Dodaj do ulubionych

Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki?

17.10.17, 14:31
Jak w temacie: czy ktoś może polecić sensowne miejsce w Warszawie? Jakiś dom samotnej matki czy coś w ten deseń? I czy to w ogóle ma sens, biorąc uwagę, że nieuświadomione stanikowo kobiety dziwią się "dziwnej" rozmiarówce i pewnie i tak nie założą? Może lepiej wystawić koło śmietnika i już? Muszę się pozbyć, bo zajmują za dużo miejsca, a rozmiar już od dawna nie mój (najwięcej mam Ewa Michalak 75F, ale też jakieś 70HH i Panache/Freya 32G).
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 17.10.17, 15:48
      Wystaw na naszej giełdzie, albo na Allegro/OLX
      • edzia100 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 18.10.17, 11:17
        Hmm, a w ogóle dziewczyny kupują staniki używane? Bo kiedyś ekspedientka w Dopasowanej mówiła mi, że już podobno nie...
        • yaga7 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 19.10.17, 09:12
          Mnie się udaje od czasu do czasu sprzedać na allegro.

Jeżeli jesteś na Facebooku, a do tego znasz angielski, możesz sprzedawać w zagranicznych grupach sprzedażowych, Ewa Michalak zwykle schodzi, aczkolwiek raczej w większych miskach. Polskie grupy sprzedażowe oczywiście też są :)
          • edzia100 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 31.10.17, 16:39
            Yaga, a podrzucisz jakieś linki do tych grup sprzedażowych? Szczególnie mnie interesuje miejsce, gdzie mogłabym puścić w obieg ciuchy BiurBiu i Pepperberry/Bravissimo zalegające mi w szafie, wśród nich wiele z metkami jeszcze. A większość używanych lub rzadko używanych też leży i czeka. Aż schudnę, albo sprzedam :) Jeżeli się to nie wydarzy do wiosny, to chyba muszę się ich pozbyć. BTW: Uprzejmie informuję, że płaszczyk fioletowy Bravissimo, który kiedyś od Ciebie kupiłam, wciąż robi wrażenie na otoczeniu, gdy raz na jakiś czas go wyciągam ;)
            • yaga7 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 31.10.17, 16:49
              Tu idą wszystkie biuściaste ciuchy i staniki:
              www.facebook.com/groups/261128837304402/

Tu tylko to, co jest sprzedawane w Bravissimo:
              www.facebook.com/groups/148614252009454/

Tu tylko polskie biuściaste ciuchy i staniki:
              www.facebook.com/groups/1902598686725764/

Jak ktoś ma inne namiary, dajcie znać :)

No proszę, nie spodziewałam się, że ten płaszczyk jeszcze żyje :D Ale z drugiej strony ja też mam sporo staroci.
              • edzia100 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 02.11.17, 15:10
                Dzięki za linki, na pewno tam zajrzę. A co do płaszcza: wyciągam go ze 3 razy w roku – na wiosnę. Budzi się wtedy do życia na chwilę, a potem posłusznie wraca do szafy na cały rok (jak wiadomo płaszczyki nie mają szans w starciu z lekką kurtką puchową, którą noszę od października do kwietnia) :)
    • christelle.pl Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 18.10.17, 14:13
      Jeśli nie chcesz oddawać, ani odsprzedawać nigdzie staników, lepiej oddaj je do recyklingu. Przez cały październik biustonosze są zbierane w wielu sklepach w całym kraju, w tym w Warszawie. W zamian za biustonosze otrzymasz bony w wysokości 20 zł każdy, które możesz wykorzystać na zakup bielizny Panache, a co najważniejsze tym działaniem wspierasz stowarzyszenie Polskich Amazonek-Ruch Społeczny. Listę sklepów oraz szczegółowe informacje znajdziesz tutaj: www.dotykamwygrywam.pl/sklepy :)
      • mniickhiateal Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 19.10.17, 10:45
        christelle.pl napisała:

> Jeśli nie chcesz oddawać, ani odsprzedawać nigdzie staników, lepiej oddaj je do recyklingu. Przez cały październik biustonosze są zbierane w wielu sklepach w całym kraju, w tym w Warszawie.

