jest OK (3,50 zł), panie kelnerki także
        > są "wporzo", a w lato można nawet posłuchać i potańczyć przy disco polo.
        > naprawę pełen "full-wypas".
        > Jakby ktoś sie skusił na tą propozycję to ogłaszam wszem i wobec, że lokal
        ten
        > znajduje sie zaraz obok CPN tzw. "tankszteli" na ul. Beskidzkiej.

A chopy z wąsami są? ;-P
    • radexior Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 19.03.05, 15:44
      Ostatnio po długiej przewie zajrzałem do Fuksa. Było, oczywiście pusto, ale zmiany jakich dokonali wreszcie były udane! Fajny klimat, ciepełko, można się wybrać z foką:P
    • zyta_1 Re: Chcę się napić i pogadać ! tylko gdzie !!!!! 06.12.05, 18:37
      ostatnio pprzybyło wiele miejsc gdzie mozna posiedziec wieczorkiem, niestety
      papierochy czuc wszędzie.
    • zyta_1 Re: To stary wątek - piszcie o nowych knajpach 17.07.06, 21:30
      • jagna403 Re: To stary wątek - piszcie o nowych knajpach 26.06.07, 19:22
        skupkultury oś"F"
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka