Dodaj do ulubionych

Czat z prezydentem!!!

20.08.04, 10:59
Widzieliście na stronie UM Tychy zapowiedź czatu? Fajna sprawa, ja na pewno
postaram się wziąć w nim udział.
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 21:17
      Podkreślić - to jest zapowiedź "chatu", a nie "czatu". Webmaster powinien
      dostać od prezydenta miasta Słownik języka polskiego.
      • fockx Re: Czat z prezydentem!!! 21.08.04, 22:30
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Podkreślić - to jest zapowiedź "chatu", a nie "czatu". Webmaster powinien
        > dostać od prezydenta miasta Słownik języka polskiego.
        Ja też tego słowa używam, w końcu w Polsce żyjemy, a poza tym to obejrzyj sobie
        tutaj czat.gazeta.pl/czat/0,0.html :)
      • fockx Re: Czat z prezydentem!!! 21.08.04, 23:05
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> Podkreślić - to jest zapowiedź "chatu", a nie "czatu". Webmaster powinien
        > dostać od prezydenta miasta Słownik języka polskiego.
        A poza tym chat to też znana forma tyle że angielskojęzyczna - chyba się nieco
        czepiasz ;)
        • Gość: Paweł Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 11:59
          > A poza tym chat to też znana forma tyle że angielskojęzyczna - chyba się nieco
          > czepiasz ;)

Trzeba dbać o czystość języka ;-). Słowo "chat" mi się wyjątkowo nie podoba i
          odkąd upowszechnił się polski odpowiednik to jej nie używam, bo się źle
          odmienia ("chata").
          • basturk Re: Czat z prezydentem!!! 25.08.04, 15:13
            i ja wole spolszczone wersje obcych słów. Oprócz wspomnianego chata/czata to i
            weekend/łikend i wiele innych słów ;)
    • basturk czat/chat jak kto woli bedzie8 wrzesnia.bedziecie? 25.08.04, 15:15
      mam nadzieje ze sie spotkamy na nim ;)))
      • Gość: Paweł Re: czat/chat jak kto woli bedzie8 wrzesnia.bedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 20:06
        Ja niestety na bank nie dam rady, mam tego dnia egzamin.

Swoją drogą, webmaster był tak miły, że na moją mailową prośbę poprawił "chat"
        na "czat" :-).
        • Gość: basturk o żesz qrde.... MAM POMYSŁ!!!!!!! IP: 80.51.254.* 26.08.04, 14:46
          8 wrzesnia to środa przecież.. a więc normalny dzionek pracy przecież. w pracy
          nei dam rady byc na czacie tak wieć tylko pozosaje mi czas od godz. 16.00 do
          rozmowy z prezydentem

DLATEGO MAM POMYSŁ: ZRÓBMY W RAZIE CZEGO LISTE PYTAŃ KTÓRE CHCIELIBYŚMY ZADAĆ
          PREZYDENTOWI. NAPEWNO JEDNA OSOBA Z POŚRÓD NAS BEDZIE NA CZACIE DLATEGO ZADA TE
          PYTANIA W NASZYM IMIENIU TJ. IMIENIU FORUM TYSKIE PREZYDENTOWI.

CO WY NA TO?????
          • Gość: Paweł Re: o żesz qrde.... MAM POMYSŁ!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:02
            Jeżeli webmaster prezentuje te minimum profesjonalizmu to czat będzie
            moderowany. A to znaczy, że z naszych pytań może się przedostać tylko kilka lub
            nawet żadne...
            • radexior Re: o żesz qrde.... MAM POMYSŁ!!!!!!! 26.08.04, 20:40
              exactly
              • Gość: byk pytania bedzie miał na kartce i będzie na nie odp. IP: *.tsi.tychy.pl 26.08.04, 20:44
                sam sie go chętnie zapytam o stadion GKS i o klub piłkarski czy takie Tychy nie
                moga stworzyć warunków takich aby w Tychach była conajmniej 2 liga ............
                • Gość: BTY Co trzeba zarobić zeby byc na czacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:31
                  Gdzie ja mam tego czatu szukac? jest jakas strona z czatem na stronie um? nie
                  chce zeby mi to przepadło.

Bardzo dobry pomysł żeby przygotowac pytania i wystepowac jako ,,Tyskie Forum
                  na Wyborczej'' co oczywiscie nie wyklucza indywidualnych wystepów.

Jako pierwsze pytanie proponuję aktualny temat na forum:
                  1. czy miasto nie moze nic zrobic z dworcem pkp w tychach? czy jego wygląd
                  zalezy tylko od pkp? Moze jednak jeśli się postarać to da się coś zrobić.
                  • Gość: Paweł Re: Co trzeba zarobić zeby byc na czacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:49
                    2. Czy jest szansa na powrót biletu KSC, mimo iż władze wojewódzkie nie chcą
                    dopłacać ? W końcu tracą na tym mieszkańcy, a możliwość przemieszczania się po
                    całej konurbacji powinna być w interesie miasta.
                    • Gość: embi Re: Co trzeba zarobić zeby byc na czacie? IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 27.08.04, 08:47
                      > 2. Czy jest szansa na powrót biletu KSC, mimo iż władze wojewódzkie nie chcą
                      > dopłacać ? W końcu tracą na tym mieszkańcy, a możliwość przemieszczania się
                      po
                      > całej konurbacji powinna być w interesie miasta.

Ilu mieszkancom Tychow tak naprawde jest potrzebny bilet KSC? Chyba taniej by
                      wyszlo dac kazdemu z nich bilet KZK.
                      • Gość: Paweł Re: Co trzeba zarobić zeby byc na czacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 11:08
                        > Ilu mieszkancom Tychow tak naprawde jest potrzebny bilet KSC? Chyba taniej by
                        > wyszlo dac kazdemu z nich bilet KZK.

Dawać nie trzeba, wystarczy mały rabacik. To tak pół żartem pół serio.

W istocie chodzi o szerszą dyskusję, o to, że na całym świecie robi się jak
                        najwięcej, by ludzie przesiadali się z samochodów do autobusów. A u nas poza
                        wprowadzaniem kolejnych podatków drogowych nie robi się nic w tym kierunku.

Ale okay, z taką polityką władz rzeczywiście pytanie jest mało reprezentatywne,
                        więc je cofam.
                • Gość: BTY wolałbym zeby miasto nie ładowało pieniedzy w gks IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:34
                  szkoda ze nie znajdzie sie ktos taki jak Cupiał czy ten drugi od cracovi. Mamy
                  w tychach co najmniej dwa duze -bardzo duz zaklady, browar i fiat i jakos zaden
                  nie zajmuje sie specjalnie pilka nozna a szkoda. Ii liga mnie nie
                  satysfakcjonuje! Chciałbym żeby do Tychów Real przyjezdzal i dostawał becki ;-)
          • salo Re: o żesz qrde.... MAM POMYSŁ!!!!!!! 27.08.04, 10:39
            WojtekK chyba powinien zapytać o łapówki ;D
    • Gość: basturk no to tworzymy liste pytań IP: 80.51.254.* 27.08.04, 10:58
      moje bedzie takie:

co z rynkiem na Starych Tychach, czy jest szansa na jego rewitalizacje tak aby
      sie lepiej prezentowal i dodatkowo czy nie mozna ladnie zagospodarowac potoku i
      zrobic wzdluz niego od Parku na osiedlu A do Rynku jakiegos pasazu-deptaku
      • Gość: basturk Re: no to tworzymy liste pytań IP: 80.51.254.* 27.08.04, 10:59
        proponuje tez drugie

co w koncu z koncepcja nowego centrum
        • Gość: Paweł Nowe pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 11:11
          Czy miasto ma wciąż w planach uczestniczenie w budowie szybkiego pociągu (Tychy-
          Katowice, Tychy-Oświęcim), czy stworzenie takich linii jest wciąż realne w
          rozsądnym czasie?
          • Gość: bty Kanalizacja w dzilenicach obrzeżnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:39
            1.Na stronie Um widziełem ze skanalizowanie połowy miast ma kosztowac 427 mln
            zł!! ok 300 mln ma pochodzic z funduszy ue, kolejne kilkadziesiatz polskich
            funduszy ochrony srodowiska. Czy te pieniadze już sa pewne czy miasto wciaz sie
            o nie stara?
            2.Czy tereny po byłym targowisku należa do miasta czy do osób prywatnych,
            którym trzeba je było zwrócic gdzy nie zostały wykorzystane zgodnie
            przeznaczeniem wskazanym w decyzjach o wywłaszczeniu.
            3.Czy zielona oś miast zostanie szybko dokońcozna
      • Gość: basturk jest juz nasza pierwsza lista pytań IP: 80.51.254.* 27.08.04, 13:18
        jest juz nasza pierwsza lista pytań. dorzuycajcie kolejne pytania

1. co z rynkiem na Starych Tychach, czy jest szansa na jego rewitalizacje tak
        aby sie lepiej prezentował i dodatkowo czy nie mozna ładnie zagospodarować
        Potoku Tyskiego i zrobić wzdłuż niego od Parku na osiedlu A do Rynku jakiegos
        pasażu-deptaku??

2. co w koncu z koncepcja nowego centrum??

3. jakie kolejne inwestycje TBSu oprócz Osiedla BAlbina i Z1??

--------------------------------------------------------------------------------

4. Czy miasto ma wciąż w planach uczestniczenie w budowie szybkiego pociągu
        (Tychy-Katowice, Tychy-Oświęcim), czy stworzenie takich linii jest wciąż realne
        w rozsądnym czasie?

--------------------------------------------------------------------------------

5. Na stronie Um widziełem ze skanalizowanie połowy miast ma kosztowac 427 mln
        o nie stara?
        6. Czy tereny po byłym targowisku należa do miasta czy do osób prywatnych,
        7. Czy zielona oś miast zostanie szybko dokońcozna

8. czy miasto nie moze nic zrobic z dworcem pkp w tychach? czy jego wygląd

9. Czy jest szansa na powrót biletu KSC, mimo iż władze wojewódzkie nie chcą

10. czy takie Tychy nie moga stworzyć warunków takich aby w Tychach była
        conajmniej 2 liga /chodzi o klub i stadion/
        • Gość: BTY Re: jest juz nasza pierwsza lista pytań IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 00:32
          11. Czemu zamiast dokończyć szkołe municypialna rozpoczeto budowe WBU na
          Balbinie czy nie lepiej skonczyc co juz sie zaczeło? Tam tez moglyby byc biura
          i usługi?

12. Czemu nie powstało dotychczas połączenie ulicy Stoczniowców z ulica
          glinczańska? brakuje raptem ok 500 metró, a bardzo ulepszyloby to komunikacje w
          miescie, smieszna dwupasmowa droga, ktora sie nagle urywa. Przeciez to nie
          bylaby bardzo kosztowna inwestycja.
          • Gość: basturk bardzodobre pytania rzuciłeś IP: 80.51.254.* 07.09.04, 16:24
            trza je dopisać do listy i jutro zadawac
            przynajmniej na czesc dostaniemy odpwoiwedź
    • salo Re: Czat z prezydentem!!! 03.09.04, 08:21
      Ludzie będący w potrzebie latami czekają na jakiekolwiek mieszkanie (podobno
      dopiero teraz realizowane są wnioski z lat 80-tych), a tymczasem można
      zaobserwować liczne "przeróbki" mieszkań na lokale użytkowe.
      Jak to możliwe, że miasto mając tak nikłe zasoby mieszkań komunalnych dopuszcza
      do ich likwidacji ?
    • man_x Re: Czat z prezydentem!!! 06.09.04, 21:31
      to juz w srode.
      PerloiLotrze przekazales liste pytan prezydentowi? ;-)
      • Gość: BTY Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 15:59
        13. czemu budynek gdzie miescił sie MDK na ulicy Bohaterów warszawy (czy coś
        nie przekręcam? ) stoi pusty i popada w ruine?
    • Gość: basturk najnowsza lista pytan... PS o której czat?? IP: 80.51.254.* 07.09.04, 16:28
      aby sie lepiej prezentował i dodatkowo czy nie mozna ładnie zagospodarować
      Potoku Tyskiego i zrobić wzdłuż niego od Parku na osiedlu A do Rynku jakiegos
      pasażu-deptaku??

2. co w koncu z koncepcja nowego centrum??

3. jakie kolejne inwestycje TBSu oprócz Osiedla BAlbina i Z1??

w rozsądnym czasie?

5. Na stronie Um widziełem ze skanalizowanie połowy miast ma kosztowac 427 mln
      o nie stara?
      6. Czy tereny po byłym targowisku należa do miasta czy do osób prywatnych,
      7. Czy zielona oś miast zostanie szybko dokońcozna

8. czy miasto nie moze nic zrobic z dworcem pkp w tychach? czy jego wygląd

10. czy takie Tychy nie moga stworzyć warunków takich aby w Tychach była
      conajmniej 2 liga /chodzi o klub i stadion/

11. Czemu zamiast dokończyć szkołe municypialna rozpoczeto budowe WBU na
      Balbinie czy nie lepiej skonczyc co juz sie zaczeło? Tam tez moglyby byc biura
      i usługi?

glinczańska? brakuje raptem ok 500 metró, a bardzo ulepszyloby to komunikacje w
      miescie, smieszna dwupasmowa droga, ktora sie nagle urywa. Przeciez to nie
      bylaby bardzo kosztowna inwestycja.

13. czemu budynek gdzie miescił sie MDK na ulicy Bohaterów warszawy (czy coś
      nie przekręcam? ) stoi pusty i popada w ruine?

14. Ludzie będący w potrzebie latami czekają na jakiekolwiek mieszkanie
      (podobno
      zaobserwować liczne "przeróbki" mieszkań na lokale użytkowe.
      Jak to możliwe, że miasto mając tak nikłe zasoby mieszkań komunalnych dopuszcza
      do ich likwidacji ?
      • Gość: bty Re: najnowsza lista pytan... PS o której czat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:24
        chyba o 12
    • Gość: MarcinX Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.09.04, 23:39
      Chyba jakieś przygotowania robią do tego czata (sprzątają czy co? ;) bo w tej chwili nie działa strona www.umtychy.pl :)
      • Gość: bty Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:13
        to kto wystapi w imieniu forum? ja moge wkleić nasze pytania z takim o to
        wstępem
        ,,Panie Prezydencie poniżej lista pytań, którą stworzyły osoby udzielające się
        na Tyskim Formum w Gazecie Wyborczej. Liczymy, że przynajmniej na część pytań
        Pan odpowie''
        jesli sa inni chetni do wystapienia w imieniu forum to ja z checia podam sie do
        dymisji
        • fockx Re: Czat z prezydentem!!! 08.09.04, 11:23
          Gość portalu: bty napisał(a):

> to kto wystapi w imieniu forum? ja moge wkleić nasze pytania z takim o to
          > wstępem
          > ,,Panie Prezydencie poniżej lista pytań, którą stworzyły osoby udzielające się
          > na Tyskim Formum w Gazecie Wyborczej. Liczymy, że przynajmniej na część pytań
          > Pan odpowie''
          > jesli sa inni chetni do wystapienia w imieniu forum to ja z checia podam sie do
          >
          > dymisji
          Jeśli chcesz tak zrobić to lepiej przeklajaj po jednym pytaniu, tak przynajmniej
          pamiętam z doświadczenia :)
          • Gość: BTY Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:35
            Mówisz żeby po jednym wklejać? jaka to jest różnica? bo wygodniej byłoby mi
            wkleić wszystko naraz, bo mam troche zajec i bede tylko zerkal od czasu do
            czasu na czat. w kazdym razie ponizej przygotowałem calosc, poprawilem
            literowki itp, jak ktos ma ochote to niech to bierze i wkleja

Panie Prezydencie poniżej lista pytań, którą stworzyły osoby udzielające się na
            Tyskim Forum w Gazecie Wyborczej. Liczymy, że przynajmniej na część pytań Pan
            odpowie.

aby się lepiej prezentował i dodatkowo czy nie można ładnie zagospodarować
            Potoku Tyskiego i zrobić wzdłuż niego od Parku na osiedlu A do Rynku jakiegoś
            pasażu-deptaku?
            2. co w końcu z koncepcja nowego centrum?
            3. Jakie kolejne inwestycje TBSu oprócz Osiedla Balbina i Z1? I ile jeszcze
            budynków powstanie na Balbinie?
            w rozsądnym czasie?
            5. Na stronie UM widziałem, że skanalizowanie połowy miast ma kosztować 427 mln
            zł! Ok. 300 mln ma pochodzić z funduszy UE, kolejne kilkadziesiąt z polskich
            funduszy ochrony środowiska. Czy te pieniądze już są pewne czy miasto wciąż się
            o nie stara?
            6. Czy tereny po byłym targowisku nalezą do miasta czy do osób prywatnych,
            którym trzeba je było zwrócić gdyż nie zostały wykorzystane zgodnie
            7. Czy zielona oś miast zostanie szybko dokończona
            8. Czy miasto nie może nic zrobić z dworcem PKP w Tychach? czy jego wygląd
            zależy tylko od PKP? Może jednak jeśli się postarać to da się coś zrobić.
            10. Czy takie Tychy nie mogą stworzyć warunków takich aby w Tychach była co
            najmniej 2 liga /chodzi o klub i stadion/
            11. Czemu zamiast dokończyć szkolę municypalna rozpoczęto budowę WBU na
            Balbinie czy nie lepiej skończyć co już się zaczęło? Tam tez mogłyby być biura
            i usługi. A może jednak przydałaby się nowoczesna szkoła w Tychach np. dla
            Liceum Ekonomicznego, które się gnieździ w brakach.
            Glinczańska? Brakuje raptem ok. 500 metrów drogi , a bardzo ulepszyłoby to
            komunikacje w mieście. Śmieszna jest dwupasmowa droga, która się nagle urywa.
            Przecież to nie byłaby bardzo kosztowna inwestycja w stosunku do korzyści jakie
            by przyniosła.
            13. Czemu budynek gdzie mieścił się MDK na ulicy Bohaterów Warszawy stoi pusty
            i popada w ruinę?
            14. Ludzie będący w potrzebie latami czekają na jakiekolwiek mieszkanie podobno
            zaobserwować liczne "przeróbki" mieszkań na lokale użytkowe. Jak to możliwe, że
            miasto mając tak nikłe zasoby mieszkań komunalnych dopuszcza do ich likwidacji ?
            • fockx Re: Czat z prezydentem!!! 08.09.04, 11:39
              Chodzi mi o to że w takim układzie czat traci charakter interaktywności :(
              • Gość: bty Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:45
                licze na to ze moderator, bedzie wklejal te pytania. no ale dobra bede
                pojedynczo wklejal.
                • Gość: mare co to ma byc !!!!!!nie idzie sie połączyć !!!!!! IP: *.tsi.tychy.pl 08.09.04, 12:03
                  jak narazie ............
                  • Gość: Radex Wszedłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:16
                    ale nawet nie wiem czy to działa:/
                    • salo Re: Wszedłem 08.09.04, 12:26
                      Gość portalu: Radex napisał(a):

> ale nawet nie wiem czy to działa:/

No właśnie, ani pytań nie widać, ani odpowiedzi, co jest grane ???
                      • Gość: bty Re: Wszedłem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:34
                        mi wszystko dizlaa
                        tylko raaz mnie wykopalo
                        nawet sporo naszych pytan wsyswietlilo
                        • salo Re: Wszedłem 08.09.04, 12:41
                          Jeśli piszą "opuścił nas Prezydent" to czy to jest jeszcze czat z prezydentem ?
                          :)
                        • Gość: ben ale jaja z tym czatem IP: *.tsi.tychy.pl 08.09.04, 12:43
                          najpierw Chat-Czat pierwszy raz sie spotkalem z czyms takim .......nic sie nie
                          wyświetlało ..............czy w UM będzie potrzebny nowy informatyk ??????????
                        • Gość: ben ale jaja z tym czatem IP: *.tsi.tychy.pl 08.09.04, 12:43
                          najpierw Chat-Czat pierwszy raz sie spotkalem z czyms takim .......nic sie nie
                          wyświetlało ..............czy w UM będzie potrzebny nowy informatyk ??????????
                          • dementia Re: ale jaja z tym czatem 08.09.04, 13:10
                            Hmmmm... Rzeczywiście dość osobliwy ten chat...
                            Rzekłabym nawet - tabula rasa ;-)
                            Też macie cały czas białą stronę??? :-)
                            • dementia Re: ale jaja z tym czatem 08.09.04, 13:13
                              Zwracam honor :-) Coś się pojawiło...
                              • kvinta Re: ale jaja z tym czatem 08.09.04, 13:22
                                żeby śledzić czat trzeba się najpierw zalogować :) też miałam problem ale po
                                zalogowaniu już widzę!
                                • dementia Re: ale jaja z tym czatem 08.09.04, 13:34
                                  Ojoj! Ktoś tu nie docienia mojej wrodzonej bystrości ;-P
                                  Oczywiście, że się zalogowałam, tylko były jakieś techniczne problemy. Zostały
                                  jednak zażegnane dość szybko i teraz spokojnie czytam, co też tam Pan Dziuba
                                  opowiada. ;->
                                  Pozdrawiam :-)
                                  D.
                                  • Gość: Radex Re: ale jaja z tym czatem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 13:39
                                    Hehe, ja to olałem. Oczekuję, że pokażą na stronach UM listę pytań i odpowiedź i nie będzie to tylko FAQ.
                                    • salo Re: ale jaja z tym czatem 08.09.04, 13:41
                                      Gość portalu: Radex napisał(a):

> Hehe, ja to olałem.

Widziałam :)
                                      • Gość: BTY gdzie można znaleźć zapis tego czatu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 15:02
                                        gdzie można znaleźć zapis tego czatu?
                                        starałem się wkleić wszystkie pytania jakie tu zebralismy. Martwi mnie, że
                                        szybka kolejka to na raize mglista przyszłośc
                                        • Gość: MarcinX Re: gdzie można znaleźć zapis tego czatu? IP: *.tychy.msk.pl 08.09.04, 17:08
                                          Mam w postaci obrazka kawałek zapisu z czatu, może jutro wrzuce na jakąś stronkę, a kto chce to na emaila mogę posłać.
                                          • Gość: MarcinX Re: gdzie można znaleźć zapis tego czatu? IP: *.tychy.msk.pl 08.09.04, 17:11
                                            Na stronie czata jest informacja że wkrótce pojawi się zapis rozmowy.
                                          • Gość: swerd Re: gdzie można znaleźć zapis tego czatu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 17:24
                                            to ja prosze o maila z zdjeciem czatu. swerd@gazeta.pl
                                            • Gość: Bty prawie na wszystkie dostaliśmy odp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:41
                                              na wiekszośc pytań z naszej listy dostalismy odp. cześcci nie zdążyłem wkleić,
                                              bo nie zostalem do końca. Co to jest projekt e-tychy i gdzie mogę o tym
                                              poczytać? pojawiło się pytanie o to a ja zupełnie nie wiem o co chodzi, ale
                                              rzekomo jakieś światłowody układaja na osiedlu A i B
                                              • Gość: Paweł Re: prawie na wszystkie dostaliśmy odp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:46
                                                > rzekomo jakieś światłowody układaja na osiedlu A i B