Ale co się dzieje z tymi stanikami? Recykling brzmi jak zezłomowanie, wyrzucenie i usunięcie z użytku. Często staniki, których dziewczyny się pozbywają, są w b dobrym stanie, bo ich nie zużyły, tylko np. szybko zmieniły rozmiar. Moje wysortowane staniki są zazwyczaj w b. dobrym stanie i chcę, żeby komuś chętnemu/potrzebującemu jeszcze posłużyły.
    • mniickhiateal Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 19.10.17, 10:49
      edzia100 napisała:

> Jak w temacie: czy ktoś może polecić sensowne miejsce w Warszawie? Jakiś dom sa
      > motnej matki czy coś w ten deseń? I czy to w ogóle ma sens, biorąc uwagę, że ni
      > euświadomione stanikowo kobiety dziwią się "dziwnej" rozmiarówce i pewnie i tak
      > nie założą? Może lepiej wystawić koło śmietnika i już? Muszę się pozbyć, bo za
      > jmują za dużo miejsca, a rozmiar już od dawna nie mój (najwięcej mam Ewa Michal
      > ak 75F, ale też jakieś 70HH i Panache/Freya 32G).

Ja się nie bawię w żadne allegra i ebaye, więc jedyną opcją dla mnie są zloty i spotkania Lobby. W zależności od stanu stanika i jego ceny wyjściowej odsprzedaję albo oddaję. Jeśli przez jakiś czas nie uda mi się stanika tą drogą pozbyć, dorzucam do paczki z używaną odzieżą, którą odwożę do PCK albo zanoszę na jakąś zbiórkę charytatywną w pracy (ostatnio mieliśmy świetną okazję, bo Staniki dla Afryki.
      • edzia100 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 19.10.17, 12:26
        No właśnie, ja też bym chciała, żeby komuś posłużyły, a też mi się nie chce sprzedawać w necie. Gdybym wystawiła obok swojej altanki śmietnikowej, na pewno by je ktoś szybko wziął (są ludzie, którzy zbierają i potem sprzedają na targu używane rzeczy). Ale nie wierzę, że panie nieprzyzwyczajone do innej rozmiarówki chętnie by je nosiły ("jak można nosić coś tak ciasnego?!" ;) Niektóre staniki są prawie nieśmigane i chętnie bym oddała – żałuję, że przegapiłam akcję Staniki dla Afryki :)
        • mniickhiateal Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 19.10.17, 12:37
          edzia100 napisała:

> No właśnie, ja też bym chciała, żeby komuś posłużyły, a też mi się nie chce spr
          > zedawać w necie. Gdybym wystawiła obok swojej altanki śmietnikowej, na pewno by
          > je ktoś szybko wziął (są ludzie, którzy zbierają i potem sprzedają na targu uż
          > ywane rzeczy). Ale nie wierzę, że panie nieprzyzwyczajone do innej rozmiarówki
          > chętnie by je nosiły ("jak można nosić coś tak ciasnego?!" ;) Niektóre staniki
          > są prawie nieśmigane i chętnie bym oddała – żałuję, że przegapiłam akcję Stanik
          > i dla Afryki :)

Ja liczę na to, że nikt nie popatrzy na metkę i się nie zniechęci. W sumie możesz wypruć profilaktycznie taką zdradliwą metkę. A nuż się po prostu spodoba, spasuje, i będzie noszony :)
          • edzia100 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 19.10.17, 14:22
            ooo, to jest pomysł – wypruć metkę :-D
        • yaga7 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 19.10.17, 14:32
          A może są jakieś podobne akcje w Twoim mieście?

U nas jest np. akcja PCK we współpracy z miejskim przedsiębiorstwem oczyszczania i można cały czas oddawać między innymi ciuchy. MPO je segreguje, a PCK oddaje potrzebującym.
    • genepi Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 22.10.17, 23:18
      Też radziłabym wystawić na naszej giełdzie. Ewentualnie Effuniaki 75F i panache sama bym chętnie przygarnęła. Jesli możesz napisz na genepi@gazeta.pl (jestem z warszawy).
      • edzia100 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 31.10.17, 13:27
        Ok, dzięki za info – nie wiedziałam, że jest ta giełda. Może się przyda :) Póki co, sąsiadka koleżanki chce zobaczyć, czy coś z tych staników nie przyda się jej córce, która "potrzebuje takich jakichś dziwnie dużych misek" :-D Ale dopiero jadę tam za jakieś 3 tygodnie. Ganepi – mejla do Ciebie już za chwilę piszę :)
    • prunio4 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 26.02.18, 13:13
      czy to 75f i 32g znalazło już szczęśliwą posiadaczkę?
      • edzia100 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 14.05.18, 16:55
        większość oddałam, zostały mi tylko 4 staniki Ewa Michalak (75F), bo je odłożyłam dla jednej forumowiczki. Ale mam zamiar je wystawić na sprzedaż w jednej z grup na FB, do których linki podała Yaga :)
    • aga_pyza87 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 27.06.18, 12:56
      Ja tam bym nie kupiła :(

• edzia100 Re: Gdzie oddajecie niepotrzebne staniki? 13.08.18, 14:18
        i tak jeszcze tego nie zrobiłam, więc jeżeli chcesz, napisz do mnie na priv: edzia100@gazeta.pl :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka