aniam_82 20.03.09, 19:35 Do czego służą te czerwone "pałeczki":) na tych latarniach:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maksiunio1 Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 20.03.09, 19:54 Czerwone pałeczki, jak to nazwałaś, jest niczym innym jak światełkiem ostrzegawczym dla nisko przelatujących samolotów. Podobne "pałeczki" zamontowane są na dwóch kominach elektrociepłowni Tychy, oraz na każdym wyższym obiekcie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniam_82 Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 20.03.09, 20:03 Eeee no o tym tez tak sobie pomyslałam, ale drzewa są wyżej od tych pałeczek wiec byc moze jakies inne nowe zastosowanie to ma, na kominie to sie zgodze:) Odpowiedz Link Zgłoś
texil Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 20.03.09, 21:02 A nie pomyślałaś ze na Niepodległości będzie lotnisko a w PZU wieża kontrolna.I cała tajemnica czerwonych pałeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
meaby Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 23.03.09, 18:49 dlaczego zamówili niebieskie??? szare albo srebrne wyglądałyby o niebo ładniej ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
maksiunio1 Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 23.03.09, 23:50 Tu się akurat nie zgodzę. Kolor latarni nawiązuje do kolorów w herbie. Może teraz jest zbyt kontrastowo, jednak jestem pewien, że jak się zazieleni to będzie się ładnie komponować. Odpowiedz Link Zgłoś
meaby Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 24.03.09, 09:05 o dzizas nie wpadłabym na to że kolor lamp musi pasowac do herbu ;-/ no ale cóż przeżyliśmy czasy szarości i betonu to teraz wszędzie wszystko jest pstrokate lubie kolorowe kamienice ale żeby do cholery pasowało... Odpowiedz Link Zgłoś
a.b1 Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 25.03.09, 09:47 więc miasto powinno iść za ciosem i większość małej architektury oraz inne budynki mijeskie pomalować na ten kolor jedna ulica z niebieskimi lampami raczej nie świadczy o przemyślanej polityce miasta w kwestii upiększania Tychów Najlepiej brak spójności można zaobserwować w czasie Świąt, gdzie dekoracje uliczne wręcz odstraszały i miało sie wrażenie, że pomysłodawcy kierowali sie jakimś horror vaculi Odpowiedz Link Zgłoś
norabs Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 11.06.09, 21:22 TEXIL PIATKA !!!!! > A nie pomyślałaś ze na Niepodległości będzie lotnisko a w PZU wieża kontrolna.I > cała tajemnica czerwonych pałeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
alasandro Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 24.03.09, 18:36 co ty bredzisz ???????? hahahahhhaha wybacz ale mój blok jest wyzszy niz te czerwone lampki na latarniach a nie ma na dachu lampeczek wiec nie opowiadaj głupot zreszta jak tkos to juz tu napisał drzewa sa wyzsze od tych lampek ;D;D;D Odpowiedz Link Zgłoś
maksiunio1 No co ty... 25.03.09, 07:54 Gratuluje refleksu i czegoś tam jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
ciacho_29 Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 25.03.09, 09:14 Maxunio1 sobie jaja robi! a wy sie wkręcacie:))) przeciez te czerwone lampki sa dla ozdoby,zeby to ładnie i nowocześnie wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
a.b1 Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 25.03.09, 09:42 w kwestii ładnie, to polemizowała bym być może architekt miejski chciał nawiązać do migających świateł na kominie w dalszej perspektywie? Jedno jest pewne w Tychach poraz kolejny doszło do głosu czyjeś napuszone ego Odpowiedz Link Zgłoś
meaby Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 25.03.09, 10:20 nawet wiem czyje ;-) ale co tam.... z mojego okna widac lampy w sensownych kolorach choć przyznam powłowa z nich nie stoi już w pionie ;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
petercarpenter Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 11.04.09, 20:30 No jak po co. Nie wiesz do czego służą czerwone latarnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mickewazowsky Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 14.06.09, 11:44 a ja wiem....z tymi latarniami chodzi o to że pan prezio Tychów to koleś właściciela firmy Rosa, i w czasie kryzysu miasto postanowiło wesprzeć tyską firmę zamawiając u niej latarnie. Wiem to na 100% ale skąd to napisać nie mogę bo robotę mógłbym stracić...Stachu (właściciel firmy) z preziem na niejednej imprezce byli i z niejednego pieca "chleb" wspólnie jedli ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zmienmyto Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 26.06.09, 14:44 a do czego mają służyć te tabliczki przyczepione do latarni? Odpowiedz Link Zgłoś
tyskifan24 Re: Co to za nowe latarnie na Niepodległości?? 23.01.23, 09:41 Mieszkańcy Oświęcimia zazdroszczą nam dobrobytu i czerwonych pałeczek. Jedyne kolory w ich mieście to te w fontannie, które układają się we flagę wspierającą środowisko LGBT. Odpowiedz Link Zgłoś