No dokładnie, było wałkowane kilka razy na forum, użyj wyszukiwarki. Ale
                                                właściwie więcej o tym już nie znajdziesz. Światłowody ciągną przy okazji nowej
                                                sieci ciepłowniczej i wykorzystają je do monitorowania tejże sieci oraz do
                                                świaczenia usług dostępowych.
                                              • Gość: BTY Re: prawie na wszystkie dostaliśmy odp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:49
                                                tylko może troche za dużo odp było ,,nie da się z pkp nie można sie dogadać''
                                                (tzn dwa razy) a nastepny czat ma byc o 20
                                      • Gość: Radex Re: ale jaja z tym czatem IP: *.chello.pl 08.09.04, 18:47
                                        salo napisała:

> Gość portalu: Radex napisał(a):
                                        >
                                        > > Hehe, ja to olałem.
                                        >
                                        > Widziałam :)

Ty też?? Kurde, już chyba całe Tychy huczą o laniu na różne rzeczy (najgorsi są
                                        sąsiedzi i ich kwiatki:/)
    • salo Tak czy siak, kulawy ten czat :( n/t 08.09.04, 13:40

• Gość: basturk no i jak?? ile pytan z naszej listy trafiło?? i il IP: 80.51.254.* 08.09.04, 16:10
        no i jak?? ile pytan z naszej listy trafiło?? i ile i jakich odpowiedzi
        Prezydent udzielił???????
    • Gość: Paweł Jest archiwum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:28
      www.umtychy.pl/?lang=pl&dzial=miasto&kat=chat&id=3
      • Gość: Paweł Ciekawostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:37
        Cytuję z czata:

"<Prezydent> [...] Podobna sytuacja ma miejsce w przypadku lokalizacji np.
        stacji benzynowych , o których ostatnio tak często pisali forumowicze."

Czyżby Pan Prezydent był stałym gościem naszego Forum? A może o inne forum
        chodzi?

Jeżeli to o nasze forum chodzi to serdecznie pragnę Pana powitać i pozdrowić, a
        także zachcić do udziału w dyskusjach, a nie tylko biernego czytania. Często
        przecież możemy nie zdawać sobie sprawy z pewnych spraw, w których Pan ma dobre
        rozeznanie i dyskutować nad rzeczami zupełnie nierealnymi z punktu widzenia
        władz miasta.
        • Gość: basturk Re: Ciekawostka IP: 80.51.254.* 09.09.04, 16:48
          hehe też to zauważyłem.
          Panie prezydencie dziekujemy i zapraszamy
        • man_x Re: Ciekawostka 09.09.04, 17:32
          Nie wiem czy to dobry pomysł. Pewnie zleci sie banda anonimowych glupkow i beda
          atakowac bez powodu. Przy okazji zniszcza forum ;-)
    • Gość: basturk nonono niezły czat. nastepny o innej porze. No i p IP: 80.51.254.* 09.09.04, 16:47
      nonono niezły czat. nastepny o innej porze-tak obiecął Prezydent. No i
      mozemysobie pogratulować bo jak wynika ze zdań Prezydenta to nas ..czyta:

cytuje Prezydenta.:"Podobna sytuacja ma miejsce w przypadku lokalizacji np.
      stacji benzynowych , o których ostatnio tak często pisali forumowicze"

Sporo rzeczy dowiedzielismy sie o planowanych inwetsycjacvh w miescie. Min o
      rynku-kóry zmieni swój kształt i wizerunek o "azylach" rondach o gruntownej
      przebudowie stadionu GKS-u
      myśle że jak na pierwszy raz to i pytania były konkretne i odpowiedzi też.
      Pogratulujmy sobie i podziekujmy BTY za reprezentowanie nas "u Prezydenta".
      • Gość: Paweł Tak, podziękowania dla BTY!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 16:49
        • man_x Re: Tak, podziękowania dla BTY!!! n/t 09.09.04, 17:38
          Dobra robota! Zalatwiles nam nastepnego czata na 20. dzieki
        • Gość: BTY Re: Tak, podziękowania dla BTY!!! n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:10
          akurat ten wątek o stacjach benzynowych miał tytuł ,,ile Dziuba wziął łapówki''
          więc nie dziwę się, że go zainteresował. jak zrobimy więcej takich sensacyjnych
          wątków np. o radnych to myślę, że możemy liczyć na gwałtowny wzrost
          odwiedzających. Dziękuję za podziekowania.
          • Gość: osF Re: Tak, podziękowania dla BTY!!! n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 09.09.04, 18:39
            Myślisz, że to odpowiedni sposób zwrócenia na siebie uwagi? Zwraca uwagę na
            pewno, ale sporym kosztem.
            Jakby ktoś założył wątek np. "Czy BTY to złodziej?" (bez obrazy) to pewnie
            zaraz byś przeczytał. Tylko że dla uczciwego człowieka to nic przyjemnego,
            prawda? Poza tym nie można bezkarnie rzucać oskarżeń, bo sam trafisz przed sąd.
            Jak to sobie wyobrażasz: "Ile wiceprezydent X pije w pracy?", "Jakie są stawki
            łapówek u dyrektora Y", "Z czyją żoną spał wczoraj radny Z?". Ja za takie forum
            dziękuję.
            • Gość: Paweł Re: Tak, podziękowania dla BTY!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:52
              > Myślisz, że to odpowiedni sposób zwrócenia na siebie uwagi?

Ja myślę, że BTY chciał zwrócić uwagę na bezsensowność tego rodzaju działań, a
              nie składać konstruktywną propozycję :-). Ot taka mała ironia.

> Poza tym nie można bezkarnie rzucać oskarżeń, bo sam trafisz przed sąd.

Oj bardzo bym chciał, żeby tak było, bo wreszcie z Internetu zniknęłaby
              większość przygłupów potrafiących tylko wulgarnie krytykować. Ale niestety...
              Nie w tym kraju :-(. Chociaż nikt w Internecie anonimowy nie jest to tropienie
              oskarżeń rzucanych w Internecie przewyższa obecnie służby ścigania i wymiar
              sprawiedliwości (nie licząc drobnych wyjątków w postaci zalążków wydziałów
              zajmujących się przestępczością elektroniczną). Ale to tak OT.
              • Gość: BTY os.F dobre pomysły! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:29
                Nie lubię używać emotionków, ale na przyszłość chyba będę :-). Nasze forum ma
                niezwykle wysoki poziom w porównaniu np. choćby z katowickim nie mówiąc już o
                wypowiedziach na aktualne tematy przy artykułach wyborczej. nawet jak się już
                trafi wątek ,,ile Dziuba wział łapówki'' to autor spotyka się z krytyką i to
                grzeczną i sam grzecznie wycofuje sie ze swoich ostrych twierdzeń. Budujące.
              • Gość: osF Re: Tak, podziękowania dla BTY!!! n/t IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 20:48
                > Ja myślę, że BTY chciał zwrócić uwagę na bezsensowność tego rodzaju działań,
                a
                > nie składać konstruktywną propozycję :-). Ot taka mała ironia.

OK :-)))
                • Gość: BTY PYTANIA DO CZATU II IP: *.gbn.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.04, 00:02
                  Nie wiadomo kiedy będą następne czaty i z kim, ale możemy tutaj wpisywać
                  potencjalne pytania, będa sobie tu leżeć i spokojnie czekać, żeby nam żadne nie
                  umkneło

1. Zdaniem części formumowiczów brak autostrad, dróg szybkiego ruchu może
                  powodować marginalizację miasta, np. poczta wycofała się z inwetycji w Tychach
                  gdyż uznała, że lepiej ullokować się gdzieś w pobliżu autostrady A1 i A4. Droga
                  ekspresowa S1 planowan jest w okolicach imilina. Czy władz miasto nie martwi
                  taki obrót rzeczy i czy zamierza walczyć o jakieś ważne drogi w naszym mieście?
                  Co z modernizacją Beskidzkiej?
                  • Gość: BTY Re: PYTANIA DO CZATU II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:18
                    2. Kiedy powstanie park pomiędzy osiedlem U i T?
                    • man_x 3. 04.10.04, 00:27
                      pytanie zaczerpniete z forum embiego:
                      co z basenem otwartym na osiedlu A?
                      • Gość: basturk 4 IP: 80.51.254.* 04.10.04, 17:07
                        co z programem czysta rzeka Gostynka/Gostynia/Gostyn??
                        i czy jakiś program czyszczenia jeziora będzie??
                        swego czasu był akoncepcja-tuz po powodzi w 1997 roku aby zwięskszyć rezerwe
                        powodziową w jeziorze poprzez zwiększenie powierzchni jeziora.
                        • Gość: BTY Re: 4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 23:38
                          Czy przeszkody na drogach takie jak:
                          1. ul. damrota przy SP 1 (na zdjęciu)
                          2. ul. Dębowa, okolice Azetu
                          3. ul. Tulipanów (Czułów) tu posadzono drzewka.
                          są koniecnze? to raczej zwieksza niebezpieczeństwo na drodze niż je zmniejsza
                          • Gość: bty Re: 4 IP: *.pl 12.12.04, 23:56
                            Jaki jest sens istnienia spółki ,,śródmiescie''? czy ona ma na swoim koncie
                            jakies sukcesy? w centrum wciaz malo sie dzieje poza city point. Wciaz strasza
                            tam dwa niedokonczne szkielety. Czy naprawde tak trudno znalezc chetnych na
                            tereny w centrum miasta?

• Gość: tuv Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:28
      Zapis czata
      www.umtychy.pl/?lang=pl&dzial=miasto&kat=chat&id=3
    • Gość: Darek Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.local.pl / 62.233.185.* 12.09.04, 17:36
      Zastanawiam sie nad jedna sprawą, o której wspomniał prezedent:

<Prezydent> "... Gotowy jest raport o stanie bezpieczeństwa w mieście, który
      jest podstawą do realizacji kolejnych zadań inwestycyjnych. Planujemy
      modernizację trasy Beskidzkiej, która jest najniebezpieczniejszym miejscem w
      Tychach. Złożyliśmy wniosek do Ministerstwa Infrastruktury o przyznanie
      stosownych środków finansowych (ponad 60 mln zł) ..."

Czy ktoś się orientuje na czym polegać ma modernizacja trasy Beskidzkiej? Czy
      chodzi o
      - budowe bezkolizyjnych węzłów tam, gdzie jeszcze takie nie istnieją, a są moim
      zdaniem potrzebne (np. Niepodległości-Beskidzka);
      - budowę kładek dla pieszych nad jezdniami (okolice Szpitala Wojewódzkiego,
      Wartogłowca, Cielmic itp.)?
      ... czy raczej o:
      - spowolnienie ruchu na tej drodze (dodatkowe przejścia dla pieszych z
      sygnalizacją świetlną, ograniczenia prędkości itp.)?

Mam nadzieje, że raczej chodzi o to co napisałem wyżej, niz niżej :-).
      Jeśli ktos dysponuje jakimś wstepnym projektem tego, co ma byc zmodernizowane i
      jak, to prosiłbym o info.
      Dzięki i pozdrawiam
      • Gość: BTY Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 12:58
        bodajże w strategii rozwoju miasta pisza o poszerzeniu Beskidzkiej do 3 pasów w
        każda stronę. Myślę, ze mozesz spac spokonie, progów zwalniajacych i swiatel co
        100 metrow to tam nie będzie. Tylko nie wiem czemu miasto się ma tym zajmowac
        skoro droga jest krajowa. Oprócz tego, ze nalezy zrobic bezkolizyjne
        skrzyżowanie Niepodległości z Beskidzka to mozna by jeszcze przedłuzyć
        Niepodległości do urbanowic i dalje do bierunia.
        • Gość: Paweł Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 16:02
          > Tylko nie wiem czemu miasto się ma tym zajmowac
          > skoro droga jest krajowa.

Myślę, że umieszczenie takiej pozycji w strategii rozwoju miasta nie oznacza
          finansowania z budżetu miasta, a jedynie lobbowanie w kierunku takich zmian.
    • basturk Re: Czat z prezydentem!!! 18.09.04, 12:27
      oprócz rozmów z Prezydentem odbędą się tez czaty z konkretnymi osobami-z
      konkretnych wydziałów UM a więc beda mogły być też i bardziej szczegułowe-co
      jest świetnym rozwiązaniem oraz ze znanymi Tyszanami -godziny rozmów będą w
      korzystniejszych porach :))
      no i za to fantastyczne rozwiązanie dziękujemy
      :)
    • basturk No to tworzymy nową liste pytanb do czatu 2 17.10.04, 18:21
      pyt 1 co z programem rewitalizacji Gostynki/Gostyni/Gostyna w zależnosci od
      nazewnictwa oraz ogólnie mówiac Paprocanami tzn zwięskzeniem retencyjności bo
      po powodzi w 1997 r pojawiły sie głosy że jezioro zsotanmie powiększone, oraz
      co z modernizacją alejek i całego parku
      pyt. 2 przez co nalezy rozumiec modernizacje trasy Beskidzkiej
    • Gość: basturk podbijam wątek.. nie długo jakiś czat powinien byc IP: 80.51.254.* 10.11.04, 20:05
      pytania utworzone moga się przydać.. ale można tez dopisać.
    • Gość: bty Re: Czat z prezydentem!!! IP: *.pl 23.12.04, 13:37
      czy PUP bedzie w WBU?
    • man_x do Perlailotr 20.01.05, 13:10
      Cytat:
      <BTY> 4. Czemu budynek, gdzie mieścił się MDK na ulicy Bohaterów Warszawy stoi
      pusty i popada w ruinę?
      <Prezydent> Budynek jest zabezpieczony i są już konkretne plany jego
      zagospodarowania. Program użytkowy przygotowało MCK. Utrzymany zostanie
      charakter placówki, planujemy uruchomienie w nim m.in. galerii, małej sali
      koncertowej, sali baletowej i kawiarenki.

jakies wieści?
    • Gość: debi Nagle przypomniał sie czat? czy o co biega? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 19:34
      • Gość: bty Kiedy czat nr dwa? IP: *.pl 16.02.05, 15:34
        ile osób pracuje w UM, oraz jak sie wielkosc zatrudnienia ksztaltowala na
        przestrzeni ostatnich lat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka